Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    W takim razie odpoczywaj i kciuki za transfer w następnym cyklu 🥰 Informują Was na bieżąco o hodowli czy dopiero na koniec?

Wgl też macie tak, że łapiecie każdą infekcję od maluchów, czy ja jestem jakiś ewenement?

Dzisiaj embriolog mówiła że będzie dzwonić codziennie ale szczerze wątpię, ostatnio też nie dzwonili, ja będę tam dzwonić i dopytywać.

Ja też łapie prawie wszystko od małej, ciężko się nie zarazić jak my zawsze razem, a w chorobie to nie odstępuje mnie nawet na krok.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Dzisiaj embriolog mówiła że będzie dzwonić codziennie ale szczerze wątpię, ostatnio też nie dzwonili, ja będę tam dzwonić i dopytywać.

Ja też łapie prawie wszystko od małej, ciężko się nie zarazić jak my zawsze razem, a w chorobie to nie odstępuje mnie nawet na krok.
    Rosa a mogę zapytać z ciekawości o Twój wiek ? Bo taki ładny wynik jajec a pamiętam że masz bardzo starszego syna ;) no i kciuki za hodowlę.
    U nas w domu najpierw zaraza się tatuś, potem dziecko a na końcu ja.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Rosa a mogę zapytać z ciekawości o Twój wiek ? Bo taki ładny wynik jajec a pamiętam że masz bardzo starszego syna ;) no i kciuki za hodowlę.
    My odpukac nie chorujemy, jak już tata przynosi coś 🙂

event.png[/url]
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa 🍀 dawaj znać, co i jak, kibicujemy:)

Rosa_13 lubi tę wiadomość

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie
    2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem
    Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Mam 39 lat, właśnie dzwoniła embriolog. Na 10 🥚 prawidłowo zapłodnione się 8, następny telefon w poniedziałek 🍀
    Tak, dobrze pamiętasz, w tym roku mój syn będzie miał 18 lat 😍 powiek Wam, że taka różnica wieku też jest piękna ❤️ brat kocha siostrę a siostra zakochana w bracie 💓

Krakus, monester, Jenny93, Cynamonka, AnkaSłomianka, Mas, WiosnyFanka, izabelka90 lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Mas Autorytet

Wysłany: 28 marca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Hope, wyjdę zza krzaków 🙈 może dodam Ci otuchy. W pierwszej ciąży bety miałam takie, że ryczałam, że to zaśniad. Później że może bliźniaki. Finalnie jedno dziecko, tylko bety kosmiczne.

Jestem po transferze, non stop chora, bo młody ciągle coś przynosi. Pierwsza choroba 2 dni po. Gorączka prawie 40 stopni. No, ale 5 dpt był cień cienia. Bety miałam dosłownie 1/3 tego co z małym. Przyrosty przeróżne. 60, 70, raz 99%.

No i cóż... Teraz serca mam trzy 🙈 Bliźniaki..., z betami mówiącymi kompletnie coś innego.

Nie ma reguły naprawdę. Teraz to wiem. Trzeba wierzyć w każdy zarodek i mocno trzymam kciuki żeby u Ciebie też ta beta z dzisiaj była dobrą oznaką ❤️

Wow!
    Aż mnie wcięło!
    Super ❤️

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 28 marca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Wow!
    Aż mnie wcięło!
    Super ❤️

Mas, to ja Ci jeszcze dorzucę- w zeszły piątek odstawiłam Młodego ssaka.
    Poszło bardzo gładko, czego się totalnie nie spodziewałam.

Napisałabym jeszcze teraz jak wyglądają nasze noce ale się boję że wtedy wszystko runie;)

Szarlotka90, izabelka90, Krakus lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Mas, to ja Ci jeszcze dorzucę- w zeszły piątek odstawiłam Młodego ssaka.
    Poszło bardzo gładko, czego się totalnie nie spodziewałam.

Napisałabym jeszcze teraz jak wyglądają nasze noce ale się boję że wtedy wszystko runie;)

Jakieś tipy? U nas jest mamoza i cycoza na pełnej...

Jenny gratulacje!!! ❤️

age.png

Wysłany: 29 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Jakieś tipy? U nas jest mamoza i cycoza na pełnej...

Jenny gratulacje!!! ❤️

Szarlotko, ja postanowiłam spróbować- powiedziałam i pokazałam Młodemu że mam „ałałkę” i do drzemki nie będzie mleka. Od rana chodził i pokazywał gdzie mam ała ała. Podczas usypiania do drzemki pooglądał plastry, dostał bidon z mlekiem. Dosłownie chwilę zapłakał i zasnął. Wieczorem już bez zapłakania- miałam redukować stopniowo ale poszłam za ciosem. Żadnego rozrywania bluzki, szarpania co wcześniej robił regularnie żeby się doczepić nie było.
    Śpimy dalej razem

Szarlotka90 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♂️1981
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Szarlotko, ja postanowiłam spróbować- powiedziałam i pokazałam Młodemu że mam „ałałkę” i do drzemki nie będzie mleka. Od rana chodził i pokazywał gdzie mam ała ała. Podczas usypiania do drzemki pooglądał plastry, dostał bidon z mlekiem. Dosłownie chwilę zapłakał i zasnął. Wieczorem już bez zapłakania- miałam redukować stopniowo ale poszłam za ciosem. Żadnego rozrywania bluzki, szarpania co wcześniej robił regularnie żeby się doczepić nie było.
    Śpimy dalej razem
    Super naprawdę! Nasze dzieci to już kumate są, ostatnio właśnie koleżanka też tak odstawiła 2 latka. Najpierw chciała udawać że wyjechała ale to było bez sensu i postanowiła porozmawiać. I troszkę płaczków było ale nie duzo

Wysłany: 29 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Super naprawdę! Nasze dzieci to już kumate są, ostatnio właśnie koleżanka też tak odstawiła 2 latka. Najpierw chciała udawać że wyjechała ale to było bez sensu i postanowiła porozmawiać. I troszkę płaczków było ale nie duzo

No niesamowicie ogarniają.
    Trzeba w domu czasem mówić szyfrem albo po angielsku🤣

monester lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♂️1981
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 29 marca, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski🩷
    Przychodzę do was po dłuższym znow okresie ,ale spokojnie.....zaglądam tu czesto do was z ukrycia 😊
    Przychodzę dowiedzieć sie vzy ktoras z was miala moze podobnie ,aby troszke sie przestać stresować.
    Dzis mam 25+4 chociaz w stopce nie zmieniłam to tak ciaza na poczatku byla zle wyliczona .
    Od kilku tyg regularnie kilka razy w ciagu dnia mocno twardnieje mi brzuszek . Polozna w szpitalu gdzie trafiłam z wysokim ciśnieniem po obejrzeniu zapisu z KTG stwierdziła, ze malutka jest strasznie aktywna bo zapisały sie tłuste krechy ,a podobno na tym etapie nie powinno tak to wyglądać. Dostalam kropelki do smarowania brzucha na wyciszenie malej plus zalecenie ,aby pic melise . Wspomniala ,ze od takich ruchów szyjka moze zaczac sie skracać i poród szybszy czego bysmy oczywiście nie chcieli.
    Czy któraś z was tez tak moze miala ? Dodam ,ze od jakiegoś czasu czuje dyskomfort na kroczu najbardziej przy siedzeniu taki jakby ucisk .
    Mala wczesniej kopała wysoko ,a od jakiegoś czasu caly czas oecherz ,wiec jest dosc nisko .
    Szyjka od początku skróciła mi sie z 4,5cm na nie cale 4jakos ,wiec nadal jest spora.

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️
    9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonią, może to będzie offtopic może nie - jeśli mała się kiepsko za bardzo rusza to może jej coś nie pasuje w brzuchu? A nie, że jest nadaktywna? Bo wspominałaś o wysokim ciśnieniu swoim - przepływy masz sprawdzane na bieżąco ? Lekarz jakiś ogarnięty widział zapis ktg? Ja nie spotkałam się z zaleceniami smarowania brzucha na uspokojenie dziecka 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 16:24

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Hej mamuski🩷
    Przychodzę do was po dłuższym znow okresie ,ale spokojnie.....zaglądam tu czesto do was z ukrycia 😊
    Przychodzę dowiedzieć sie vzy ktoras z was miala moze podobnie ,aby troszke sie przestać stresować.
    Dzis mam 25+4 chociaz w stopce nie zmieniłam to tak ciaza na poczatku byla zle wyliczona .
    Od kilku tyg regularnie kilka razy w ciagu dnia mocno twardnieje mi brzuszek . Polozna w szpitalu gdzie trafiłam z wysokim ciśnieniem po obejrzeniu zapisu z KTG stwierdziła, ze malutka jest strasznie aktywna bo zapisały sie tłuste krechy ,a podobno na tym etapie nie powinno tak to wyglądać. Dostalam kropelki do smarowania brzucha na wyciszenie malej plus zalecenie ,aby pic melise . Wspomniala ,ze od takich ruchów szyjka moze zaczac sie skracać i poród szybszy czego bysmy oczywiście nie chcieli.
    Czy któraś z was tez tak moze miala ? Dodam ,ze od jakiegoś czasu czuje dyskomfort na kroczu najbardziej przy siedzeniu taki jakby ucisk .
    Mala wczesniej kopała wysoko ,a od jakiegoś czasu caly czas oecherz ,wiec jest dosc nisko .
    Szyjka od początku skróciła mi sie z 4,5cm na nie cale 4jakos ,wiec nadal jest spora.
    Mi w tej ciąży brzuszek twardnieje od jakiegoś 15 tygodnia, a od 30 mam już dosyć mocne skurcze B-H, ale na ktg piszą się pojedyncze albo wcale. Szyjka się sukcesywnie skracała, ale wszystko w granicach fizjologii. Obecnie nie wiem ile ma, bo prowadzący nie mierzy.
    Natomiast na etapie twojej ciąży dziwne jest ocenianie dobrostanu dziecka na podstawie ktg, które w tym tygodniu jest mocno niemiarodajne i ten zapis nie musi być wcale prawidłowy. Jeżeli wywaliło Ci ciśnienie to powinnaś mieć dokładne usg z przepływami.

05.2025 🩷
    preg.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gonią, może to będzie offtopic może nie - jeśli mała się kiepsko za bardzo rusza to może jej coś nie pasuje w brzuchu? A nie, że jest nadaktywna? Bo wspominałaś o wysokim ciśnieniu swoim - przepływy masz sprawdzane na bieżąco ? Lekarz jakiś ogarnięty widział zapis ktg? Ja nie spotkałam się z zaleceniami smarowania brzucha na uspokojenie dziecka 🤷
    No dlatego właśnie to mnie martwi bo nikt wśród znajomych tez nie mial takiego problemu . Tak przepływy mam sprawdzane na każdej wizycie . Do tej pory wszystko książkowo. Ciśnienie mialam 140 /60 i puls chwilami 110.
    W szpitalu mialam juz normalne i w sumie usłyszałam, ze do poziomu minimum 150-160 nikt nie zwróci na ciśnienie uwagi bo spada samo po odpoczynku .
    Zapisu KTG nie ogladal niestety lekarz ponieważ cos poważnego działo sie na porodówce i jak miala byc nasza kolej to lekarka wybiegła z innymi lekarzami .
    Ze świadomością, ze komuś ratują zycie ,a my mamy sie dobrze po prawidłowym KTG zdecydowaliśmy sie isc do domu ( czekalismy od 18 do 22:30) .
    Niestety dluzej nie mogliśmy bo mielismy córeczkę pod opieką meza siostry i trzeba bylo ją odebrac .
    Lekarka tylko zerkla na zapis i przekazała położnej, ze nic niepokojacego nie widzi.
    Dlatego szukam inf tutaj ,ze moze ktoras z was miala takie twardnienie częste i nie bylo niczym zlym .
    Postaram sie dostac do mojego lekarza prowadzącego w tyg za kazdym razem dokladnie bada brzuszek ,a później od dołu usg ,aby sprawdzić dokladnie długość szyjki.

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    17.11 mamy ❤️

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Śpimy dalej razem
    Fajnie się wam udało! Chyba też trafiłaś na dobry dobry moment z tą ałałką. I zapewne spokój i luz też nie był bez znaczenia. Ja bardzo liczę, że drugim razem będzie to odstawienie mniej traumatycznym przeżyciem, bo tym razem to chyba hormony i cała presja odbiła się na nas obu.

AnkaSłomianka lubi tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Mi w tej ciąży brzuszek twardnieje od jakiegoś 15 tygodnia, a od 30 mam już dosyć mocne skurcze B-H, ale na ktg piszą się pojedyncze albo wcale. Szyjka się sukcesywnie skracała, ale wszystko w granicach fizjologii. Obecnie nie wiem ile ma, bo prowadzący nie mierzy.
    Natomiast na etapie twojej ciąży dziwne jest ocenianie dobrostanu dziecka na podstawie ktg, które w tym tygodniu jest mocno niemiarodajne i ten zapis nie musi być wcale prawidłowy. Jeżeli wywaliło Ci ciśnienie to powinnaś mieć dokładne usg z przepływami.
    Dziekuje za Twoja odp . Postaram sie w tyg dostac do lekarza prowadzącego.
    Pomimo ,ze ciśnienie teraz 90/60 to puls okolo 100 czesto powyżej.
    Do tej pory bardzo sie cieszyłam, ze tak mocno czuje mala ,a tutaj usłyszałam,ze mala w tym wieku powinna duzo odpoczywać, a nie tak fikać.
    Nie wiem czy nie trafiłam po prostu na przewrażliwiona polozna 🤔

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    17.11 mamy ❤️

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Dziekuje za Twoja odp . Postaram sie w tyg dostac do lekarza prowadzącego.
    Pomimo ,ze ciśnienie teraz 90/60 to puls okolo 100 czesto powyżej.
    Do tej pory bardzo sie cieszyłam, ze tak mocno czuje mala ,a tutaj usłyszałam,ze mala w tym wieku powinna duzo odpoczywać, a nie tak fikać.
    Nie wiem czy nie trafiłam po prostu na przewrażliwiona polozna 🤔
    A takie jednorazowe ciśnienie 140/60 to nie przypadkiem stresowe? Puls 100 w ciąży też nie jest wyjątkowo niepokojący. Jeżeli do tej pory wszystkie badania masz ok, to ja bym się tymi ruchami nie martwiła. Może masz po prostu sporego maluszka albo aktualnie jest tak ułożona że te ruchy tak czuć.
    Ja w tej ciąży mam zdecydowanie mocniejsze twardnienia brzucha, ale to wynika też z faktu, że nie mam czasu odpoczywać. Ciągle albo praca albo bieganie/noszenie dziecka. Sporo też ćwiczyłam i ćwiczę, a mimo to wszystko do tej pory przebiega fizjologicznie. Co prawda w ciągu ostatniego miesiąca już dwa razy włączyła mi się panika w związku z tymi twardnieniami i słabszymi ruchami i byłam raz na dodatkowej wizycie i raz na ktg, ale wszystko nadal jest w normie. Od 34 tygodnia lekarz już tylko palpacyjnie sprawdza szyjkę i też mówi, że jest ok, więc nie drążę. Ale on już mnie zna i chyba pewnych rzeczy mi nie mówi, bo wie, że będę świrować 😉
    Bierz sporo magnezu, w różnych formach najlepiej, pamiętaj pić duużo wody i to co mi bardzo pomaga na napięcia to nawet 15 minut jogi w domu.

Gonia.. lubi tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png

Wysłany: 29 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, ja skurcze B-H też miałam silne od jakiegoś +-30 tc.
    Czym masz smarować brzuch? Pierwsze słyszę o takiej praktyce

🙎🏻‍♂️1981
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Gonia, ja skurcze B-H też miałam silne od jakiegoś +-30 tc.
    Czym masz smarować brzuch? Pierwsze słyszę o takiej praktyce
    Toko-Öl . Mieszkam w Berlinie i dostalam te krople od położnej w szpitalu .
    Mi sie ten brzuszek spina mocno juz dosc dlugo ,ale bylam pewna ,ze to moze mala .

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    17.11 mamy ❤️

Niech stanie sie cud 🙏🍀

age.png

‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ