udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Super 3 zdrowe zarodki!Cynamonka wrote:Natomiast u mnie ciekawe kwiatki wyszły. Napiszę tutaj, bo temat starań i ciąż mamy na tapecie (mam nadzieję, że mamusie, które już zamknęły "produkcję", nie mają nic przeciwko?), a na wątku walka o rodzeństwo jednak mniej znajomych mam...
No to z drugiej stymulacji uzyskaliśmy 4 zarodki. Jedyny bardzo dobry morfologicznie - który transferowaliby w pierwszej kolejności - okazał się w PGTA aneuploidalny (trisomia 18), a pozostałe trzy są zdrowe (oszalałam, jak zobaczyłam ten wynik) i są to wszystko 3bb.
Wymusilam na lekarzu histeroskopię. Zrobił tylko oględziny, bez biopsji, i powiedział, że wygląda na przewlekły stan zapalny ("truskawkowe endometrium"). Bingo! myślę sobie. Ale zrobiłam badanie mikroflory endometrium i wyszło idealnie 🤯
Jestem ciekawa, co teraz.
Z transferem i tak chcę poczekać jeszcze z miesiąc lub dwa.
Taka aktualizacja ode mnie.
Cynamonka lubi tę wiadomość
-
My też jeczze bez bajek ale niestety ostatnio włączył się jakiś teledysk dla dzieci na Spotify. I hipnoza.Cynamonka wrote:My jeszcze nie odpaliliśmy ani jednej bajki 🤪
Mój synek jest mega ruchliwy. Zdarzyło nam się kiedyś jechać pociągiem w przedziale z rówieśniczką jego. Tamta mała super spokojna siedziała u mamy na kolankach, a my 3 razy cały pociąg wzdłuż i wszerz przemierzyliśmy. -
Ja 10dpt ( odbył sie z rana ) miala bete 90.Hope_89 wrote:Nic nie rozumiem , dziś beta 50
A w czwartek była 8.5
W glowie mialam ,ze juz nie ma szans ,a dzis fika w brzuszku coreczka 🩷
8dpt mialam raptem 30 wynik i porównywałam bardzo do pierwszej ciąży gdzie te wartosci byly bardzo wysokie .
Trzymam kciuki za piękne przyrosty 🍀☝️
Hope_89 lubi tę wiadomość
👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
38+5 córeczka jest na Świecie 🩷
Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
13.10 wizyta monitorująca
20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
26.10 II - cień cienia 🙏
Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
17.11 mamy ❤️
9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷
Niech stanie sie cud 🙏🍀
Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

tickerfactory.com]
[/url] -
Hope była kiedyś taką tabelka /prognostyk. Generalnie najwieksze szansę na zdrową ciążę są gdy 10 dni po transferze beta jest trzy cyfrowa czyli w okolicach min. 100. Natomiast to nie jest tak że jak jest mniej to nic z tego, po prostu procentowo są mniejsze szanse o kilka punktów. Trzymam kciuki, badaj ponownie a wiadomo że prawdę powie dopiero USG.
Hope_89 lubi tę wiadomość
-
Widziałam ta tabelke i jestem w tym minimum😔monester wrote:Hope była kiedyś taką tabelka /prognostyk. Generalnie najwieksze szansę na zdrową ciążę są gdy 10 dni po transferze beta jest trzy cyfrowa czyli w okolicach min. 100. Natomiast to nie jest tak że jak jest mniej to nic z tego, po prostu procentowo są mniejsze szanse o kilka punktów. Trzymam kciuki, badaj ponownie a wiadomo że prawdę powie dopiero USG.
Gdyby nie ten dzisiejszy wzrost to już się pogodziłam z tym nieudanym transferem. Bo jeśli ma być coś nie tak to wolałabym żeby było to teraz 😔
[/url] -
Dziewczyny jestem w szoku, z ośmiu prawidłowo zapłodnionych 5 dzisiaj zamrozili, a jeszcze 2 czekają na jutro, może coś z nich będzie.
Jak zapytałam jakiej klasy zarodki dzisiaj są mrożone embriolog powiedziała że klasy 1 🤩 mówił że są bardzo ładne. Tak żałuję że nie udało się że świeżym transferem. No ale czekam na okres, potem wizyta u lekarza czy czysto i od nowego cyklu mam nadzieję przygotowanie do transferu 🍀🍀
monester, AnkaSłomianka, Gonia.., Hope_89, Cynamonka, Krakus, Jenny93, Saimi, izabelka90, Mas lubią tę wiadomość
-
Cudowne wieści!Rosa_13 wrote:Dziewczyny jestem w szoku, z ośmiu prawidłowo zapłodnionych 5 dzisiaj zamrozili, a jeszcze 2 czekają na jutro, może coś z nich będzie.
Jak zapytałam jakiej klasy zarodki dzisiaj są mrożone embriolog powiedziała że klasy 1 🤩 mówił że są bardzo ładne. Tak żałuję że nie udało się że świeżym transferem. No ale czekam na okres, potem wizyta u lekarza czy czysto i od nowego cyklu mam nadzieję przygotowanie do transferu 🍀🍀
Rosa_13 lubi tę wiadomość
-
Wow, Rosa 😀
Hope, robiłaś dziś betę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 14:04
'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie
2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

-
Rosa_13 wrote:Dziewczyny jestem w szoku, z ośmiu prawidłowo zapłodnionych 5 dzisiaj zamrozili, a jeszcze 2 czekają na jutro, może coś z nich będzie.
Wow piękny wynik 🥰
-
Szanuję 🫡Hope_89 wrote:Nie robiłam, czekam do piątku jak mówił lekarz🙂'89, PCOS, brak jajowodu po cp
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie

-
azibomba wrote:Skad decyzje o histeroskopii i mikroflora endometrium czy kazdy powinien zroboc te badania pytam bo ciekawa mnie wskazania
Histeroskopia że względu na nieudane transfery i historię porodu, miałam zabieg zwiększający ryzyko stanu zapalnego. Badanie eBiom zlecił lekarz ze względu na to, co zobaczył podczas histeroskopii. Uznał, że jest stan zapalny faktycznie i chciał wiedzieć, jaka bakteria go wywołuje. Niektórzy lekarze nie robią takiego badania, tylko robią biopsję cd138 i jeśli wynik wskazuje na stan zapalny, przepisują antybiotyki o szerokim spektrum.'89, PCOS, brak jajowodu po cp
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie

-
Wchodzę na wątek po dłuższej przerwie a tu takie wieści 😁 gratuluję wszystkim, które mają dwie kreski i maluchy w brzuchu 🙂🙂 a za te starające si trzymam kciuki 👍👍 i podziwiam za zdecydowanie bo chyba należę do mniejszości al ja jakoś nie umiem podjąć decyzji co robimy dalej. Jednego dnia chciałbym drugie dziecko a następnego mówię sobie, że chyba oszalałam i nie ma mowy. Mąż sporo pracuje wychodzi wcześnie rano wraca 19 albo i po, sporo ma
Też delegacji chociaż te przynajmniej mu się kończą bo zmienia pracę na w 100% stacjonarną. Dni pędzą jak szalone - chce z córką wyjść na spacer, na plac zabaw, trzeba jakiś obiad zrobić, książeczkę przeczytać na ogarnięcie mieszkania brakuje mi czasu i dla sieje wieczorami również. Mąż jak wróci to sprząta a ja do niego dołączam - robimy absolutne minimum i jestem jakaś sfrustrowana. Nie wiem jak miałabym mieć pod opieką jeszcze jedno dziecko. Nie mamy pomocy dziadków poza taką doraźną. Nie wiem czy ja jestem jakaś nieogarnięta czy co - w tym przypadku zawsze myślę o naszej Izie, którą kojarzę, że ma męża za granicą a tak dobrze ogarnia dziecko, siebie i psa 🙂 duży mam dylemat co do rodzeństwa i póki co tentu nie zamknęłam ale decyzji podjąć nie umiem 🤷
A propos kp to ciągle jestem więc Mas nie jesteś sama🙂 ja teraz nie wiem co z cyckami zrobić bo mocno ostatnio schudłam i boję siedzę jak teraz odstawię kp to nic mi z tych cyrków nie zostanie 😀 próbuje chociaż trochę przytyć przed odstawieniem ale ciężko mi to idzieprzy ruchliwej prawie dwulatce -
Późno ruszyła tak jak u mnie ,ale teraz jaki piekny przyrost 🍀☝️🥰Hope_89 wrote:Beta dziś 670 , 14 dpt
A było 6dpt- 8.5 a 10dpt- 50
Super !👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
38+5 córeczka jest na Świecie 🩷
Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
13.10 wizyta monitorująca
20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
26.10 II - cień cienia 🙏
Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
17.11 mamy ❤️
9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷