udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunkierka wrote:Kurczę to dziwne bardzo mi lekarka na każdej wizycie sprawdza wszystko. Jak się mała rozwija, jak bije serce, jakie są przepływy, długość mojej szyjki. Drugi lekarz tak samo, który ma słabszy sprzęt. Sprawdza pracę serca, ułożenie, przepływy, ilość wód, wagę, szyjkę. U niego nie zawsze dostaje zdjęcie, ale bada zawsze te rzeczy. Nawet jak chwilę wcześniej miałam robione prenatalne i mam na świeżo wyniki... Także bardzo dziwnie...
U mnie też na każdej wizycie robi pomiary i sprawdza przepływy -
Kasiek789 wrote:Jest przelew 💪 Jednak pod tym względem mój pracodawca to firma idealna. Dzięki za odpowiedzi.
Brzuch mnie boli mocno jak na okres dzisiaj. Mam nadzieję, że się akcja rozkręci 🙏
Musisz poważną rozmowę przeprowadzić z malutką 😜
Chociaż Hope_86 mowila ,że miała rozmowę z Olusiem ,że chce CC I nie posłuchał mamusi 🤣
Pięknie główkę na dół okręcił, więc może rozmowa nic nie zdziałać 🙈
Trzymam ogromne kciuki ,że wszystko pójdzie sprawnie i nie będziesz czekała na indukcję ❤️🥰🍀🤞💪Mimi09 lubi tę wiadomość
👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
14dpt-bhcg 1270
6t0d- poronienie jednego zarodka💔
6t4d- 0,56cm 🥰
6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
8t3d-1,97cm 😍
9t4d-2,89cm 😍
10t5d- 3,87cm ❤️
11t5d-4,83cm maluszka ❤️
12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
16+6 -160g dziewczynki 🩷
20+6-344g dziewczynki 🩷
23+3 połówkowe-583g szczęścia 🩷
24+4 mamy 650g szczęścia 🩷
27+2 mamy 1017g kruszynki🩷
28+4 mamy 1200g 🩷
30+4 mamy 1550g szczęścia 🩷
32+4 mamy 1800g 🩷
34+4 mamy 2500g księżniczki 🩷
36+4 mamy 2800g 🩷
38+5 córeczka jest na świecie 🩷
Na zimowisku ❄️❄️❄️ Blastocysty
-
U mnie od wczoraj silne osłabienie, w zasadzie większość czasu leżę. Dziś w nocy doszły bóle brzucha przypominające miesiączkowe, nieregularne skurcze, ból krzyża i dziwny ucisk w dole brzucha. Brzuch twardy jak skała. W zeszłą środę miałam już skróconą szyjkę i 1cm rozwarcia. Podobno to na tym etapie całkowicie normalne. Samopoczucie mam takie jakby grypowe. Wizyta kontrolna u prowadzącej w piątek, mam nadzieję, że poród nie rozpocznie się przed terminem CC wyznaczonym na 14.06.
Mój szpital do porodu ma 1 stopień referencyjności, więc boje się, że by mnie odesłali. -
My dzisiaj również po wizycie i młoda waży podobno 2,4kg i niby hura i niby spoko, ale jestem niemal 100% pewna, że to błąd pomiaru... W 2 tyg. przybrała 600g?? I nagle ma głowę o 1 tydzień większą niż reszta ciała, no jakoś nie wydaje mi się, że przez ten czas aż tak dużo się zmieniło... 🤦♀️
Aguśka, Atika lubią tę wiadomość
👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤
Na feriach:
❄❄ blastocysty po PGT-A
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀 -
Mojra wrote:My dzisiaj również po wizycie i młoda waży podobno 2,4kg i niby hura i niby spoko, ale jestem niemal 100% pewna, że to błąd pomiaru... W 2 tyg. przybrała 600g?? I nagle ma głowę o 1 tydzień większą niż reszta ciała, no jakoś nie wydaje mi się, że przez ten czas aż tak dużo się zmieniło... 🤦♀️
-
Bunkierka wrote:Kurczę to dziwne bardzo mi lekarka na każdej wizycie sprawdza wszystko. Jak się mała rozwija, jak bije serce, jakie są przepływy, długość mojej szyjki. Drugi lekarz tak samo, który ma słabszy sprzęt. Sprawdza pracę serca, ułożenie, przepływy, ilość wód, wagę, szyjkę. U niego nie zawsze dostaje zdjęcie, ale bada zawsze te rzeczy. Nawet jak chwilę wcześniej miałam robione prenatalne i mam na świeżo wyniki... Także bardzo dziwnie...Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
Ja już też po wizycie. Córeczka ma 2100 g więc fajna masa jak na ten tydzień 😊 niestety stwierdzone nadciśnienie indukowane ciąża, dostałam tabletki na obniżenie, mam kontrolować i w razie czego kontaktowac się z lekarzem. Póki co lekarz podtrzymuje termin CC na 8.07, szyjka twarda i zamknięta. Mocz tak jak mówiłyście - muszę zrobić posiew. Dostałam już też zlecenie na wirusowki.
Brała któraś z Was dopegyt? Oczywiście ulotka załamuje, chociaż lekarz zapewniał, że to bezpieczny lek. Czy to się kontynuuje potem po porodzie też? Zapomniałam zapytać.monester, Kessa, Luna_94🌛, Gonia.., izabelka90, Opio lubią tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:Ja już też po wizycie. Córeczka ma 2100 g więc fajna masa jak na ten tydzień 😊 niestety stwierdzone nadciśnienie indukowane ciąża, dostałam tabletki na obniżenie, mam kontrolować i w razie czego kontaktowac się z lekarzem. Póki co lekarz podtrzymuje termin CC na 8.07, szyjka twarda i zamknięta. Mocz tak jak mówiłyście - muszę zrobić posiew. Dostałam już też zlecenie na wirusowki.
Brała któraś z Was dopegyt? Oczywiście ulotka załamuje, chociaż lekarz zapewniał, że to bezpieczny lek. Czy to się kontynuuje potem po porodzie też? Zapomniałam zapytać.
Ja biorę 2x500mg, bo też mam PIH (nadciśnienie indukowane ciąża). Wydaje mi się, że odstawia się po porodzie, bo lek przenika do mleka. Pewnie na ostatniej wizycie pani doktor poinformuje mnie co dalej, bo też nie pytałam do kiedy to brać 😉Mimi09 lubi tę wiadomość
-
Hope_86 wrote:Dziewczyny, melduję się po badaniach 🍀 przepływy, pepowina, łożysko, wody, ktg wszystko ideolo 💪 niestety mój synuś, to wciąż okruszek 🥹 dziś wyszło ok 2600g i 51cm (poprosilam o przeliczenie wymiarow na wzrost)🫣 aż mi się przykro zrobiło, że taki kurczak 😔 na usg widziałam jego wszystkie kości bardzo wyraźnie i jak taki kosciotrup wyglądał 🙈 za 6 dni cc, więc raczej dużo nie nadrobi, a na aż taki margines błędu nie liczę i sie zastanawiam czy kupić kilka body rozm. 50 🙈 co myślicie? 🤔
Edit. Pytałam dlaczego taki okruszek, stwierdzili ze po mamusi, bo nic nie wskazuje żeby to były jakieś komplikacje 😅
Może jeszcze okazać się mimo wszystko troszkę większy niż to z USG wychodzi 😁 a może będzie okruszek mamusi 😁
Kasiek789 wrote:Jest przelew 💪 Jednak pod tym względem mój pracodawca to firma idealna. Dzięki za odpowiedzi.
Brzuch mnie boli mocno jak na okres dzisiaj. Mam nadzieję, że się akcja rozkręci 🙏Kasiek789, Hope_86 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Hej dziewczyny, trochę wypadłam z wątku i nie nadrobię ostatnich 19 dni. Pod koniec ciąży trafiłam na patologię ponieważ podejrzewali u mnie naczynia przodujące. Ogólnie obraz USG był
Niejednoznaczny a że to bardzo poważna sprawa to woleli nie ryzykować rozkręcenia się akcji. Spędziłam 11 dni na oddziale patologii i w 38t5d zrobili mi cc. Od tygodnia jestem mamą prześlicznej córki3150 g i 55 cm. Że względu na moją cukrzycę ciążową mała musiała mieć porobione badania a że był to weekend czerwcowy to czekaliśmy na lekarzy do poniedziałku więc trochę jeszcze się nasiedziałyśmy w szpitalu ale wszystko dobrze, jest zdrowa. Odkąd z nami jest mam wrażenie,że żyje w innej rzeczywistości
wszystkim rozpakowanym gratuluję
powoli u nas się uspokaja, uczymy się swojego rytmu dnia więc myślę, że będę zaglądać tutaj
monester, Mimi09, xxMiaxx, Verna, Mojra, Rosa_13, Monita, IssGreen, Jenny93, gosinka, Annn90, Luna_94🌛, Bunkierka, Kasiek789, Hope_89, Bolilol, WiosnyFanka, Gonia.., Saimi, Mas, Ciri86, spineczka, Hope_86, izabelka90, Atika, Osa 🐝, invincible👊🏻, Dziuba1339, Opio, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:Ja już też po wizycie. Córeczka ma 2100 g więc fajna masa jak na ten tydzień 😊 niestety stwierdzone nadciśnienie indukowane ciąża, dostałam tabletki na obniżenie, mam kontrolować i w razie czego kontaktowac się z lekarzem. Póki co lekarz podtrzymuje termin CC na 8.07, szyjka twarda i zamknięta. Mocz tak jak mówiłyście - muszę zrobić posiew. Dostałam już też zlecenie na wirusowki.
Brała któraś z Was dopegyt? Oczywiście ulotka załamuje, chociaż lekarz zapewniał, że to bezpieczny lek. Czy to się kontynuuje potem po porodzie też? Zapomniałam zapytać.Mimi09, gosinka lubią tę wiadomość
-
Mojra wrote:My dzisiaj również po wizycie i młoda waży podobno 2,4kg i niby hura i niby spoko, ale jestem niemal 100% pewna, że to błąd pomiaru... W 2 tyg. przybrała 600g?? I nagle ma głowę o 1 tydzień większą niż reszta ciała, no jakoś nie wydaje mi się, że przez ten czas aż tak dużo się zmieniło... 🤦♀️
_Pina wrote:Hej dziewczyny, trochę wypadłam z wątku i nie nadrobię ostatnich 19 dni. Pod koniec ciąży trafiłam na patologię ponieważ podejrzewali u mnie naczynia przodujące. Ogólnie obraz USG był
Niejednoznaczny a że to bardzo poważna sprawa to woleli nie ryzykować rozkręcenia się akcji. Spędziłam 11 dni na oddziale patologii i w 38t5d zrobili mi cc. Od tygodnia jestem mamą prześlicznej córki3150 g i 55 cm. Że względu na moją cukrzycę ciążową mała musiała mieć porobione badania a że był to weekend czerwcowy to czekaliśmy na lekarzy do poniedziałku więc trochę jeszcze się nasiedziałyśmy w szpitalu ale wszystko dobrze, jest zdrowa. Odkąd z nami jest mam wrażenie,że żyje w innej rzeczywistości
powoli u nas się uspokaja, uczymy się swojego rytmu dnia więc myślę, że będę zaglądać tutaj
xxMiaxx wrote:Ja dzisiaj byłam u swojej prowadzącej w medicover i się nie dowiedziałam ile synek waży bo ona tego nie mierzy na tym ich sprzęcie i nie wiem dlaczego. Jak raz się do niej nie dostałam i byłam zastępczo u innego lekarza to on normalnie mierzył główkę, brzuszek, podał wagę i wszystko druknał a ona jakoś nigdy nie mierzyła i nie podawała wagi ale zawsze byłam u niej zaraz po prenatalnych i myślałam że to przez to i tego nie wychwyciłam 😐
Dostałam od niej skierowanie do kolejnego lekarza na usg z pomiarami i idę tam w 35+6 także dopiero wtedy się coś dowiem. A ostatnią wagę synka wiem z 29tc także przeskok duży i nawet nie wiem czy dobrze przybrał, usg ogólne zrobiła i mówiła że okej leży ale bez pomiarów to tak średnio dla mnie._Pina lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
gosinka wrote:Ja biorę 2x500mg, bo też mam PIH (nadciśnienie indukowane ciąża). Wydaje mi się, że odstawia się po porodzie, bo lek przenika do mleka. Pewnie na ostatniej wizycie pani doktor poinformuje mnie co dalej, bo też nie pytałam do kiedy to brać 😉
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/dopegyt/tradename/
Dopegyt jest bezpiecznym lekiem i w ciąży i w laktacji. Niestety jest też lekiem słabym i szybko się organizm przyzwyczaja do niego. Ale to już taki offtopicgosinka, WiosnyFanka, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
_Pina wrote:Hej dziewczyny, trochę wypadłam z wątku i nie nadrobię ostatnich 19 dni. Pod koniec ciąży trafiłam na patologię ponieważ podejrzewali u mnie naczynia przodujące. Ogólnie obraz USG był
_Pina lubi tę wiadomość
-
gosinka wrote:U mnie od wczoraj silne osłabienie, w zasadzie większość czasu leżę. Dziś w nocy doszły bóle brzucha przypominające miesiączkowe, nieregularne skurcze, ból krzyża i dziwny ucisk w dole brzucha. Brzuch twardy jak skała. W zeszłą środę miałam już skróconą szyjkę i 1cm rozwarcia. Podobno to na tym etapie całkowicie normalne. Samopoczucie mam takie jakby grypowe. Wizyta kontrolna u prowadzącej w piątek, mam nadzieję, że poród nie rozpocznie się przed terminem CC wyznaczonym na 14.06.
Mój szpital do porodu ma 1 stopień referencyjności, więc boje się, że by mnie odesłali.
To już chyba czas na włączenie trybu księżniczki, albo i królowej nawet 😁 przy zaplanowanym CC lepiej chyba totalnie zwolnić na koniec (w przeciwieństwie do SN gdzie seksy, sprzątanie, spacery itd, wszystko co przyspieszy akcje dozwolone 😁) Daj znać po wizycie co i jak. Duzo odpoczynku i dobrego samopoczucia 🌷gosinka, Kasiek789, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Podrzucam po raz kolejny leksykon leków w ciąży.
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/dopegyt/tradename/
Dopegyt jest bezpiecznym lekiem i w ciąży i w laktacji. Niestety jest też lekiem słabym i szybko się organizm przyzwyczaja do niego. Ale to już taki offtopic
To jest właśnie ciekawe, bo w ulotce jest napisane że przenika do mleka matki i jest nie wskazany przy KP, chyba że "korzysci przewyższaja ryzyko" (czyli standardowy tekst). Ale tak jak pisałaś chyba lepiej do tych ulotek nie zaglądać 🙈🙈 i zdać się jednak na lekarzy i ich doświadczenie.gosinka lubi tę wiadomość
-
Witaj kolejna forumowa Mamusiu 🌷😁 gratulacje!!😍 Jak się czujesz po tygodniu od CC?_Pina lubi tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:To jest właśnie ciekawe, bo w ulotce jest napisane że przenika do mleka matki i jest nie wskazany przy KP, chyba że "korzysci przewyższaja ryzyko" (czyli standardowy tekst). Ale tak jak pisałaś chyba lepiej do tych ulotek nie zaglądać 🙈🙈 i zdać się jednak na lekarzy i ich doświadczenie.
-
Gratulacje 🌺💞_Pina lubi tę wiadomość
-
_Pina lubi tę wiadomość
👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤