Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Jenny a kiedy Ty masz termin? I jaka płeć dzieciaczków?

Jak dotrzymam to CC jest planowane na początek października. Prawdopodobnie 🩷🩷, ale uwierzę jak zobaczę 🙈😅

Hope_89, Saimi, Cynamonka, Krakus, Rosa_13 lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, a jak wygląda u Waszych około-dwulatków kwestia drzemek? Ile trwają i w jakich godzinach? Zauważyłyście u Waszych Maluchów problem z drzemką w ciągu dnia?
    My śpimy około 1.5 h ale dopiero około 13😉

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, a jak wygląda u Waszych około-dwulatków kwestia drzemek? Ile trwają i w jakich godzinach? Zauważyłyście u Waszych Maluchów problem z drzemką w ciągu dnia?

U nas drzemka między 13:30 a 15:30 mniej więcej. Przeważnie 2 h ale często dosypiam ją po godzinie. U nas nadal potrzeba tych dwóch godzin.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Cynamonka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo, zasypia koło 12.30-13.00 i śpi jakieś 1,5h.
    Na nocnik teraz w ogóle nie chce siadać i nie interesuje go za bardzo wlasna fizjologia, raczej nie uda się odpieluchowanie w to lato.
    Jenny, nie wiem, jak to możliwe, bo wiem, że bym nie dała rady ogarnąć bliźniaków, a jednak jakoś Ci zazdroszczę😅 i jeszcze dziewczynki 🫠

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drzemka między 12-13 i trwa około 1,5-2h. Wczoraj spał mi 3h i 20 minut i nie odebrał tego ze snu nocnego bo wstaliśmy dziś o 7,co też dla niego było już "przygniciem" bo wstaję o 6 i wcześniej 🫠🤡 Ale jest po chorobie i możę potrzebuje tego snu, od wtorku wieczora do czwartku gorączkował 😞
    U nas odpieluchowania też nie będzie w lato,nie ma jeszcze oznak,nocnik mamy od dawna, siadał w spodniach na niego i małpę sadzał a teraz jakoś zainteresowanie minęło. przed kąpielą jak proponuję aby usiadł to nie chce. W ogóle u nas bunt na pełnej coraz bardziej intensywny 🤡🤡 nawet dziecko myć się nie chce 😛

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio jak pisałam że bijemy rekord w żłobku z chodzeniem to zachoralowal i było 3,5 tygodnia w ciągu,potem 1,5 w domu, tydzień w żłobie i tydzień choroby 🫠

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    U nas tak samo, zasypia koło 12.30-13.00 i śpi jakieś 1,5h.
    Na nocnik teraz w ogóle nie chce siadać i nie interesuje go za bardzo wlasna fizjologia, raczej nie uda się odpieluchowanie w to lato.
    Jenny, nie wiem, jak to możliwe, bo wiem, że bym nie dała rady ogarnąć bliźniaków, a jednak jakoś Ci zazdroszczę😅 i jeszcze dziewczynki 🫠

Jak byś wiedziała, że musisz to byś dała radę :) Ale oprócz radości jest też strach i niepewność co będzie, bo niestety, ale mam duże ryzyko przedwczesnego porodu, więc jak zwykle nie może być zbyt pięknie

• Krakus Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, gratulacje 🌷🌷 Oby zdrowo do października! Ja też Ci zazdroszczę, że dwie ciąże, a będzie trójka 🙂 trójka to nadal moje marzenie 🙂

Jenny93 lubi tę wiadomość

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas od około miesiąca zrezygnowała z drzemek w domu - śpi tylko w aucie i to niezależnie od godziny (nawet o 10 rano). Czyli 6 na 7 dni w tygodniu nie ma drzemki, a byłaby ona potrzebna. Jedyny plus to noce bez pobudek od 20 do 7 rano.

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    ostatnio jak pisałam że bijemy rekord w żłobku z chodzeniem to zachoralowal i było 3,5 tygodnia w ciągu,potem 1,5 w domu, tydzień w żłobie i tydzień choroby 🫠
    Straszne! Współczuję Ci Izabelka 🫂 nie wyobrażam sobie jak to ogarnęłaś sama, czy był Twój mąż w tym czasie?

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

U nas brak drzemek, już dobre 2 miesiące. Na początku było ciężko, kładłam na drzemkę ale za nic nie chciała zasnąć więc odpuściłam, teraz tak się przedstawiła że drzemek nie mamy wcale. Śpi od 20-7. Były też już piękne nocki że spała całe noce u siebie w łóżeczku ale ostatnio znowu w środku nocy budzi się i woła żeby ją wziąć do łóżka ale zasypia od razu i śpimy dalej.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    u nas drzemka między 12-13 i trwa około 1,5-2h. Wczoraj spał mi 3h i 20 minut i nie odebrał tego ze snu nocnego bo wstaliśmy dziś o 7,co też dla niego było już "przygniciem" bo wstaję o 6 i wcześniej 🫠🤡 Ale jest po chorobie i możę potrzebuje tego snu, od wtorku wieczora do czwartku gorączkował 😞
    U nas odpieluchowania też nie będzie w lato,nie ma jeszcze oznak,nocnik mamy od dawna, siadał w spodniach na niego i małpę sadzał a teraz jakoś zainteresowanie minęło. przed kąpielą jak proponuję aby usiadł to nie chce. W ogóle u nas bunt na pełnej coraz bardziej intensywny 🤡🤡 nawet dziecko myć się nie chce 😛

U nas bunt raz jest raz go nie ma. Ale jak już jest to na całego 🤡🤡 ostatnio pogłębiła się mamoza, tata może się z nią tylko bawić i to też nie zawsze a tak to wszytko tylko mama 🙈

Malavi lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, u nas w dalszym ciągu rekord 3 tygodni nie został pobity 🙈 Już nawet się nie łudzę

Krakus, to też moje marzenie, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, że w takim tempie 😅 Trzymam kciuki żeby i Twoje się spełniło ❤️

Krakus lubi tę wiadomość

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, z tym porodem przedwczesnym to może Cię pocieszę, że znam kilka kobiet, które urodziły wcześniaki, i oczywiście jest to zupełnie inny start życia te pierwsze miesiące, ale potem już nie ma po tym śladu i dzieci się super rozwijają. Trzeba ufać, że cokolwiek los przyniesie, będzie dobrze ❤️

Jenny93 lubi tę wiadomość

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • monester Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasem bez drzemek, ale częściej z - zasypia około 12.30-13.30 na 1.5 godziny czasem na dwie. Sen nocny po 21 dopiero i przed 7 wstaje. Jak zaspi do 8 to nie ma drzemki wtedy. Też nie będzie odpieluchowania tego lata ,bo nie ma gotowości. W ogóle widać problemy z zasnieciem i wyciszeniem się.

• monester Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny czy Ty organizuejzz sobie jakąś pomoc na start ? Pamiętam jak Cię dojechał początek macierzyństwa i brak chęci ze strony meza/partnera. A teraz to w ogóle jakiś hardcore się szykuje. Ale tak jak mówisz , nie będziesz się zastanawiać czy dasz radę bo wyjścia nie masz i musisz dać. Na pewno jest to dużo większą logistyka. Co do wcześniaków - wszystkie z naszego szpitala z którymi mam kontakt się rozwijają super. Ale ja myślę, że odnosisz do tego terminu CC. A starszak już nie będzie chodzić do żłobka wtedy ? Ja wam powiem, że jak mi się zdarzył niedawno jakies niezabezpieczone zbliżenie to prawie umarłam że stresu, że się okaże, że coś wyszło z tego i modliłam się żeby nie. Natomiast dalej mi przykro trochę, że tego rodzeństwa nie będzie , ale rozum tu wygrał. Szkoda, że człowiek nie ma tych chociaż 5 lat mniej.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jenny czy Ty organizuejzz sobie jakąś pomoc na start ? Pamiętam jak Cię dojechał początek macierzyństwa i brak chęci ze strony meza/partnera. A teraz to w ogóle jakiś hardcore się szykuje. Ale tak jak mówisz , nie będziesz się zastanawiać czy dasz radę bo wyjścia nie masz i musisz dać. Na pewno jest to dużo większą logistyka. Co do wcześniaków - wszystkie z naszego szpitala z którymi mam kontakt się rozwijają super. Ale ja myślę, że odnosisz do tego terminu CC. A starszak już nie będzie chodzić do żłobka wtedy ? Ja wam powiem, że jak mi się zdarzył niedawno jakies niezabezpieczone zbliżenie to prawie umarłam że stresu, że się okaże, że coś wyszło z tego i modliłam się żeby nie. Natomiast dalej mi przykro trochę, że tego rodzeństwa nie będzie , ale rozum tu wygrał. Szkoda, że człowiek nie ma tych chociaż 5 lat mniej.
    To fakt, wiek ma znaczenie niestety. Ja sama po siebie widzę, że jeszcze 5 lat temu lubiłam się bawić z innymi dziećmi, a teraz nie szukam kontaktu i wystarczy mi moje 😃

event.png[/url]
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, Monester dobrze pyta o pomoc. Ja ze swojej strony polecam catering. Ja tym razem wzięłam po porodzie i to wielka oszczędność czasu jak nie trzeba się zajmować jedzeniem. Następnym razem jeszcze załatwię kogoś do sprzątania 😁

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:
    Jenny, z tym porodem przedwczesnym to może Cię pocieszę, że znam kilka kobiet, które urodziły wcześniaki, i oczywiście jest to zupełnie inny start życia te pierwsze miesiące, ale potem już nie ma po tym śladu i dzieci się super rozwijają. Trzeba ufać, że cokolwiek los przyniesie, będzie dobrze ❤️

Dziękuję Ci za te słowa ❤️ Chyba po prostu nigdy nie może być za spokojnie. Wiem, że zamartwianie się nic tu nie pomoże, ale wiadomo jak to jest

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziękuję Ci za te słowa ❤️ Chyba po prostu nigdy nie może być za spokojnie. Wiem, że zamartwianie się nic tu nie pomoże, ale wiadomo jak to jest
    Jenny pracujesz jeszcze ?

event.png[/url]
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ