Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Natomiast u mnie ciekawe kwiatki wyszły. Napiszę tutaj, bo temat starań i ciąż mamy na tapecie (mam nadzieję, że mamusie, które już zamknęły "produkcję", nie mają nic przeciwko?), a na wątku walka o rodzeństwo jednak mniej znajomych mam...
    No to z drugiej stymulacji uzyskaliśmy 4 zarodki. Jedyny bardzo dobry morfologicznie - który transferowaliby w pierwszej kolejności - okazał się w PGTA aneuploidalny (trisomia 18), a pozostałe trzy są zdrowe (oszalałam, jak zobaczyłam ten wynik) i są to wszystko 3bb.
    Wymusilam na lekarzu histeroskopię. Zrobił tylko oględziny, bez biopsji, i powiedział, że wygląda na przewlekły stan zapalny ("truskawkowe endometrium"). Bingo! myślę sobie. Ale zrobiłam badanie mikroflory endometrium i wyszło idealnie 🤯
    Jestem ciekawa, co teraz.
    Z transferem i tak chcę poczekać jeszcze z miesiąc lub dwa.
    Taka aktualizacja ode mnie.
    Super 3 zdrowe zarodki!

Cynamonka lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka, świetny wynik 🥰 Zobaczysz jak ten czas do transferu szybko zleci :)

Cynamonka lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    My jeszcze nie odpaliliśmy ani jednej bajki 🤪
    Mój synek jest mega ruchliwy. Zdarzyło nam się kiedyś jechać pociągiem w przedziale z rówieśniczką jego. Tamta mała super spokojna siedziała u mamy na kolankach, a my 3 razy cały pociąg wzdłuż i wszerz przemierzyliśmy.
    My też jeczze bez bajek ale niestety ostatnio włączył się jakiś teledysk dla dzieci na Spotify. I hipnoza.

• Gonia.. Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nic nie rozumiem , dziś beta 50
    A w czwartek była 8.5
    Ja 10dpt ( odbył sie z rana ) miala bete 90.
    W glowie mialam ,ze juz nie ma szans ,a dzis fika w brzuszku coreczka 🩷
    8dpt mialam raptem 30 wynik i porównywałam bardzo do pierwszej ciąży gdzie te wartosci byly bardzo wysokie .
    Trzymam kciuki za piękne przyrosty 🍀☝️

Hope_89 lubi tę wiadomość

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️
    9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope była kiedyś taką tabelka /prognostyk. Generalnie najwieksze szansę na zdrową ciążę są gdy 10 dni po transferze beta jest trzy cyfrowa czyli w okolicach min. 100. Natomiast to nie jest tak że jak jest mniej to nic z tego, po prostu procentowo są mniejsze szanse o kilka punktów. Trzymam kciuki, badaj ponownie a wiadomo że prawdę powie dopiero USG.

Hope_89 lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hope była kiedyś taką tabelka /prognostyk. Generalnie najwieksze szansę na zdrową ciążę są gdy 10 dni po transferze beta jest trzy cyfrowa czyli w okolicach min. 100. Natomiast to nie jest tak że jak jest mniej to nic z tego, po prostu procentowo są mniejsze szanse o kilka punktów. Trzymam kciuki, badaj ponownie a wiadomo że prawdę powie dopiero USG.
    Widziałam ta tabelke i jestem w tym minimum😔
    Gdyby nie ten dzisiejszy wzrost to już się pogodziłam z tym nieudanym transferem. Bo jeśli ma być coś nie tak to wolałabym żeby było to teraz 😔

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś proga? U mnie przy każdej becie kazali weryfikować też progesteron i estradiol

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A badałaś proga? U mnie przy każdej becie kazali weryfikować też progesteron i estradiol
    Tak badalam

event.png[/url]
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku, z ośmiu prawidłowo zapłodnionych 5 dzisiaj zamrozili, a jeszcze 2 czekają na jutro, może coś z nich będzie.
    Jak zapytałam jakiej klasy zarodki dzisiaj są mrożone embriolog powiedziała że klasy 1 🤩 mówił że są bardzo ładne. Tak żałuję że nie udało się że świeżym transferem. No ale czekam na okres, potem wizyta u lekarza czy czysto i od nowego cyklu mam nadzieję przygotowanie do transferu 🍀🍀

monester, AnkaSłomianka, Gonia.., Hope_89, Cynamonka, Krakus, Jenny93, Saimi, izabelka90, Mas lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Dziewczyny jestem w szoku, z ośmiu prawidłowo zapłodnionych 5 dzisiaj zamrozili, a jeszcze 2 czekają na jutro, może coś z nich będzie.
    Jak zapytałam jakiej klasy zarodki dzisiaj są mrożone embriolog powiedziała że klasy 1 🤩 mówił że są bardzo ładne. Tak żałuję że nie udało się że świeżym transferem. No ale czekam na okres, potem wizyta u lekarza czy czysto i od nowego cyklu mam nadzieję przygotowanie do transferu 🍀🍀
    Cudowne wieści!

Rosa_13 lubi tę wiadomość

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Rosa 😀
    Hope, robiłaś dziś betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 14:04

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ⏳
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Wow, Rosa 😀
    Hope, robiłaś dziś betę?
    Nie robiłam, czekam do piątku jak mówił lekarz🙂

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:

Wow piękny wynik 🥰

• azibomba Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Super 3 zdrowe zarodki!
    Skad decyzje o histeroskopii i mikroflora endometrium czy kazdy powinien zroboc te badania pytam bo ciekawa mnie wskazania

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nie robiłam, czekam do piątku jak mówił lekarz🙂
    Szanuję 🫡

USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ⏳
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibomba wrote:
    Skad decyzje o histeroskopii i mikroflora endometrium czy kazdy powinien zroboc te badania pytam bo ciekawa mnie wskazania

Histeroskopia że względu na nieudane transfery i historię porodu, miałam zabieg zwiększający ryzyko stanu zapalnego. Badanie eBiom zlecił lekarz ze względu na to, co zobaczył podczas histeroskopii. Uznał, że jest stan zapalny faktycznie i chciał wiedzieć, jaka bakteria go wywołuje. Niektórzy lekarze nie robią takiego badania, tylko robią biopsję cd138 i jeśli wynik wskazuje na stan zapalny, przepisują antybiotyki o szerokim spektrum.

USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ⏳
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Szanuję 🫡
    Co ma być to będzie🙂

event.png[/url]
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na wątek po dłuższej przerwie a tu takie wieści 😁 gratuluję wszystkim, które mają dwie kreski i maluchy w brzuchu 🙂🙂 a za te starające si trzymam kciuki 👍👍 i podziwiam za zdecydowanie bo chyba należę do mniejszości al ja jakoś nie umiem podjąć decyzji co robimy dalej. Jednego dnia chciałbym drugie dziecko a następnego mówię sobie, że chyba oszalałam i nie ma mowy. Mąż sporo pracuje wychodzi wcześnie rano wraca 19 albo i po, sporo ma
    Też delegacji chociaż te przynajmniej mu się kończą bo zmienia pracę na w 100% stacjonarną. Dni pędzą jak szalone - chce z córką wyjść na spacer, na plac zabaw, trzeba jakiś obiad zrobić, książeczkę przeczytać na ogarnięcie mieszkania brakuje mi czasu i dla sieje wieczorami również. Mąż jak wróci to sprząta a ja do niego dołączam - robimy absolutne minimum i jestem jakaś sfrustrowana. Nie wiem jak miałabym mieć pod opieką jeszcze jedno dziecko. Nie mamy pomocy dziadków poza taką doraźną. Nie wiem czy ja jestem jakaś nieogarnięta czy co - w tym przypadku zawsze myślę o naszej Izie, którą kojarzę, że ma męża za granicą a tak dobrze ogarnia dziecko, siebie i psa 🙂 duży mam dylemat co do rodzeństwa i póki co tentu nie zamknęłam ale decyzji podjąć nie umiem 🤷

A propos kp to ciągle jestem więc Mas nie jesteś sama🙂 ja teraz nie wiem co z cyckami zrobić bo mocno ostatnio schudłam i boję siedzę jak teraz odstawię kp to nic mi z tych cyrków nie zostanie 😀 próbuje chociaż trochę przytyć przed odstawieniem ale ciężko mi to idzieprzy ruchliwej prawie dwulatce

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dziś 670 , 14 dpt
    A było 6dpt- 8.5 a 10dpt- 50

Gonia.., Saimi, AnkaSłomianka, Cynamonka, izabelka90, Krakus, WiosnyFanka, Mi_Lusia, monester, Jenny93, Szarlotka90, Rosa_13, Mas lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Beta dziś 670 , 14 dpt
    A było 6dpt- 8.5 a 10dpt- 50
    Późno ruszyła tak jak u mnie ,ale teraz jaki piekny przyrost 🍀☝️🥰
    Super !

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️
    9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ