udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:W takim razie odpoczywaj i kciuki za transfer w następnym cyklu 🥰 Informują Was na bieżąco o hodowli czy dopiero na koniec?
Wgl też macie tak, że łapiecie każdą infekcję od maluchów, czy ja jestem jakiś ewenement?
Dzisiaj embriolog mówiła że będzie dzwonić codziennie ale szczerze wątpię, ostatnio też nie dzwonili, ja będę tam dzwonić i dopytywać.
Ja też łapie prawie wszystko od małej, ciężko się nie zarazić jak my zawsze razem, a w chorobie to nie odstępuje mnie nawet na krok. -
Rosa a mogę zapytać z ciekawości o Twój wiek ? Bo taki ładny wynik jajec a pamiętam że masz bardzo starszego synaRosa_13 wrote:Dzisiaj embriolog mówiła że będzie dzwonić codziennie ale szczerze wątpię, ostatnio też nie dzwonili, ja będę tam dzwonić i dopytywać.
Ja też łapie prawie wszystko od małej, ciężko się nie zarazić jak my zawsze razem, a w chorobie to nie odstępuje mnie nawet na krok.
no i kciuki za hodowlę.
U nas w domu najpierw zaraza się tatuś, potem dziecko a na końcu ja. -
My odpukac nie chorujemy, jak już tata przynosi coś 🙂monester wrote:Rosa a mogę zapytać z ciekawości o Twój wiek ? Bo taki ładny wynik jajec a pamiętam że masz bardzo starszego syna
no i kciuki za hodowlę.
U nas w domu najpierw zaraza się tatuś, potem dziecko a na końcu ja.
[/url] -
Rosa 🍀 dawaj znać, co i jak, kibicujemy:)
Rosa_13 lubi tę wiadomość
'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie
2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

-
monester wrote:Rosa a mogę zapytać z ciekawości o Twój wiek ? Bo taki ładny wynik jajec a pamiętam że masz bardzo starszego syna
no i kciuki za hodowlę.
U nas w domu najpierw zaraza się tatuś, potem dziecko a na końcu ja.
Mam 39 lat, właśnie dzwoniła embriolog. Na 10 🥚 prawidłowo zapłodnione się 8, następny telefon w poniedziałek 🍀
Tak, dobrze pamiętasz, w tym roku mój syn będzie miał 18 lat 😍 powiek Wam, że taka różnica wieku też jest piękna ❤️ brat kocha siostrę a siostra zakochana w bracie 💓
Krakus, monester, Jenny93, Cynamonka, AnkaSłomianka, Mas, WiosnyFanka, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Hope, wyjdę zza krzaków 🙈 może dodam Ci otuchy. W pierwszej ciąży bety miałam takie, że ryczałam, że to zaśniad. Później że może bliźniaki. Finalnie jedno dziecko, tylko bety kosmiczne.
Jestem po transferze, non stop chora, bo młody ciągle coś przynosi. Pierwsza choroba 2 dni po. Gorączka prawie 40 stopni. No, ale 5 dpt był cień cienia. Bety miałam dosłownie 1/3 tego co z małym. Przyrosty przeróżne. 60, 70, raz 99%.
No i cóż... Teraz serca mam trzy 🙈 Bliźniaki..., z betami mówiącymi kompletnie coś innego.
Nie ma reguły naprawdę. Teraz to wiem. Trzeba wierzyć w każdy zarodek i mocno trzymam kciuki żeby u Ciebie też ta beta z dzisiaj była dobrą oznaką ❤️
Wow!
Aż mnie wcięło!
Super ❤️👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Mas wrote:Wow!
Aż mnie wcięło!
Super ❤️
Mas, to ja Ci jeszcze dorzucę- w zeszły piątek odstawiłam Młodego ssaka.
Poszło bardzo gładko, czego się totalnie nie spodziewałam.
Napisałabym jeszcze teraz jak wyglądają nasze noce ale się boję że wtedy wszystko runie;)
Szarlotka90, izabelka90, Krakus lubią tę wiadomość
-
AnkaSłomianka wrote:Mas, to ja Ci jeszcze dorzucę- w zeszły piątek odstawiłam Młodego ssaka.
Poszło bardzo gładko, czego się totalnie nie spodziewałam.
Napisałabym jeszcze teraz jak wyglądają nasze noce ale się boję że wtedy wszystko runie;)
Jakieś tipy? U nas jest mamoza i cycoza na pełnej...
Jenny gratulacje!!! ❤️
-
Szarlotka90 wrote:Jakieś tipy? U nas jest mamoza i cycoza na pełnej...
Jenny gratulacje!!! ❤️
Szarlotko, ja postanowiłam spróbować- powiedziałam i pokazałam Młodemu że mam „ałałkę” i do drzemki nie będzie mleka. Od rana chodził i pokazywał gdzie mam ała ała. Podczas usypiania do drzemki pooglądał plastry, dostał bidon z mlekiem. Dosłownie chwilę zapłakał i zasnął. Wieczorem już bez zapłakania- miałam redukować stopniowo ale poszłam za ciosem. Żadnego rozrywania bluzki, szarpania co wcześniej robił regularnie żeby się doczepić nie było.
Śpimy dalej razem
Szarlotka90 lubi tę wiadomość
-
Super naprawdę! Nasze dzieci to już kumate są, ostatnio właśnie koleżanka też tak odstawiła 2 latka. Najpierw chciała udawać że wyjechała ale to było bez sensu i postanowiła porozmawiać. I troszkę płaczków było ale nie duzoAnkaSłomianka wrote:Szarlotko, ja postanowiłam spróbować- powiedziałam i pokazałam Młodemu że mam „ałałkę” i do drzemki nie będzie mleka. Od rana chodził i pokazywał gdzie mam ała ała. Podczas usypiania do drzemki pooglądał plastry, dostał bidon z mlekiem. Dosłownie chwilę zapłakał i zasnął. Wieczorem już bez zapłakania- miałam redukować stopniowo ale poszłam za ciosem. Żadnego rozrywania bluzki, szarpania co wcześniej robił regularnie żeby się doczepić nie było.
Śpimy dalej razem -
monester wrote:Super naprawdę! Nasze dzieci to już kumate są, ostatnio właśnie koleżanka też tak odstawiła 2 latka. Najpierw chciała udawać że wyjechała ale to było bez sensu i postanowiła porozmawiać. I troszkę płaczków było ale nie duzo
No niesamowicie ogarniają.
Trzeba w domu czasem mówić szyfrem albo po angielsku🤣
monester lubi tę wiadomość
-
Hej mamuski🩷
Przychodzę do was po dłuższym znow okresie ,ale spokojnie.....zaglądam tu czesto do was z ukrycia 😊
Przychodzę dowiedzieć sie vzy ktoras z was miala moze podobnie ,aby troszke sie przestać stresować.
Dzis mam 25+4 chociaz w stopce nie zmieniłam to tak ciaza na poczatku byla zle wyliczona .
Od kilku tyg regularnie kilka razy w ciagu dnia mocno twardnieje mi brzuszek . Polozna w szpitalu gdzie trafiłam z wysokim ciśnieniem po obejrzeniu zapisu z KTG stwierdziła, ze malutka jest strasznie aktywna bo zapisały sie tłuste krechy ,a podobno na tym etapie nie powinno tak to wyglądać. Dostalam kropelki do smarowania brzucha na wyciszenie malej plus zalecenie ,aby pic melise . Wspomniala ,ze od takich ruchów szyjka moze zaczac sie skracać i poród szybszy czego bysmy oczywiście nie chcieli.
Czy któraś z was tez tak moze miala ? Dodam ,ze od jakiegoś czasu czuje dyskomfort na kroczu najbardziej przy siedzeniu taki jakby ucisk .
Mala wczesniej kopała wysoko ,a od jakiegoś czasu caly czas oecherz ,wiec jest dosc nisko .
Szyjka od początku skróciła mi sie z 4,5cm na nie cale 4jakos ,wiec nadal jest spora.👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
38+5 córeczka jest na Świecie 🩷
Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
13.10 wizyta monitorująca
20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
26.10 II - cień cienia 🙏
Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
17.11 mamy ❤️
9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷
Niech stanie sie cud 🙏🍀
Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

tickerfactory.com]
[/url] -
Gonią, może to będzie offtopic może nie - jeśli mała się kiepsko za bardzo rusza to może jej coś nie pasuje w brzuchu? A nie, że jest nadaktywna? Bo wspominałaś o wysokim ciśnieniu swoim - przepływy masz sprawdzane na bieżąco ? Lekarz jakiś ogarnięty widział zapis ktg? Ja nie spotkałam się z zaleceniami smarowania brzucha na uspokojenie dziecka 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:24
-