SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Opowiem wam jaka była sytuacja na wątku kd- jedna dziewczyna miała niskie aczkolwiek prawidłowe przyrosty, lekarza prowadzącego nie było, lekarz zastępujący w 25 dtp uznał że to ciąża zatrzymana bo nie ma serduszka i trzeba odstawić leki (cykl całkowicie sztuczny). Po 10 czy 12 dniach kontrola już u prowadzącego czy doszło do oczyszczenia macicy, bo był krwotok w międzyczasie. I zgadnijcie co się okazało ? W macicy żywa ciąża 8 tyg.
    podczytuwalam z zapartym tchem co jakiś czas 🥹 szok po prostu jak łatwo im to przychodzi.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ojej jakie wieści. Gratulacje Jenny!
    Hope, Jenny ja mam nadzieję, że mieszkacie jakoś niedaleko szpitala i nie musicie jeździć daleko do dzieciaczków. I, że wasze szpitale zapewniają pomoc psychologiczna i żebyście skorzystały za wczasu, bo to doświadczenie przedwczesnego porodu siedzi w człowieku mocno !
    Iza, trzymam kciuki za przyrosty. Ale prog super naprawdę! .
    My prawie 2 h jazdy

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    My prawie 2 h jazdy
    :(
    Masakra ! Ja miałam godzinę jazdy a schodziło nam 8 w sumie codziennie na odwiedziny.

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi 🍀🤞💚

Saimi lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście mamy blisko. Jest też możliwość skorzystania z hotelu w szpitalu o ile walczy się o laktację. Ale zdecydowałam, że wolę dojeżdżać. Jestem trochę rozdarta, bo z jednej strony to że jestem blisko i w każdej chwili mogę do nich pójść daje mi spokój a z drugiej w domu czeka synek i mocno przeżywa rozstanie. Ja też za nim tęsknię, bo nie może nas tu odwiedzać więc widzieliśmy się tyle co na kamerce. Na początku wgl nie chciał ze mną rozmawiać, płakał i uciekał co też mi łamało serce ale jest już lepiej ❤️

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    My na szczęście mamy blisko. Jest też możliwość skorzystania z hotelu w szpitalu o ile walczy się o laktację. Ale zdecydowałam, że wolę dojeżdżać. Jestem trochę rozdarta, bo z jednej strony to że jestem blisko i w każdej chwili mogę do nich pójść daje mi spokój a z drugiej w domu czeka synek i mocno przeżywa rozstanie. Ja też za nim tęsknię, bo nie może nas tu odwiedzać więc widzieliśmy się tyle co na kamerce. Na początku wgl nie chciał ze mną rozmawiać, płakał i uciekał co też mi łamało serce ale jest już lepiej ❤️
    A dziewczynki są na patologi noworodka czy wymagają większej opieki?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Hope na pewno na Oddziale intensywnej opieki noworodkowej w inkubatorze. U nas dopiero dzieci przy poprawnych parametrach i wadze 2 kilo szły na zwykły oddział. Hope a Ty rozkrecasz laktację ? Mały pewnie ma mleko z banku ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hope na pewno na Oddziale intensywnej opieki noworodkowej w inkubatorze. U nas dopiero dzieci przy poprawnych parametrach i wadze 2 kilo szły na zwykły oddział. Hope a Ty rozkrecasz laktację ? Mały pewnie ma mleko z banku ?
    Mam mleka sporo, mroze w domu. Na oddziale jest duży zapas , bo mały dostaje zaledwie 2 ml i to z przerwami.
    Ciągle jest ryzyko jeszcze podłączenia do respiratora, bo jest trochę " leniwy"

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Mam mleka sporo, mroze w domu. Na oddziale jest duży zapas , bo mały dostaje zaledwie 2 ml i to z przerwami.
    Ciągle jest ryzyko jeszcze podłączenia do respiratora, bo jest trochę " leniwy"
    Pozwolili Ci już kangurowac ?

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Na patologii noworodka i wcześniaka. Są w inkubatorach. Na początku były podłączone pod tlen. Teraz już odłączyli, ale z kolei zaczęła się żółtaczka więc doszły lampy. Macie bank mleka w szpitalu? U nas niestety nie ma, więc dostają to co uda mi się wycisnąć i MM cały czas za pomocą sondy. A dużo spadł na wadze?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie został podłączony do respiratora, miał za mało sił.
    I tak długo pociągnął.

Jest bank mleka ale póki co mam większe ilości. Szczerze mówiąc w tym stresie to ja nie wiem ile pociągnę.

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj rozmawiałam o tym z położną, że to jest niesamowity stres. W zasadzie kumulacja, bo tu się boisz 'o jutro'. Chcesz być blisko noworodka, a z drugiej strony myślimy o starszakach. Jeżeli czujesz, że sytuacja Cię już zaczyna przerastać może warto pomyśleć o rozmowie z psychologiem?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Właśnie dzisiaj rozmawiałam o tym z położną, że to jest niesamowity stres. W zasadzie kumulacja, bo tu się boisz 'o jutro'. Chcesz być blisko noworodka, a z drugiej strony myślimy o starszakach. Jeżeli czujesz, że sytuacja Cię już zaczyna przerastać może warto pomyśleć o rozmowie z psychologiem?
    Ja nie wiem jak Wasze ale moja pierwsza rozmowa mnie nie satysfakcjonowała. Jak taka rozmowa ma wyglądać? To ja mam mówić ? Czy mam mieć zadane pytania?

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, wydaje mi się, że kiedyś wspominałaś o ośmiorniczkach dla wcześniaków. Z tego co widzę fundacja już nie istnieje, ale mogłabyś mi wysłać zdjęcie jak one dokładnie wyglądają? Może uda mi się coś podobnego zamówić

‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ