SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa dla ciebie też ogromne gratulacje!
    Izabelka za ciebie również trzymam kciuki! Jesteś mega fighterką!

Swoją drogą nasz wątek jest bardzo wyjątkowy, nie wiem jak jest teraz, ale jak czytałam poprzednie edycje, to chyba nigdzie nie było tyle wcześniaków ile u nas. Szkoda, że z drugą rundą ta tendencja nie chce się odwrócić.
    Dla każdej z was, która podejmuje walkę o kolejnego bobasa wysyłam ogrom ciepłych myśli. Ja dziękuję losowi, że mogę ponownie doświadczać macierzyństwa, ale tym razem z pominięciem piekiełka kliniki leczenia niepłodności. Dopiero teraz widzę ile radości z pierwszego macierzyństwa zabrały mi starania i trudna ciąża

05.2025 🩷
    preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W osobnych. Chyba sama bym się bała żeby były w jednym bo tak jak mówisz rurki, kabelki. One się wiercą, ciągną za nie. Mają też cieniutkie żyłki. Co chwilę muszą wymieniać im wenflony a tak to jeszcze sobie nawzajem by wyrywały. Ogólnie nastawienie u nas nie jest negatywne tylko co nam obiecają to wychodzi coś nowego.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Jenny po pierwsze gratulacje i ogromne kciuki dla małych wojowniczek. Co do tego, że są niespokojne- niektóre dzieci przez swój niedojrzały układ nerwowy muszą być na lekach uspokajających, ponieważ nie potrafią przetworzyć bodźców, które do nich docierają. Każdy dotyk powoduje niejako atak, jakby sprawiał im ból. Podobnie jak są podłączone pod cpap - zamiast lepiej oddychać, to wpadają w bezdechy. Strasznie to trudny etap, zwłaszcza dla rodziców, którzy często muszą wytrzymać kilka dni bez dotykania swojego dziecka.
    Dziewczyny życzę wam ogromu siły. Bycie mamą wcześniaka, kobietą w połogu i mamą starszaka, ale przecież te nasze starszaki to wciąż maluszki…..nawet nie próbuje wyobrazić sobie jakie to cholernie trudne. Czasami psycholodzy szpitalni są krótko mówiąc do dupy. Trzeba szukać kogoś z zewnątrz. A w razie większych trudności nie bać się pójść do psychiatry po wsparcie farmakologiczne.
    Super Jenny napisałaś - nie mieć oczekiwań, tylko małymi krokami do przodu. Każdy dzień przybliża was do wyjścia do domu ❤️

Ojj tak. To prawda. Nawet jak je dotykam to staram się nie robić gwałtownych ruchów, nie poklepywać tylko spokojnie trzymać rękę albo dać palec do trzymania. Każde głaskanie albo poklepywanie sprawia, że są niespokojne tak jakby to im się nie podobało

‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ