Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Bierz. To spektakl dla dzieci , na pewno będzie ciszej i światła będą odpowiednie. Powinien być zaciekawiony.
    A jakie bajki oglądacie i jak reaguje na to, że już koniec czasu z bajkami? U nas na razie bez ale myślę że zima już się poddam bo co robić zimą w te długie wieczory

U nas króluje "Kicia Kocia".
    Czasami "Marta mówi" i "Strażak Sam".

Jak planuję wyłączyć telewizor to zawsze sygnalizuję, że to jest ostatnia bajka i kończymy. I nie ma z tym żadnego problemu. Bajka się kończy, robimy papa i w sumie tyle. Gorzej jest w drugą stronę - jak się uprze żeby mu włączyć bajkę to suszy głowę tak długo aż mu włączę.

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oglądamy tylko stare bajki typu Krecik, Reksio, Kot Filemon, Bolek i Lolek. Teraz ostatnio Franklin i Mały Miś. Żadnych bajek typowo telewizyjnych - jak ostatnio przez przypadek włączyłam tv z bajkami to byłam przerażona. Nigdy więcej. Oglądam czasami. Często się dopomina ale staram się nie ulegać albo umawiamy się na dwie krótkie albo jedna dłuższą i koniec. Czasem przyjmuje to dobrze, czasem jest histeria. Więcej razy jednak spokojnie to przyjmuje.

monester lubi tę wiadomość

I ivf (25.09) i A na świecie ❤️🥰💓

Czy będzie kolejny cud?
    II ivf (9.09)
    bhcg 7dpt 49,1
    10dpt 326
    14dpt 2239 😍

age.png
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    O nie, a ile miałaś lat ? Ja też nie umiem nad tym zapanować . Chlopak się porywa na naprawdę ciężkie rzeczy a najlepsze że on myśli że mu się uda .

Myślę, że 3 latka. Niestety niczego mnie to nie nauczyło i jako kilkulatka potrafiłam szafę przesunąć na drugi koniec pokoju, bo mi scenografia do zabawy nie pasowała. Taki charakter 🫣

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Jazda autem na długie trasy mnie wykańcza🤣
    Cały czas prowadzę animacje i zabawiam Młodego.
    Generalnie lubi jeździć ale przebywanie w bezruchu nie jest jego mocną stroną.
    Nas Młody zaskoczył godzinnym koncertem muzyki klasycznej- plenerowo na leżakach ale jednak w ciszy i z dużą uwagą słuchał i oglądał,
    także myślę że spektakl jest a waszym zasięgu- zawsze można wyjść 🤷🏻‍♀️
    U nas odpieluchowanie jest w trakcie. Rano po nocy robi siku do nocnika, w ciągu dnia też, ale zdarza się że woła już w momencie kiedy sika/ robi kupę.

Jenny, co u Ciebie?
    Mi_Lusia jak u Was?

Dziękuję, że pytasz. Na szczęście dziewczyny dały trochę odpocząć szyjce i na 3 tygodnie ułożyły się poprzecznie. Teraz znowu główkowo, ale zbliżamy się do 30 tc, więc już tak w miarę bezpiecznie jakby znowu zaczęła się mocno skracać. Każda waży już ponad kg. Są raczej drobniejsze, bo idziemy 20 centylem, ale i tak jest co nosić 😅 Sił też już coraz mniej, więc zaczęłam robić porządki i pranie 🙈😀 Nie ma czasu na nudę

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziękuję, że pytasz. Na szczęście dziewczyny dały trochę odpocząć szyjce i na 3 tygodnie ułożyły się poprzecznie. Teraz znowu główkowo, ale zbliżamy się do 30 tc, więc już tak w miarę bezpiecznie jakby znowu zaczęła się mocno skracać. Każda waży już ponad kg. Są raczej drobniejsze, bo idziemy 20 centylem, ale i tak jest co nosić 😅 Sił też już coraz mniej, więc zaczęłam robić porządki i pranie 🙈😀 Nie ma czasu na nudę
    O kurcze to już blisko 😊

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie że też macie etap rzucania wszystkim z wieka pasją i impetem?

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj blisko. Sama nie wiem kiedy to zleciało. Jestem okradziona z miesiąca ciąży 🤣 więc teraz wszystko muszę robić w ekspresowym tempie

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Powiedzcie że też macie etap rzucania wszystkim z wieka pasją i impetem?

U nas to jest etap rzucania jedzeniem, talerzami i kubkami 🤣 Powiedzcie że to minie 🙈

• monester Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U nas to jest etap rzucania jedzeniem, talerzami i kubkami 🤣 Powiedzcie że to minie 🙈
    U mnie etap rzucania jedzeniem trwał od początku rd do 1.5 roku ;) chociaż pewnie jak to napisalam to jutro będzie rzucał 🤣 u nas jest etap przelewania zupy z talerza do drugiego - czyli ktoś z nas dostaje ciągle dokładke 🤣

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jenny, omg to już tak blisko 🥹
    U nas też są wszelkie przelewania 🙀i generalnie woda to najlepsza zabawka.

Jak powiedziałam żeby nie wylewał na podłogę to zaczął nabierać do ust i wypluwać 🙀

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ojj blisko. Sama nie wiem kiedy to zleciało. Jestem okradziona z miesiąca ciąży 🤣 więc teraz wszystko muszę robić w ekspresowym tempie
    Jenny masz już wyprawkę skompletowana ? 🙂 Masz coś do polecenia ?

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Jenny, omg to już tak blisko 🥹
    U nas też są wszelkie przelewania 🙀i generalnie woda to najlepsza zabawka.

Jak powiedziałam żeby nie wylewał na podłogę to zaczął nabierać do ust i wypluwać 🙀

Jak by nie patrzeć to chociaż posłuchał i nie wylewa 😁

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Jenny masz już wyprawkę skompletowana ? 🙂 Masz coś do polecenia ?

W większości tak:) Zostały mi jakieś resztki. Wiesz co nie wiem w sumie czy do polecenia. Na pewno kupiłam mniej rzeczy niż przy pierwszej ciąży, bo już wiem czego nie wykorzystałam, albo co się nie sprawdziło.

Z nowości to kupiłam tylko monitory oddechu snuza zamiast babysense. Pajacyki tylko na zamek żeby nie walczyć z napami, body też przez głowę, a wcześniej większość miałam kopertowych. Sobie koszule do karmienia zwykłe z allegro, bo wcześniej miałam z doctor nap i z allegro jakieś za pół ceny i po takim czasie te z allegro są w super stanie, a te napa tragedia.

W sumie jak macie do polecenia jakieś ekspresy do mleka, albo sterylizatory na dużo butelek to chętnie posłucham poleceń. Spróbuję kp, ale jak nie wyjdzie to też będę musiała sobie jakoś maksymalnie ułatwić życie 🙈 I jakie MM stosowałyście i nie miało syfiastego składu i chemicznego smaku?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    W większości tak:) Zostały mi jakieś resztki. Wiesz co nie wiem w sumie czy do polecenia. Na pewno kupiłam mniej rzeczy niż przy pierwszej ciąży, bo już wiem czego nie wykorzystałam, albo co się nie sprawdziło.

Z nowości to kupiłam tylko monitory oddechu snuza zamiast babysense. Pajacyki tylko na zamek żeby nie walczyć z napami, body też przez głowę, a wcześniej większość miałam kopertowych. Sobie koszule do karmienia zwykłe z allegro, bo wcześniej miałam z doctor nap i z allegro jakieś za pół ceny i po takim czasie te z allegro są w super stanie, a te napa tragedia.

W sumie jak macie do polecenia jakieś ekspresy do mleka, albo sterylizatory na dużo butelek to chętnie posłucham poleceń. Spróbuję kp, ale jak nie wyjdzie to też będę musiała sobie jakoś maksymalnie ułatwić życie 🙈 I jakie MM stosowałyście i nie miało syfiastego składu i chemicznego smaku?
    Pajacyki i body to samo zrobiłam tym razem 😅
    Mam jakieś pojedyncze pierdoły pielęgnacyjne ale nic konkretnego w sumie. I cały czas się zastanawiam ile będzie na to czasu 🙂

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu jesteś? Chłopiec czy dziewczynka? Wybacz jak już pisałaś, ale nie pamiętam. Ja już powinnam być spakowana, a nie jestem 🙈 Jakoś ostatnio brak energii na cokolwiek

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A w którym tygodniu jesteś? Chłopiec czy dziewczynka? Wybacz jak już pisałaś, ale nie pamiętam. Ja już powinnam być spakowana, a nie jestem 🙈 Jakoś ostatnio brak energii na cokolwiek
    24+6 ale ten czas leci tak szalenie, że chciałam już mieć cokolwiek z zakupów ale nie mam weny do tego kompletnie

Chłopczyk 🙂

Jenny93 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak próbowałam młodego namówić na mm to kupiłam mnóstwo mlek (jak nie wszystkie ) i prawie każde okrutnie śmierdzi. Jedyne które mi smakowało i pachniało to był laktowit. Ale młody miał inne zdanie hehe. Ogólnie to to kozie jak rozrabialam to miałam odruch wymiotny 🤣 ale ja nie lubię serów kozich.
    Dziewczyny no ciężko uwierzyć że ja nie zdążyłam posprzątać w szafie na wiosnę a wy zaraz rodzicie 🤣 za szybko to leci. W ogóle to też podziwiam was - bo ja teraz nie umiem zapamiętać żeby wziąć jedna tabletkę dziennie z witaminami a co dopiero jakbym.miala pilnować w ciąży wszystkiego;) no nie ma szans .
    Zmywarkę mialam mamcozy i polecam ;) to był gamechanger kpi

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja jak próbowałam młodego namówić na mm to kupiłam mnóstwo mlek (jak nie wszystkie ) i prawie każde okrutnie śmierdzi. Jedyne które mi smakowało i pachniało to był laktowit. Ale młody miał inne zdanie hehe. Ogólnie to to kozie jak rozrabialam to miałam odruch wymiotny 🤣 ale ja nie lubię serów kozich.
    Dziewczyny no ciężko uwierzyć że ja nie zdążyłam posprzątać w szafie na wiosnę a wy zaraz rodzicie 🤣 za szybko to leci. W ogóle to też podziwiam was - bo ja teraz nie umiem zapamiętać żeby wziąć jedna tabletkę dziennie z witaminami a co dopiero jakbym.miala pilnować w ciąży wszystkiego;) no nie ma szans .
    A laktator jaki w sumie najlepiej wspominasz ? Ja już zapomniałam o tym wszystkim 😅 czy wkładki laktacyjne jakie są polecane ?

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    24+6 ale ten czas leci tak szalenie, że chciałam już mieć cokolwiek z zakupów ale nie mam weny do tego kompletnie

Chłopczyk 🙂

Oj leci, to prawda. Ja wgl mam takie poczucie straconego czasu, bo ciągle na coś czekam. A to się bałam do prenatalnych, później zespołu podkradania i chciałam żeby ten czas biegł jak najszybciej no i biegł. Tetaz z kolei na 30 tydzień żeby już czuć się w miarę bezpiecznie i zaraz przekroczę też ten okres i tak mi szkoda, że zamiast się cieszyć to ciągle się czegoś boję i na coś czekam. Jeszcze masz trochę czasu. Najgorzej jest przysiąść do tego 🙈

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Właśnie też brałam laktowit pod uwagę. Chyba kupię na próbę. Kozie używaliśmy do wspomagania, ale dla mnie ono też śmierdziało 🙈 Teraz to już się nie opłaca sprzątać. Minie zima i zaraz kolejna wiosna 🤣 A rzeczywiście dobrze myła? Nie trzeba było nic poprawiać?

‹‹ ‹ 1725 1726 1727 1728 1729 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ