W ile dni po Duphastonie pojawia się @?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW ile dni po zakończeniu brania Duphastonu powinna pojawić się miesiączka?
Mam dziwną sytuację- beta HCG z krwi w 9dpo ujemna. Odstawiam Duphaston, miesiączki brak. I teraz pytanie:czy zacząć się niepokoić czy to normalne,że po Duphastonie okres się spóźnia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 00:16
belldandy lubi tę wiadomość
-
U mnie na przykład dwa dni po odstawieniu ale może być do 10- przynajmniej tak wynika z tych wypowiedzi, które czytałam. Jak dla mnie ten 9 dpo to trochę za wcześnie na hcg, zarodek zagnieżdża się miedzy 7 a 12 dpo, a jakie miałaś dawkowanie duphastonu i od którego dc przez ile dni miałaś brać? Zazwyczaj przyjmuje się go przez 10 dni od drugiego dnia po owulacji.
-
nick nieaktualny
-
Ja na przykład biorę dupka od 4 dnia po owulacji i lekarz kazał brac aż do miesiączki,nie odstawiac wczesniej w razie jakby się udało, więc biorę póki okres nie dostaję i dopiero odstawiam.Jak widac każdy lekarz inaczej zaleca
niedoświadczona 32, Luella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka, gdy ja brałam duphaston 2 razy dziennie przez 5 dni to przyszła bodajże w 4 bądź 5 dniu, później po jednej przez 12 dni i przyszła po 2-3 dniach
Każdy organizm jest inny na jedną zadziała szybciej na drugą wolniej a na trzecią to już w ogóle -
To był mój pierwszy cykl z duphastonem, odstawiłam 3 dni temu i od tego czasu lekkie plamienia ale w @ się to nie rozkręca, testu też nie robię bo wydaje mi się, że nic z tego - u mnie zawsze przed okresem są plamienia. Ciekawe, ile przyjdziemi czekać...
-
to też mo pierwszy cykl z duphastonem brałam przez 10 dni od 16 do 25 dnia dziś 30 dzien. dwa testy wyszły negatywnie a ja czuje się dziwnie tzn (ból jajników na zmiane raz prawego raz lewego bol piersi i zmęczenie) sama nie wiem co o tym myślec. Temperatura po owulacji tez cały czas powyżej 36,8
-
brałam dupka 2xdziennie przez 10 dni ( od 2dp owulacji).
w zeszłym miesiącu dostałam 4-go dnia po odstawieniu a w obecnym cyklu nadal czekam, dzisiaj to już 5-ty dzień oczekiwań.
boję się, że jakaś torbielka się przyplątałaNatalia1988 lubi tę wiadomość
-
Julita a byłaś na becie ?
Podobno do 10dni po odstawieniu może przyjść. Ja zazwyczaj kończę wieczorem jednego dnia, następnego dnia już nie biorę i kolejnego mam okres. Dzisiaj jest właśnie dzień gdzie juz nie wzięłam. Mam nadzieję że jutro przyjdzie. -
Hejka dziewczyny.
Ja biorę duphaston już któryś cykl z kolei i raz przyszła miesiączka 3 dni po odstawieniu, później 5 dni po odstawieniu (bo zaczęłam brać dzień później tabletki) a teraz w tym cyklu pierwszą tabletkę wzięłam normalnie ale na drugi dzień zapomniałam więc że nie minęło 12h od pominiętej tabletki następnego dnia wzięłam dwie jedną rano jedną wieczorem. No i mamy już 8 dni od odstawienia i @ dalej nie ma a czuję brzuch jakby miała się pojawić... Na razie nie chcę jeszcze robić testu żeby się zbytnio nie rozczarować ale jak sytuacja się nie zmieni do piątku to w sobote robie test i może coś z tego będzie bo staramy się z męzem o dziecko już 9 cykl