X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Visanne , endometrioza i laparo bez wycinania
Odpowiedz

Visanne , endometrioza i laparo bez wycinania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    ale jakie naciąganie na kasę skoro inseminację można zrobić na NFZ? w naszym przypadku jest dofinansowanie ;)

Wiele można zrobić na NFZ, pytanie jaki czas oczekiwania na IUI z NFZ.

Morisek28, hajka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Mi moja ginekolog powiedziala ze absolutnie żadnej inseminacji bo i tak nic nie da i ze szkoda kasy. Później jak papiery do kliniki wysylalm to tez mi lekarz mówil ze nie zrobia mi inseminacji z 4 stopniem. Moze to chodzi o to ze nfz szkoda kasy...

Myślę, że nie chodziło im o kasę NFZ tylko Twoją ;)
    Lekarze też muszą działać zgodnie z zasadami i wytycznymi, a te (rekomendacje PTMR) wyraźnie mówią o IUI przy 1-2 stopniu endomendy. Robienie IUI przy 4 to już nadużycie i naciąganie na kasę pacjentki.

Anatolka, Asiak lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ