Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    U nas może nie płakała ale na "ciocie" zareagowała super i tak też o nich mówi 😊 chętnie w siada w kółeczku, już zaczyna się bawić z dziećmi bo jak odbieram po obiadku widzę, że mają czas dla siebie i ogólnie naprawdę na duży plus 🙂

Ja ogólnie chciałam żeby chodził do żłobka, a im było bliżej tym bardziej byłam sceptycznie nastawiona i trudno było mi się z tym pogodzić, ale po prostu nie mieliśmy wyjścia. Z perspektywy czasu też nie żałuję. Oprócz chorób oczywiście 🙈

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 1 września, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu, wczoraj pilna cesarka , na momencie . Zaczęłam mieć skurcze i krwawilam. Prawdopodobnie łożysko .
    Mały około 1 kg. Tak bardzo się boje

event.png[/url]
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 1 września, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ogromne kciuki za Synka, walcz dzielnie maluszku 🍀🥹🙏 Przesyłam ciepłe myśli 🤍🫂

Hope_89 lubi tę wiadomość

31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
    ☀️ rośnij zdrowo słoneczko ☀️🙏🍀
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 1 września, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, trzymam mocno kciuki za maluszka i za Ciebie. Dużo siły dla Was 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 1 września, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope trzymam mocno kciuki za maluszka i siłę dla Ciebie 🫂

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, przesyłam ciepłe myśli do Was. Lekarze potrafią dokonać wspaniałych rzeczy, jeśli chodzi o wcześniaki, Mati, która tu się udzielała, bardzo wcześnie urodziła i pamiętam, że jej synek się dobrze rozwijał. Dużo siły ❤️

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 września, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, który to był TC ? Trafiłaś od razu do III stopnia ? Czy mały w innym szpitalu? Jak się czujesz ?
    Kciuki trzymam za małego i za Ciebie.
    Łożysko się zaczęło odklejać ? Masakra po prostu, miało być tak prosto i pięknie i fizjologicznie w końcu . Eh.

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 1 września, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    My w szpitalu, wczoraj pilna cesarka , na momencie . Zaczęłam mieć skurcze i krwawilam. Prawdopodobnie łożysko .
    Mały około 1 kg. Tak bardzo się boje

Trzymamy kciuki za Maluszka❤️🤞🏼🍀

age.png

preg.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 1 września, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa, a Ty już jesteś po wizycie? Jest serduszko?

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hope, który to był TC ? Trafiłaś od razu do III stopnia ? Czy mały w innym szpitalu? Jak się czujesz ?
    Kciuki trzymam za małego i za Ciebie.
    Łożysko się zaczęło odklejać ? Masakra po prostu, miało być tak prosto i pięknie i fizjologicznie w końcu . Eh.
    Odrazu do III, odrazu z izby na salę operacyjną. Pęcherz być już w pochwie krwawilam bardzo.
    Tak nigdy w życiu się nie bałam.

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 września, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Odrazu do III, odrazu z izby na salę operacyjną. Pęcherz być już w pochwie krwawilam bardzo.
    Tak nigdy w życiu się nie bałam.
    Bardzo mi przykro, że Cie to spotkało. A jak Ty się czujesz ? Byłaś u synka ? Ciężki czas jest teraz przed Tobą, oddział ntensywnsj opieki noworodka to bardzo traumatyzujace miejsce. Natomiast wierzę, że maluszek sobie poradzi i po kilku miesiącach wrócicie do domu. Teraz jest około 26 tydzień jakoś, prawda?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 września, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, mocno trzymam za Was kciuki!

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 września, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Bardzo mi przykro, że Cie to spotkało. A jak Ty się czujesz ? Byłaś u synka ? Ciężki czas jest teraz przed Tobą, oddział ntensywnsj opieki noworodka to bardzo traumatyzujace miejsce. Natomiast wierzę, że maluszek sobie poradzi i po kilku miesiącach wrócicie do domu. Teraz jest około 26 tydzień jakoś, prawda?
    Ja jeszcze leżę, miałam trudny zabieg ze że zrostami. Uszkodzony pecherz.
    Mały jest niedaleko, większość czasu przesypia, póki co parametry ma w normie. Jeśli coś mu się stanie to ja sobie nie wybaczę 😔

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 2 września, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, poród przedwczesny to nie jest Twoja wina. Takie rzeczy się zdarzają i nie mamy na to wpływu. Najważniejsze teraz żebyście obydwoje doszli do siebie. Jeśli czujesz, że sobie nie radzisz z sytuacją to poproś o psychologa jeśli jest na oddziale albo może jakaś wizyta online.

Zobacz sobie profil na IG anet.zuchowska
    Ich córeczka urodziła się w 24 tc i ważyła 700 g. W tym roku skończyła 3 latka. Nikt nie powie, że to będzie łatwa droga, ale medycyna już jest na tyle rozwinięta, że ratują takie Okruszki.

Przytulam Cię mocno 🫂 To co mi kiedyś powiedział psycholog to daj sobie w ciągu dnia czas na płacz i zamartwianie, ale staraj się nie zadręczać całymi dniami

Cynamonka lubi tę wiadomość

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 2 września, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Mały jest niedaleko, większość czasu przesypia, póki co parametry ma w normie. Jeśli coś mu się stanie to ja sobie nie wybaczę 😔

Ale trafiłam moment, żeby poczytać co u was…
    Nie obwiniaj się, bo nie miałaś na nic wpływu. Czasem nasze ciała po prostu zawodzą.
    Życzę Wam bardzo dużo siły, bo początki ze skrajnym wcześniakiem to jest bardzo trudny czas. I nie bój się prosić o pomoc. Pamiętaj, że twój synek ma prawo mieć lepsze i gorsze dni, aby małymi kroczkami do przodu. Gdybyś miała jakieś pytania, to ja mogę mamę podpytać co was czeka. Forum przeglądam pobieżnie co pewien czas, ale jak napiszesz na priv, to mi nie umknie

05.2025 🩷
    preg.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 2 września, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podczytuję co jakiś czas, ale nie zawsze mam przestrzeń żeby się udzielać. U nas jest fajnie. Malutka jest pogodna, zwinną kluseczką. Starsza to rozgadana mądrala, jej bunt nas wykańcza, ale jest tak cudowna, że wybaczamy wszystko 😉 teraz mamy etap wychodzenia 5, więc znowu jest ciekawie 😵‍💫
    Ja od listopada wracam częściowo do pracy. Nie wiem jak to ogarniemy, ale i muszę i chce

05.2025 🩷
    preg.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ale trafiłam moment, żeby poczytać co u was…
    Nie obwiniaj się, bo nie miałaś na nic wpływu. Czasem nasze ciała po prostu zawodzą.
    Życzę Wam bardzo dużo siły, bo początki ze skrajnym wcześniakiem to jest bardzo trudny czas. I nie bój się prosić o pomoc. Pamiętaj, że twój synek ma prawo mieć lepsze i gorsze dni, aby małymi kroczkami do przodu. Gdybyś miała jakieś pytania, to ja mogę mamę podpytać co was czeka. Forum przeglądam pobieżnie co pewien czas, ale jak napiszesz na priv, to mi nie umknie
    Na ten moment tylko leży i śpi. Dostał moje mleczko na śluzówki póki co.
    Ma ten cepap i dostał lek na płucka.

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się teraz jak ominęłam etap szczepień na krztusiec i rsv? Co to dla malucha znaczy?

event.png[/url]
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 2 września, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Rosa, a Ty już jesteś po wizycie? Jest serduszko?

Tak, jestem po wizycie, był wtedy równo 7tc i serduszko biło. Ale wiadomo jak jest, ja cały czas czarne myśli i czekam do następnej wizyty 🙈 ale na szczęście do poniedziałku już niedaleko 🍀

izabelka90, Jenny93, Krakus, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 2 września, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Tak mi przykro 😥 nie tak miało być, ale Hope pamiętaj że to nie Twoja wina😘😘 ❤️

Maluszek dzielnie walczy a My trzymamy za niego kciuki 🍀🍀🍀

age.png

preg.png

‹‹ ‹ 1728 1729 1730 1731 1732 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ