udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja małemu na basen brałam buciki Nabaiji z Decathlona, są na rzep, więc pasują na szerszą stopę. Teraz latem sporo w takich crocsowatych pomyka:
https://www.next.pl/pl/style/su852083/g49567?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=11013730063&gbraid=0AAAAADn-_y9TQgAk989w06t2SubQAmFeN&gclid=Cj0KCQjwg5zTBhCLARIsAP2AFU4btb05IFhPVRz8vj2qKHJaYemCSjP1BtgN5DIjnNRxYvipHxsKP6AaArtjEALw_wcB
Zamówiłam szeroki krój i pasują.
Już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, że Next ma często wersję na szeroką stopę i polecam tam szukać 😊
Ja jak mam w mieście coś załatwić i mały musi być w wózku, to my daję przekąskę 🫣 chipsy jabłkowe ZAWSZE go zajmują. Teraz chodzę z nim do parku, wyjmuję z wózka i ćwiczymy reagowanie na sygnał stop, kiedy odbiega za daleko lub nie w tym kierunku. Ale na razie średnio mu wychodzi 🤣
monester lubi tę wiadomość
'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 29dpt - jest ❤️

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
histero - obraz niejednoznaczny 🤨
cd138 ✅ eBiom ✅
4 Transfer (3bb) ❌ beta 0 -
Jak jest z elastycznością tego buta ? Tych sandałków nabaji oraz butów z nexta? Jest zero Depp? - do tej pory używali slipstopow ale jak już są mokre to nie chce ich zakładać - kaloszki kupiłam zetpol żabki i są super lekkie łatwo się wkłada ale mają jakiś dziwny zapach wkładki i aż mnie mdli od tego jak to powącham. Jezcze widziałam fajne z boatilus ale nigdy nie kupowałam i nie wiem jak wypadająCynamonka wrote:Ja małemu na basen brałam buciki Nabaiji z Decathlona, są na rzep, więc pasują na szerszą stopę. Teraz latem sporo w takich crocsowatych pomyka:
https://www.next.pl/pl/style/su852083/g49567?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=11013730063&gbraid=0AAAAADn-_y9TQgAk989w06t2SubQAmFeN&gclid=Cj0KCQjwg5zTBhCLARIsAP2AFU4btb05IFhPVRz8vj2qKHJaYemCSjP1BtgN5DIjnNRxYvipHxsKP6AaArtjEALw_wcB
Zamówiłam szeroki krój i pasują.
Już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, że Next ma często wersję na szeroką stopę i polecam tam szukać 😊
Ja jak mam w mieście coś załatwić i mały musi być w wózku, to my daję przekąskę 🫣 chipsy jabłkowe ZAWSZE go zajmują. Teraz chodzę z nim do parku, wyjmuję z wózka i ćwiczymy reagowanie na sygnał stop, kiedy odbiega za daleko lub nie w tym kierunku. Ale na razie średnio mu wychodzi 🤣 -
Nabaiji elastyczne, te pseudocrocsy to takie chodaki człapaki, niby sztywne, ale mały włazi w nich wszędzie i stabilnie się w nich porusza. Teraz widzę sporo dzieciaków w tego typu butach, na lato wydaje mi się to fajne rozwiązanie, mały sporo boso biega i na szybko czasem trzeba brudne nogi w coś wsunąć.
Daj znać, jak znajdziesz fajne kalosze!'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 29dpt - jest ❤️

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
histero - obraz niejednoznaczny 🤨
cd138 ✅ eBiom ✅
4 Transfer (3bb) ❌ beta 0 -
monester wrote:Zbliżamy się do etapu, że wózek parzy, ręką parzy, wszędzie chce iść sam, ale przecież nie da rady jak taki ruch uliczny. Jak sobie radzicie ? Widziałam gdzieś, że są plecaki ze smyczka albo na rękę opaski.
Pytanie numer dwa - myślałam że na jesieni je zadam 🤣 kalosze na szeroką stope i wysokie podbicie ?
A drugie przeciwne - sandałki basenowe jakie ?
Z poskromieniem młodego człowieka na spacerach nie pomogę, bo my mamy etap rowerka biegowego i tym samym powrót do formy życia (bieganie za Młodym).
Kalosze mamy ze Smyka i są po prostu ok. Natomiast w sprawie sandałów basenowych mam mega sprawdzony model na wysokie podbicie i są to crocsy zapinane na rzepy. Mamy już trzeci rozmiar. Na inne nawet już nie patrzę, tylko w ciemno kupuję rozmiar większy co jakiś czas:
https://zapodaj.net/plik-fAm7qald6x -
My w podobnych sandałkach crocs dziewczecych chodzimy na co dzień 😊 ale polecane są też jako antypoślizgowa podeszwa na basenWiosnyFanka wrote:Z poskromieniem młodego człowieka na spacerach nie pomogę, bo my mamy etap rowerka biegowego i tym samym powrót do formy życia (bieganie za Młodym).
Kalosze mamy ze Smyka i są po prostu ok. Natomiast w sprawie sandałów basenowych mam mega sprawdzony model na wysokie podbicie i są to crocsy zapinane na rzepy. Mamy już trzeci rozmiar. Na inne nawet już nie patrzę, tylko w ciemno kupuję rozmiar większy co jakiś czas:
https://zapodaj.net/plik-fAm7qald6x
[/url] -
My też ogarnelismy rowerek biegowy ale na miasto boje się wypuścić 😅WiosnyFanka wrote:Z poskromieniem młodego człowieka na spacerach nie pomogę, bo my mamy etap rowerka biegowego i tym samym powrót do formy życia (bieganie za Młodym).
https://zapodaj.net/plik-fAm7qald6x
[/url] -
Z butami nie pomogę, ale u nas po prawie roku niejezdzenia w wózku mamy wielki powrót i każe się codziennie wozić na spacery 🤣
Wyjęłam wózek z garażu żeby umyć i sprzedać , a teraz od rana słyszę „ wózek bzium”
-
Leków w pierwszej połowie cyklu nie miałam wcale, endometrium rosło samodzielnie, USG około 10-11 dzień cyklu, badania hormonów, ovitrelle i progestedlron 2 x 400 dopochwowo. Tyle z kliniki. Reszta od immunologaSaimi wrote:Dziewczynki pytanko. Cykl naturalny. Jak wyglądało przygotowanie do transferu? Leki i jak często wizyty?
Saimi lubi tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Szykujecie się? 😊
Tak po cichu. Tylko oczywiście czasowo źle się układa wszystko i się zastanawiam czy ogarnę wizyty i branie leków ( nie wiem czy naturalny czy sztuczny) na wyjeździe.. ale teraz by był najlepszy moment chociaż zero przygotowań nawet suple biorę mega nieregularnie.. -
Saimi wrote:Dziewczynki pytanko. Cykl naturalny. Jak wyglądało przygotowanie do transferu? Leki i jak często wizyty?
Ja miałam w czerwcu i lipcu transfery na cyklu naturalny. Zero leków na początku, później ovitrelle i progesteron mam 2x 200 od dnia transferu.
Przy obu transferach skończyło się na jednej wizycie w 12 dc. W lipcowym transferze miałam badanie poziomu LH w 12dc po którym lekarz zdecydował że transfer robimy dzień wcześniej.
Saimi lubi tę wiadomość
-
Rosa , były biochemy czy 0 ? Ile jeszcze macie zarodków i kiedy planujesz transfery ?Rosa_13 wrote:Ja miałam w czerwcu i lipcu transfery na cyklu naturalny. Zero leków na początku, później ovitrelle i progesteron mam 2x 200 od dnia transferu.
Przy obu transferach skończyło się na jednej wizycie w 12 dc. W lipcowym transferze miałam badanie poziomu LH w 12dc po którym lekarz zdecydował że transfer robimy dzień wcześniej. -
monester wrote:Rosa , były biochemy czy 0 ? Ile jeszcze macie zarodków i kiedy planujesz transfery ?
Pierwszy transfer beta 0. Drugi transfer póki co testy pozytywne, beta rosła bardzo ładnie. Ostatni raz badałam 13 dpt i miała powyżej 1600 więcej nie badałam. Teraz czekam na wizytę 🤞🏼🤞🏼🍀
Nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszać 🙈 stres mnie zżera czekając na wizytę. W klinice mam dopiero 20.08 ale pojadę wcześniej do mojego gina zobaczyć.
Zostały nam jeszcze 4 ❄️
Saimi, monester, Krakus, Hope_89, Jenny93, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość
-
W ogóle dziewczyny dziecko mi się odpieluchowało i to tak w sumie sama i z dnia na dzień 😀
Gorąc okropny, w domu prawie 30 stopni, podczas zmiany pieluszki stwierdziłam że zostawię chwilę z goła pupa niech pobiega bo w pieluszce całą spocona. Kilka razy siadała sobie na nocnik ale nic nie było, myślałam że to taka zabawa. Ale za któryś razem usiadła i zrobiła siusiu. Od tej pory siusia na nocnik 🤩 załapała że można i tyle. Zero stresu, nauki siusiania, nic.
Wychodzi na to że faktycznie najważniejszy jest ten odpowiedni moment i dziecko musi być gotowe 💪🏼
Hope_89, Saimi, monester, Krakus, Cynamonka, Jenny93, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość
-
A kiedy miałaś transfer ? Rzeczywiście mega długo czekać do 20 ! Super, że zaskoczyło oczywiście trzymam kciuki dalej.Rosa_13 wrote:Pierwszy transfer beta 0. Drugi transfer póki co testy pozytywne, beta rosła bardzo ładnie. Ostatni raz badałam 13 dpt i miała powyżej 1600 więcej nie badałam. Teraz czekam na wizytę 🤞🏼🤞🏼🍀
Nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszać 🙈 stres mnie zżera czekając na wizytę. W klinice mam dopiero 20.08 ale pojadę wcześniej do mojego gina zobaczyć.
Zostały nam jeszcze 4 ❄️
Rosa_13 lubi tę wiadomość
-
Chyba że są poza domem. Ja ogólnie cieszę się że moje dziecko w tym momencie nie jest gotowe bo dużo przebywamy poza domem i naprawde infrastruktura toaletowa u nas żadna. Wiadomo nocnik ze sobą. No ale nic każdy to przeżył i przeżyć musi. Gdzieś czytałam o kobiecie Polce, która ma dziecko i mieszkają w Japonii i przyjechali do dziadków na wakacje do Polski to szok za szokiem, bo w Japonii toalety są przy każdym placu zabaw !Saimi wrote:Brawo
bez pieluch i dziecku lepiej i rodzicom łatwiej