udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Kessa wrote:A jakie dokładnie te klocki magnetyczne macie na myśli? 🤔
My mamy takie, kupione w Action chyba za 40 zł. Fajne ale póki co miłości nie ma.
https://zapodaj.net/plik-BzPNvVbhYk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:46
Kessa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, wszyscy przeżyli 😉 Młoda zachowywała się elegancko, nie marudziła, nie płakała, pomimo że wstała dziś dopiero drugi raz w życiu beze mnie u boku. Powiedziałabym nawet jak wariatka, że rozczarowałam się jak wróciłam bo nie padła mi w ramiona tylko przyjęła mnie z chłodną rezerwą, chyba mnie nie poznała w ciuchach wyjściowych do ludzi 😎 Po chwili już były przytulaski, ale zdecydowanie nie sprawiała wrażenia udręczonej moją nieobecnością 🙂 Oby tak dalej.
Jestem natomiast padnięta fizycznie po tym dniu więc zaraz idę spać 😉
Szarlotka90 to zaczynam już trzymać kciuki za Twój gładki powrót 😘
Szarlotka90, AnkaSłomianka, Monita lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Dziewczyny, czy byłyście już że swoimi dziećmi na pierwszej wizycie stomatologicznej? Jeśli tak to jak taka wizyta z Maluszkiem wygląda?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
No właśnie nie możemy się zebrać a już nam brakuje chyba jednej trójki , tak mamy kompletWiosnyFanka wrote:Dziewczyny, czy byłyście już że swoimi dziećmi na pierwszej wizycie stomatologicznej? Jeśli tak to jak taka wizyta z Maluszkiem wygląda?
[/url] -
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, czy byłyście już że swoimi dziećmi na pierwszej wizycie stomatologicznej? Jeśli tak to jak taka wizyta z Maluszkiem wygląda?
Najpierw rozmowa, opisaliśmy jak wygląda pielęgnacja zębów, kiedy był pierwszy , czy dziecko je w nocy, pokazaliśmy czym myjemy ząbki. Później Pan doktor na dużym pluszaku pokazał nam jak prawidłowo myć ząbki i na końcu był przegląd. Ogólnie dobrze jest wybrać stomatologa który ma podejście do dzieci żeby nie zniechęcić przy pierwszej wizycie -
Hej szukamy prezentu dla naszej dziewczynki na roczek 🎂Co się sprawdza u waszych księżniczek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 11:26

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, czy byłyście już że swoimi dziećmi na pierwszej wizycie stomatologicznej? Jeśli tak to jak taka wizyta z Maluszkiem wygląda?
Jesteśmy stomatologicznymi weteranami przez ukruszoną jedynkę.
W trakcie wywiadu dziecko sobie zwiedza gabinet, asystentka mu pokazuje różne rzeczy itd.
Podczas badania Młody siedzi z rodzicem na fotelu a stomatolog zachęca do otwarcia buzi, dmucha powietrzem, pokazuje lusterko, czasem sprawdza też nasze zęby zeby młodego zachęcić.
Samo badanie trwa chwilkę i niestety nie zawsze udaje się bez łez
-
Dziewczyny, jak wyglądało odsmoczkowanie u Was? Mój syn w ciągu dnia nie używa smoczka, jestem też w stanie uśpić go na drzemkę bez niego, ale na sen nocny (wieczorem usypia tata) i nocne pobudki nie ma bata. Wiem, że byłabym w stanie go odzwyczaić, ale wymagałoby to poświęcenia własnego snu (obecnie jak się mały przebudzi, to wystarczy wetknąć smoczek), a nie mam obecnie sił fizycznych i psychicznych do takich wyzwań. Martwię się jednak, że już czas najwyższy pożegnać się ze smoczkiem, że im później, tym trudniej, poza tym myślę, że może jak się mały nauczy w nocy uspokajać bez smoczka, to już w ogóle rzadko będę do niego wstawać. Jak to było u Waszych dzieci?PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
2 Transfer (4bb) ❌
Został ❄️

-
My odsmoczkowaliśmy jak skończył 10 miesięcy. Zaczęłam właśnie od drzemek, a po dwóch dniach sam zasnął na noc, więc wiedziałam, że to ten moment i nie ma odwrotu. Kolejne noce były trudniejsze. Musiałam go trochę polulać, ale sytuacja szybko się unormowała. Z tym, że my smoczka używaliśmy mało. Tylko do zasypiania i ewentualnie w jakichś kryzysowych sytuacjach poza domem
-
My bez problemu, po prostu któregoś dnia nie daliśmy do snu nocnego i nie poprosiła więcej. Później widziała dzieci ze smoczkiem ale nie zrobiło to na niej wrażenia.Cynamonka wrote:Dziewczyny, jak wyglądało odsmoczkowanie u Was? Mój syn w ciągu dnia nie używa smoczka, jestem też w stanie uśpić go na drzemkę bez niego, ale na sen nocny (wieczorem usypia tata) i nocne pobudki nie ma bata. Wiem, że byłabym w stanie go odzwyczaić, ale wymagałoby to poświęcenia własnego snu (obecnie jak się mały przebudzi, to wystarczy wetknąć smoczek), a nie mam obecnie sił fizycznych i psychicznych do takich wyzwań. Martwię się jednak, że już czas najwyższy pożegnać się ze smoczkiem, że im później, tym trudniej, poza tym myślę, że może jak się mały nauczy w nocy uspokajać bez smoczka, to już w ogóle rzadko będę do niego wstawać. Jak to było u Waszych dzieci?
[/url] -
Ja odmoczkowalam we wrześniu jak skończył 13 miesięcy. Po prostu uspilam na drzemkę jednego dnia i potem już na sen nocny. Okazało się, że zasypiał tak samo ze smoczkiem czy bez. U nas z pobudkami nocnymi różnie bywało i bywa, ale wypluwał smoczka po jakimś czasie i nie budził się po wypluciu, bałam się, że nadejdzie taki czas ,że może tak być więc skończyliśmy. Dziś np obudził się o 22 żeby dreptać do mnie do łóżka, a noc poprzednia kilka pobudek.🫣
Mnie jeszcze przerażały zdjęcia zgryzu otwartego, które gdzieś tam zaczęły mi się wyświetlać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 07:12
-
Jakiś czas temu pisałam, że składamy łóżko i zobaczymy jak to będzie. Drzemki śpi w swoim łóżku , wcześniej u nas zawsze. Sen nocny to różnie, całej nocy nie jest u siebie,tutaj zależy jak się obudzi, wczoraj np o 22 już u mnie był 😁 ale zazwyczaj pół nocy z nami.Jenny93 wrote:Iza Gwiazdek już z Tobą nie śpi? Jak Ty to zrobiłaś? U nas łóżeczko dalej stoi jako element wystroju 😂
Ostatnio był chory (w sumie nadal go męczy) i kaszel tak nasilał się w nocy, że aż wymiotował to spaliśmy na podłodze u małego żeby mieć go na oku, później start spał z małym w jego łóżku to na niego wymiotował.... Później lądowaliśmy wszyscy w sypialni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 10:58
-
A łóżeczko też jeszcze mamy jako element wystroju (ale praktyczny, bo sluzy jako szafa 😅)naszej sypialni,nie składamy z myślą, że może jeszcze się przyda 🥹Jenny93 wrote:Iza Gwiazdek już z Tobą nie śpi? Jak Ty to zrobiłaś? U nas łóżeczko dalej stoi jako element wystroju 😂
Cynamonka lubi tę wiadomość
-
Tak, u nas też jako szafa 😂 Po cichu liczę, że i nasze też kiedyś doczeka się nowego mieszkańca 🙈 a w zasadzie pierwszego xd bo młody nie przespał w nim ani jednej nocy. Swoją drogą czytałam ostatnio, że już się skończyło dofinansowanie na ten rok i z ciekawości zadzwoniłam do naszej kliniki i rzeczywiście zapisy prowadzą już na przyszły rok. Ciekawe czy to większości miast jest takie zainteresowanie, czy po prostu w niektórych klinikach jest duże oblężenie
-
A próbowaliście w ogóle położyć ? U nas do niedawna też, aż jednego dnia zasnęła tam sama i tak zostało 🥹Jenny93 wrote:Iza Gwiazdek już z Tobą nie śpi? Jak Ty to zrobiłaś? U nas łóżeczko dalej stoi jako element wystroju 😂
Jenny93 lubi tę wiadomość
[/url] -
Ja się strasznie obawiałam przenosin małej do jej pokoju i do większego łóżka, ale o dziwo poszło gładko i śpi teraz zdecydowanie lepiej tj. bez pobudek w nocy, budzi się ok 4 odkryta i wystarczy przykryć, pogłaskać i śpi dalej. Zdarza się jej przespać całą noc, co wcześniej było niemożliwe 🥱
izabelka90 lubi tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀