udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Bierz. To spektakl dla dzieci , na pewno będzie ciszej i światła będą odpowiednie. Powinien być zaciekawiony.
A jakie bajki oglądacie i jak reaguje na to, że już koniec czasu z bajkami? U nas na razie bez ale myślę że zima już się poddam bo co robić zimą w te długie wieczory
U nas króluje "Kicia Kocia".
Czasami "Marta mówi" i "Strażak Sam".
Jak planuję wyłączyć telewizor to zawsze sygnalizuję, że to jest ostatnia bajka i kończymy. I nie ma z tym żadnego problemu. Bajka się kończy, robimy papa i w sumie tyle. Gorzej jest w drugą stronę - jak się uprze żeby mu włączyć bajkę to suszy głowę tak długo aż mu włączę. -
My oglądamy tylko stare bajki typu Krecik, Reksio, Kot Filemon, Bolek i Lolek. Teraz ostatnio Franklin i Mały Miś. Żadnych bajek typowo telewizyjnych - jak ostatnio przez przypadek włączyłam tv z bajkami to byłam przerażona. Nigdy więcej. Oglądam czasami. Często się dopomina ale staram się nie ulegać albo umawiamy się na dwie krótkie albo jedna dłuższą i koniec. Czasem przyjmuje to dobrze, czasem jest histeria. Więcej razy jednak spokojnie to przyjmuje.
monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:O nie, a ile miałaś lat ? Ja też nie umiem nad tym zapanować . Chlopak się porywa na naprawdę ciężkie rzeczy a najlepsze że on myśli że mu się uda .
Myślę, że 3 latka. Niestety niczego mnie to nie nauczyło i jako kilkulatka potrafiłam szafę przesunąć na drugi koniec pokoju, bo mi scenografia do zabawy nie pasowała. Taki charakter 🫣'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 29dpt - jest ❤️

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
histero - obraz niejednoznaczny 🤨
cd138 ✅ eBiom ✅
4 Transfer (3bb) ❌ beta 0 -
AnkaSłomianka wrote:Jazda autem na długie trasy mnie wykańcza🤣
Cały czas prowadzę animacje i zabawiam Młodego.
Generalnie lubi jeździć ale przebywanie w bezruchu nie jest jego mocną stroną.
Nas Młody zaskoczył godzinnym koncertem muzyki klasycznej- plenerowo na leżakach ale jednak w ciszy i z dużą uwagą słuchał i oglądał,
także myślę że spektakl jest a waszym zasięgu- zawsze można wyjść 🤷🏻♀️
U nas odpieluchowanie jest w trakcie. Rano po nocy robi siku do nocnika, w ciągu dnia też, ale zdarza się że woła już w momencie kiedy sika/ robi kupę.
Jenny, co u Ciebie?
Mi_Lusia jak u Was?
Dziękuję, że pytasz. Na szczęście dziewczyny dały trochę odpocząć szyjce i na 3 tygodnie ułożyły się poprzecznie. Teraz znowu główkowo, ale zbliżamy się do 30 tc, więc już tak w miarę bezpiecznie jakby znowu zaczęła się mocno skracać. Każda waży już ponad kg. Są raczej drobniejsze, bo idziemy 20 centylem, ale i tak jest co nosić 😅 Sił też już coraz mniej, więc zaczęłam robić porządki i pranie 🙈😀 Nie ma czasu na nudę -
O kurcze to już blisko 😊Jenny93 wrote:Dziękuję, że pytasz. Na szczęście dziewczyny dały trochę odpocząć szyjce i na 3 tygodnie ułożyły się poprzecznie. Teraz znowu główkowo, ale zbliżamy się do 30 tc, więc już tak w miarę bezpiecznie jakby znowu zaczęła się mocno skracać. Każda waży już ponad kg. Są raczej drobniejsze, bo idziemy 20 centylem, ale i tak jest co nosić 😅 Sił też już coraz mniej, więc zaczęłam robić porządki i pranie 🙈😀 Nie ma czasu na nudę
[/url] -
U mnie etap rzucania jedzeniem trwał od początku rd do 1.5 rokuJenny93 wrote:U nas to jest etap rzucania jedzeniem, talerzami i kubkami 🤣 Powiedzcie że to minie 🙈
chociaż pewnie jak to napisalam to jutro będzie rzucał 🤣 u nas jest etap przelewania zupy z talerza do drugiego - czyli ktoś z nas dostaje ciągle dokładke 🤣
-
Jenny, omg to już tak blisko 🥹
U nas też są wszelkie przelewania 🙀i generalnie woda to najlepsza zabawka.
Jak powiedziałam żeby nie wylewał na podłogę to zaczął nabierać do ust i wypluwać 🙀
-