Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małemu na basen brałam buciki Nabaiji z Decathlona, są na rzep, więc pasują na szerszą stopę. Teraz latem sporo w takich crocsowatych pomyka:
    https://www.next.pl/pl/style/su852083/g49567?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=11013730063&gbraid=0AAAAADn-_y9TQgAk989w06t2SubQAmFeN&gclid=Cj0KCQjwg5zTBhCLARIsAP2AFU4btb05IFhPVRz8vj2qKHJaYemCSjP1BtgN5DIjnNRxYvipHxsKP6AaArtjEALw_wcB
    Zamówiłam szeroki krój i pasują.
    Już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, że Next ma często wersję na szeroką stopę i polecam tam szukać 😊
    Ja jak mam w mieście coś załatwić i mały musi być w wózku, to my daję przekąskę 🫣 chipsy jabłkowe ZAWSZE go zajmują. Teraz chodzę z nim do parku, wyjmuję z wózka i ćwiczymy reagowanie na sygnał stop, kiedy odbiega za daleko lub nie w tym kierunku. Ale na razie średnio mu wychodzi 🤣

monester lubi tę wiadomość

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Ja małemu na basen brałam buciki Nabaiji z Decathlona, są na rzep, więc pasują na szerszą stopę. Teraz latem sporo w takich crocsowatych pomyka:
    https://www.next.pl/pl/style/su852083/g49567?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=11013730063&gbraid=0AAAAADn-_y9TQgAk989w06t2SubQAmFeN&gclid=Cj0KCQjwg5zTBhCLARIsAP2AFU4btb05IFhPVRz8vj2qKHJaYemCSjP1BtgN5DIjnNRxYvipHxsKP6AaArtjEALw_wcB
    Zamówiłam szeroki krój i pasują.
    Już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, że Next ma często wersję na szeroką stopę i polecam tam szukać 😊
    Ja jak mam w mieście coś załatwić i mały musi być w wózku, to my daję przekąskę 🫣 chipsy jabłkowe ZAWSZE go zajmują. Teraz chodzę z nim do parku, wyjmuję z wózka i ćwiczymy reagowanie na sygnał stop, kiedy odbiega za daleko lub nie w tym kierunku. Ale na razie średnio mu wychodzi 🤣
    Jak jest z elastycznością tego buta ? Tych sandałków nabaji oraz butów z nexta? Jest zero Depp? - do tej pory używali slipstopow ale jak już są mokre to nie chce ich zakładać - kaloszki kupiłam zetpol żabki i są super lekkie łatwo się wkłada ale mają jakiś dziwny zapach wkładki i aż mnie mdli od tego jak to powącham. Jezcze widziałam fajne z boatilus ale nigdy nie kupowałam i nie wiem jak wypadają

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabaiji elastyczne, te pseudocrocsy to takie chodaki człapaki, niby sztywne, ale mały włazi w nich wszędzie i stabilnie się w nich porusza. Teraz widzę sporo dzieciaków w tego typu butach, na lato wydaje mi się to fajne rozwiązanie, mały sporo boso biega i na szybko czasem trzeba brudne nogi w coś wsunąć.
    Daj znać, jak znajdziesz fajne kalosze!

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zbliżamy się do etapu, że wózek parzy, ręką parzy, wszędzie chce iść sam, ale przecież nie da rady jak taki ruch uliczny. Jak sobie radzicie ? Widziałam gdzieś, że są plecaki ze smyczka albo na rękę opaski.
    Pytanie numer dwa - myślałam że na jesieni je zadam 🤣 kalosze na szeroką stope i wysokie podbicie ?
    A drugie przeciwne - sandałki basenowe jakie ?

Z poskromieniem młodego człowieka na spacerach nie pomogę, bo my mamy etap rowerka biegowego i tym samym powrót do formy życia (bieganie za Młodym).

Kalosze mamy ze Smyka i są po prostu ok. Natomiast w sprawie sandałów basenowych mam mega sprawdzony model na wysokie podbicie i są to crocsy zapinane na rzepy. Mamy już trzeci rozmiar. Na inne nawet już nie patrzę, tylko w ciemno kupuję rozmiar większy co jakiś czas:

https://zapodaj.net/plik-fAm7qald6x

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Z poskromieniem młodego człowieka na spacerach nie pomogę, bo my mamy etap rowerka biegowego i tym samym powrót do formy życia (bieganie za Młodym).

Kalosze mamy ze Smyka i są po prostu ok. Natomiast w sprawie sandałów basenowych mam mega sprawdzony model na wysokie podbicie i są to crocsy zapinane na rzepy. Mamy już trzeci rozmiar. Na inne nawet już nie patrzę, tylko w ciemno kupuję rozmiar większy co jakiś czas:

My w podobnych sandałkach crocs dziewczecych chodzimy na co dzień 😊 ale polecane są też jako antypoślizgowa podeszwa na basen

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

My też ogarnelismy rowerek biegowy ale na miasto boje się wypuścić 😅

event.png[/url]
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butami nie pomogę, ale u nas po prawie roku niejezdzenia w wózku mamy wielki powrót i każe się codziennie wozić na spacery 🤣
    Wyjęłam wózek z garażu żeby umyć i sprzedać , a teraz od rana słyszę „ wózek bzium”

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pytanko. Cykl naturalny. Jak wyglądało przygotowanie do transferu? Leki i jak często wizyty?

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dziewczynki pytanko. Cykl naturalny. Jak wyglądało przygotowanie do transferu? Leki i jak często wizyty?
    Szykujecie się? 😊

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Leków w pierwszej połowie cyklu nie miałam wcale, endometrium rosło samodzielnie, USG około 10-11 dzień cyklu, badania hormonów, ovitrelle i progestedlron 2 x 400 dopochwowo. Tyle z kliniki. Reszta od immunologa

Saimi lubi tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Szykujecie się? 😊

Tak po cichu. Tylko oczywiście czasowo źle się układa wszystko i się zastanawiam czy ogarnę wizyty i branie leków ( nie wiem czy naturalny czy sztuczny) na wyjeździe.. ale teraz by był najlepszy moment chociaż zero przygotowań nawet suple biorę mega nieregularnie..

Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:

Ja miałam w czerwcu i lipcu transfery na cyklu naturalny. Zero leków na początku, później ovitrelle i progesteron mam 2x 200 od dnia transferu.

Przy obu transferach skończyło się na jednej wizycie w 12 dc. W lipcowym transferze miałam badanie poziomu LH w 12dc po którym lekarz zdecydował że transfer robimy dzień wcześniej.

Saimi lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Ja miałam w czerwcu i lipcu transfery na cyklu naturalny. Zero leków na początku, później ovitrelle i progesteron mam 2x 200 od dnia transferu.

Przy obu transferach skończyło się na jednej wizycie w 12 dc. W lipcowym transferze miałam badanie poziomu LH w 12dc po którym lekarz zdecydował że transfer robimy dzień wcześniej.
    Rosa , były biochemy czy 0 ? Ile jeszcze macie zarodków i kiedy planujesz transfery ?

• monester Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa miałam dać znać jak znajdę ideal sandałków do wody- to znalazlam- splash superfit. Tylko że na mega szeroką stopę się nie nadadzą. Poza tym mistrzostwo.

Rosa_13 lubi tę wiadomość

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Rosa , były biochemy czy 0 ? Ile jeszcze macie zarodków i kiedy planujesz transfery ?

Pierwszy transfer beta 0. Drugi transfer póki co testy pozytywne, beta rosła bardzo ładnie. Ostatni raz badałam 13 dpt i miała powyżej 1600 więcej nie badałam. Teraz czekam na wizytę 🤞🏼🤞🏼🍀
    Nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszać 🙈 stres mnie zżera czekając na wizytę. W klinice mam dopiero 20.08 ale pojadę wcześniej do mojego gina zobaczyć.
    Zostały nam jeszcze 4 ❄️

Saimi, monester, Krakus, Hope_89, Jenny93, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość

age.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny dziecko mi się odpieluchowało i to tak w sumie sama i z dnia na dzień 😀
    Gorąc okropny, w domu prawie 30 stopni, podczas zmiany pieluszki stwierdziłam że zostawię chwilę z goła pupa niech pobiega bo w pieluszce całą spocona. Kilka razy siadała sobie na nocnik ale nic nie było, myślałam że to taka zabawa. Ale za któryś razem usiadła i zrobiła siusiu. Od tej pory siusia na nocnik 🤩 załapała że można i tyle. Zero stresu, nauki siusiania, nic.
    Wychodzi na to że faktycznie najważniejszy jest ten odpowiedni moment i dziecko musi być gotowe 💪🏼

Hope_89, Saimi, monester, Krakus, Cynamonka, Jenny93, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość

age.png

• Saimi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo :) bez pieluch i dziecku lepiej i rodzicom łatwiej :)

Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Pierwszy transfer beta 0. Drugi transfer póki co testy pozytywne, beta rosła bardzo ładnie. Ostatni raz badałam 13 dpt i miała powyżej 1600 więcej nie badałam. Teraz czekam na wizytę 🤞🏼🤞🏼🍀
    Nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszać 🙈 stres mnie zżera czekając na wizytę. W klinice mam dopiero 20.08 ale pojadę wcześniej do mojego gina zobaczyć.
    Zostały nam jeszcze 4 ❄️
    A kiedy miałaś transfer ? Rzeczywiście mega długo czekać do 20 ! Super, że zaskoczyło oczywiście trzymam kciuki dalej.

• monester Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Brawo :) bez pieluch i dziecku lepiej i rodzicom łatwiej :)
    Chyba że są poza domem. Ja ogólnie cieszę się że moje dziecko w tym momencie nie jest gotowe bo dużo przebywamy poza domem i naprawde infrastruktura toaletowa u nas żadna. Wiadomo nocnik ze sobą. No ale nic każdy to przeżył i przeżyć musi. Gdzieś czytałam o kobiecie Polce, która ma dziecko i mieszkają w Japonii i przyjechali do dziadków na wakacje do Polski to szok za szokiem, bo w Japonii toalety są przy każdym placu zabaw !

• Krakus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa gratulacje! Cudne wieści, będziesz miała kwietniowego bobasa 😍

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ