wrogi śluz.
-
WIADOMOŚĆ
-
witam, dziewczyny czy któraś z was spotkała się z wrogim śluzem, w którym plemniki sklejają się ze sobą i nie są w stanie zapłodnić komórki jajowej. Chciałabym wiedzieć wszystko na ten temat
Czy podczas stymulacji clostilbegytem da to zamierzony efekt?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 19:07
*** -
a mnie ciekawi gdzie mozna zrobić i woogle jak wyglada badanie na wrogośc śluzu .. a i ile kosztuje
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
a co do odpowiedzi to slyszalam ze na wrogosc sluzu robi sie inseminacje
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Czytałam że przed badaniem współżyje się, a później lekarz robi wymaz odpowiednim wziernikiem i sprawdza jak reagują plemniki ze śluzem, czy są ruchome i czy nie sklejają się ze sobą. Ale w praktyce nie spotkałam osoby która by miała takie badanie przeprowadzone.
Też jestem ciekawa ile takie badanie kosztuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:23
*** -
Aga11 wrote:Ale w praktyce nie spotkałam osoby która by miała takie badanie przeprowadzone.
Też jestem ciekawa ile takie badanie kosztuje?
koleżanka miała robione w Invicie w Gdańsku - współżycie dokładnie 8 godzin przed badaniem z tolerancją do 20 minut.
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
To nie to samo, wrogi sluz sprawdza sie testem pct czyli test po stosunku, ja mislam tak ze ok 23 mialam wspolzyc a ok 7-8 miec pobrany sluz w ktorym wyszlo 100% nieruchliwych i zdechlych plemnikow przy wzorcowych parametrach nasienia... Pct kosztuje 50 zl w gamecie gdynia( przynajmniej kosztowalo tyle rok temu) i wrogi sluz omija sie przez iui, natomiast przeciwciala plemnikowe to juz z krwi sie robi chyba...