udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też poleciałam po kuchnię. Teraz się zastanawiam, czy trzymać ją jako prezent pod choinkę, czy od razu składać. W sumie to dziecko jeszcze nie kuma za bardzo idei prezentów świątecznych, a może się już tą kuchnią zainteresuje. Znajomej córeczka nieco młodsza już drugi dzień wkręcona 😀PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
2 Transfer (4bb) ❌
Został ❄️

-
Monester- bobuxy musiałam domówić w rozmiarze 23 i te są idealne.
Tych większych nie zwracam bo są super fajne i widać że młodemu w nich wygodnie.
Wg mnie wypadają duże większe niż kapcie Attipas.
monester lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺️
Wiem że praktycznie tutaj wogole się nie udzielam ale chciałam się podzielić dobrą nowiną☺️ 4.11 o godz. 20:31 przyszła na świat siłami natury moja wymarzona córeczka z ciąży naturalnej , dokładnie w 38+1 🥰wody zaczęły mi się sączyć o godz. 3:00 , na IP byłam jakoś przed 5 bo nie było skurczy więc przyjęta zostałam na oddział patologii ciąży , regularne skurcze co 2-3 minuty zaczęły się o godz.17:30 a 20:31 urodziłam , super położna mnie prowadziła , chwilę przed porodem uczyłam się z YT oddychać przeponą i mega te oddechy pomogły , przy skurczach zachowywałam spokój i oddychałam wsłuchując się w głos męża jak mi powtarzał wdech i wydech , czułam jak mała szybko schodzi w dół bo parcie na kroczę było coraz większe , z 4 cm rozwarcia do 10 doszłam może w godzinę , położna kierowała mnie z parciem i dzięki temu tym razem nie zostałam nacięta a jedynie delikatnie pękłam 🥰 cieszymy się z córeczka sobą a i tęsknię też za synkiem który jest w domku 🙂 pozdrawiam was serdecznie i życzę wam jak najlepiej 🥰 przy dwójce już wogole nie będę wiedziała co u was 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 18:43
Szarlotka90, AnkaSłomianka, Jenny93, WiosnyFanka, EBa, Rosa_13, monester, Mas, Cynamonka, Monita, Krakus, Gonia.., gosinka, Saimi, Mi_Lusia, Nowa na forum, Mati W., _Pina, izabelka90, Osa 🐝 lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
38+1 N 2500g 48 cm 🩷

-
xxMiaxx wrote:Hej dziewczyny ☺️
Wiem że praktycznie tutaj wogole się nie udzielam ale chciałam się podzielić dobrą nowiną☺️ 4.11 o godz. 20:31 przyszła na świat siłami natury moja wymarzona córeczka z ciąży naturalnej , dokładnie w 38+1 🥰wody zaczęły mi się sączyć o godz. 3:00 , na IP byłam jakoś przed 5 bo nie było skurczy więc przyjęta zostałam na oddział patologii ciąży , regularne skurcze co 2-3 minuty zaczęły się o godz.17:30 a 20:31 urodziłam , super położna mnie prowadziła , chwilę przed porodem uczyłam się z YT oddychać przeponą i mega te oddechy pomogły , przy skurczach zachowywałam spokój i oddychałam wsłuchując się w głos męża jak mi powtarzał wdech i wydech , czułam jak mała szybko schodzi w dół bo parcie na kroczę było coraz większe , z 4 cm rozwarcia do 10 doszłam może w godzinę , położna kierowała mnie z parciem i dzięki temu tym razem nie zostałam nacięta a jedynie delikatnie pękłam 🥰 cieszymy się z córeczka sobą a i tęsknię też za synkiem który jest w domku 🙂 pozdrawiam was serdecznie i życzę wam jak najlepiej 🥰 przy dwójce już wogole nie będę wiedziała co u was 😅
Gratulacje ❤️ niech rośnie zdrowo Córunia 🍀 -
xxMiaxx wrote:Hej dziewczyny ☺️
Wiem że praktycznie tutaj wogole się nie udzielam ale chciałam się podzielić dobrą nowiną☺️ 4.11 o godz. 20:31 przyszła na świat siłami natury moja wymarzona córeczka z ciąży naturalnej , dokładnie w 38+1 🥰wody zaczęły mi się sączyć o godz. 3:00 , na IP byłam jakoś przed 5 bo nie było skurczy więc przyjęta zostałam na oddział patologii ciąży , regularne skurcze co 2-3 minuty zaczęły się o godz.17:30 a 20:31 urodziłam , super położna mnie prowadziła , chwilę przed porodem uczyłam się z YT oddychać przeponą i mega te oddechy pomogły , przy skurczach zachowywałam spokój i oddychałam wsłuchując się w głos męża jak mi powtarzał wdech i wydech , czułam jak mała szybko schodzi w dół bo parcie na kroczę było coraz większe , z 4 cm rozwarcia do 10 doszłam może w godzinę , położna kierowała mnie z parciem i dzięki temu tym razem nie zostałam nacięta a jedynie delikatnie pękłam 🥰 cieszymy się z córeczka sobą a i tęsknię też za synkiem który jest w domku 🙂 pozdrawiam was serdecznie i życzę wam jak najlepiej 🥰 przy dwójce już wogole nie będę wiedziała co u was 😅
Gratuluję! 🥰🥰🥰
Dużo zdrowia dla Was!👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Gratulacje kochana 😍xxMiaxx wrote:Hej dziewczyny ☺️
Wiem że praktycznie tutaj wogole się nie udzielam ale chciałam się podzielić dobrą nowiną☺️ 4.11 o godz. 20:31 przyszła na świat siłami natury moja wymarzona córeczka z ciąży naturalnej , dokładnie w 38+1 🥰wody zaczęły mi się sączyć o godz. 3:00 , na IP byłam jakoś przed 5 bo nie było skurczy więc przyjęta zostałam na oddział patologii ciąży , regularne skurcze co 2-3 minuty zaczęły się o godz.17:30 a 20:31 urodziłam , super położna mnie prowadziła , chwilę przed porodem uczyłam się z YT oddychać przeponą i mega te oddechy pomogły , przy skurczach zachowywałam spokój i oddychałam wsłuchując się w głos męża jak mi powtarzał wdech i wydech , czułam jak mała szybko schodzi w dół bo parcie na kroczę było coraz większe , z 4 cm rozwarcia do 10 doszłam może w godzinę , położna kierowała mnie z parciem i dzięki temu tym razem nie zostałam nacięta a jedynie delikatnie pękłam 🥰 cieszymy się z córeczka sobą a i tęsknię też za synkiem który jest w domku 🙂 pozdrawiam was serdecznie i życzę wam jak najlepiej 🥰 przy dwójce już wogole nie będę wiedziała co u was 😅2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕

Na feriach ❄️❄️❄️ -
Gratulacje! W wolnej chwili daj znać jak wygląda życie z dwójką takich maluchów i że jednak da się przeżyć 😉xxMiaxx wrote:Hej dziewczyny ☺️
Wiem że praktycznie tutaj wogole się nie udzielam ale chciałam się podzielić dobrą nowiną☺️ 4.11 o godz. 20:31 przyszła na świat siłami natury moja wymarzona córeczka z ciąży naturalnej , dokładnie w 38+1 🥰wody zaczęły mi się sączyć o godz. 3:00 , na IP byłam jakoś przed 5 bo nie było skurczy więc przyjęta zostałam na oddział patologii ciąży , regularne skurcze co 2-3 minuty zaczęły się o godz.17:30 a 20:31 urodziłam , super położna mnie prowadziła , chwilę przed porodem uczyłam się z YT oddychać przeponą i mega te oddechy pomogły , przy skurczach zachowywałam spokój i oddychałam wsłuchując się w głos męża jak mi powtarzał wdech i wydech , czułam jak mała szybko schodzi w dół bo parcie na kroczę było coraz większe , z 4 cm rozwarcia do 10 doszłam może w godzinę , położna kierowała mnie z parciem i dzięki temu tym razem nie zostałam nacięta a jedynie delikatnie pękłam 🥰 cieszymy się z córeczka sobą a i tęsknię też za synkiem który jest w domku 🙂 pozdrawiam was serdecznie i życzę wam jak najlepiej 🥰 przy dwójce już wogole nie będę wiedziała co u was 😅 -
Dzięki, że pytasz. Czuję się zaskakująco dobrze, w tej ciąży 2 trymestr zdecydowanie bardziej mi służy, mam więcej energii, jestem zdecydowanie bardziej aktywna fizycznie, nadal chodzę na siłkę i ćwiczę z delikatnymi ciężarami. Tylko wieczorami odcina mi zasilanie. Wczoraj mieliśmy wizytę, na 100% będzie druga dziewczynka, przepływy póki co w normie, ciśnienie też mam lepsze niż w poprzedniej ciąży. Generalnie wszystko wygląda lepiej i oby tfu tfu tak pozostało, bo mimo iż półmetek na wyciągnięcie ręki, to do końca zostało jeszcze tyyyleee czasu. Nie powiem żebym się nie bała, ale z doświadczenia wiem, że zamartwianie się na zapas niczego nie zmieni.monester wrote:Milusia, Ty już zaczynasz 17 tydzień ? O matko jak to leci.
Jak się czujesz ?
AnkaSłomianka, Monita lubią tę wiadomość
-
Serio, masz dziecioka w wieku mojego, pracujesz, jesteś w ciąży i jeszcze chodzisz na siłkę? Szapoba 🤌🏼
Co do witaminy D, ja nadal daje 2 kropelki dziennie.
monester lubi tę wiadomość
PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
2 Transfer (4bb) ❌
Został ❄️

-
Hope_89 wrote:Hej ile teraz dajecie vit d? Jaką dawkę ?
My dajemy 800j
Mi_Lusia, super że ciąża taka bezproblemowa i spokojna
Hope_89 lubi tę wiadomość
-
To samo pomyślałam, że jaka siłownia i jaka praca - jeczze doliczyć gotowanie pranie sprzątanie dziecko to jak to zrobić 😂Cynamonka wrote:Serio, masz dziecioka w wieku mojego, pracujesz, jesteś w ciąży i jeszcze chodzisz na siłkę? Szapoba 🤌🏼
Co do witaminy D, ja nadal daje 2 kropelki dziennie. -
Milusia, bo Ty miałaś pod koniec stan przedrzucawkowy? To jest taka rzecz która mnie totalnie zniechęca do kolejnej ciąży -czylibwszystko super a nagle ciśnienie w górę, źle wyniki i hospitalizacja.
Ale mam przypadki w rodzinie, gdzie po gestozie w pierwszej ciąży druga donoszona bez problemów i nawet bez acardu a była już w dojrzałym wieku. Także nic nie jest gwarancją.
-
No właśnie, jakie gotowanie jakie sprzątanie 😂 gotuję tyle, żeby głównie dziecko miało, a my jemy z nią co zostanie.Pranie załatwia pralka z suszarką, ja tylko segreguję na 3 kupki w pralni i jak się uda to raz w tygodniu zaniosę do szaf a jak nie to bierzemy na bieżąco 😂 nauczyłam się odpuszczać jedne rzeczy na rzecz innych. Inaczej się nie da. Jestem zmęczona, ale też czuję się zupełnie inaczej fizycznie niż w pierwszej ciąży, gdzie oszczędzałam się na każdym kroku.monester wrote:To samo pomyślałam, że jaka siłownia i jaka praca - jeczze doliczyć gotowanie pranie sprzątanie dziecko to jak to zrobić 😂
Ja preeklampsji ostatecznie nie miałam stwierdzonej, tylko nadciśnienie, które w zasadzie też na koniec miałam unormowane i nie brałam leków. -
Mi_Lusia wrote:Myślałyście już może o prezentach świątecznych? Macie jakieś fajne polecajki? Chciałabym to ogarnąć jak najszybciej, póki mam siłę.
Chętnie poczytam. Na razie tworzę wstępną listę z której ostatecznie coś wybiorę. Na razie mam wpisane: kuchnia drewniana, klocki magnetyczne, bujak montesori, dyski timio. Na pewno kupię jakąś książeczkę (może rozkładaną pop-up), bo my kochamy książeczki wszelkiej maści. Polecam Wam serię "Ulicy Czereśniowej".Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 21:26
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
No nawet bez kuchni garnki to jest top od miesięcy - mamy te z action.
Mellisa@dough ma super zabawki drewniane - polecam lodziarnie. Koszyk zakupowy na kolkach - mamy jakiś z allegro. Owoce i warzywa do kuchni. Jeździk. Skoczek pompowany. Koń na biegunach. -
Na pewno dostanie kuchnie tą z Lidla.
Na liście póki co mam klocki magnetyczne, LEGO Duplo, książeczki ( chociaż mój mały nie bardzo zainteresowany,ale liczę, że w końcu uda nam się więcej czasu spędzać w ten sposób więc gromadzę).
Wózek zakupowy też zapisuje na listę, ostatnio w Dino młody był zachwycony jak daliśmy mu do prowadzenia ten mały wózek, jeździł jak szalony 🫣
Mamy odkurzacz pionowy z action, to jest hit, sprząta razem ze mną.
Na 6 grudnia kupiłam to
https://allegro.pl/oferta/koledy-dla-dzieci-nacisnij-posluchaj-i-spiewaj-anna-podgorska-m-18032255284
A ta dostał tak po prostu, ale płacze przy tej książce 🫣 mam nadzieję, że się przekona, ale na mikołaja muszę poszukać nowy prezent który będzie go cieszył a nie powodował płacz 🫣
https://allegro.pl/oferta/piosenki-dla-dzieci-nacisnij-posluchaj-spiewaj-anna-podgorska-m-18032264295
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 10:22

[/url]