udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Myła super , gorzej suszyła, suszenie 60 minut a nie dosuszala do końca więc często przekładałam po umyciu do drugiej suszarki a tu puszczałam kolejne mycie. Tylko to wcale takie nie jest w eksploatacji bo tabletki dużo wychodzą natomiast warte każdej złotówki.Jenny93 wrote:Właśnie też brałam laktowit pod uwagę. Chyba kupię na próbę. Kozie używaliśmy do wspomagania, ale dla mnie ono też śmierdziało 🙈 Teraz to już się nie opłaca sprzątać. Minie zima i zaraz kolejna wiosna 🤣 A rzeczywiście dobrze myła? Nie trzeba było nic poprawiać?
-
Witam jestem tutaj nowa.. mam dylemat i mnóstwo myśli w głowie. Mam 42 lata I jestem po 2 procedurach in vitro..w pierwszej procedurze miałam 5 zarodków były hodowane do 3 -4 doby zarodki sie rozwinęły po 4 dobie zarodki zatrzymały sie w rozwoju i po 5 dobie zdegenerowały. 2 procedura 3 zamrożone zarodki w 3 dobie ,i 3 trzymane do 5 doby - wszystkie 3 były dobre ale po 3-4 dobie tak samo zatrzymaly się w rozwoju i po 5 dobie zdegenerowały . Jeden zarodek 3 dniowy rozmrożony w 3 dobie podany w 4 dobie 12 blastometów ciąża nie udana . Teraz mam transfer mieć 12.1 - 3 dniowy ma być hodowany do 5 doby i podany boję się że nic z tego nie będzie, chciałam żeby mi podali w 3 dobie zaraz po rozmrożeniu, bo czytałam że środowisko naturalne kobiety jest najlepsze i lekarz sie nie zgodził. Dlaczego oni tak robią? Boję się że zarodek nie wytrzyma do transferu i znowu nie będzie nawet transferu...
Rosa_13, Rosa_13 lubią tę wiadomość
-
Nie jesteś czasem w Novum? Odpowiedź jest prosta - robią to dla kasy. Gdyby hodowali i by się zatrzymały to nie zarobili kasy na tych transferach.Gosia11 wrote:Witam jestem tutaj nowa.. mam dylemat i mnóstwo myśli w głowie. Mam 42 lata I jestem po 2 procedurach in vitro..w pierwszej procedurze miałam 5 zarodków były hodowane do 3 -4 doby zarodki sie rozwinęły po 4 dobie zarodki zatrzymały sie w rozwoju i po 5 dobie zdegenerowały. 2 procedura 3 zamrożone zarodki w 3 dobie ,i 3 trzymane do 5 doby - wszystkie 3 były dobre ale po 3-4 dobie tak samo zatrzymaly się w rozwoju i po 5 dobie zdegenerowały . Jeden zarodek 3 dniowy rozmrożony w 3 dobie podany w 4 dobie 12 blastometów ciąża nie udana . Teraz mam transfer mieć 12.1 - 3 dniowy ma być hodowany do 5 doby i podany boję się że nic z tego nie będzie, chciałam żeby mi podali w 3 dobie zaraz po rozmrożeniu, bo czytałam że środowisko naturalne kobiety jest najlepsze i lekarz sie nie zgodził. Dlaczego oni tak robią? Boję się że zarodek nie wytrzyma do transferu i znowu nie będzie nawet transferu...
-
Tak jestem w novum, jestem wkurzona trochę bo mam wrażenie że mają człowieka gdzieś.Za każdym razem inny lekarz na wizycie, nie ma przypisanego 1 lekarza max 2 tylko na każdej wizycie inny. Czuję że znowu nic z tego nie będzie . Tak samo chciałam żeby podali mi 2 zarodki bo mam jeszcze jeden słabszy 3 dniowy 7.3 i chciałam żeby 2 wykorzystać, bo mając 42lata mam itak nikłe szanse że któryś się przyjmie
-
Monester, z tego, co rozumiem, lekarz właśnie nie chce wykonać transferu 3dniowca, tylko czekać do stadium blastki. Nie wiem, na czym się opiera lekarz, ale rozumiem Cię, Gosia, bo identycznie bym kombinowała. Jeśli nie czujesz się wysłuchana i zaopiekowana, to może poszukaj lekarza, który Cię odpowiednio poprowadzi. Zarodki zawsze mogą poczekać, a uzyskanie kolejnych to ogromny wysiłek.'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 29dpt - jest ❤️

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
histero - obraz niejednoznaczny 🤨
cd138 ✅ eBiom ✅
4 Transfer (3bb) ❌ beta 0 -
Faktycznie - Skupiłam się na tym poprzednim transferze ,a nie tym nadchodzącym, ale oni zamrozili 3 dniówce nie po to żeby je hodować po rozmrożeniu przecież pierwotnie. Teraz może coś dotarło do któregoś z lekarzy. To jedyna klinika która robi takie jaja z podawaniem 3 dniówow. Tu na forum była nawet dziewczyna której transferowali zarodek zatrzymany w rozwoju. Generalnie to Gosia w tym wieku to potrzebny jest złoty strzał i jak zarodek ma przeżyć to również przeżyje w probówce a nie będziesz się katować niepotrzebnie lekami obciążającymi organizm i jeczze większą nadzieja.Cynamonka wrote:Monester, z tego, co rozumiem, lekarz właśnie nie chce wykonać transferu 3dniowca, tylko czekać do stadium blastki. Nie wiem, na czym się opiera lekarz, ale rozumiem Cię, Gosia, bo identycznie bym kombinowała. Jeśli nie czujesz się wysłuchana i zaopiekowana, to może poszukaj lekarza, który Cię odpowiednio poprowadzi. Zarodki zawsze mogą poczekać, a uzyskanie kolejnych to ogromny wysiłek.
-
hope co do laktatorow to ja miałam chyba z 6. Ideały nie istnieją. Lubiłam muszlowe mamcozy i lansinoh- mamcozy jest mocne i bywa bolesne przy wielu sesjach, lansinoh- delikatny dobrze odciąga ale pojemniki nie do końca szczelne. Butelkowy się najłatwiej myje, ale jest średnio wygodny. Ja sama nie wierzę teraz że to robiłam przez 1.5 roku!
Hope_89, Malowana87, Rosa_13 lubią tę wiadomość
-
U mnie z kolei momcozy się nie sprawdził. Nie wiem, może kwestia małego biustu. Całe kpi byłam na butelkowej medeli, ale to chyba zawdzięczam mojemu synowi, że był na tyle cierpliwy żeby mi w tym pomóc 😅 bo rzeczywiście mało to wygodne i poręczne
Hope_89 lubi tę wiadomość
-
Też byłam na medeli i butelce i na muszlach z medeli. Muszle lepsze ! Mega wygodne do mycia ale podłączone pod kabel . W pewnym momencie z premedytacją brałam już ta medele i siadałam przy stole i mówiłam mężowi że teraz to nie mam opcji ei ruszyć na kabluJenny93 wrote:U mnie z kolei momcozy się nie sprawdził. Nie wiem, może kwestia małego biustu. Całe kpi byłam na butelkowej medeli, ale to chyba zawdzięczam mojemu synowi, że był na tyle cierpliwy żeby mi w tym pomóc 😅 bo rzeczywiście mało to wygodne i poręczne
wszystkie te muszlowe laktatory wymagają bardzo dużo wprawy a ich wkładanie to nie jest jak w reklamie tylko najpierw cyc wyjmujesz i znajdujesz otwór i patrzysz żeby było idealnie po środku. Ale ogólnie chodzi też o stanik. Musi być odpowiedni. Ten z mamcozy dobrze trzymał..miałam też z Bonprix takie nieelastyczne i też dobrze. A te z Rossmana absolutnie nie sprawdziły się.
-
Nie pomogłaś 😅monester wrote:Też byłam na medeli i butelce i na muszlach z medeli. Muszle lepsze ! Mega wygodne do mycia ale podłączone pod kabel . W pewnym momencie z premedytacją brałam już ta medele i siadałam przy stole i mówiłam mężowi że teraz to nie mam opcji ei ruszyć na kablu
wszystkie te muszlowe laktatory wymagają bardzo dużo wprawy a ich wkładanie to nie jest jak w reklamie tylko najpierw cyc wyjmujesz i znajdujesz otwór i patrzysz żeby było idealnie po środku. Ale ogólnie chodzi też o stanik. Musi być odpowiedni. Ten z mamcozy dobrze trzymał..miałam też z Bonprix takie nieelastyczne i też dobrze. A te z Rossmana absolutnie nie sprawdziły się.
[/url] -
Wiem że u mnie musi być złoty strzał domyślam się że jestem w wieku którym ciężko o ciążę, tylko nie rozumiem ich strategii skoro nic nie analizują i na logikę po co to mrożenie w 3 dobie skoro itak hodują potem do 5 doby i nic z tego nie wychodzi i tracę tylko czas ,przeciągają czas. Lekarz który stwierdził że zamrożą 3 zarodki żeby nie stracić wszystkiego żebym nie została znowu bez zarodka żadnego a tym czasem robią znowu to samo. Dziwne to wszystko
-
Saimi wrote:Czy wiadomo co u Goni? Urodziła? Izabelka też milczy. Jak czytacie czasem to dajcie znać dziewczyny co u Was

Taaak! Izabelka - myślałam ostatnio o Tobie. Daj znać koniecznie co u Ciebie.
Ja od wczoraj się rozpływam. Młody mnie chwycił za głowę, pocałował w czoło i powiedział "mama, kocham cię" 🥹🥹🥹
monester, AnkaSłomianka, Cynamonka, izabelka90, Saimi, Jenny93, Krakus lubią tę wiadomość
-
Ale czaruś z Twojego Synka mamusia 🥹❤️ 😘WiosnyFanka wrote:Taaak! Izabelka - myślałam ostatnio o Tobie. Daj znać koniecznie co u Ciebie.
Ja od wczoraj się rozpływam. Młody mnie chwycił za głowę, pocałował w czoło i powiedział "mama, kocham cię" 🥹🥹🥹
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
☀️ rośnij zdrowo słoneczko ☀️🙏🍀 -
Dziewczyny wywołujecie więc wyjdę zza krzaka ,ja odliczam dni do transferu nr VIII- ostatniego zarodka 4CC który posiadamy, nie wierzę, że się uda ale jak zobaczę betę 0 to będzie mi przykro, że los mnie nie zaskoczył pozytywnie...😞 To transfer last minute, pojechaliśmy do kliniki,bo chcieliśmy oddać ten słaby zarodek i podejść do trzeciej procedury a doktorek w transfer nas wpakował 🤡
W tym miesiącu miałam mieć histeroskopie w szpitalu która zakończyła się niepowodzeniem, szykowałam się do zabiegu w znieczuleniu ogólnym a okazało się, że lekkie zabiegi od tego miesiąca są w znieczuleniu miejscowym. Moja felerna szyjka oczywiście odmówiła współpracy i wejście w nia w tym znieczuleniu byłoby cudem albo śmiercią z bólu... 😞🤡 Zamiast histero mam transfer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 20:54
31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
Cały sierpień mamy wakacje od żłobka i wolni od chorób 😁 Boję się września 🫠
W lipcu nawet mnie wzięło,miałam zapalenie płuca lewego, a taka nie chorująca ja.31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
U nas odpieluchowania w lato nie będzie,nie ma gotowości,bez spiny. Będzie jego czas to pozbędziemy się pampera.
monester, Krakus lubią tę wiadomość
Mas zaglądasz,co u Was,jak się macie. Miłoszek jeszcze na cycusiu? 😘
Mati W a Ty zaglądasz czasem do nas ? Jak Igorek się ma ? 😘
☀️ rośnij zdrowo słoneczko ☀️🙏🍀