X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 31 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    U mnie beta ani drgnęła. W międzyczasie zrobiłam z 5 sikańców, oglądałam je pod każdym kątem, również z latarką, bo gdzieś kiedyś była taka jedna mityczna ciąża na tym forum, co 7dpt miała wynik jednocyfrowy 🤡 Otwieram dziś wino.

Po nieudanym transferze mam poczucie, że mój syn jest absolutnym cudem.

Dzięki za radę dot. histeriskopii, Milusia. Zapytam o to doktorka. Też mi się wydaje, że może coś być na rzeczy.
    Oczywiscie, ze jest cudem 💙
    Nie wiem czy dobrze oatrze w stopkę i synek udany za pierwszym transferem ?
    Kochana ! Jeszcze sie uda I bedzie mial rodzenstwo ! Ja w to wierzę głęboko !wierzę w każdą z nas ! 🥰
    Nasza coreczka jest z 10 transferu 🩷
    Gdzie po drodze ciaze biochemiczne i poronienia i myslalam ,ze juz nigdy nie nazwie mnie nikt swoją MAMĄ ❤️a jednak jest obok nas krzyczy piszczy dokazuje czasami ,ale to największy cud jaki moglibyśmy sobie wymarzyć.
    Szukałam na forum dziewczyn ktore miały tez tyle transferów i zawsze widziałam 5 ,3 ,7 ,a my ? 10 😔13 zarodkow i jeden cud 🩷
    Nie wiem czy wierzycie w takie rzeczy ,ale 9 transferów nie udanych przed 10 próba zrobiliśmy oboje odrobaczanie organizmu i udało sie ( kiszonki przez 2 dni plus syrop z apteki )
    Pomyślałam moze pomoglo ? A moze przypadek ? Moze wreszcie los sie do nas uśmiechnął?przed tym transferem powiedziałam, ze na nowo chce to powtórzyć i beta dodatkia. Nie wiem co dalej bedzie 🤷‍♀️czy kropeczek z nami zostanie juz na zawsze czy nie ,ale wierzę, ze to nam pomoglo .
    Nie możliwe, ze leki zawsze te same wszystko bez zmian i sie nie udawało, a tu nagle niespodzianka 🩷

Lekarze jeszcze mowili ,ze moze problem z zarodkami . Zbadaliśmy maluszka po poronieniu i byl zdrowym chłopcem,wiec odpada myślenie o problemach z zarodkami .
    Jesli wierzycie to spróbujcie, a moze akurat jednak to zadziała 🙏🙏🙏

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7 🙏

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png
  • Staraczka2023 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia rozwiniesz dokładnie odrobaczanie ?

Ja teraz też o tym pomyślałam , ale dostałam tabletki . Mam brać 3 dni później 21 dni przerwy i znów 3 dni .
    Piję sok z kiszonych buraków , ale chciałam dopytać jak Ty konkretnej robiłaś przez te 2 dni .

Trzymam mocno kciuki za Twojego kropka ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:25

Gonia.. lubi tę wiadomość

event.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Gonia rozwiniesz dokładnie odrobaczanie ?

Ja teraz też o tym pomyślałam , ale dostałam tabletki . Mam brać 3 dni później 21 dni przerwy i znów 3 dni .
    Piję sok z kiszonych buraków , ale chciałam dopytać jak Ty konkretnej robiłaś przez te 2 dni .

Trzymam mocno kciuki za Twojego kropka ✊
    Jasne juz wrzucam kartoe co dostalam przed ciążą z mala ,wiec nie jest jakas piękna bo juz troszke ma ,ale mysle ,ze doczytasz sie :)

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-rIN8I3JQY9
    https://zapodaj.net/plik-20CeFxvZvN

Proszę bardzo 🥰
    To sa dwie strony.

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie obraźcie się, ale profilaktyczne odrobaczanie nie ma żadnego sensu.
    Jeśli macie podejrzenia że możecie mieć pasożyty to zróbcie badania, ale nie odrobaczajcie się od tak( nawet domowymi metodami) bo nie ma to żadnego uzasadnienia naukowego.

monester lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Dziewczyny, nie obraźcie się, ale profilaktyczne odrobaczanie nie ma żadnego sensu.
    Jeśli macie podejrzenia że możecie mieć pasożyty to zróbcie badania, ale nie odrobaczajcie się od tak( nawet domowymi metodami) bo nie ma to żadnego uzasadnienia naukowego.
    Niby nie ma żadnego uzasadnienia ,ale moim zdaniem warto spróbować.
    To nic szkodliwego zjeść dwa dni kiszonki czy syrop z apteki .
    Ja wierzę, ze to nam pomoglo . Nie ma również dowodów na to ,ze leki ktore stosujemy dodatkowo ,aby udała sie ciaza ,ze faktycznie pomagają, a jednak je stosujemy . ( to akurat zdanie naszego profesora ) .
    Ja zrobie dosłownie wszystko co da mi iskierke nadzieji i nie bede potrzebowała naukowych dowodów . Patrząc na to jaka żywność mamy to każdy ma w organizmie toksyny itd I z tego tez warto sie oczyścić. Nie mowie ,ze zaraz wyjdą z Ciebie jakies pasożyty ktore sa dostrzegane gołym okiem bo tego oczywiście nikt nie ma na mysli🤣

Edit : biorę eutyrox nie mam tarczyce , biorę acard ckexane gdzie nie ma podowod do tego , metformine gdzie cukier idealny ,ale biorę bo wierzę, ze mose komuś gdzies pomoglo i mi tez pomoze .
    Gdybyśmy mieli patrzeć tylko na badania naukowe ktore potwierdziły to i tamto to jadłabym dzis tylko progesteron i na tym koniec .

To tylko moje zdanie ,a każdy moze miec na szczęście inne 😊

Uwierz mi ,ze ten kto zaszedł w ciaze za pierwszym czy drugim razem ma z pewnością inne spostrzeżenie, ale jesli walczysz tyle razy to później robisz dosłownie wszystko . Gdyby ktos mi kazal lizać ziemię i iść na czworakachdo Częstochowy bo zwiekszy szanse to tez bym to zrobiła. ....proste

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png
  • Staraczka2023 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:

Mój lekarz rodzinny powiedzial ze każdy profilaktycznie co kilka lat powinien się odrobaczyć .
    Szczególnie osoby , które mają dzieci w wieku przedszkolny. .
    Swoją drogą np glizdę nie tak łatwo znaleźć, więc to nie do końca zawsze takie oczywiście

event.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Mój lekarz rodzinny powiedzial ze każdy profilaktycznie co kilka lat powinien się odrobaczyć .
    Szczególnie osoby , które mają dzieci w wieku przedszkolny. .
    Swoją drogą np glizdę nie tak łatwo znaleźć, więc to nie do końca zawsze takie oczywiście
    Oczywiacie ,ze tak. Moim zdaniem nikt kto sie odrobacza nie oglada robali w kupię 🙈ale każdy ma toksyny i jesli warto sie raz do roku odrobaczyć to ja wspomniałam tylko ,ze uważam, ze mi to pomoglo . Kto chce niech wierzy kto nie chce niech pominie post :)
    Odrobaczyłam sie przed ciążą z mala I teraz . Stosowałam mnóstwo lekow od accofilu po resztę innych gdzie xala immunologia jest u mnie idealna . Ładuje leki w siebie dosłownie jak w śmietnik i serio jest z czego sie oczyścić .
    Nie jeżdżę na dupie bo mnie dupsko swędzi 🤣🤣🤣

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna nazwać oczyszczeniem organizmu ,aby nikt nie myślał, ze odrobacza sie czlowiek bo go gila w tyłku cos 🤣
    To sa mylone pojęcia. Każdy ma świadomość tego co mamy w sklepach jaka żywność byla kiedyś, a jaka jest teraz . Dochodzi ogromna dawka lekow ktore przyjmujemy ,aby doczekać sie upragnionego maleństwa. Nie ciężko sie domyśleć co w organizmie sie dzieje.

Miłego weekendu dziewczyny 🌸
    Jesli kogoś uraził mój post to z góry przepraszam 😊

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ