Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 23 września, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ♥️ Naszły mnie ostatnio też takie przemyślenia, że w momencie jak to drugie czy trzecie dziecko jest wcześniakiem i zostaje w szpitalu na długi czas to i tak jest trochę łatwiej psychicznie przez to przejść niż rodzicom jedynaków. Gdyby nie mały w domu to ja bym chyba zwariowała wracając do domu sama, a tak on mi wypełnia tę pustkę i czas

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziękuję dziewczyny ♥️ Naszły mnie ostatnio też takie przemyślenia, że w momencie jak to drugie czy trzecie dziecko jest wcześniakiem i zostaje w szpitalu na długi czas to i tak jest trochę łatwiej psychicznie przez to przejść niż rodzicom jedynaków. Gdyby nie mały w domu to ja bym chyba zwariowała wracając do domu sama, a tak on mi wypełnia tę pustkę i czas
    Taka smutna prawda. Ja też jestem wdzięczna, że jest pod dobrą opieką i musimy na nich polegać. Jak sobie pomyślę jak mogło się to skończyc 🥹
    Ogólnie jest bardzo ciężko, w sumie 4 tydzień leci

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 23 września, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Taka smutna prawda. Ja też jestem wdzięczna, że jest pod dobrą opieką i musimy na nich polegać. Jak sobie pomyślę jak mogło się to skończyc 🥹
    Ogólnie jest bardzo ciężko, w sumie 4 tydzień leci

A powiedzieli Wam prognozowany okres pobytu? Nam cały czas mówią, że minimum do planowanego terminu porodu, ale też muszą trzymać same ciepło i wagowo 2-2,5 kg. Więc to i tak bliżej nieokreślony termin. Moje bardzo powoli przybierają. Są dni, że waga stoi. Ale też to co mogę Ci powiedzieć, bo pamiętam, że bałaś się kangurować to na początku za każdym razem mieliśmy bezdechy przy kangurku, ale teraz widzę, że je to mocno uspokaja i jakoś tak lepiej śpią później

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 września, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A powiedzieli Wam prognozowany okres pobytu? Nam cały czas mówią, że minimum do planowanego terminu porodu, ale też muszą trzymać same ciepło i wagowo 2-2,5 kg. Więc to i tak bliżej nieokreślony termin. Moje bardzo powoli przybierają. Są dni, że waga stoi. Ale też to co mogę Ci powiedzieć, bo pamiętam, że bałaś się kangurować to na początku za każdym razem mieliśmy bezdechy przy kangurku, ale teraz widzę, że je to mocno uspokaja i jakoś tak lepiej śpią później
    Nie wiem nie pytam ale taka jest zasada chyba, my ledwo kilogram mamy.
    Oddechowo słabiutki, widać że dużo traci energii na samo oddychanie i waga teraz stoi.

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 września, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nie wiem nie pytam ale taka jest zasada chyba, my ledwo kilogram mamy.
    Oddechowo słabiutki, widać że dużo traci energii na samo oddychanie i waga teraz stoi.
    Między waszymi maluszkami jest przepaść rozwojowa, nie ma co porównywać. Trzeba cierpliwie czekać. Teraz miałabyś który tydzień ciąży ?
    U nas niektóre dzieci wychodziły w tym jakby 36 tygodniu ciąży - a niektóre zostawały wiele tygodni dłużej. To jest takie maleństwo, ale trzeba być dobrej myśli, że w swoim tempie dojrzeje i będziecie mogli go zabrać do domu. A jest pod respiratorem dalej czy próbują cpap?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Między waszymi maluszkami jest przepaść rozwojowa, nie ma co porównywać. Trzeba cierpliwie czekać. Teraz miałabyś który tydzień ciąży ?
    U nas niektóre dzieci wychodziły w tym jakby 36 tygodniu ciąży - a niektóre zostawały wiele tygodni dłużej. To jest takie maleństwo, ale trzeba być dobrej myśli, że w swoim tempie dojrzeje i będziecie mogli go zabrać do domu. A jest pod respiratorem dalej czy próbują cpap?
    Raczej NIV, na cpap za wcześnie jeszcze.
    29+3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 18:48

event.png[/url]
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 23 września, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope i Jenny, bardzo mi przykro, że jesteście w takim miejscu teraz. Trzymam mocno kciuki za wojownika i wojowniczki 💙🩷🩷 I za Was dziewczyny, nie wyobrażam sobie jak się czujecie i jak żyjecie. Mam nadzieję, że macie dobre wsparcie przy sobie 🍀

Jenny93 lubi tę wiadomość

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się mają maluszki ? Te w brzuchu i te w szpitalach ?
    Jenny wychodzicie wkrótce ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 września, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 30+2 byśmy mieli . Mały ładnie przybiera, jest na cpap i radzi sobie. Coraz bardziej aktywny.
    Przeszedł łagodnie zapalenie płuc , chyba w porę dostał antybiotyk. Wcina ładnie, dostaje wspomagacze 😉

Kulka413, izabelka90, monester, Saimi, AnkaSłomianka, Krakus, Jenny93, Rosa_13, Cynamonka lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 29 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    My 30+2 byśmy mieli . Mały ładnie przybiera, jest na cpap i radzi sobie. Coraz bardziej aktywny.
    Przeszedł łagodnie zapalenie płuc , chyba w porę dostał antybiotyk. Wcina ładnie, dostaje wspomagacze 😉
    lubię za wszystko oprócz tego zapalenia płuc 😞

Rośnij maleństwo ❤️💜

31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
    ☀️ rośnij zdrowo słoneczko ☀️🙏🍀
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 29 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam USG ❤️ słoneczko rośnie, już 0,72 cm ma 🫶💓☀️

AnkaSłomianka, Saimi, Krakus, Jenny93, monester, Hope_89, Rosa_13, Cynamonka lubią tę wiadomość

31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Super wiadomości. Wiadomo droga długa jeszcze ale oby już bez zaskoczeń. A Ty doszłaś do siebie po tej operacji ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 września, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Super wiadomości. Wiadomo droga długa jeszcze ale oby już bez zaskoczeń. A Ty doszłaś do siebie po tej operacji ?
    Tak, szybko się wygoilo, naprawdę nie mogę narzekać

izabelka90, Rosa_13 lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, masz silnego wojownika🥰

Iza, a Ty jak się czujesz?

U nas byłby 35 tc dzisiaj i za tydzień planowany poród 🥹 Droga do wyjścia jeszcze długa, minimum 2-3 tygodnie. Przybierają ładnie na wadze, ale męczą się jedząc z butelki i spada saturacja. Na razie butelka jest tylko w formie treningu, a większość posiłków dalej dostają przez sondę. Ale od dwóch dni pozwalają mi je kangurować obie jednocześnie. Coś wspaniałego ♥️ Ryczałam jak bóbr

izabelka90, Saimi, monester, Hope_89, Rosa_13, Krakus, Cynamonka lubią tę wiadomość

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Brawo dla Maluszka ❤️🍀💓

age.png

preg.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja dziś miałam USG ❤️ słoneczko rośnie, już 0,72 cm ma 🫶💓☀️

Cudowne wieści 😍 a jak się czujesz?

age.png

preg.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stabilnie, chociaż ciężko fizycznie bo i mdłości i mała daje popalić ostatnio 🙈

Czekam na wyniki sanco a w piątek pierwsze prenatalne 🤞🏼🤞🏼

monester, Jenny93, Krakus, izabelka90, Hope_89 lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie narzekam ale bym sobie pospala trochę dłużej 🤪 No i bardzo nadęta się czuję....

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja nie narzekam ale bym sobie pospala trochę dłużej 🤪 No i bardzo nadęta się czuję....

U mnie 12+6 tydzień a mam naprawdę duży brzuch 🙈🤣 ostatnio ubierałam już leginsy ciążowe 🙈

age.png

preg.png

‹‹ ‹ 1734 1735 1736 1737 1738
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ