X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • KateM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    A jak się nazywała? ;)
    Magda B 😀 tylko ja mam poz nie we Wrocławiu 🙂

Bunkierka lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • pineapple89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulec wrote:
    Generalnie 10 zestawów z każdego rozmiaru to max. Ja 62 miałam zdecydowanie za dużo.

Potwierdzam. Hm są zdecydowanie większe. Te z Sinsay są dosyć szczupłe i moja Klucha już po dwóch tygodniach się w nich nie mieściła.

Moja przyjaciółka rodziła pod koniec maja m mówiła że przez pierwsze trzy miesiące młoda ubierała na długi rękaw, a body z krótkim wkładała jako podkoszulki do dresikow. Na lato kup jeden albo dwa dresiki bawełniane lub z cienkiego weluru to super się sprawdza w chłodniejsze dni. Pamiętaj że nawet latem może się trafić jakieś 18 st. a i na wieczór musisz mieć coś cieplejszego.
    Z polecajek to mogę jeszcze dorzucić muślinowy letni spiworek. Moja nienawidzi jakichkolwiek kocyków, mogę ją przykryć tylko jak jest w glebokim snie. Ostrożnie z zakupami czapeczek i skarpetek, ja dostałam od kolezanek cały worek czapeczek a młoda zaakceptowała jedną ze skarpetkami podobnie 3-5 par m na na pewno starczy

Z jakiej firmy 56 wypada jak 56?
    Wiekszość ubranek dostałam po siostrzenicy i właśnie większość z H&M. Boje się że będą za duże jak tak teraz czytam.

♀️♂️ ur.'89
    Brak ciąży
    Starania naturalne od 2017r.
    Klinika in vitro od 2021r.
    Punkcja maj'21
    Transfer świeży maj'21 ❌
    Transfer ❄️ czerwiec'21❌
    Transfer ❄️ marzec'22❌
    Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔

Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
    Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
    Transfer❄️ wrzesień'22 ❌

Szczepienia limfocytami mąż+pullowane

Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
    Transfer ❄️ sierpień '23
    9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓

Homozygota PAI-1 4G/4G
    KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
    HLA-C mąż i ja grupa C2C2
    ♂️ Obniżone parametry nasienia

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat z bodow wszystko dostałam i nie kupowałam także nie powiem jakiej firmy są body kopertowe na górze te ze słoniem bo nie ma firmy ale jest to 56 i pod spodem 56 z hm.
    523d54f65e247.jpghttps://zapodaj.net/plik-t3jeKc52Fp

Tutaj drugie porównanie :
    6722cac13294b.jpghttps://zapodaj.net/plik-LkgMrKGRpv
    Te na górze mogą być z pepco bo mają taki opis w środku :
    2f8d28851872a.jpghttps://zapodaj.net/plik-g6kGiJMVVm

Porównywałam do bodow kopertowych H&M, nie wiem jak z tymi przez głowę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 15:52

pineapple89 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple89 wrote:
    Z jakiej firmy 56 wypada jak 56?
    Wiekszość ubranek dostałam po siostrzenicy i właśnie większość z H&M. Boje się że będą za duże jak tak teraz czytam.
    Z H&M rozmiar 50 to jak większości firm rozmiar 56.

pineapple89, _Pina lubią tę wiadomość

• pineapple89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jedyne body jakie kupiłam to body z Sinsay na 56cm. Duża rozbieżność między Sinsay a HM.

https://zapodaj.net/plik-QKqGJNPgUd

♀️♂️ ur.'89
    Brak ciąży
    Starania naturalne od 2017r.
    Klinika in vitro od 2021r.
    Punkcja maj'21
    Transfer świeży maj'21 ❌
    Transfer ❄️ czerwiec'21❌
    Transfer ❄️ marzec'22❌
    Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔

Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
    Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
    Transfer❄️ wrzesień'22 ❌

Szczepienia limfocytami mąż+pullowane

Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
    Transfer ❄️ sierpień '23
    9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓

Homozygota PAI-1 4G/4G
    KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
    HLA-C mąż i ja grupa C2C2
    ♂️ Obniżone parametry nasienia

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Cześć ❤️ Ja mam tak do teraz 🙈 Przy każdym USG mega wzruszenie i nie mogę uwierzyć w ten mały cud 🥹🥹🥹

Całe życie jak sobie wyobrażałam nasze dziecko to widziałam dziewczynkę, ale od początku mieliśmy jakieś przeczucia, że to chłopiec. Nawet mi się ostatnio śnił 😅 Wczoraj w czasie USG lekarz powiedział, że prawdopodobnie córeczka 🩷 ale, że to jeszcze za wcześnie na 100% pewności. To był 10+3. Na jakim etapie poznaliście płeć i rzeczywiście się później potwierdziło?
    Poznałam płeć w 11 tc

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja wiadomość będzie długa, mam wiele pytań, ale staram się ruszyć z wyprawką-duża w tym Wasza zasługa - dziękuję, przepraszam za powtarzające się pytania, ja w temacie jestem totalnie zielona i średnio mam kogo o to zapytać. Dziękuję za informację dot. położnej, dzięki Wam będę mogła wybrać kogoś z polecenia i z aktualną wiedzą 💪

1. pytanie: jakie łóżeczko Waszym zdaniem jest lepsze (chodzi mi o dostawke do łóżka) takie z drewna czy takie powiedzmy z materiału?
    Starałam się znaleźć jakieś porównanie, ale słabo mi poszło. Zastanawiam się co lepiej się sprawdzi. Biorę pod uwagę dostawkę do łóżka, bo chce mieć dziecko blisko, ale żeby spało osobno, a niestety na normalny rozmiar łóżka obok mojego brak miejsca, dlatego zostaję dostawka. I teraz pytanie z jakiego materiału będzie lepsze 🤔 czy to ma w ogóle jakieś znaczenie? Jeżeli nie ma to jaki model polecacie?

2. Czy do łóżeczka kupujecie osobno inny materac? Czytałam, że dziecko według fizjo powinno spać na takim twardszym materacu, aby się nie zapadać, spać na płasko, np. taki, że z jednej strony jest kokos. Jeżeli kupujecie to jakiej firmy polecacie?

3. A co do wózka. To kupuję się tzw. gondolę i spacerówkę za jednym razem? Czy lepiej najpierw kupić jedno, a dopiero za jakiś czas drugie? Nie mam pojęcia na jak długo starcza to pierwsze.
    I czy oprócz amortyzacji i wysokości rączki na co warto jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie?

4. Temat wanienki macie też jakieś swoje typy? Czy warto dokupić takie poduszki na które kładzie się malucha? I jak chodzi o kosmetyki do kąpieli to jak długo myję się malucha w samej wodzie (o ile nie ma problemów ze skórą)?

5. Przy zakupie fotelika do samochodu, na co zwrócić uwagę? Co jest warte uwagi? Co się sprawdza?

6. Pajacyki lepsze na zamek, czy zatrzaski/guziki?

7. Planujecie kupić matę monitorująca czy dziecko oddycha? Jaka jest Wasza opinia?

Chwilowo to tyle dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

💓 39+0

age.png
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dziewczyny, moja wiadomość będzie długa, mam wiele pytań, ale staram się ruszyć z wyprawką-duża w tym Wasza zasługa - dziękuję, przepraszam za powtarzające się pytania, ja w temacie jestem totalnie zielona i średnio mam kogo o to zapytać. Dziękuję za informację dot. położnej, dzięki Wam będę mogła wybrać kogoś z polecenia i z aktualną wiedzą 💪

1. pytanie: jakie łóżeczko Waszym zdaniem jest lepsze (chodzi mi o dostawke do łóżka) takie z drewna czy takie powiedzmy z materiału?
    Starałam się znaleźć jakieś porównanie, ale słabo mi poszło. Zastanawiam się co lepiej się sprawdzi. Biorę pod uwagę dostawkę do łóżka, bo chce mieć dziecko blisko, ale żeby spało osobno, a niestety na normalny rozmiar łóżka obok mojego brak miejsca, dlatego zostaję dostawka. I teraz pytanie z jakiego materiału będzie lepsze 🤔 czy to ma w ogóle jakieś znaczenie? Jeżeli nie ma to jaki model polecacie?

2. Czy do łóżeczka kupujecie osobno inny materac? Czytałam, że dziecko według fizjo powinno spać na takim twardszym materacu, aby się nie zapadać, spać na płasko, np. taki, że z jednej strony jest kokos. Jeżeli kupujecie to jakiej firmy polecacie?

3. A co do wózka. To kupuję się tzw. gondolę i spacerówkę za jednym razem? Czy lepiej najpierw kupić jedno, a dopiero za jakiś czas drugie? Nie mam pojęcia na jak długo starcza to pierwsze.
    I czy oprócz amortyzacji i wysokości rączki na co warto jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie?

4. Temat wanienki macie też jakieś swoje typy? Czy warto dokupić takie poduszki na które kładzie się malucha? I jak chodzi o kosmetyki do kąpieli to jak długo myję się malucha w samej wodzie (o ile nie ma problemów ze skórą)?

5. Przy zakupie fotelika do samochodu, na co zwrócić uwagę? Co jest warte uwagi? Co się sprawdza?

7. Planujecie kupić matę monitorująca czy dziecko oddycha? Jaka jest Wasza opinia?

Jeśli chcesz matę monitorującą czy dziecko oddycha, to na zajęciach bezpieczny maluch, o ile dobrze pamiętam, mówili że nie można takich mat stosować do dostawki. Wówczas łóżeczko z matą musi być ileś tam cm od łóżka rodziców bo inaczej będzie „zaczytywać” oddech rodziców. Ja tak zrozumiałam. Poczytaj na necie. Ja mam zwykle łóżeczko.
    Jeśli chodzi o fotelik to jeśli macie samochód marki OPEL, to nie każdy fotelik pasuje. Ople mają głębokie siedzenia, a co za tym idzie głęboko osadzone isofixy. Ciężko uzyskać właściwy kąt. Dlatego ja miałam mniejszy wybór w zakresie fotelików.

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierko, każda z nas odpowie pewnie inaczej, bo ma bowiem inne możliwości, upodobania i warunki. Odpowiem więc za siebie.

1. Wybraliśmy łóżeczko drewniane z szufladą, wyjmowanymi 3 szczebelkami i jednym bokiem zdejmowanym, który może zastąpić w późniejszym czasie niska barierka zabezpieczająca:
    https://klups.pl/produkty/biale/lozeczko-timi-z-szuflada-i-barierka-ochronna/

2. Materac dobraliśmy średnio twardy Rucken z pianki antybakteryjnej:
    https://rucken.pl/materace-do-lozeczka/39-materac-aseptic-z-pianki-antybakteryjnej.html

3. U nas będzie 2w1 - model Roan Ivi. Poza amortyzacją przekonał nas bardzo dobrym prowadzeniem, relatywnie niską wagą oraz tym, że gondola składa się na płasko, a spacerówka złożona razem ze stelażem wejdzie nam do naszego auta. Obstawiam, że gondola będzie potrzeba na jakieś pół roku.

4. Z racji ograniczonej przestrzeni postawilismy na składana wanienkę, którą będziemy rozkładac na obudowie pralki. Coś takiego:
    https://e-hedo.pl/product/54867,silikonowa-skladana-wanienka-dla-niemowlat-rozowa
    Poduszki ani gąbki nie planuje do niej kupić, ale planuję plastikowy wkład w tym stylu:
    https://emaluch.com/pl/p/Safety-1st-Anatomiczna-wkladka-do-kapieli%2C-lezaczek-do-wanienki-/5448

5. Przede wszystkim fotelik dobiera się do konkretnego auta (a raczej tylnej jego kanapy). Najlepiej udac się do sklepu - doradcy na pewno doradzą, przymierzą do auta i sprawdzą kąt nachylenia (ma być pomiędzy 38 i 44 stopni). My wybraliśmy Maxo Cosi z bazą obrotowo - wysuwaną (Stary wybierała, ja się nie mieszałam do tego). Minus tego fotelika - według mnie jest dość ciężki.

6. Mam kilka na zamek i kilka na zatrzaski.

7. Maty nie, ale chciałabym kupić monitor oddechu Babysense. Przy wyborze takiego sprzętu warto zwrócić na to, żeby był to wyrób medyczny oraz na odległośc, która musi być zachowana pomiędzy łóżeczkiem/dostawką, a łóżkiem rodziców.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do pokoju Małej kupiliśmy zwykle łóżeczko drewniane z Ikei, materacyk planuje z Rucken, ale jeszcze nie wiem ktory, natomiast do sypialni chcemy mała dostawkę (mamy malutko miejsca). Ostatnio byliśmy zobaczyć uzywana Chicco Next to me Magic Evo i szczerze mówiąc bardzo się rozczarowałam - nowa kosztuje ponad 1100 zł i wg mnie w ogóle nie warte swojej ceny, takie plastikowe, trzeszczaxe, niestabilne, niektóre rozwiązania nieprzemyślane. Mam teraz zagwozdke co zrobić. Chyba zdecyduje się na jakąś najtańsza dostawkę z Kinderkraft lub Lionello (ceny nowych ponizej 500 zl). W sumie taka mała dostawka to i tak tylko na jakieś pół roku podobno.

Wózek wzielismy 2w1 (Venicci Tinum Upline) ale wiem, że pewnie i tak po jakimś czasie dokupimy lekka spacerówkę, tak wszyscy w sumie znajomi robili. Te spacerówki z 2w1 są dosyć duże, więc na jakieś wyjazdy czy szybkie wyjścia do sklepu przyda się pewnie coś lekkiego i małego. Przy zakupie tego wózka patrzeliśmy na amortyzacje, wielkość gondoli, wentylację, akcesoria, sposób składania, porecznosc, łatwość prowadzenia, ja też patrzałam po prostu na wygląd czy mi się podoba😁

Co do fotelika to głównie zależało nam na obrotowej bazie i dobrych wynikach testów (bezpieczeństwo). Zdecydowaliśmy się na Cybex Cloud T plus.

Co do reszty się nie wypowiem, bo sama jestem w proszku jeśli chodzi o resztę wyprawki 🙈 planuje w maju się do tego przyłożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 19:29

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostawię wam polecajki. Szukałam wygodnego biustonosza na teraz+ ewentualnie po porodzie i właśnie przyszły mi te dwa:
    https://www.intimissimi.com/pl/product/bawełniany_biustonosz_balkonetka_greta-RBD65A.html?dwvar_RBD65A_Z_COL_INTD=1467
    https://www.intimissimi.com/pl/product/bawełniany_biustonosz_trojkąt_lara-RSD65M.html?dwvar_RSD65M_Z_COL_INTD=1467
    To opcja dla pań z mniejszym biustem, ale są delikatne, bawełniane i łatwo z nich „wywalić” cyca 😉
    Przy okazji zamówiłam sobie bawełniane figi z wyższym stanem i wydają się fajne na okres połogu, nawet po cc (teraz też mieszczą mój mały brzuszek)
    https://www.intimissimi.com/pl/product/figi_culotte_z_wysokim_stanem_z_bawełny_i_koronki-SCD96C.html?dwvar_SCD96C_Z_COL_INT=044

Kasiek789 lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 3 prenatalnych, maluch wszystko ok, 1460g. Ale rano mam się zgłosić do szpitala - łożysko przodujące 🙁

izabelka90, monester, Bunkierka, Mimi09, Monita lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_94🌛 wrote:
    Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od marca, ale jakoś bałam się odezwać 🙈 Dziś byłam na kolejnej wizycie 8+5 i mamy 2,25 cm chłopaka! 🥹 Słyszeliśmy też serduszko, ale ja nadal nie umiem się przestawić na to, że jestem w ciąży 🥰

witaj cieplusio

oj mi tez trudno było uwierzyć... najpierw czekałam na pecherzyk, potem serducho a potem to na jakieś ruchy i teraz jak widzę sie na końcówce to nadal nie wierze...

oby już tylko z górki dla Ciebie ;)

Luna_94🌛 lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_lusia wrote:
    Dziewczyny zostawię wam polecajki. Szukałam wygodnego biustonosza na teraz+ ewentualnie po porodzie i właśnie przyszły mi te dwa:
    https://www.intimissimi.com/pl/product/bawełniany_biustonosz_balkonetka_greta-RBD65A.html?dwvar_RBD65A_Z_COL_INTD=1467
    https://www.intimissimi.com/pl/product/bawełniany_biustonosz_trojkąt_lara-RSD65M.html?dwvar_RSD65M_Z_COL_INTD=1467
    To opcja dla pań z mniejszym biustem, ale są delikatne, bawełniane i łatwo z nich „wywalić” cyca 😉
    Przy okazji zamówiłam sobie bawełniane figi z wyższym stanem i wydają się fajne na okres połogu, nawet po cc (teraz też mieszczą mój mały brzuszek)
    https://www.intimissimi.com/pl/product/figi_culotte_z_wysokim_stanem_z_bawełny_i_koronki-SCD96C.html?dwvar_SCD96C_Z_COL_INT=044

O dzięki, wyglądają extra :-) i akurat na oko na mój biust. Zresztą przed ciążą uwielbiałam Intimissimi.

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:

1. Z drewna. Te miękkie sa przeznaczone do podróży... generalnie cieniutkie te materace mają ... a tu jednak maluchowi kręgosłup rośnie i w ogóle, więc sztywny materc w miare i gruby koło 10 cm; dostawka się na krótko sprawdzi to nie wiem czy jest sens tracić na to kasę...

2. My jeszcze nie kupiliśmy, ale pewnie weźmiemy jakiś piankowy twardy. Dobrze sie zaopatrzyć w prześcieradła nieprzemakalne, ktore ochronią materac ;)

3. Z reguły wózki są 2 w 1 czyli gondola z spacerówką lub 3 w 1 dodatkowo z nosidłem... Ja mam 2 w 1.
    Warto sprawdzić czy koła sa odpowiednio duże - łatwiej pokonuja trudny teren i schody... Bierz pod uwagę, że dziecko zmieniasz na spacerówkę kiedy siada stabilnie więc nam przypadnie wtedy zima... wiec taki 2 w 1 powinien się sprawdzić - uwaga! ta spacerówka musi mieć możliwosć położenia dziecko na płasko a to się już rzadko zdarza... Możesz też poszkać z drugiej ręki gondoli bo ja użyjesz na pół roku tylko a lepiej zainwestować w fajną, lekką sapcerówke ;)

4. Super sa składane z odpływem. Drogie, ale mało miejsca zajmą, złożysz i super... Nie ma co kupowac tego wkładu - polożna mówiła, że to siedlisko bakterii i musiałabyć po kazdej kąpieli to prać... więc dodatkowa robota... Po za tym trzeba nalać ponad połowe wody w tej wanience by ci poziom wody doszedł do tej wkładki materiału... Ja mam tradycyjną, bo taką dostałam i trudno. Nie inwestuje.

5. Waga jest istotna. Solidne są ciężkie i ciężko wtedy chodzić w nim z maluszkiem gdzieś... ważą ponad 6 kg, mają masywniejszą podstawę; musza mieć też regulacje by odpowiednio dopasować do dziecka - w sklepach pokazują jak dobrać fotelik do bobo. Najlepiej kupić poporodzie by wiadomo było jakie bobo jest i co będzie na nie pasowac... bo tak w ciemno to ciężko...

6. Ja mam na napki tylko. Suwak tez myśle się sprawdzi ;)

7. Mam monitor oddechu. Zamierzam używać, ale pamiętaj, że to Cie nie zastąpi i trzeba monitorować samemu dzidzi. Czasem się zapomni z zmęczenia tego włączyć czy coś, także skupienie i czujność własna też musi iść w parze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 21:04

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja po 3 prenatalnych, maluch wszystko ok, 1460g. Ale rano mam się zgłosić do szpitala - łożysko przodujące 🙁

Super, że z maluchem wszystko dobrze💚

Ojejku, a ten szpital skąd się tak nagle wziął ? Coś więcej wiesz o co chodzi z tym łożyskiem przodującym? Dawaj znać ze szpitala 🍀

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Jak dobrze, że z dzieckiem wszystko dobrze :)

Oj to parszywe łożysko... nie forsuj sie teraz i dużo odpoczywaj. Dawaj znać co tam w szpitalu...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Lubię, że z maluszkiem wszystko dobrze, za to łożysko bardzo nie lubię 😞 dawaj nam tu znać co w szpitalu wyszło 🙏🍀

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nowa a co lekarz mówił o tym łożysku ? Czemu masz się zgłosić ? Myślałam że to po prostu przesądza o cięciu cesarskim

• Kessa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:

1. Jak dla mnie drewniane 120 x60, żadna dostawką. Ale tu zdania są podzielone. No i też kwestia czy mamy miejsce czy go w domu nie mamy 🤔
    2. Materac średnio twardy kokos-pianka-gryka z czego ta gryka to taki dodatek w pokrowcu i można w każdej chwili go wyjąć i zrobić z niego 2in1. Z polecenie, ale.juz czyjego nie pamiętam.
    3. Ja wózek wybrałam z dużymi kołami i resorami, coby to dobrze szedł po terenach nie równych i lesie. Jeśli chodziłabym tylko po chodnikach to pewnie wybór byłby inny. Wzięłam z Adamex Barletta. Toporny, duży, wysoki, wielki ale lekki co też jest ważne dla mnie.
    Na ile wystarczy taki wózek 2 czy 3 w jednym to już sprawa indywidualna..ile dziecko w nim pojeździ.
    4. Ja mam składana, bez poduszki i z koreczkiem - odpływem.
    5. Mówią, że dobre foteliki to ciężkie foteliki.
    Musi na pewno pasować do auta. Cybex, ale teraz nie napiszę Ci modelu dokładnego pasował do 2 moich aut, jak woziłam w nim "rodzinne" dzieci i też w stronę cybexa idę.
    6. Pajacyki mam i takie i takie.
    Te zatrzaski to dla mnie trochę masakra, ale idzie ogarnąć.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ