Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziewczynki pytanko. Cykl naturalny. Jak wyglądało przygotowanie do transferu? Leki i jak często wizyty?
    Sami, trzymam kciuki za udany transfer! 🤞🏻🤞🏻Ja na naturalnym miałam też jedną wizytę przed transferem.

Saimi lubi tę wiadomość

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A kiedy miałaś transfer ? Rzeczywiście mega długo czekać do 20 ! Super, że zaskoczyło oczywiście trzymam kciuki dalej.

Dziękuję bardzo ❤️❤️

Transfer 21.07. Wizyta wypada 30 dpt. Ale pamiętam że po pierwszym transferze też miałam tak wizytę.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Chyba że są poza domem. Ja ogólnie cieszę się że moje dziecko w tym momencie nie jest gotowe bo dużo przebywamy poza domem i naprawde infrastruktura toaletowa u nas żadna. Wiadomo nocnik ze sobą. No ale nic każdy to przeżył i przeżyć musi. Gdzieś czytałam o kobiecie Polce, która ma dziecko i mieszkają w Japonii i przyjechali do dziadków na wakacje do Polski to szok za szokiem, bo w Japonii toalety są przy każdym placu zabaw !

Racja ! Brak toalet w mieście 🤦🏼‍♀️ ale pod wózkiem wozimy nocnik ( kupiliśmy na allegro turystyczny, składany) i na spacer zakładałam póki co pieluszkę.

age.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Rosa gratulacje! Cudne wieści, będziesz miała kwietniowego bobasa 😍

Byłoby pięknie ❤️ córka też wiosenny bobasek

Krakus lubi tę wiadomość

age.png

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziewczynki pytanko. Cykl naturalny. Jak wyglądało przygotowanie do transferu? Leki i jak często wizyty?

Edit
    U mnie akurat wizyty od 9 dc

Wizyta co drugi dzień - USG i badania krwi. Później ovitrelle i znów kontrola, ale pęcherzyk nie pękł do porannej wizyty, więc dla pewności wjechał mi progesteron. I tak z cyklu naturalnego przeszliśmy na wspomagany, bo finalnie estrofem też mi wdrożyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 09:43

Saimi lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa trzymam mocno kciuki ♥️

Saimi powodzenia ❤️

Saimi, Rosa_13 lubią tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Chyba że są poza domem. Ja ogólnie cieszę się że moje dziecko w tym momencie nie jest gotowe bo dużo przebywamy poza domem i naprawde infrastruktura toaletowa u nas żadna. Wiadomo nocnik ze sobą. No ale nic każdy to przeżył i przeżyć musi. Gdzieś czytałam o kobiecie Polce, która ma dziecko i mieszkają w Japonii i przyjechali do dziadków na wakacje do Polski to szok za szokiem, bo w Japonii toalety są przy każdym placu zabaw !

Dla mnie to super wygoda cały czas. Jedynie co nocnik turystyczny mam przy sobie ale moja dziewczynka już potrafi długo wytrzymać bez toalety. Jechaliśmy 9 h na wakacje i 3 razy na siku stawaliśmy :) zawola i wie, że musi chwilę poczekać aż się zatrzymamy :)
    nie trzeba targać wszystkich pampersów i dziecko zadowolone bo pupa w majtkach oddycha :) polecam lato na odpieluchowanie jeśli dziecko wykazuje gotowość :)

Krakus, Rosa_13 lubią tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się udało odpieluchować z dnia na dzień - ściągnęłam pampersa w te upały, dzisiaj mamy dzień 6 i 100% skuteczności, sama przerywa zabawę i biegnie na nocnik. Zamówię nocnik turystyczny i zobaczymy jak będzie bez pampersa na zewnątrz 🙂

Rosa_13, monester lubią tę wiadomość

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dla mnie to super wygoda cały czas. Jedynie co nocnik turystyczny mam przy sobie ale moja dziewczynka już potrafi długo wytrzymać bez toalety. Jechaliśmy 9 h na wakacje i 3 razy na siku stawaliśmy :) zawola i wie, że musi chwilę poczekać aż się zatrzymamy :)
    nie trzeba targać wszystkich pampersów i dziecko zadowolone bo pupa w majtkach oddycha :) polecam lato na odpieluchowanie jeśli dziecko wykazuje gotowość :)
    Ło super ! Na te 9 godzin to sama bym musiała stanąć chyba z 6 razy 🤣 ale ja mam jakiś mało pojemny pęcherz. A jak się zachowuje w aucie ? Bo u mnie to nie ma szans żeby jechać tyle godzin.
    Wasze dzieci też muszą być ciągle w ruchu ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ło super ! Na te 9 godzin to sama bym musiała stanąć chyba z 6 razy 🤣 ale ja mam jakiś mało pojemny pęcherz. A jak się zachowuje w aucie ? Bo u mnie to nie ma szans żeby jechać tyle godzin.
    A Wasze dzieci też nie nawidza jazdy autem? No chyba, że śpi 🤦

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ona uwielbia jeździć autem. My od urodzenia jeździliśmy długie trasy. Najpierw 100 km do domu ze szpitala, potem do dziadków ( jezdzimy co 2-3 tyg) 2,5h. 5h nad morze jak miała 3 msc. I mnóstwo tras mniejszych i większych w międzyczasie. Co prawda trzeba robić przystanki co jakiś czas ale bez jakiś dużych ilości. Musi być zapas czegoś do chrupania (chrupki, parówki, banan, buła itp), jakieś książeczki, misie i lalki. No i jak była młodsza to praktycznie od razu nam zasypiała. Teraz też problemu ze spaniem nie ma w aucie. Jedyne co to musi je have przodem do kierunku jazdy ( my dosyć wcześnie to zaczęliśmy). Wiem, że mało bezpieczne ale tego już nie przeskoczymy.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Młody też uwielbia jeździć autem - idealny kompan do podróżowania. Od urodzenia.

P.s. zazdroszczę Wam odpieluchowania. U nas mocno w kratkę. Już był okres, że sam wołał siku i biegliśmy na nocnik, a teraz od jakiegoś czasu nocnik jest "ble". No nic to. Poczekamy.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma w aucie ani jedzenia ani jazdy przodem, jest matka animator. Po dwóch godzinach już mam dość, bo wyjmuje z worka co rusz to nowa książeczkę albo zabawkę / a czasem jsczze na stacjach po drodze coś dokupuje. Ale też nie powiedzialabym że on źle znosi jazdę autem on po prostu źle znosi uziemienie. I w sumie mu się nie dziwię. Ale drzemki spoko w aucie jak akurat jej potrzebuje, natomiast sen nocny nie wchodzi a grę.

• monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - czy wasze dzieci też tak lubią podnosić ciężkie rzeczy ? Zakupy to walka żeby nosił pojedynczo. Lubi też pchać albo ciągnąć za sobą to co się da. No i moje pytanie taki 2 latek to ile bezpiecznie może podnieść ? Kilo ? 1.5?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Prośba o subiektywną opinię. Pod koniec roku w moim mieście jest w teatrze spektakl "Pucio". Syn będzie miał wówczas około 2,5 roku. Zastanawiam się od kilku dni czy kupić bilety.

Myślicie, że taki dwu i pół latek wysiedzi na spektaklu? Czy Młody kojarzy Pucia? Oczywiście. Czy ogląda bajki? Tak.

age.png
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z moim w teatrze pierwszy raz jak miał nieco ponad rok i wysiedział prawie pół godziny, więc zaryzykowałabym. Usiądźcie gdzieś bliżej wyjścia na wszelki wypadek. Przy okazji zareklamowałaś event, ale w moim mieście wyprzedane 😭

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mam pytanie - czy wasze dzieci też tak lubią podnosić ciężkie rzeczy ? Zakupy to walka żeby nosił pojedynczo. Lubi też pchać albo ciągnąć za sobą to co się da. No i moje pytanie taki 2 latek to ile bezpiecznie może podnieść ? Kilo ? 1.5?

Oj tak, przegina, ale nie jestem w stanie go powstrzymać. Byłam taka sama jako dziecko, dwukrotnie nabawiłam się przepukliny i miałam z tego powodu operację 🥲

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jazda autem na długie trasy mnie wykańcza🤣
    Cały czas prowadzę animacje i zabawiam Młodego.
    Generalnie lubi jeździć ale przebywanie w bezruchu nie jest jego mocną stroną.
    Nas Młody zaskoczył godzinnym koncertem muzyki klasycznej- plenerowo na leżakach ale jednak w ciszy i z dużą uwagą słuchał i oglądał,
    także myślę że spektakl jest a waszym zasięgu- zawsze można wyjść 🤷🏻‍♀️
    U nas odpieluchowanie jest w trakcie. Rano po nocy robi siku do nocnika, w ciągu dnia też, ale zdarza się że woła już w momencie kiedy sika/ robi kupę.

Jenny, co u Ciebie?
    Mi_Lusia jak u Was?

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Oj tak, przegina, ale nie jestem w stanie go powstrzymać. Byłam taka sama jako dziecko, dwukrotnie nabawiłam się przepukliny i miałam z tego powodu operację 🥲
    O nie, a ile miałaś lat ? Ja też nie umiem nad tym zapanować . Chlopak się porywa na naprawdę ciężkie rzeczy a najlepsze że on myśli że mu się uda .

• monester Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, Prośba o subiektywną opinię. Pod koniec roku w moim mieście jest w teatrze spektakl "Pucio". Syn będzie miał wówczas około 2,5 roku. Zastanawiam się od kilku dni czy kupić bilety.

Myślicie, że taki dwu i pół latek wysiedzi na spektaklu? Czy Młody kojarzy Pucia? Oczywiście. Czy ogląda bajki? Tak.
    Bierz. To spektakl dla dzieci , na pewno będzie ciszej i światła będą odpowiednie. Powinien być zaciekawiony.
    A jakie bajki oglądacie i jak reaguje na to, że już koniec czasu z bajkami? U nas na razie bez ale myślę że zima już się poddam bo co robić zimą w te długie wieczory

‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ