Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Aż sprawdziłam kartę ciąży i ja mam akurat wpisane przez moją lekarz że ciąża po in vitro ale jakoś się tym nie przejmuje 🙂

Opowiem wam historie mojej przyjaciółki. Ciąża naturalna. Poród wywoływany najpierw balonik później oksytocyna, w końcu doszli do wniosku że u niej rozwarcie nie pójdzie i zrobili cc. Szybko doszła do siebie. Po roku druga ciąża, lekarz prowadzący wypisał odrazu cc biorąc pod uwagę że jej szyjka nie osiąga rozwarcia, miała w szpitalu umówione cc, pojechała a lekarka która ją przyjmowała na oddział powiedziała że wg niej ma rodzic sn i nie zrobi jej cc, przyjaciółka się nie zgodziła wiedząc jak ostatnio była to lekarka do niej że może na oddziale poczekać do rana i zobaczyć co powie ordynator i tak zrobiła, musiała czekać do dnia kolejnego i on po jej wysłuchaniu nie mial nic przeciwko cc i się zgodził i tego samego dnia przyszła na świat jej córeczka. Aż byłam w szoku że lekarka odmówiła jej cc jak były do tego wskazania po ostatnim razie i musiała czekać na ordynatora.
    Ja myślę, że jest tak ogromny nacisk z góry na lekarzy na ograniczanie liczby cesarek, że nie zdziwilabym się gdyby ten ordynator wcześniej zakazał swoim pracownikom wykonywania cesarek w innych sytuacjach niż zagrożenie życia.

• Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    To mały wojownik albo wojowniczka 🍀💚✊ prenatalne już za Wami czy jeszcze czekacie?

Czekamy do piątku, ale stres jest ogromny... Wy chyba też jeszcze macie je przed sobą?

age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja myślę, że jest tak ogromny nacisk z góry na lekarzy na ograniczanie liczby cesarek, że nie zdziwilabym się gdyby ten ordynator wcześniej zakazał swoim pracownikom wykonywania cesarek w innych sytuacjach niż zagrożenie życia.

Czytałam książkę od mamyginekolog i ona też pisała o tym, że w PL się rodzi zdecydowanie za często przez CC (jakoś ponad 40%), wg WHO powinno być ok 20% i że teraz są dążenia do ograniczenia liczby porodów przez CC.

Ja wiem, że CC to jest operacja (która będę mieć i sama się jej boję), a nie jakiś tam mały zabieg, ale i tak uważam, że to kobieta powinna sama decydować i jeśli nie chce rodzic SN to zmuszać się jej nie powinno.

monester, izabelka90, WiosnyFanka, Kasiek789, Yuki lubią tę wiadomość

Starania od 01.2019
    👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
    🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO

➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
    ➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
    ➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
    ▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
    37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rodzic naturalnie, ale zaczęły mi odchodzić wody w poniedzialek i nic więcej się nie działo. Pojechałam do szpitala to kazali do wtorku czekać i wtedy na wywołanie. We wtorek już byłam przygotowywana do wywoływania ale jeden lekarz stwierdził że przecież mogę jeszcze do środy czekać ale nie zgodziłam się. Podawali mi oksytocynę ale zero skurczów, stwierdzili że za mało piłam to podali znowu kroplówkę i kolejna oksytocynę i dalej zero skurczów, nawet brzuch mnie nie bolał. Więc na szybko stwierdzili że będzie cesarka i 30 min później syn był już na świecie. Teraz mój lekarz mówił że lepiej dla mnie żeby znowu była cesarka, ale jeśli on tak wpisze to nie ma pewności że w szpitalu mi zrobią i żebym załatwiła zaświadczenie od psychiatry i wtedy już muszą zrobić

age.png
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ciążę prowadzę w klinice i chyba poproszę o przepisanie karty, bo widzę że raczej w większości takich informacji na kartach ciąży nie posiadacie.

Izabelka90 tak, i rocznik i transfer ten sam. U mnie tylko 12+1.

Co do porodu, jeszcze nie myślę ale ja z kolei mam już wskazania do porodu sn indukowanego że względu na duże dawki heparyny.

U mnie też nie ma informacji o in vitro ( w karcie) i mój lekarz też powtarza że to taka sama ciąża jak naturalna z punktu widzenia jej rozwoju i przebiegu. Inf. o in vitro mam tylko w wywiadzie badań prenatalnych. Czy możesz wyjaśnić zależność między dużą dawką heparyny ( oraz jaką masz dawkę) a SN indukowanym? Dlaczego takie wskazania?

Szarlotka90 lubi tę wiadomość

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Czekamy do piątku, ale stres jest ogromny... Wy chyba też jeszcze macie je przed sobą?
    To trzymamy kciuki za piękne wieści z badań 💚✊
    My już za sobą, ale za kilka dni mam wizytę u prowadzącej i ona swoje prenatalne też zrobi 😉

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    U mnie też nie ma informacji o in vitro ( w karcie) i mój lekarz też powtarza że to taka sama ciąża jak naturalna z punktu widzenia jej rozwoju i przebiegu. Inf. o in vitro mam tylko w wywiadzie badań prenatalnych. Czy możesz wyjaśnić zależność między dużą dawką heparyny ( oraz jaką masz dawkę) a SN indukowanym? Dlaczego takie wskazania?

Hej, doszło u mnie do zakrzepicy i zatorowosci. Przyjmuje dwa razy dziennie 80 mg. Indukowane sn ze względu na potrzebę odstawienia heparyny 24 h przed ewentualnym znieczuleniem i włączenie jej zaraz po sn oraz na to że cc jak każdy zabieg oparacyjny zwiększa ryzyko choroby zakrzepowo zatorowej. Takie są zalecenia kardiologa na ten moment.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Hej, doszło u mnie do zakrzepicy i zatorowosci. Przyjmuje dwa razy dziennie 80 mg. Indukowane sn ze względu na potrzebę odstawienia heparyny 24 h przed ewentualnym znieczuleniem i włączenie jej zaraz po sn oraz na to że cc jak każdy zabieg oparacyjny zwiększa ryzyko choroby zakrzepowo zatorowej. Takie są zalecenia kardiologa na ten moment.
    Współczucia przeżyć, ale najważniejsze, ze jesteś pod opieką. A czy na heparynie byłaś też przed ciążą ? W jakim zakresie utrzymują u Ciebie ten wskaźnik anty xa?

• Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. W piątek byłam na USG i pani doktor prowadząca zapytała mnie czy mam jakieś objawy w ciąży - mówię, że tak…mdłości, czasem wymioty, bóle głowy, senność, czuję rozciąganie macicy itd. Ona, że ok i powinno do 13go tygodnia być już lepiej. Na koniec wizyty powiedziała mi, że mam iść na przegląd zębów do stomatologa (wszystkie zęby mam poleczone, ostatnia wizyta była w listopadzie, czyli 3 mc temu), do okulisty sprawdzić wzrok (nie mam żadnej wady wzroku, ostatnio byłam pół roku temu na medycynie pracy i wszystko było gites malines), na USG piersi po 13tc (to ok, rozumiem, że się bada piersi w ciąży), i zleciła mi wymazy z pochwy (płatne dodatkowo, bo nie są refundowane, a ja nie mam żadnych upławów, nic mnie nie swędzi…) No i zastanawiam się, o co kurczę chodzi. Czy po prostu jestem już jej zdaniem stara, bo mam 35 lat i mam robić wszystko mimo, że jest ok. Nie lubię takiego łażenia bezsensownego po lekarzach jeśli nic mi nie dolega w danej kwestii. Czy ten stomatolog i okulista to mi ma coś wpisać do książeczki ciążowej? Bo jeśli mam iść bo pani doktor ma taki kaprys to ja jednak podziękuję, nie czuję takiej potrzeby. Czy któraś z Was też miała zaleconego okulistę i stomatologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 10:37

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Dziewczyny. W piątek byłam na USG i pani doktor prowadząca zapytała mnie czy mam jakieś objawy w ciąży - mówię, że tak…mdłości, czasem wymioty, bóle głowy, senność, czuję rozciąganie macicy itd. Ona, że ok i powinno do 13go tygodnia być już lepiej. Na koniec wizyty powiedziała mi, że mam iść na przegląd zębów do stomatologa (wszystkie zęby mam poleczone, ostatnia wizyta była w listopadzie, czyli 3 mc temu), do okulisty sprawdzić wzrok (nie mam żadnej wady wzroku, ostatnio byłam pół roku temu na medycynie pracy i wszystko było gites malines), na USG piersi po 13tc (to ok, rozumiem, że się bada piersi w ciąży), i zleciła mi wymazy z pochwy (płatne dodatkowo, bo nie są refundowane, a ja nie mam żadnych upławów, nic mnie nie swędzi…) No i zastanawiam się, o co kurczę chodzi. Czy po prostu jestem już jej zdaniem stara, bo mam 35 lat i mam robić wszystko mimo, że jest ok. Nie lubię takiego łażenia bezsensownego po lekarzach jeśli nic mi nie dolega w danej kwestii. Czy ten stomatolog i okulista to mi ma coś wpisać do książeczki ciążowej? Bo jeśli mam iść bo pani doktor ma taki kaprys to ja jednak podziękuję, nie czuję takiej potrzeby. Czy któraś z Was też miała zaleconego okulistę i stomatologa?

Ja mam wadę wzroku, ale gin mi nic na temat wizyty nie mówiła. Ogólnie i tak chodzę regularnie... Teraz póki co się nie wybieram, pójdę dopiero po porodzie ogarnąć, czy coś się nie zmieniło. Chyba, że czułabym że coś złego się dzieje. A Stomatolog to wiadomo, zęby są istotne. Ważne aby sprawdzić, czy wszystko z nimi okej i teraz w ciąży i po niej myślę, że też.

Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:

USG piersi robiłam. Tak samo jak cytologię.
    Do okulisty i stomatologa lekarz prowadzący mnie nie wysyłał. Podobnie jak Ty, w rarach medycyny pracy miałam wizytę w 10tc i wszystko było ok, więc dla mnie temat jest zamknięty (nigdy nie miałam problemów okulistycznych). Do dentysty chadzam regularnie, ale w ciąży faktycznie nie byłam. Wyczytałam, że warto się wybrać na przegląd i higienizację, ale jakoś do tej pory się za to nie zabrałam.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Lekarz prowadzący nie wysyłał mnie do okulisty ani stomatologa, jednak do stomatologa poszłam sama i okazało się, że ciąża wpłynęła na stan moich zębów, są do leczenia. Stomatolog nie wpisywał informacji o stanie uzębienia w karcie ciąży. Dodam, że czułam ból tylko jednego zęba, a do leczenia mam więcej.
    Wymaz z pochwy miałam zlecony przez ginekologa i go wykonałam. Nie czułam pieczenia czy swędzenia.
    Piersi badałam krótko przed ciążą, w ciąży jeszcze nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 11:08

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Az dopytam mojej lekarz jak to będzie z odstawieniem heparyny przed porodem.

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️ 2025 wracamy po rodzeństwo ♥️
    age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Współczucia przeżyć, ale najważniejsze, ze jesteś pod opieką. A czy na heparynie byłaś też przed ciążą ? W jakim zakresie utrzymują u Ciebie ten wskaźnik anty xa?

Heparyny przed ciążą nie brałam, anty xa mam na poziomie 0,87. Wizytę u kardiologa mam dopiero za dwa miesiące i pewnie poproszę o powtórne badanie o ile sam tego nie zleci.

age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Az dopytam mojej lekarz jak to będzie z odstawieniem heparyny przed porodem.

Hej wyczytałam że jesteś po przebytej zakrzepicy, też przyjmujesz dawkę lecznicza heparyny? Jesteś pod opieką tylko hematologa czy naczyniowca też?

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Hej wyczytałam że jesteś po przebytej zakrzepicy, też przyjmujesz dawkę lecznicza heparyny? Jesteś pod opieką tylko hematologa czy naczyniowca też?
    Przyjmuje dawkę 0,4 clexane. Jestem pod opieką hematologa jak i naczyniowca 🙂 Tylko ze w ciąży jeszcze u mojej hematolog nie byłam bo nie mieli jak ba wizytę mnie wcisnąć przez jej chorobowe i dopiero się z nią zobaczę 21.03. Z naczyniowcem mam kontakt w każdej chwili telefoniczny jak potrzebuje 🙂

A jak u ciebie to wygląda? Ilość wizyt i wogole?
    W którym tc jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 13:04

💁‍♀️29
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    4% -> 6%
    Lametta przez 6 cykli.
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Przyjmuje dawkę 0,4 clexane. Jestem pod opieką hematologa jak i naczyniowca 🙂 Tylko ze w ciąży jeszcze u mojej hematolog nie byłam bo nie mieli jak ba wizytę mnie wcisnąć przez jej chorobowe i dopiero się z nią zobaczę 21.03. Z naczyniowcem mam kontakt w każdej chwili telefoniczny jak potrzebuje 🙂

A jak u ciebie to wygląda? Ilość wizyt i wogole?
    W którym tc jesteś?

Napisze priv.

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Napisze priv.
    Ok 😊 przyjęłam zaproszenie 😊

💁‍♀️29
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    4% -> 6%
    Lametta przez 6 cykli.
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    36t4d B 2730g 53cm💙
    age.png
  • Verna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:

Mi lekarz zalecił wizytę u okulisty ale ja mam wadę wzroku i to sporą, pytał kiedy ostatnio byłam zbadać wzrok i byłam dawno więc u mnie ta wizyta jest konieczna. Do stomatologa też się wybieram.

08.2019 - początek starań
    05.2023 punkcja do IVF, 2 zarodki
    05.2023 I transfer, Bhcg 0 😢
    09.2023 II transfer, Bhcg 0 😢
    01.2024 przygotowania do IVF - estrofem, zaplanowana punkcja 02.2024
    01.02.2024 ⏸️
    6w1d- 2,9 mm ❤️
    13.03 - widzimy się 👀
    29.03 - prenatalne I trymestru
    Czekamy na córeczkę
    15.05 - widzimy się 👀

preg.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog nic nie wspomniała o stomatologu ale ja już przed transferem wyleczyłam zęby i byłam umówiona z moją stomatolog że wrócę w 2 trymestrze na wizytę by sprawdziła i idę w marcu 😊
    USG piersi miałam robione zaraz po transferze bo wyczułam kulkę i no i na obi piersiach bo małym gruczolakowlukniaku oraz dwie zmiany do zbadania przez biobsje ale doktor uznał że groźne nie wyglądają i umówiliśmy się że wrócę jak przestane piersią karmić 🙂
    O okuliście nie było mowy ale ja nie mam żadnej wady w sumie i wzrok sprawdzałam rok temu 🙂

💁‍♀️29
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    4% -> 6%
    Lametta przez 6 cykli.
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    36t4d B 2730g 53cm💙
    age.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ