Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 16 września, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Sami! Co się nie chwalisz beta tu ?;)
    Ale passa idzie dobra .
    Ps - czy ktoś nie planuje transferów a opłacił przechowywanie na kolejny rok ? Czy tylko ja tak robię bo nie umiem innej decyzji podjąć ?

Ja też opłacam, mimo że nie planujemy wykorzystać żadnego z zarodków.
    Nie umiem się zdecydować na dawstwo, więc będę opłacać, albo jak znajdę czas i to ogarnę to przeniosę do Czech.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale passa idzie dobra .
    Ps - czy ktoś nie planuje transferów a opłacił przechowywanie na kolejny rok ? Czy tylko ja tak robię bo nie umiem innej decyzji podjąć ?

No nie wiem, tak jakoś. Tutaj bardziej już o naszych bobasach mówimy to tak mi glupio bylo z beta wylatywać :)

7dpt beta 49,1, prog 17. Trochę mnie martwił ten wynik ale lekarz powiedzial, że jest wszystko ok.

Rosa_13, AnkaSłomianka, Hope_89, monester, Krakus, Mi_Lusia, izabelka90, _Pina, WiosnyFanka, Jenny93 lubią tę wiadomość

I ivf (25.09) i A na świecie ❤️🥰💓

Czy będzie kolejny cud?
    II ivf (9.09)
    bhcg 7dpt 49,1
    10dpt 326
    14dpt 2239 😍

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    No nie wiem, tak jakoś. Tutaj bardziej już o naszych bobasach mówimy to tak mi glupio bylo z beta wylatywać :)

7dpt beta 49,1, prog 17. Trochę mnie martwił ten wynik ale lekarz powiedzial, że jest wszystko ok.

Samo super beta 🍀🍀 u mnie w pierwszej ciąży beta 7 dpt 29. Trzymam kciuki

Co do bidonów, ja kupiłam jakiś czas temu na próbę taki zwykły z Canpol z otwartym dziubkiem i córcia go bardzo polubiła. Na początku wylewała trochę bo zapominała że nie można go położyć czy nim rzucić 🙈 ale spisuje się nam dobrze. Ok ma ustnik taki sam jak te ion8. Gdzieś oglądałam filmiki że też niby nie jest to najlepszy ustnik bo dziecko może brać cały do buzi ale ja od początku nauczyłam mała pić z tego jak z kubka i jest ok.

https://allegro.pl/produkt/canpol-babies-bidon-dla-dzieci-junior-400-ml-rozowy-56-624-f9b7d97d-3978-4abf-9e26-6a1eb0176163?offerId=18333950120&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=branding&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_ss&ev_adgr=baby_gear&ev_campaign_id=22336209800&gad_source=1&gad_campaignid=22336209800&gbraid=0AAAAAD24kbPblFZbmMfJC6NScTzvUywLg&gclid=CjwKCAjw_KjVBhAHEiwAnC0N9LWxawMJ-Vsa3nPPXemjh-LS7CMtyjKbYhczdwDysBNfmoSA3wvEPhoCmR4QAvD_BwE

age.png

preg.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 17 września, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Wyskakuję na filip z konopii ;-) Dziewczyny - wszystkim starającym się o rodzeństwo życzę powodzenia.

Sama przychodzę z prośbą o dwie polecajki:

1. Z czego piją Wasze dzieci wodę jak macie wychodne? U nas cały czas był Bbox, który rewelacyjnie się nam sprawdził, ale już pora zamienić go na coś dla "starszaka" ;-) Kupiłam ION8, ale coś Młodemu nie podchodzi, wydaje mi się że ma za duży przepływ. Z czego korzystają Wasze dzieci?

2. Odwieczny problem - buty. Mamy chłopców - macie jakieś sprawdzona lekkie buty na jesień najlepiej z relatywnie miękką podeszwą, typu barefoot i na stópkę z wysokim podbiciem.

Macie jakieś sprawdzone rozwiązania w powyższych tematach?
    Żadna to polecajka, ale dobrze nauczyć pić dziecko z otwartej butelki/termosu. Awaryjnie mamy zwykły bbox z dzióbkiem, ale ja najbardziej lubię zabierać stalowy termos z kubkiem, albo kubek termiczny.

05.2025 🩷
    preg.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 17 września, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale passa idzie dobra .
    Ja też tak robię. My na pewno nie zdecydujemy się oddać do adopcji. Planujemy utylizację, ale ciągle nam brakuje czasu, żeby zająć się tematem

05.2025 🩷
    preg.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Wyskakuję na filip z konopii ;-) Dziewczyny - wszystkim starającym się o rodzeństwo życzę powodzenia.

Sama przychodzę z prośbą o dwie polecajki:

1. Z czego piją Wasze dzieci wodę jak macie wychodne? U nas cały czas był Bbox, który rewelacyjnie się nam sprawdził, ale już pora zamienić go na coś dla "starszaka" ;-) Kupiłam ION8, ale coś Młodemu nie podchodzi, wydaje mi się że ma za duży przepływ. Z czego korzystają Wasze dzieci?

Na wyjścia mamy taką butelkę, córka nie oblewa się i sama ją otwiera https://allegro.pl/oferta/butelka-na-wode-bidon-dla-dziecka-napoj-do-szkoly-sportowa-tritan-500-ml-16593194646

I FET 🩷 07.2024
    IV FET 🩵 04.2026
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obczajcie sobie butelkę tatay, jest na Amazon.
    Ogólnie to jak już dziecko pije z kubka normalnie samo, to przecież jak pójdzie na dwór z bidonem którym będzie rzucać po placu zabaw to nic się nie stanie jak będzie dalej pić przez słomkę, a nawet jeśli to jest krótka słomka bez tego zagryzacza to jest to dobre ćwiczenie dla mięśni jamy ustnej. I tu polecany jest na przykład Avent. Mnie to najbardziej szlag trafia jak miałam myć słomkę z z bbox!

Rosa_13 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 17 września, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zapytać o częstotliwośc sikanka. Czy rzeczywiście po odpieluchowaniu ta pojemność pęcherza jest zauważalnie większą ? Młody pije płynów ponad litr dziennie. Sika czasem co pół godziny po trochu a czasem zrobi wielki siur co pielucha nie wytrzyma. W nocy to sika mega dużo. Czy rzeczywiście zauważyliście zwiększenie pojemności pęcherza jako oznaki gotowości nocnikowej ?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale passa idzie dobra .

Ja. Opłacam przechowywanie 3 zarodków (prawidłowe po PGT-A) już kolejny rok. Kolejnych transferów nie planuję, ale jednocześnie nie umiem (jeszcze) się z nimi rozstać.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Żadna to polecajka, ale dobrze nauczyć pić dziecko z otwartej butelki/termosu. Awaryjnie mamy zwykły bbox z dzióbkiem, ale ja najbardziej lubię zabierać stalowy termos z kubkiem, albo kubek termiczny.

Moje dziecko idealnie już od dawna pije z otwartego kubka w domu. Chodziło mi o polecajkę czegoś na wyjścia. Tu na chwilę obecną w grę wchodzi tylko coś z dzióbkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 10:26

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U nas szeroka stópka z wysokim podbiciem i super sprawdzają się buty froddo.

Co do bidonów to chętnie też podpatrzę bo przyznam się, że z wygody odstawiliśmy bboxa i poza domem pije wodę po prostu bezpośrednio z butelki 🙈

Masz do polecenia jakiś konkretny model butów? Mieliśmy trzewiki z ociepleniem z Froddo na zeszłą zimę i faktycznie były genialne. Muszę zerknąć. Dzięki.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie bidonowe polecajki!

age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 17 września, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Moje dziecko idealnie już od dawna pije z otwartego kubka w domu. Chodziło mi o polecajkę czegoś na wyjścia. Tu na chwilę obecną w grę wchodzi tylko coś z dzióbkiem.
    Nie mam wątpliwości, że twój synek świetnie pije z kubka. Tylko dla mnie jest to też wygodna opcja na wyjściach, zwłaszcza otwarta butelka.
    U dziadków moja córka ma coś takiego:
    https://www.dobreliski.pl/pl/p/Butelka-termiczna-ze-slomka-Bestie%2C-460-ml-Dinozaur-Asobu/45046
    Nie wiem, czy ten konkretny model ale jest opcja słomki albo zwykłej zakrętki. Bardzo ją lubi.

05.2025 🩷
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Masz do polecenia jakiś konkretny model butów? Mieliśmy trzewiki z ociepleniem z Froddo na zeszłą zimę i faktycznie były genialne. Muszę zerknąć. Dzięki.
    Froddo ma tylko niektóre modele szerokie ! W standardzie są na normalne stopy. Myślę że każda z nas inaczej interpretuje pojęcie szeroka stopa - jest kilka stron gdzie są pomierzone rzeczywiste wymiary butów wewnątrz - bosa stopka polska czy czeskie footic na przykład. Na bardzo szeroka stopę sprawdza się belenka, chyba nie ma na rynku szerszych. Stawiacie stopy dziecka na wkładce od butów ? można się bardzo zdziwić. Budżetowo to Befado ma różne szerokości i między innymi kopyto L. Najszersze na rynku są elfy z bar3foot. Ja na przykład mam taki problem, że jak już jest dobry but na szerokość to z kolei pięta ma luz. Zamawianie butów to zwykle kilka- kilkanaście par i potem odsyłanie. Jest też taki sklep Polski podoshoes i barefoot world - też zerknijcie. Minimal step tez ale no tu są zwykle drogie buty. Niestety ogromną większość butów barefoot nie ma anatomicznego kształtu i nie sprawdza się do stóp z dominujacym paluchem.

• monester Autorytet

Wysłany: 17 września, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kończąc temat - footic jest naprawdę spoko sklepem, zamawiałam, odsyłalam-, bez problemu wszystko.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 września, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

My mamy te

https://4kidspoint.pl/products/froddo-buty-dzieciece-barefoot-baze-dino?variant=53588560413018&gad_source=1&gad_campaignid=24044991048&gbraid=0AAAAADl6uESpFnDXWp_UN_0JXaC4MSYub&gclid=CjwKCAjwn67VBhBnEiwAXUIN1cRaIwAcG396PlZozzDWZdgFq6V-_zxdfe7BkNM1VlP8ORMmFa71vRoCtd8QAvD_BwE

Ale jest też ten model z wyższym zapiętkiem

• monester Autorytet

Wysłany: 17 września, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    My mamy te

https://4kidspoint.pl/products/froddo-buty-dzieciece-barefoot-baze-dino?variant=53588560413018&gad_source=1&gad_campaignid=24044991048&gbraid=0AAAAADl6uESpFnDXWp_UN_0JXaC4MSYub&gclid=CjwKCAjwn67VBhBnEiwAXUIN1cRaIwAcG396PlZozzDWZdgFq6V-_zxdfe7BkNM1VlP8ORMmFa71vRoCtd8QAvD_BwE

Ale jest też ten model z wyższym zapiętkiem
    Jenny jeśli te wyższe to te

https://bosastopka.pl/pl/products/froddo-barefoot-first-step-green-dino-8699?selected_size=35&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=24213607147&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=24208399610&gclid=EAIaIQobChMI3KuP3KH1lgMVshqiAx3SpQrtEAQYBCABEgKH7_D_BwE

To one są wąskie. Może mogłabyś zmierzyć długość i szerokość wkładki tych krótszych?

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 17 września, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja chciałam zapytać o częstotliwośc sikanka. Czy rzeczywiście po odpieluchowaniu ta pojemność pęcherza jest zauważalnie większą ? Młody pije płynów ponad litr dziennie. Sika czasem co pół godziny po trochu a czasem zrobi wielki siur co pielucha nie wytrzyma. W nocy to sika mega dużo. Czy rzeczywiście zauważyliście zwiększenie pojemności pęcherza jako oznaki gotowości nocnikowej ?

Tak! U nas sika rzadko a dużoooo🙈 ostatnio się sama do siebie śmiałam że normalnie chyba z pół litra w nocniku było 🙈😛 sika średnio co 3 h. Na noc przed spaniem ok 19:30 a rano jak wstanie to czasami robi siusiu dopiero po 9 i wtedy to ilość jest ogromna.

age.png

preg.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 17 września, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Obczajcie sobie butelkę tatay, jest na Amazon.
    Ogólnie to jak już dziecko pije z kubka normalnie samo, to przecież jak pójdzie na dwór z bidonem którym będzie rzucać po placu zabaw to nic się nie stanie jak będzie dalej pić przez słomkę, a nawet jeśli to jest krótka słomka bez tego zagryzacza to jest to dobre ćwiczenie dla mięśni jamy ustnej. I tu polecany jest na przykład Avent. Mnie to najbardziej szlag trafia jak miałam myć słomkę z z bbox!

Tak, dlatego ja biboxa w pewnym momencie wywalilam bo ta słomka doprowadzała do szału. Z aventa korzystamy w nocy bo łatwiej takiej zasypanej napić się że słomki

monester lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monester za budowy doktorat - bardzo cenne :-) Młodego stopa nie taka (chyba) szeroka bo jakieś 6.5cm, tylko samo podbicie ma wysokie. Niektóre buty na rzep jak próbowałam zapiąć to długość rzepa była na styk. Takie zwykłe trampki kupowałam w sezonie "polskiego lata" w Smyku, ale niedługo już przestaną się sprawdzać (są z meteriału, nie skórzane).

age.png
‹‹ ‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ