Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Natomiast u mnie ciekawe kwiatki wyszły. Napiszę tutaj, bo temat starań i ciąż mamy na tapecie (mam nadzieję, że mamusie, które już zamknęły "produkcję", nie mają nic przeciwko?), a na wątku walka o rodzeństwo jednak mniej znajomych mam...
    No to z drugiej stymulacji uzyskaliśmy 4 zarodki. Jedyny bardzo dobry morfologicznie - który transferowaliby w pierwszej kolejności - okazał się w PGTA aneuploidalny (trisomia 18), a pozostałe trzy są zdrowe (oszalałam, jak zobaczyłam ten wynik) i są to wszystko 3bb.
    Wymusilam na lekarzu histeroskopię. Zrobił tylko oględziny, bez biopsji, i powiedział, że wygląda na przewlekły stan zapalny ("truskawkowe endometrium"). Bingo! myślę sobie. Ale zrobiłam badanie mikroflory endometrium i wyszło idealnie 🤯
    Jestem ciekawa, co teraz.
    Z transferem i tak chcę poczekać jeszcze z miesiąc lub dwa.
    Taka aktualizacja ode mnie.
    Super 3 zdrowe zarodki!

Cynamonka lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka, świetny wynik 🥰 Zobaczysz jak ten czas do transferu szybko zleci :)

Cynamonka lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    My jeszcze nie odpaliliśmy ani jednej bajki 🤪
    Mój synek jest mega ruchliwy. Zdarzyło nam się kiedyś jechać pociągiem w przedziale z rówieśniczką jego. Tamta mała super spokojna siedziała u mamy na kolankach, a my 3 razy cały pociąg wzdłuż i wszerz przemierzyliśmy.
    My też jeczze bez bajek ale niestety ostatnio włączył się jakiś teledysk dla dzieci na Spotify. I hipnoza.

• Gonia.. Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nic nie rozumiem , dziś beta 50
    A w czwartek była 8.5
    Ja 10dpt ( odbył sie z rana ) miala bete 90.
    W glowie mialam ,ze juz nie ma szans ,a dzis fika w brzuszku coreczka 🩷
    8dpt mialam raptem 30 wynik i porównywałam bardzo do pierwszej ciąży gdzie te wartosci byly bardzo wysokie .
    Trzymam kciuki za piękne przyrosty 🍀☝️

Hope_89 lubi tę wiadomość

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️
    9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope była kiedyś taką tabelka /prognostyk. Generalnie najwieksze szansę na zdrową ciążę są gdy 10 dni po transferze beta jest trzy cyfrowa czyli w okolicach min. 100. Natomiast to nie jest tak że jak jest mniej to nic z tego, po prostu procentowo są mniejsze szanse o kilka punktów. Trzymam kciuki, badaj ponownie a wiadomo że prawdę powie dopiero USG.

Hope_89 lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hope była kiedyś taką tabelka /prognostyk. Generalnie najwieksze szansę na zdrową ciążę są gdy 10 dni po transferze beta jest trzy cyfrowa czyli w okolicach min. 100. Natomiast to nie jest tak że jak jest mniej to nic z tego, po prostu procentowo są mniejsze szanse o kilka punktów. Trzymam kciuki, badaj ponownie a wiadomo że prawdę powie dopiero USG.
    Widziałam ta tabelke i jestem w tym minimum😔
    Gdyby nie ten dzisiejszy wzrost to już się pogodziłam z tym nieudanym transferem. Bo jeśli ma być coś nie tak to wolałabym żeby było to teraz 😔

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś proga? U mnie przy każdej becie kazali weryfikować też progesteron i estradiol

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A badałaś proga? U mnie przy każdej becie kazali weryfikować też progesteron i estradiol
    Tak badalam

event.png[/url]
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku, z ośmiu prawidłowo zapłodnionych 5 dzisiaj zamrozili, a jeszcze 2 czekają na jutro, może coś z nich będzie.
    Jak zapytałam jakiej klasy zarodki dzisiaj są mrożone embriolog powiedziała że klasy 1 🤩 mówił że są bardzo ładne. Tak żałuję że nie udało się że świeżym transferem. No ale czekam na okres, potem wizyta u lekarza czy czysto i od nowego cyklu mam nadzieję przygotowanie do transferu 🍀🍀

monester, AnkaSłomianka, Gonia.., Hope_89, Cynamonka, Krakus, Jenny93, Saimi, izabelka90, Mas lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Dziewczyny jestem w szoku, z ośmiu prawidłowo zapłodnionych 5 dzisiaj zamrozili, a jeszcze 2 czekają na jutro, może coś z nich będzie.
    Jak zapytałam jakiej klasy zarodki dzisiaj są mrożone embriolog powiedziała że klasy 1 🤩 mówił że są bardzo ładne. Tak żałuję że nie udało się że świeżym transferem. No ale czekam na okres, potem wizyta u lekarza czy czysto i od nowego cyklu mam nadzieję przygotowanie do transferu 🍀🍀
    Cudowne wieści!

Rosa_13 lubi tę wiadomość

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Rosa 😀
    Hope, robiłaś dziś betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 14:04

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie
    2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem
    Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Wow, Rosa 😀
    Hope, robiłaś dziś betę?
    Nie robiłam, czekam do piątku jak mówił lekarz🙂

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:

Wow piękny wynik 🥰

• azibomba Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Super 3 zdrowe zarodki!
    Skad decyzje o histeroskopii i mikroflora endometrium czy kazdy powinien zroboc te badania pytam bo ciekawa mnie wskazania

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nie robiłam, czekam do piątku jak mówił lekarz🙂
    Szanuję 🫡

USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie

age.png
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azibomba wrote:
    Skad decyzje o histeroskopii i mikroflora endometrium czy kazdy powinien zroboc te badania pytam bo ciekawa mnie wskazania

Histeroskopia że względu na nieudane transfery i historię porodu, miałam zabieg zwiększający ryzyko stanu zapalnego. Badanie eBiom zlecił lekarz ze względu na to, co zobaczył podczas histeroskopii. Uznał, że jest stan zapalny faktycznie i chciał wiedzieć, jaka bakteria go wywołuje. Niektórzy lekarze nie robią takiego badania, tylko robią biopsję cd138 i jeśli wynik wskazuje na stan zapalny, przepisują antybiotyki o szerokim spektrum.

USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Szanuję 🫡
    Co ma być to będzie🙂

event.png[/url]
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na wątek po dłuższej przerwie a tu takie wieści 😁 gratuluję wszystkim, które mają dwie kreski i maluchy w brzuchu 🙂🙂 a za te starające si trzymam kciuki 👍👍 i podziwiam za zdecydowanie bo chyba należę do mniejszości al ja jakoś nie umiem podjąć decyzji co robimy dalej. Jednego dnia chciałbym drugie dziecko a następnego mówię sobie, że chyba oszalałam i nie ma mowy. Mąż sporo pracuje wychodzi wcześnie rano wraca 19 albo i po, sporo ma
    Też delegacji chociaż te przynajmniej mu się kończą bo zmienia pracę na w 100% stacjonarną. Dni pędzą jak szalone - chce z córką wyjść na spacer, na plac zabaw, trzeba jakiś obiad zrobić, książeczkę przeczytać na ogarnięcie mieszkania brakuje mi czasu i dla sieje wieczorami również. Mąż jak wróci to sprząta a ja do niego dołączam - robimy absolutne minimum i jestem jakaś sfrustrowana. Nie wiem jak miałabym mieć pod opieką jeszcze jedno dziecko. Nie mamy pomocy dziadków poza taką doraźną. Nie wiem czy ja jestem jakaś nieogarnięta czy co - w tym przypadku zawsze myślę o naszej Izie, którą kojarzę, że ma męża za granicą a tak dobrze ogarnia dziecko, siebie i psa 🙂 duży mam dylemat co do rodzeństwa i póki co tentu nie zamknęłam ale decyzji podjąć nie umiem 🤷

A propos kp to ciągle jestem więc Mas nie jesteś sama🙂 ja teraz nie wiem co z cyckami zrobić bo mocno ostatnio schudłam i boję siedzę jak teraz odstawię kp to nic mi z tych cyrków nie zostanie 😀 próbuje chociaż trochę przytyć przed odstawieniem ale ciężko mi to idzieprzy ruchliwej prawie dwulatce

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dziś 670 , 14 dpt
    A było 6dpt- 8.5 a 10dpt- 50

Gonia.., Saimi, AnkaSłomianka, Cynamonka, izabelka90, Krakus, WiosnyFanka, Mi_Lusia, monester, Jenny93, Szarlotka90, Rosa_13, Mas lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Beta dziś 670 , 14 dpt
    A było 6dpt- 8.5 a 10dpt- 50
    Późno ruszyła tak jak u mnie ,ale teraz jaki piekny przyrost 🍀☝️🥰
    Super !

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️
    9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ