X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Natomiast u mnie ciekawe kwiatki wyszły. Napiszę tutaj, bo temat starań i ciąż mamy na tapecie (mam nadzieję, że mamusie, które już zamknęły "produkcję", nie mają nic przeciwko?), a na wątku walka o rodzeństwo jednak mniej znajomych mam...
    No to z drugiej stymulacji uzyskaliśmy 4 zarodki. Jedyny bardzo dobry morfologicznie - który transferowaliby w pierwszej kolejności - okazał się w PGTA aneuploidalny (trisomia 18), a pozostałe trzy są zdrowe (oszalałam, jak zobaczyłam ten wynik) i są to wszystko 3bb.
    Wymusilam na lekarzu histeroskopię. Zrobił tylko oględziny, bez biopsji, i powiedział, że wygląda na przewlekły stan zapalny ("truskawkowe endometrium"). Bingo! myślę sobie. Ale zrobiłam badanie mikroflory endometrium i wyszło idealnie 🤯
    Jestem ciekawa, co teraz.
    Z transferem i tak chcę poczekać jeszcze z miesiąc lub dwa.
    Taka aktualizacja ode mnie.
    Super 3 zdrowe zarodki!

‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ