X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Oczywiscie, ze jest cudem 💙
    Nie wiem czy dobrze oatrze w stopkę i synek udany za pierwszym transferem ?
    Kochana ! Jeszcze sie uda I bedzie mial rodzenstwo ! Ja w to wierzę głęboko !wierzę w każdą z nas ! 🥰
    Nasza coreczka jest z 10 transferu 🩷
    Gdzie po drodze ciaze biochemiczne i poronienia i myslalam ,ze juz nigdy nie nazwie mnie nikt swoją MAMĄ ❤️a jednak jest obok nas krzyczy piszczy dokazuje czasami ,ale to największy cud jaki moglibyśmy sobie wymarzyć.
    Szukałam na forum dziewczyn ktore miały tez tyle transferów i zawsze widziałam 5 ,3 ,7 ,a my ? 10 😔13 zarodkow i jeden cud 🩷
    Nie wiem czy wierzycie w takie rzeczy ,ale 9 transferów nie udanych przed 10 próba zrobiliśmy oboje odrobaczanie organizmu i udało sie ( kiszonki przez 2 dni plus syrop z apteki )
    Pomyślałam moze pomoglo ? A moze przypadek ? Moze wreszcie los sie do nas uśmiechnął?przed tym transferem powiedziałam, ze na nowo chce to powtórzyć i beta dodatkia. Nie wiem co dalej bedzie 🤷‍♀️czy kropeczek z nami zostanie juz na zawsze czy nie ,ale wierzę, ze to nam pomoglo .
    Nie możliwe, ze leki zawsze te same wszystko bez zmian i sie nie udawało, a tu nagle niespodzianka 🩷

Lekarze jeszcze mowili ,ze moze problem z zarodkami . Zbadaliśmy maluszka po poronieniu i byl zdrowym chłopcem,wiec odpada myślenie o problemach z zarodkami .
    Jesli wierzycie to spróbujcie, a moze akurat jednak to zadziała 🙏🙏🙏

Tak, to był pierwszy transfer. Może dlatego też taki szok, że przy drugim kompletnie nic. Wiedzialam, że może nie być z tego dziecka, ale myslalam, że chociaż jakis biochem się zadzieje.
    Dzięki za dobre słowa i rady. Przy ostatnim zarodku pewnie rozważę wszelkie metody wspomagania organizmu:)
    Wasza historia jest bardzo poruszająca, jesteś mega dzielna 💪🏼

Gonia.. lubi tę wiadomość

PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja wrzesień 23
    5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
    2 Transfer (4bb) ❌

Został ❄️

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Tak, to był pierwszy transfer. Może dlatego też taki szok, że przy drugim kompletnie nic. Wiedzialam, że może nie być z tego dziecka, ale myslalam, że chociaż jakis biochem się zadzieje.
    Dzięki za dobre słowa i rady. Przy ostatnim zarodku pewnie rozważę wszelkie metody wspomagania organizmu:)
    Wasza historia jest bardzo poruszająca, jesteś mega dzielna 💪🏼

Każda para przechodząca przez procedury in vitro jest niezwykle dzielna. 💪
    Każda strata — czy to pierwsza, czy szósta — boli tak samo mocno.
    Każdy nieudany transfer, każda ciąża biochemiczna to ten sam, głęboki ból…

Ale pamiętaj — wszystkie jesteśmy bardzo silne. 💗
    Każda z nas ma swoją trudną, czasami bolesną drogę do upragnionego maluszka.
    Jeszcze się uda, zobaczysz. 🩷✨

Cynamonka lubi tę wiadomość

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7 🙏

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png
  • Staraczka2023 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    A czegoś konkretnie się boisz? Czy tego słynnego „autyzmu” poszczepiennego? Mmr to chyba najlepiej przebadana szczepionka. Odra naprawdę do nas wraca i nie warto tego odwlekać.

Tak właśnie tego się boję … niestety.
    Dużo przeszłam przy staraniach i stratach i ten strach jest

event.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak wygląda wysypka po MMR? U nas nie minął jeszcze tydzień od szczepienia, a pojawiło się kilka plam z taką jakby krostką na środku i zastanawiam się czy to to. Gorączki póki co brak. Po samym szczepieniu było tylko silne osłabienie, obniżona temperatura i dreszcze.

• monester Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A powiedzcie jak wygląda wysypka po MMR? U nas nie minął jeszcze tydzień od szczepienia, a pojawiło się kilka plam z taką jakby krostką na środku i zastanawiam się czy to to. Gorączki póki co brak. Po samym szczepieniu było tylko silne osłabienie, obniżona temperatura i dreszcze.
    My byliśmy w plamkach 1.5 dnia. 12 dni po. Bez krostek, płaskie plamki

• monester Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosnyfanka- jaki młody ma rozmiar stopy i jaki rozmiar bobux nosi ?

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Tak właśnie tego się boję … niestety.
    Dużo przeszłam przy staraniach i stratach i ten strach jest
    Myślę, że każda z nas tutaj sporo przeszła i niestety takie bagaż doświadczeń zostawia swoje piętno. Ale skoro zaufałaś nauce w procesie in vitro, to zaufaj też gdy mówi, że szczepienia nie wywołują autyzmu.

AnkaSłomianka, Jenny93 lubią tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Na wczesną jesień miał rozmiar 20 (wówczas miał dlugość stopy 12,5cm), ale już zrobiły się ciasne. Dziś właśnie zamówiłam 21 i 22 na chłodniejszą jesień. Mój Młody ma bardzo wysokie podbicie i kupienie mu pasujących butów to jak "mission impossible".

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Na wczesną jesień miał rozmiar 20 (wówczas miał dlugość stopy 12,5cm), ale już zrobiły się ciasne. Dziś właśnie zamówiłam 21 i 22 na chłodniejszą jesień. Mój Młody ma bardzo wysokie podbicie i kupienie mu pasujących butów to jak "mission impossible".
    Mój syn ma 4lata i też ma wysokie podbicie i jest tragedia z kupnem butów. Wszystkie co mu się podobają to nie idzie na nogę ubrać a potem jest płacz bo te co są dobre to mu się nie podobają i weź tu dziecku wytłumacz jakoś🫣🤣

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Czy ktoś jeszcze tak jak ja nie szczepił na Odrę / świnkę / różyczkę ?
    To szczepienie stresuje mnie najbardziej i zastanawiam się ile mogę je odciągnąć w czasie 🫣

My szczepilidmu 2 tyg temu. Ale wszystkie szczepionki mamy na ostatni termin bo wcześniak. Mieliśmy koniec września szczepić ale młoda katar dostała a chciałam by była całkowicie zdrowa.
    Żadnych rewelacji nie mieliśmy. Jeden wieczór gorączka 37,4 , w sumie to nie gorączka. Bez krostek i innych powiklan. My też robiliśmy badania krwi przed tą szczepionka. Tak zaleciła pediatra. I wyniki były bardzo dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:38

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja na stopę 14/14,5 cm zamówiłam rozmiar 24 i 25
    Jutro powinny dotrzeć, dam znać

W temacie ponczo- ponczo wraca do sklepu a kurtka merino już do nas idzie 🫣

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ