udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia.. wrote:Oczywiscie, ze jest cudem 💙
Nie wiem czy dobrze oatrze w stopkę i synek udany za pierwszym transferem ?
Kochana ! Jeszcze sie uda I bedzie mial rodzenstwo ! Ja w to wierzę głęboko !wierzę w każdą z nas ! 🥰
Nasza coreczka jest z 10 transferu 🩷
Gdzie po drodze ciaze biochemiczne i poronienia i myslalam ,ze juz nigdy nie nazwie mnie nikt swoją MAMĄ ❤️a jednak jest obok nas krzyczy piszczy dokazuje czasami ,ale to największy cud jaki moglibyśmy sobie wymarzyć.
Szukałam na forum dziewczyn ktore miały tez tyle transferów i zawsze widziałam 5 ,3 ,7 ,a my ? 10 😔13 zarodkow i jeden cud 🩷
Nie wiem czy wierzycie w takie rzeczy ,ale 9 transferów nie udanych przed 10 próba zrobiliśmy oboje odrobaczanie organizmu i udało sie ( kiszonki przez 2 dni plus syrop z apteki )
Pomyślałam moze pomoglo ? A moze przypadek ? Moze wreszcie los sie do nas uśmiechnął?przed tym transferem powiedziałam, ze na nowo chce to powtórzyć i beta dodatkia. Nie wiem co dalej bedzie 🤷♀️czy kropeczek z nami zostanie juz na zawsze czy nie ,ale wierzę, ze to nam pomoglo .
Nie możliwe, ze leki zawsze te same wszystko bez zmian i sie nie udawało, a tu nagle niespodzianka 🩷
Lekarze jeszcze mowili ,ze moze problem z zarodkami . Zbadaliśmy maluszka po poronieniu i byl zdrowym chłopcem,wiec odpada myślenie o problemach z zarodkami .
Jesli wierzycie to spróbujcie, a moze akurat jednak to zadziała 🙏🙏🙏
Tak, to był pierwszy transfer. Może dlatego też taki szok, że przy drugim kompletnie nic. Wiedzialam, że może nie być z tego dziecka, ale myslalam, że chociaż jakis biochem się zadzieje.
Dzięki za dobre słowa i rady. Przy ostatnim zarodku pewnie rozważę wszelkie metody wspomagania organizmu:)
Wasza historia jest bardzo poruszająca, jesteś mega dzielna 💪🏼
Gonia.. lubi tę wiadomość
PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
2 Transfer (4bb) ❌
Został ❄️

-
Cynamonka wrote:Tak, to był pierwszy transfer. Może dlatego też taki szok, że przy drugim kompletnie nic. Wiedzialam, że może nie być z tego dziecka, ale myslalam, że chociaż jakis biochem się zadzieje.
Dzięki za dobre słowa i rady. Przy ostatnim zarodku pewnie rozważę wszelkie metody wspomagania organizmu:)
Wasza historia jest bardzo poruszająca, jesteś mega dzielna 💪🏼
Każda para przechodząca przez procedury in vitro jest niezwykle dzielna. 💪
Każda strata — czy to pierwsza, czy szósta — boli tak samo mocno.
Każdy nieudany transfer, każda ciąża biochemiczna to ten sam, głęboki ból…
Ale pamiętaj — wszystkie jesteśmy bardzo silne. 💗
Każda z nas ma swoją trudną, czasami bolesną drogę do upragnionego maluszka.
Jeszcze się uda, zobaczysz. 🩷✨
Cynamonka lubi tę wiadomość
👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
38+5 córeczka jest na Świecie 🩷
Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
13.10 wizyta monitorująca
20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
26.10 II - cień cienia 🙏
Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7 🙏
Niech stanie sie cud 🙏🍀
Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

-
Mi_Lusia wrote:A czegoś konkretnie się boisz? Czy tego słynnego „autyzmu” poszczepiennego? Mmr to chyba najlepiej przebadana szczepionka. Odra naprawdę do nas wraca i nie warto tego odwlekać.
Tak właśnie tego się boję … niestety.
Dużo przeszłam przy staraniach i stratach i ten strach jest -
A powiedzcie jak wygląda wysypka po MMR? U nas nie minął jeszcze tydzień od szczepienia, a pojawiło się kilka plam z taką jakby krostką na środku i zastanawiam się czy to to. Gorączki póki co brak. Po samym szczepieniu było tylko silne osłabienie, obniżona temperatura i dreszcze.
-
My byliśmy w plamkach 1.5 dnia. 12 dni po. Bez krostek, płaskie plamkiJenny93 wrote:A powiedzcie jak wygląda wysypka po MMR? U nas nie minął jeszcze tydzień od szczepienia, a pojawiło się kilka plam z taką jakby krostką na środku i zastanawiam się czy to to. Gorączki póki co brak. Po samym szczepieniu było tylko silne osłabienie, obniżona temperatura i dreszcze.
-
Myślę, że każda z nas tutaj sporo przeszła i niestety takie bagaż doświadczeń zostawia swoje piętno. Ale skoro zaufałaś nauce w procesie in vitro, to zaufaj też gdy mówi, że szczepienia nie wywołują autyzmu.Staraczka2023 wrote:Tak właśnie tego się boję … niestety.
Dużo przeszłam przy staraniach i stratach i ten strach jest
AnkaSłomianka, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Wiosnyfanka- jaki młody ma rozmiar stopy i jaki rozmiar bobux nosi ?
Na wczesną jesień miał rozmiar 20 (wówczas miał dlugość stopy 12,5cm), ale już zrobiły się ciasne. Dziś właśnie zamówiłam 21 i 22 na chłodniejszą jesień. Mój Młody ma bardzo wysokie podbicie i kupienie mu pasujących butów to jak "mission impossible".Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Mój syn ma 4lata i też ma wysokie podbicie i jest tragedia z kupnem butów. Wszystkie co mu się podobają to nie idzie na nogę ubrać a potem jest płacz bo te co są dobre to mu się nie podobają i weź tu dziecku wytłumacz jakoś🫣🤣WiosnyFanka wrote:Na wczesną jesień miał rozmiar 20 (wówczas miał dlugość stopy 12,5cm), ale już zrobiły się ciasne. Dziś właśnie zamówiłam 21 i 22 na chłodniejszą jesień. Mój Młody ma bardzo wysokie podbicie i kupienie mu pasujących butów to jak "mission impossible".
-
Staraczka2023 wrote:Czy ktoś jeszcze tak jak ja nie szczepił na Odrę / świnkę / różyczkę ?
To szczepienie stresuje mnie najbardziej i zastanawiam się ile mogę je odciągnąć w czasie 🫣
My szczepilidmu 2 tyg temu. Ale wszystkie szczepionki mamy na ostatni termin bo wcześniak. Mieliśmy koniec września szczepić ale młoda katar dostała a chciałam by była całkowicie zdrowa.
Żadnych rewelacji nie mieliśmy. Jeden wieczór gorączka 37,4 , w sumie to nie gorączka. Bez krostek i innych powiklan. My też robiliśmy badania krwi przed tą szczepionka. Tak zaleciła pediatra. I wyniki były bardzo dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:38
-
monester wrote:Wiosnyfanka- jaki młody ma rozmiar stopy i jaki rozmiar bobux nosi ?
Ja na stopę 14/14,5 cm zamówiłam rozmiar 24 i 25
Jutro powinny dotrzeć, dam znać
W temacie ponczo- ponczo wraca do sklepu a kurtka merino już do nas idzie 🫣 -