X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Visanne , endometrioza i laparo bez wycinania
Odpowiedz

Visanne , endometrioza i laparo bez wycinania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    ale jakie naciąganie na kasę skoro inseminację można zrobić na NFZ? w naszym przypadku jest dofinansowanie ;)

Wiele można zrobić na NFZ, pytanie jaki czas oczekiwania na IUI z NFZ.

Morisek28, hajka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Mi moja ginekolog powiedziala ze absolutnie żadnej inseminacji bo i tak nic nie da i ze szkoda kasy. Później jak papiery do kliniki wysylalm to tez mi lekarz mówil ze nie zrobia mi inseminacji z 4 stopniem. Moze to chodzi o to ze nfz szkoda kasy...

Myślę, że nie chodziło im o kasę NFZ tylko Twoją ;)
    Lekarze też muszą działać zgodnie z zasadami i wytycznymi, a te (rekomendacje PTMR) wyraźnie mówią o IUI przy 1-2 stopniu endomendy. Robienie IUI przy 4 to już nadużycie i naciąganie na kasę pacjentki.

Anatolka, Asiak lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ