X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Oczywiscie, ze jest cudem 💙
    Nie wiem czy dobrze oatrze w stopkę i synek udany za pierwszym transferem ?
    Kochana ! Jeszcze sie uda I bedzie mial rodzenstwo ! Ja w to wierzę głęboko !wierzę w każdą z nas ! 🥰
    Nasza coreczka jest z 10 transferu 🩷
    Gdzie po drodze ciaze biochemiczne i poronienia i myslalam ,ze juz nigdy nie nazwie mnie nikt swoją MAMĄ ❤️a jednak jest obok nas krzyczy piszczy dokazuje czasami ,ale to największy cud jaki moglibyśmy sobie wymarzyć.
    Szukałam na forum dziewczyn ktore miały tez tyle transferów i zawsze widziałam 5 ,3 ,7 ,a my ? 10 😔13 zarodkow i jeden cud 🩷
    Nie wiem czy wierzycie w takie rzeczy ,ale 9 transferów nie udanych przed 10 próba zrobiliśmy oboje odrobaczanie organizmu i udało sie ( kiszonki przez 2 dni plus syrop z apteki )
    Pomyślałam moze pomoglo ? A moze przypadek ? Moze wreszcie los sie do nas uśmiechnął?przed tym transferem powiedziałam, ze na nowo chce to powtórzyć i beta dodatkia. Nie wiem co dalej bedzie 🤷‍♀️czy kropeczek z nami zostanie juz na zawsze czy nie ,ale wierzę, ze to nam pomoglo .
    Nie możliwe, ze leki zawsze te same wszystko bez zmian i sie nie udawało, a tu nagle niespodzianka 🩷

Lekarze jeszcze mowili ,ze moze problem z zarodkami . Zbadaliśmy maluszka po poronieniu i byl zdrowym chłopcem,wiec odpada myślenie o problemach z zarodkami .
    Jesli wierzycie to spróbujcie, a moze akurat jednak to zadziała 🙏🙏🙏

Tak, to był pierwszy transfer. Może dlatego też taki szok, że przy drugim kompletnie nic. Wiedzialam, że może nie być z tego dziecka, ale myslalam, że chociaż jakis biochem się zadzieje.
    Dzięki za dobre słowa i rady. Przy ostatnim zarodku pewnie rozważę wszelkie metody wspomagania organizmu:)
    Wasza historia jest bardzo poruszająca, jesteś mega dzielna 💪🏼

Gonia.. lubi tę wiadomość

PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja wrzesień 23
    5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
    2 Transfer (4bb) ❌

Został ❄️

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Tak, to był pierwszy transfer. Może dlatego też taki szok, że przy drugim kompletnie nic. Wiedzialam, że może nie być z tego dziecka, ale myslalam, że chociaż jakis biochem się zadzieje.
    Dzięki za dobre słowa i rady. Przy ostatnim zarodku pewnie rozważę wszelkie metody wspomagania organizmu:)
    Wasza historia jest bardzo poruszająca, jesteś mega dzielna 💪🏼

Każda para przechodząca przez procedury in vitro jest niezwykle dzielna. 💪
    Każda strata — czy to pierwsza, czy szósta — boli tak samo mocno.
    Każdy nieudany transfer, każda ciąża biochemiczna to ten sam, głęboki ból…

Ale pamiętaj — wszystkie jesteśmy bardzo silne. 💗
    Każda z nas ma swoją trudną, czasami bolesną drogę do upragnionego maluszka.
    Jeszcze się uda, zobaczysz. 🩷✨

Cynamonka lubi tę wiadomość

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Staraczka2023 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    A czegoś konkretnie się boisz? Czy tego słynnego „autyzmu” poszczepiennego? Mmr to chyba najlepiej przebadana szczepionka. Odra naprawdę do nas wraca i nie warto tego odwlekać.

Tak właśnie tego się boję … niestety.
    Dużo przeszłam przy staraniach i stratach i ten strach jest

event.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak wygląda wysypka po MMR? U nas nie minął jeszcze tydzień od szczepienia, a pojawiło się kilka plam z taką jakby krostką na środku i zastanawiam się czy to to. Gorączki póki co brak. Po samym szczepieniu było tylko silne osłabienie, obniżona temperatura i dreszcze.

• monester Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A powiedzcie jak wygląda wysypka po MMR? U nas nie minął jeszcze tydzień od szczepienia, a pojawiło się kilka plam z taką jakby krostką na środku i zastanawiam się czy to to. Gorączki póki co brak. Po samym szczepieniu było tylko silne osłabienie, obniżona temperatura i dreszcze.
    My byliśmy w plamkach 1.5 dnia. 12 dni po. Bez krostek, płaskie plamki

• monester Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosnyfanka- jaki młody ma rozmiar stopy i jaki rozmiar bobux nosi ?

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Tak właśnie tego się boję … niestety.
    Dużo przeszłam przy staraniach i stratach i ten strach jest
    Myślę, że każda z nas tutaj sporo przeszła i niestety takie bagaż doświadczeń zostawia swoje piętno. Ale skoro zaufałaś nauce w procesie in vitro, to zaufaj też gdy mówi, że szczepienia nie wywołują autyzmu.

AnkaSłomianka, Jenny93, malrzrz lubią tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Na wczesną jesień miał rozmiar 20 (wówczas miał dlugość stopy 12,5cm), ale już zrobiły się ciasne. Dziś właśnie zamówiłam 21 i 22 na chłodniejszą jesień. Mój Młody ma bardzo wysokie podbicie i kupienie mu pasujących butów to jak "mission impossible".

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Na wczesną jesień miał rozmiar 20 (wówczas miał dlugość stopy 12,5cm), ale już zrobiły się ciasne. Dziś właśnie zamówiłam 21 i 22 na chłodniejszą jesień. Mój Młody ma bardzo wysokie podbicie i kupienie mu pasujących butów to jak "mission impossible".
    Mój syn ma 4lata i też ma wysokie podbicie i jest tragedia z kupnem butów. Wszystkie co mu się podobają to nie idzie na nogę ubrać a potem jest płacz bo te co są dobre to mu się nie podobają i weź tu dziecku wytłumacz jakoś🫣🤣

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Czy ktoś jeszcze tak jak ja nie szczepił na Odrę / świnkę / różyczkę ?
    To szczepienie stresuje mnie najbardziej i zastanawiam się ile mogę je odciągnąć w czasie 🫣

My szczepilidmu 2 tyg temu. Ale wszystkie szczepionki mamy na ostatni termin bo wcześniak. Mieliśmy koniec września szczepić ale młoda katar dostała a chciałam by była całkowicie zdrowa.
    Żadnych rewelacji nie mieliśmy. Jeden wieczór gorączka 37,4 , w sumie to nie gorączka. Bez krostek i innych powiklan. My też robiliśmy badania krwi przed tą szczepionka. Tak zaleciła pediatra. I wyniki były bardzo dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 00:38

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja na stopę 14/14,5 cm zamówiłam rozmiar 24 i 25
    Jutro powinny dotrzeć, dam znać

W temacie ponczo- ponczo wraca do sklepu a kurtka merino już do nas idzie 🫣

monester lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Ja na stopę 14/14,5 cm zamówiłam rozmiar 24 i 25
    Jutro powinny dotrzeć, dam znać

W temacie ponczo- ponczo wraca do sklepu a kurtka merino już do nas idzie 🫣
    A zamówiłaś skąd kurtkę ?
    No ja właśnie też wolę kurtkę na krótkie, a na długie gdzie auto nienagrzane - grube ponczo. Patulove ma też wełnę parzona - więc są super naprawdę od nich te rzeczy. Poza nimi tylko Hey petite ma taką fajną wełnę. A no i Simple wool ale oni na przedsprzedaż głównie. Tylko Simple wool bez podszewki w środku.

• monester Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wszyscy widzieli, ale dzisiaj kuchnia Lidla w zajebistej cenie ! Plus mnóstwo innych drewnianych zabawek fajnych.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie wiem czy wszyscy widzieli, ale dzisiaj kuchnia Lidla w zajebistej cenie ! Plus mnóstwo innych drewnianych zabawek fajnych.
    Jo, pojechałam z samego rana i już mam upominki na mikołajki i część prezentów choinkowych dla najmłodszych w rodzinie. Patrzyli trochę jak na wariata,ale no cóż 🤣

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mamy kuchnię 😁

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kurtkę merino z Beztroski. Ma zamek, lepiej jest wykończona niż Engel pod szyją i jak założę małej kaptur to super okala głowę. Zamówiłam rozmiar większą i podwijam rękawy (ma ściągacze).

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio trochę zabawek drewnianych kupiłam
    w Action więc lepiej żebym się do Lidla nie zapiszczała bo mąż chyba pomyśli, że oszalałam 😆

age.png

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kuchnia zamówiona 😂

• _Pina Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio poszalałam z drewnianymi zabawkami
    w Action więc lepiej żebym do Lidla nie szła jak są drewniane zabawki 😆

age.png

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A zamówiłaś skąd kurtkę ?
    No ja właśnie też wolę kurtkę na krótkie, a na długie gdzie auto nienagrzane - grube ponczo. Patulove ma też wełnę parzona - więc są super naprawdę od nich te rzeczy. Poza nimi tylko Hey petite ma taką fajną wełnę. A no i Simple wool ale oni na przedsprzedaż głównie. Tylko Simple wool bez podszewki w środku.

Zamówiłam z Happymess bo chciałam coś koniecznie bez kaptura i niekoniecznie takie „naturalne” jak większość merino.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ