udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi_lusia wrote:Ja sam zabieg cięcia wspominam bardzo dobrze. To były takie emocje, że tylko czekałam na pierwszy krzyk malutkiej, a później płakałam jak głupia, aż kazali mi się uspokoić, bo doktorowi brzuch podskakiwał i ciężko było szyć 😉 najbardziej obawiałam się znieczulenia w kręgosłup, ale nie było tak źle, takie lekkie rozbieranie i szczypanie. Później dosyć długo trwało zanim znieczulenie zaczęło w 100 procentach działać, ale ta utrata czucia była bardziej dziwna niż straszna. No i bałam się tego, że będzie mnie boleć, bo przecież mam pełną świadomość, ale nic a nic nie czułam, nawet to szarpanie, które jednak jest odczuwalne było ok. Ja w czasie cesarki i po mocno wymiotowałam, bo tak reaguje na wszelkie znieczulenia. Generalnie największy stres miałam jak już mnie położyli na stole, przypięli, zaczęli myć, zakładać cewnik a ja przecież wszystko czuję i panika, że znieczulenie nie działa i będą mnie na żywca kroić. Ale anestezjolog zaraz mnie uspokoiła, że nikt nie zacznie dopóki ona nie będzie pewna, że ja jestem dobrze znieczulona.
Ja, o ile u was anestezjolog w szpitalu wykonuje, polecam bardzo blokadę p/bólowa po CC, ja śmigalam 6h po CC jakbym żadnego cięcia nie miała
Edit. Nie odp na ten post co trzeba 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 08:41
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Ah i co do CC, ja bardzo sobie ceniłam ten spokój, ze wiem ze idę na konkretna godzinę, bobasa wyciągną raz-dwa i zdrowiutkiego
no i ze nad tobą jest cała ekipa specjalistów i Twoj dr prowadzący
dla mnie to akurat bezcenne i mam nadzieje, ze na druga cesarkę tez będzie mi dane umówić się na konkretny termin i sobie wszystko zaplanować tak samo 😊
Podziwiam wszystkie, które decydują się na SN, bo ja bym chyba nie dała rady, taka ze mnie panikara 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 08:53
KateM, Kasiek789, _Pina lubią tę wiadomość
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
Marcelka, 3380g, 52cm
PatrycjaBbbbb wrote:Ah i co do CC, ja bardzo sobie ceniłam ten spokój, ze wiem ze idę na konkretna godzinę, bobasa wyciągną raz-dwa i zdrowiutkiego
no i ze nad tobą jest cała ekipa specjalistów i Twoj dr prowadzący
dla mnie to akurat bezcenne i mam nadzieje, ze na druga cesarkę tez będzie mi dane umówić się na konkretny termin i sobie wszystko zaplanować tak samo 😊
Podziwiam wszystkie, które decydują się na SN, bo ja bym chyba nie dała rady, taka ze mnie panikara 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 09:33
PatrycjaBbbbb lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
KateM wrote:Niestety to noszenie w pionie to śliski temat. Jak dziecko ma napięcie jeszcze w obręczy barkowej to może mu być mało przyjemnie.
Najważniejsze to pamiętać o podwinięciu miednicy.
W swojej perspektywy dodam o poduszce lub piłce by się na niej bujać.
Zauważyłam, że od kilku dni moje dziecko leżąc na plecach czasami odgina się w literę C. Podejrzewam, że to właśnie wzmożone napięcie i pewnie głównie spowodowane niewłaściwym noszeniem i moją złą pielęgnacją. Zdarza mi się podnieść małego za paszki, szczególnie jak muszę podnieść go szybko, zdarza mi się włożyć go do babybjorna na czas posiłku czy kąpieli, nosić go na ramieniu do odbicia, nosić w chuście, która pewnie źle wiąże i pewnie wiele innych grzechów. Czasami naprawdę mam wrażenie, że wszystko robię nie tak 🫣 🙂 Zwłaszcza, że mały tak dużo płacze.
Dobrze, że we wtorek kolejna wizyta u fizjo, przegadam sprawę. Już i tak wydaliśmy krocie na wszystkich specjalistów. -
gosinka wrote:Zauważyłam, że od kilku dni moje dziecko leżąc na plecach czasami odgina się w literę C. Podejrzewam, że to właśnie wzmożone napięcie i pewnie głównie spowodowane niewłaściwym noszeniem i moją złą pielęgnacją. Zdarza mi się podnieść małego za paszki, szczególnie jak muszę podnieść go szybko, zdarza mi się włożyć go do babybjorna na czas posiłku czy kąpieli, nosić go na ramieniu do odbicia, nosić w chuście, która pewnie źle wiąże i pewnie wiele innych grzechów. Czasami naprawdę mam wrażenie, że wszystko robię nie tak 🫣 🙂 Zwłaszcza, że mały tak dużo płacze.
Dobrze, że we wtorek kolejna wizyta u fizjo, przegadam sprawę. Już i tak wydaliśmy krocie na wszystkich specjalistów.
Gosinka bardzo to rozumiem, nasz mały płakał bite 10 tygodni przez brzuszek i alergie. Zabrał mi cały urok macierzyństwa, sama otarłam się o depresję, bo nie byłam w stanie tego zrozumieć, że on ciągle płacze.. Byłam nadwrażliwą matka, która położna i pediatra w pewnym momencie pod nosem wyśmiewali, a moje dziecko cierpiało, co oni nazywali hnb.
Odginanie też może wynikać z refluksu, który jest bardziej rozwinięty niż przeciętnych niemowlaków.
Nie byłam wstanie wszystkiego przeczytać, USG brzuszka pozwoli wam zobaczyć czy żołądek się opróżnia regularnie, czy wolniej, jak wygląda rozstęp mięśnia, czy ma przepuklinę, która może dawać też bóle maluchowi.
Jeśli to tylko ulewanie, wtedy trzeba prać i prać. Jeśli do tego dochodzi płacz uważam, że to jest już nietypowy objaw, zazwyczaj refluks. Jak boli go brzuszek mimo kropelek, spróbowałabym dieta na bmk, bo często zaczyna się od wykluczenia nietolerancji laktazy, a to po 5dniach podawania powinno zadziałać, problemy powinny zniknąć.
Przerobiłam wszystko co możliwe przez nasze pierwsze miesiące życia, dalej szukam i odbijam się od drzwi, jednak wiem, że jak maluch cierpi, ciężko jest odpuścić.
Plus jak ulewa teraz, to przygotuj się na 2 tyg po rocie wzmożonego ulewania.
Dodam, że nasz Misio przybierał pięknie mimo alergii, prowadziłam notatki ile zjada bo lekarz myślał że przekarmiam małego dlatego ulewa.
Mam nadzieję, że fizjo Ci pomoże dostosować pozycję i podnoszenie pod Ciebie. Niestety pod pachy, trzymacie twarzą do siebie, nie w pozycji na brzuszku, bardzo wzmaga napięcie, my długo nie stosowaliśmy się w nocy do zaleceń odpowiedniej pielęgnacji, bo mały zamieniał się w syrenę w nocy jak za długo zmienialiśmy pieluchę lub robiliśmy mleko 😂gosinka lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
gosinka wrote:Zauważyłam, że od kilku dni moje dziecko leżąc na plecach czasami odgina się w literę C. Podejrzewam, że to właśnie wzmożone napięcie i pewnie głównie spowodowane niewłaściwym noszeniem i moją złą pielęgnacją. Zdarza mi się podnieść małego za paszki, szczególnie jak muszę podnieść go szybko, zdarza mi się włożyć go do babybjorna na czas posiłku czy kąpieli, nosić go na ramieniu do odbicia, nosić w chuście, która pewnie źle wiąże i pewnie wiele innych grzechów. Czasami naprawdę mam wrażenie, że wszystko robię nie tak 🫣 🙂 Zwłaszcza, że mały tak dużo płacze.
Dobrze, że we wtorek kolejna wizyta u fizjo, przegadam sprawę. Już i tak wydaliśmy krocie na wszystkich specjalistów.gosinka lubi tę wiadomość
-
KateM wrote:Gosinka bardzo to rozumiem, nasz mały płakał bite 10 tygodni przez brzuszek i alergie. Zabrał mi cały urok macierzyństwa, sama otarłam się o depresję, bo nie byłam w stanie tego zrozumieć, że on ciągle płacze.. Byłam nadwrażliwą matka, która położna i pediatra w pewnym momencie pod nosem wyśmiewali, a moje dziecko cierpiało, co oni nazywali hnb.
Odginanie też może wynikać z refluksu, który jest bardziej rozwinięty niż przeciętnych niemowlaków.
Nie byłam wstanie wszystkiego przeczytać, USG brzuszka pozwoli wam zobaczyć czy żołądek się opróżnia regularnie, czy wolniej, jak wygląda rozstęp mięśnia, czy ma przepuklinę, która może dawać też bóle maluchowi.
Jeśli to tylko ulewanie, wtedy trzeba prać i prać. Jeśli do tego dochodzi płacz uważam, że to jest już nietypowy objaw, zazwyczaj refluks. Jak boli go brzuszek mimo kropelek, spróbowałabym dieta na bmk, bo często zaczyna się od wykluczenia nietolerancji laktazy, a to po 5dniach podawania powinno zadziałać, problemy powinny zniknąć.
Przerobiłam wszystko co możliwe przez nasze pierwsze miesiące życia, dalej szukam i odbijam się od drzwi, jednak wiem, że jak maluch cierpi, ciężko jest odpuścić.
Plus jak ulewa teraz, to przygotuj się na 2 tyg po rocie wzmożonego ulewania.
Dodam, że nasz Misio przybierał pięknie mimo alergii, prowadziłam notatki ile zjada bo lekarz myślał że przekarmiam małego dlatego ulewa.
Mam nadzieję, że fizjo Ci pomoże dostosować pozycję i podnoszenie pod Ciebie. Niestety pod pachy, trzymacie twarzą do siebie, nie w pozycji na brzuszku, bardzo wzmaga napięcie, my długo nie stosowaliśmy się w nocy do zaleceń odpowiedniej pielęgnacji, bo mały zamieniał się w syrenę w nocy jak za długo zmienialiśmy pieluchę lub robiliśmy mleko 😂
Aż mi łezka popłynęła jak to czytałam 🥹❤️ Bardzo Cię rozumiem, bo u mnie wygląda to bardzo podobnie. Dodatkowo, jak wiecie, w 98% opieka nad dzieckiem spoczywa na mnie. Chyba tylko wejście w tryb przetrwania i tryb zadaniowy jeszcze trzyma mnie w pionie.
Właśnie dziś mamy szczepienie i już jestem cała w stresie, jak mały to zniesie.
Dziękuję za wszystkie wskazówki i ten wpis ❤️KateM lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Gosinka- mam nadzieję że to jest tylko taki wydźwięk tych postów , jesteś super mama i wszystko robisz najlepiej jak potrafisz. Nie biczuj się. Przekręcanie w literę c na etapie noworodka jest normalne - przynajmniej tak widziałam na stronie fizjo.
❤️❤️❤️🥹 -
Potwierdzam po sczepieniu na rota masakryczne pogorszenie u nas - ulewanie przeszło w regularne rzygi pod ciśnieniem. Odruch wymiotny częsty. Ale jak pomyślę, że po zachorowaniu byłoby gorzej i szpital to jakoś to wszyscy przetrzymamy. Chociaż mam wątpliwości.
Gosinka- nie wyobrazam sobie nawet jak bardzo ci trudno samej. Ja miałam taki tydzień kiedy przez większość doby się opiekowałam dzieckiem sama a mąż tylko w dzień mógł momentami, po tygodniu byłam bliska depresji. Płakałam razem z dzieckiem. Nie mogłam nic zrobić ani wokół siebie ani wokół dziecka a nawet odciągnąć mleka żeby go nakarmić. Rozpłakałam się mężowi że nic nie ogarniam i jestem ch*wa matka. -
Gosinka, wszystko mija. Serio. Ja też wyłam. Jak mąż wracał do pracy po urlopie z nami, to myślałam, że zwariuję. Niedziela od rana, depresja, bo od poniedziałku znów sama. Wiem, Ty na ogół jesteś sama...
Jednak od 3 miesiąca Miłosz bardzo się zmienił. Pewno, jak płacze, to tak, że kiedyś jednak babka zadzwoniła do nas domofonem, co siw u nas dzieje, bo może dziecku się dzieje krzywda ... 😕
Jednak to jest góra 30 minut na dzień tego płaczu. I to nie ciągiem. Nawet nie tyle płaczu, co krzyku, bo coś mu się nie podoba. Jednak nauczyłam się go, wiem, na ogół 😉 czego chce. I nauczyłam się szybko to zapewniać. On już dużo kojarzy, bawi się, interesuje. I jest lepiej.
Dużo sił Ci życzę.
Oczywiście, można iść do lekarza, trzeba iść do fizjo. Jednak mu lataliśmy i w sumie nic nie wyszło, poza napięciem i asymetrią. A to ma połowa dzieci, jak nie więcej.gosinka lubi tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
I pomyślcie, że większość naszych rodziców nie robiła nawet 10 % tego co my robimy dla naszych dzieci. I jakoś przetrwaliśmy. Nie każdy ma wady postawy a rodzice o podnoszeniu nic nie wiedzieli zapewne.
Karmieni byliśmy totalnym szitem jeśli nie byliśmy karmieni piersią a o spaniu z rodzicami w lozku -to już w ogóle nie do pomyślenia.KateM, Mi_lusia, WiosnyFanka, bedetwojamamaslonko, gosinka, Mas, Mimi09, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas po rota też mała dużo więcej i mocniej ulewała plus ogólnie bolał ją bardziej brzuszek przez jakieś 4-5 dni. Niedługo mamy druga dawkę i aż drżę na samą myśl.
Ja też się przyznaję, że czasem moja pielęgnacja małej jest daleka od ideału. Jej noszenie w pionie przynosi dużą ulgę, zwłaszcza jak nie może odbić. W przyszłym tygodniu mamy wizytę u fizjo, więc będę alarmować co mi się nie podoba.
Mam takie przemyślenie, że czasem po prostu nie da się robić wszystkiego idealnie jak każą podręczniki. Często płacze dziecko a my razem z nim i w tej bezradności po prostu szukamy sposobu ukojenia. Na szczęście fizjoterapia działa cuda.monester, gosinka, Mas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonester wrote:I pomyślcie, że większość naszych rodziców nie robiła nawet 10 % tego co my robimy dla naszych dzieci. I jakoś przetrwaliśmy. Nie każdy ma wady postawy a rodzice o podnoszeniu nic nie wiedzieli zapewne.
Karmieni byliśmy totalnym szitem jeśli nie byliśmy karmieni piersią a o spaniu z rodzicami w lozku -to już w ogóle nie do pomyślenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 11:14
monester lubi tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:A ja podziwiam dziewczyny które rodzą CC 😊bo ja to w drugą stronę mam panikę 🫣 ale jak trzeba będzie to wiadomo, wszystko dla dobra dziecka 🥹🙏
Będzie super 💪🏻😁bedetwojamamaslonko, izabelka90 lubią tę wiadomość
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
Marcelka, 3380g, 52cm
Jak się kiedyś żaliłam przyjaciółce że nie ogarniam to mi powiedziała że super ogarniam bo priorytetem jest dziecko nakarmione i utulone. Wiec tego się trzymajmy. Rzeczywiscie im bliżej 3 miesiąca tym jest łatwiej ale dalej w pojedynkę bym rady nie dała. Co do fizjo też niektórzy są jacy są, zamiast wesprzeć to cię jescze zgnoja. A niektórzy mówią sami spokojnie to fizjologia tylko delikatnie ją wspomożemy prostymi ćwiczeniami.
Też się boje tego rota kolejnego a wcześniaki mają chyba więcej dawek ?gosinka, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Potwierdzam po sczepieniu na rota masakryczne pogorszenie u nas - ulewanie przeszło w regularne rzygi pod ciśnieniem. Odruch wymiotny częsty. Ale jak pomyślę, że po zachorowaniu byłoby gorzej i szpital to jakoś to wszyscy przetrzymamy. Chociaż mam wątpliwości.
Gosinka- nie wyobrazam sobie nawet jak bardzo ci trudno samej. Ja miałam taki tydzień kiedy przez większość doby się opiekowałam dzieckiem sama a mąż tylko w dzień mógł momentami, po tygodniu byłam bliska depresji. Płakałam razem z dzieckiem. Nie mogłam nic zrobić ani wokół siebie ani wokół dziecka a nawet odciągnąć mleka żeby go nakarmić. Rozpłakałam się mężowi że nic nie ogarniam i jestem ch*wa matka.
Dlatego postanowiłam, że jak tylko ogarnę wszystkie wizyty u specjalistów to wyjeżdżam na jakiś czas do rodziców, zmienić otoczenie i trochę odpocząć. A w tym czasie mam nadzieję mój mąż upora się ze swoimi problemami 😉
W ogóle spotkałam się na jednej z wizyt z opinią, że przyczyną wielu dolegliwości może być fakt, że była to ciążą niefizjologiczna. To może mieć w ogóle jakiś związek?
I ponownie stwierdzam - wszystkie mamy to superbohaterki ❤️ -
monester wrote:I pomyślcie, że większość naszych rodziców nie robiła nawet 10 % tego co my robimy dla naszych dzieci. I jakoś przetrwaliśmy. Nie każdy ma wady postawy a rodzice o podnoszeniu nic nie wiedzieli zapewne.
Karmieni byliśmy totalnym szitem jeśli nie byliśmy karmieni piersią a o spaniu z rodzicami w lozku -to już w ogóle nie do pomyślenia.🧍🏻♀️'97 PCOS, niedoczynność tarczycy
🧍🏽♂️'94 morfologia 1%, słaba ruchliwość i żywotność
👩🏻🤝👨🏽 uszkodzone geny odpowiedzialne za trawienie glutenu i laktozy
starania od 11.09.2021
11.03.2022➡️INVIMED Poznań
➡️14.06.2023 IUI❌
➡️17.07.2023 IUI❌
16.08.2023➡️MedART Poznań
➡️11.10.2023 punkcja➡️18🥚➡️10❄️
➡️27.11.2023 FET PGT-A❄️5.1.1 7dpt beta 8,79, prog 99,1 8dpt beta 13,75 11dpt beta 28 17dpt 8,05 CB 💔
➡️28.12.2023 biopsja+endometrium scan➡️staphylococcus aureus+enetrococcus faecalis➡️3msc probiotykoterapi
➡️05.2024 naturalsik(06.05 3+5) beta 159,14 prog 15,9 (07.05 3+6) beta 232,27 (10.05 4+2) beta 1027,69 prog 47,4 (17.05 5+2) beta 15519,62 prog 22,1 (21.05 5+6) mamy❤️ (12) prenatalne będzie🩷 (17+3) pierwszy kopniak
07.01.2025 CC 3320 i 56cm
Zostało 9❄️
-
gosinka wrote:Dlatego postanowiłam, że jak tylko ogarnę wszystkie wizyty u specjalistów to wyjeżdżam na jakiś czas do rodziców, zmienić otoczenie i trochę odpocząć. A w tym czasie mam nadzieję mój mąż upora się ze swoimi problemami 😉
W ogóle spotkałam się na jednej z wizyt z opinią, że przyczyną wielu dolegliwości może być fakt, że była to ciążą niefizjologiczna. To może mieć w ogóle jakiś związek?
I ponownie stwierdzam - wszystkie mamy to superbohaterki ❤️gosinka lubi tę wiadomość
-
Mi_lusia wrote:U nas po rota też mała dużo więcej i mocniej ulewała plus ogólnie bolał ją bardziej brzuszek przez jakieś 4-5 dni. Niedługo mamy druga dawkę i aż drżę na samą myśl.
Ja też się przyznaję, że czasem moja pielęgnacja małej jest daleka od ideału. Jej noszenie w pionie przynosi dużą ulgę, zwłaszcza jak nie może odbić. W przyszłym tygodniu mamy wizytę u fizjo, więc będę alarmować co mi się nie podoba.
Mam takie przemyślenie, że czasem po prostu nie da się robić wszystkiego idealnie jak każą podręczniki. Często płacze dziecko a my razem z nim i w tej bezradności po prostu szukamy sposobu ukojenia. Na szczęście fizjoterapia działa cuda.Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
monester wrote:Jak się kiedyś żaliłam przyjaciółce że nie ogarniam to mi powiedziała że super ogarniam bo priorytetem jest dziecko nakarmione i utulone. Wiec tego się trzymajmy. Rzeczywiscie im bliżej 3 miesiąca tym jest łatwiej ale dalej w pojedynkę bym rady nie dała. Co do fizjo też niektórzy są jacy są, zamiast wesprzeć to cię jescze zgnoja. A niektórzy mówią sami spokojnie to fizjologia tylko delikatnie ją wspomożemy prostymi ćwiczeniami.
Też się boje tego rota kolejnego a wcześniaki mają chyba więcej dawek ?Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️