udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale Iza w ogóle nie lubi tych grających książeczek ? Bo zaraz mam zamiar kupić to co polecilasizabelka90 wrote:Na pewno dostanie kuchnie tą z Lidla.
Na liście póki co mam klocki magnetyczne, LEGO Duplo, książeczki ( chociaż mój mały nie bardzo zainteresowany,ale liczę, że w końcu uda nam się więcej czasu spędzać w ten sposób więc gromadzę).
Wózek zakupowy też zapisuje na listę, ostatnio w Dino młody był zachwycony jak daliśmy mu do prowadzenia ten mały wózek, jeździł jak szalony 🫣
Mamy odkurzacz pionowy z action, to jest hit, sprząta razem ze mną.
Na 6 grudnia kupiłam to
https://allegro.pl/oferta/koledy-dla-dzieci-nacisnij-posluchaj-i-spiewaj-anna-podgorska-m-18032255284
A ta dostał tak po prostu, ale płacze przy tej książce 🫣 mam nadzieję, że się przekona, ale na mikołaja muszę poszukać nowy prezent który będzie go cieszył a nie powodował płacz 🫣
https://allegro.pl/oferta/piosenki-dla-dzieci-nacisnij-posluchaj-spiewaj-anna-podgorska-m-18032264295
mój ma jakieś grające książeczki ale takie plastikowe i on je uwielbia a ja ich nie znoszę i mam ochotę płakać 😂
-
Ja je wyczailam na pierwszej edycji i dziewczyny polecały, także myślę, że śmiało kupuj,fajne są,nie są głośne. Ja myślałam o śpiewaniu klaskaniu przy książeczce a on beczy 🫣 w zeszłym tygodniu był u babci i spakowałam mu ją,myślałam, że może jak ktoś inny z nim usiądzie to będzie inaczej ale było tak samo. Mamy żabę do robienia piany z action to jest to samo jak włączę 🥴monester wrote:Ale Iza w ogóle nie lubi tych grających książeczek ? Bo zaraz mam zamiar kupić to co polecilas
mój ma jakieś grające książeczki ale takie plastikowe i on je uwielbia a ja ich nie znoszę i mam ochotę płakać 😂
Mamy podobne z dźwiękami zwierząt i środków lokomocji to te sobie przyciska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 11:12
-
Myślę jeszcze nad paluszkowe malowanki, mamy stolik i krzesełko, młody siada i od czasu do czasu łapie kredki i rysuje kilka kresek,więc może paluszkiem coś poodciska.
-
Nam też się udało załapać na kuchnię z Lidla w dobrej cenie, tylko rozmyślam czy nie zostawić jej na kolejne urodziny dopiero. Planujemy jeszcze kupić małej magnesy na lodówkę z rasami kotów i album z kotami aby z nią oglądać bo ma straszną zajawkę na wszelkie koty. Za to szczekającego yorka w wielkości mikro bała się jak diabeł święconej wody. Prezentowo chcemy kupić dziewczynom jeden wspólny, większy prezent składkowy od wszystkich bo zabawek pełen dom, ale wiadomo że jakieś drobne podarki muszą jeszcze dojść bo ważna ilość paczek dla starszej 😎 Dla małej jeszcze będzie piłka do nogi w wersji mini - wymyśliłam taką z nadzieją że szytej a'la skórzanej piłki nie pogryzie jak wszystkich innych, które do tej pory wylądowały w śmieciach.
Z innej beczki, u nas jutro wielki dzień, wracam do pracy 🙈🥲😱 Niech opatrzność nad nami czuwa. Łatwo nie będzie, ale wyjścia nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 12:33
Szarlotka90 lubi tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Jeszcze bardzo Wam polecam książeczki z tej serii. Mamy: zwierzęta, pojazdy i instrumenty.
https://allegro.pl/oferta/sluchaj-i-ogladaj-zwierzeta-ponad-50-dzwiekow-anna-podgorska-17606411919
Mój Młody ma zajawkę na wszelkiego rodzaju pojazdy: koparki, betoniarni, śmieciarki. Ostatnio kupiłam mu śmieciarkę i lawetę z Tuk Tuk Autka i to też jest hit.
A największym hitem ostatnio są zwykłe, plastikowe, rozciągane rurki, które mozna ze sobą łączyć. Kupiłam za grosze bo wyświetliło mi się w polecanych na Vinted i Młody je uwielbia. Robimy z nich bransoletki i naszyjniki dla pluszaków
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
My w tym roku pod choinkę kupimy chyba drewnianą kolejkę z ikea z elektrycznym pociągiem, są też w Lidlu ale w Ikea można później dokupić tory.
Myślałam nad jakimś zestawem Play Doh z ciastoliną.
Tych zabawek i tak już multum, a bawi się pierdołami typu jakąś figurka, samochodzik, kubeczek plastikowy. -
Hej dziewczyny! Pytanko mam czy któraś z Was kupowała może fotelik avionaut do obrotowej bazy? Na razie mamy jeszcze łupinę ale chyba najwyższy czas na coś większego i zastanawiam się jaki model🧍🏻♀️'97 PCOS, niedoczynność tarczycy
🧍🏽♂️'94 morfologia 1%, słaba ruchliwość i żywotność
👩🏻🤝👨🏽 uszkodzone geny odpowiedzialne za trawienie glutenu i laktozy
starania od 11.09.2021
11.03.2022➡️INVIMED Poznań
➡️14.06.2023 IUI❌
➡️17.07.2023 IUI❌
16.08.2023➡️MedART Poznań
➡️11.10.2023 punkcja➡️18🥚➡️10❄️
➡️27.11.2023 FET PGT-A❄️5.1.1 7dpt beta 8,79, prog 99,1 8dpt beta 13,75 11dpt beta 28 17dpt 8,05 CB 💔
➡️28.12.2023 biopsja+endometrium scan➡️staphylococcus aureus+enetrococcus faecalis➡️3msc probiotykoterapi
➡️05.2024 naturalsik(06.05 3+5) beta 159,14 prog 15,9 (07.05 3+6) beta 232,27 (10.05 4+2) beta 1027,69 prog 47,4 (17.05 5+2) beta 15519,62 prog 22,1 (21.05 5+6) mamy❤️ (12) prenatalne będzie🩷 (17+3) pierwszy kopniak
07.01.2025 CC 3320 i 56cm
Zostało 9❄️

-
U nas ulubiony pluszak to brudna kaczka psa 😂, (swoich ma pełno i nie interesują, chociaż małpie z Ikei piątkę przybija 😁 )biega z nią i szczuje psa krzycząc po swojemu kwa kwa.Rosa_13 wrote:My w tym roku pod choinkę kupimy chyba drewnianą kolejkę z ikea z elektrycznym pociągiem, są też w Lidlu ale w Ikea można później dokupić tory.
Myślałam nad jakimś zestawem Play Doh z ciastoliną.
Tych zabawek i tak już multum, a bawi się pierdołami typu jakąś figurka, samochodzik, kubeczek plastikowy. -
Eba powodzenia 💪
EBa lubi tę wiadomość
-
Eba kciuki ♥️
Na mikołajki kupiłam drewniane zestawy owoców, warzyw i mięsa w Lidlu. Pod choinkę będzie kuchnia. A tak poza tym na liście mam jeszcze LEGO Duplo, drewniane klocki, klocki magnetyczne, tablicę filcową z rzepami, biblioteczkę, bo książek mamy multum ale póki co książki interesują tylko nas 🙈
EBa lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wszystkie pomysły. Jak się okazuje to sporo wszystkiego już mamy (zasługa bycia najmłodszym w rodzinie). Książek też mamy ogrom, bo ja choruję na książki i praktycznie nie ma zakupów żebym jakiejś nie kupiła 🫣 na pewno wjedzie jakiś zestaw lego, myślałam nad tymi klockami od fizjomommy albo huśtawką. Szczerze to jestem przerażona, bo kompletnie nie widzę jak w tym całym bałaganie mam znaleźć przestrzeń na bobasa i jego ekwipunek 😅
-
Proponuje zabrać dziecko do sklepu i przymierzyć do różnych fotelików, bo u nas była konieczność wymiany bazyKulka413 wrote:Hej dziewczyny! Pytanko mam czy któraś z Was kupowała może fotelik avionaut do obrotowej bazy? Na razie mamy jeszcze łupinę ale chyba najwyższy czas na coś większego i zastanawiam się jaki model
-
izabelka90 wrote:U nas ulubiony pluszak to brudna kaczka psa 😂, (swoich ma pełno i nie interesują, chociaż małpie z Ikei piątkę przybija 😁 )biega z nią i szczuje psa krzycząc po swojemu kwa kwa.
Wszystko co zakazane cieszy najbardziej 🙈😛
Nas dopadło jakaś choroba 🤦🏼♀️ narazie mega katar od dwóch dni ale coś czuję że to się dopiero rozkręca bo tatuś dziś umiera 🙈 a już tak pięknie spała w nocy, wpadliśmy w fajny rytm dnia 🙈
No ale jak to kiedyś powiedziała mi pediatra : dzieci chorują w długie weekendy, święta i zaplanowane wakacje 😝 -
Na święta młody dostanie kuchnię- może trochę przestanie demolować naszą

Na cały grudzień mamy zaplanowany kalendarz adwentowy z jakimiś drobiazgami- autka, pacynki, książeczki, play tab , pluszowe ptaki ( ptaki to największa miłość ) itp
Książki u nas są mocno użytkowane i większość „rozebrana” na tomy🫣więc trochę odświeżymy biblioteczkę.
Eba 🤞🏻🤞🏻
Rosa, jakieś 3 tyg temu Młody miał tylko katar, ale za to taki ogromny że nie mogliśmy uwierzyć że to możliwe.
My ze starym ledwo żyliśmy - na testach nic nikomu nie wyszło.
W ogóle to w raz z wiekiem wróciło do użycia Nosiboo
Młody sam częściowo sobie odciągał, bo to taka fajna bucząca zabawka 🤯
EBa lubi tę wiadomość
-
Hej, ja też mam problem z wymyśleniem jeszcze dwóch prezentów dla małej. Ale z tego o co poprosiłam dla niej to była podobna książka do polecanej przez Wiosny Fankę - https://allegro.pl/oferta/50-dzwiekow-zwierzeta-wokol-nas-ksiazka-dzwiekowa-17565057547 oraz dwie książki z okienkami: jedna z Aksjomatu - bardzo duzo okienek, mielismy pozyczona te książkę o Przedszkolu i to był hit, a druga z okienkami to Kicia Kocia i Nunus w dużym formacie (mieliśmy wypożyczoną "Bardzo fajną rodzinę"). U nas mała uwielbia Kicie Kocie i Nunusia i codziennie czytamy. Polecam tę książki!
I poprosiłam o voucher do bawialni obok nas
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
A jakie dokładnie te klocki magnetyczne macie na myśli? 🤔2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕

Na feriach ❄️❄️❄️