X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    A takie jednorazowe ciśnienie 140/60 to nie przypadkiem stresowe? Puls 100 w ciąży też nie jest wyjątkowo niepokojący. Jeżeli do tej pory wszystkie badania masz ok, to ja bym się tymi ruchami nie martwiła. Może masz po prostu sporego maluszka albo aktualnie jest tak ułożona że te ruchy tak czuć.
    Ja w tej ciąży mam zdecydowanie mocniejsze twardnienia brzucha, ale to wynika też z faktu, że nie mam czasu odpoczywać. Ciągle albo praca albo bieganie/noszenie dziecka. Sporo też ćwiczyłam i ćwiczę, a mimo to wszystko do tej pory przebiega fizjologicznie. Co prawda w ciągu ostatniego miesiąca już dwa razy włączyła mi się panika w związku z tymi twardnieniami i słabszymi ruchami i byłam raz na dodatkowej wizycie i raz na ktg, ale wszystko nadal jest w normie. Od 34 tygodnia lekarz już tylko palpacyjnie sprawdza szyjkę i też mówi, że jest ok, więc nie drążę. Ale on już mnie zna i chyba pewnych rzeczy mi nie mówi, bo wie, że będę świrować 😉
    Bierz sporo magnezu, w różnych formach najlepiej, pamiętaj pić duużo wody i to co mi bardzo pomaga na napięcia to nawet 15 minut jogi w domu.
    Wlasnie moj problem jest taki ,ze w pierwszej ciazy piłam 3l wody na siłę nawet ,a teraz pije zdecydowanie za malo 🙈
    Ja tez czesto nosze córkę bo ona sie strasznie domaga raczek i byc moze od tego. Dla spokojnej głowy sprobuje isc do lekarza w tyg ,aby w święta sie nie stresować.
    To ciśnienie ostatnio dosc czesto skacze mi na 140 gdzie zawsze wlasnie mialam 90.

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów i jedna upragnionaCiaza🩷
    38+5 córeczka jest na Świecie 🩷

Wracamy po rodzeństwo 🍀🙏
    13.10 wizyta monitorująca
    20.10 transfer 4.1.2🍀🤞🙏
    26.10 II - cień cienia 🙏
    Beta hcg :8dpt 30,2 / 10dpt 92,7/ 17dpt 2901 🙏
    6.11 usg jest pęcherzyk 🍀
    17.11 mamy ❤️
    9.01 prenatalne - druga córeczka 🩷

Niech stanie sie cud 🙏🍀

Na zimowisku ❄️❄️ Blastocysty

age.png

tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Hej mamuski🩷
    Przychodzę do was po dłuższym znow okresie ,ale spokojnie.....zaglądam tu czesto do was z ukrycia 😊
    Przychodzę dowiedzieć sie vzy ktoras z was miala moze podobnie ,aby troszke sie przestać stresować.
    Dzis mam 25+4 chociaz w stopce nie zmieniłam to tak ciaza na poczatku byla zle wyliczona .
    Od kilku tyg regularnie kilka razy w ciagu dnia mocno twardnieje mi brzuszek . Polozna w szpitalu gdzie trafiłam z wysokim ciśnieniem po obejrzeniu zapisu z KTG stwierdziła, ze malutka jest strasznie aktywna bo zapisały sie tłuste krechy ,a podobno na tym etapie nie powinno tak to wyglądać. Dostalam kropelki do smarowania brzucha na wyciszenie malej plus zalecenie ,aby pic melise . Wspomniala ,ze od takich ruchów szyjka moze zaczac sie skracać i poród szybszy czego bysmy oczywiście nie chcieli.
    Czy któraś z was tez tak moze miala ? Dodam ,ze od jakiegoś czasu czuje dyskomfort na kroczu najbardziej przy siedzeniu taki jakby ucisk .
    Mala wczesniej kopała wysoko ,a od jakiegoś czasu caly czas oecherz ,wiec jest dosc nisko .
    Szyjka od początku skróciła mi sie z 4,5cm na nie cale 4jakos ,wiec nadal jest spora.

Mi w pierwszej ciąży macica zaczęła się stawiać ok 17 tygodnia. Brzuch mi się robił aż kwadratowy. Lekarz zalecił rozkurczowo nospę i suplementację wapnia i magnezu. Co do nadmiernej aktywności to może po prostu bezpośrednio przed ktg zjadłaś coś i to pobudziło małą? Ta położna to jakaś taka +70? Bo to smarowanie brzucha brzmi jakoś szarlatańsko

‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ