X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Nataja Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja staram się nieco dłużej i szczerze mówiąc pewnie jak nie jedna z Was ) dostaje kociokwiku! (cokolwiek to znaczy ;)
    Jestem po badaniach prawie wszystkich po 6 miesiącach brania bromergonu (teraz odstawiony na 3 miesiące z nakazu lekarza), obecnie luteina w 2 fc i aromek w końskiej dawce przez dwa dni tyko na początku cyklu. Oczywiście doczytałam gdzieś o niepokalanku i zakupiłam Castagnus, ale ....o ile doczytałam o tym ,że z luteiną brać można, to mam wątpliwość czy to faktycznie dobra forma niepokalanka, czy lepiej w ziołach/ innej postaci? i czy to codziennie brać jeśli brać, czy poczekać do kolejnego cyklu ( aromek i luteine wstępnie mam na "próbę" przez 2 cykle - jeden mam za sobą bez szału w rezultatach ;)

• miazmija Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. Czy ziola ojca klimuszki nr 1 można łączyć z euthyrox 25?

03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • maarta80 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy któraś z Was piła jemiole? Moja mama uwielbia zioła i powiem Wam że ja nie chciałam nawet o tym myśleć i pić. Ale po wielu jej sugestiach w maju przed podejściem do in vitro piłam jakiś sok z jemioly przez 2 tygodnie.

Syn 2011r
    Starania od 2015r
    Poronienie 2016r
    Choroba Hashimoto, AMH 0.4
    ICSI 06.2018, 11dpt beta250, 13dpt beta590,
    rg50ugpj8lzwak57.png
  • Nataja Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znajoma sugerowała jemiołę...ale dla męża, bo ponoć reguluje ciśnienie :)

• Hejkaa Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Pisze tu bo może zainteresuje którąś z Was fakt że ziółka na II fazę (piłam ok 7 dni do 26 dc) na podbicie progesteronu faktycznie działają - obecnie 30 dc i dalej brak @ więc przypuszczam że w końcu niedługo okres się pojawi. Na razie spóźnia się ok 1 dzień. Chyba że się znów coś rozregulowało.

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras z was pila te ziola Ojca Sroki nr.3? Macie jakies doswiadczenie z nimi?

10.09.2019 Marcel
  • Hejkaa Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam mnóstwo wypowiedzi na forach nt mieszanki nr 3 że rzeczywiście pomaga czy to w zajściu w ciąże czy w pojawieniu się owulacji. Jaki masz problem oleczka94?

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam.super długa wiadomość i sobie skasowałam.
    Piję zioła i niepokalanka. Działają cuda. Poprawiają jakość ovulacji, progesteron się utrzymuje na dobrym poziomie. Brak bóli przed @ i Pms.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkaa wrote:
    przeczytałam mnóstwo wypowiedzi na forach nt mieszanki nr 3 że rzeczywiście pomaga czy to w zajściu w ciąże czy w pojawieniu się owulacji. Jaki masz problem oleczka94?
    Narazie nie wiem. To sie okaze ale chce kolejny (6cs) rozpoczac z ziolami

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostalam ziola ojca sroki nr.3. Problem mam taki ze to jest moj 35dc i nie zanosi sie nawet na owulacje. Co radzicie? Pic od zaraz czy czekac x dni na @?

10.09.2019 Marcel
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dzisiaj dostalam ziola ojca sroki nr.3. Problem mam taki ze to jest moj 35dc i nie zanosi sie nawet na owulacje. Co radzicie? Pic od zaraz czy czekac x dni na @?
    Ja bym poczekala. Ewentualnie wybrala sie sie do lekarza zeby wywołać @. No chyba ze masz takie cykle dlugie.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko:) czy po tych ziołach o.Sroki mogą zacząć boleć piersi ? Po odstawieniu tabletek 8 mscy temu nie miałam wrażliwych piersi. Teraz pije te ziółka i po owulacji zaczęły boleć. Czy to możliwe,że zioła tak zadziałały?

mkwia
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie moze czy taki zestaw jest ok? Sroka nr 3. Niepokalanek. Maca ovarin. Metformina? Nie za duzo?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .A co byście planowały na IO ,Wysokie TSH ? .Cykle mi sie uregulowały .Zioła Sroki piłam . IO wiem że inofem itp . a coś poza tym ? Próbowałyście płynu lugola na tsh ? Macie jakies znane metody ? Jestem po poronieniu i cp .

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Callisi wrote:
    Hej .A co byście planowały na IO ,Wysokie TSH ? .Cykle mi sie uregulowały .Zioła Sroki piłam . IO wiem że inofem itp . a coś poza tym ? Próbowałyście płynu lugola na tsh ? Macie jakies znane metody ? Jestem po poronieniu i cp .
    A robilas jakies badania a propo tych poronien? Mam takia sama historie i żadnych zleconych badan ani stwierdzonej przyczyny...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 ja żadnych skierowań nie dostałam ;( . Ich pieprzenie było to że to normalne i kazdemu sie zdarza i próbować dalej.. Zrobiłam co mi przyszło do głowy . Zrobiłam prolaktyne ,lh ,fsh, progesteron .. wszystko ok .. w tym roku tsh,ft3,ft4 -wyszła subkliniczna niedoczynność tarczycy. FT ok tylko tsh za wysoko. Zrobiłam krzywą cukru to wyszło nie do końca dobrze to dla pewnosci na insuline to wyszło OI . W każdym bądz razie zrobłam sama i się okazało co mam . Tak to bym miała połowe życia i nie miałabym pojęcia co mi dolega :( . A jak jest u ciebie i co bierzesz ?

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza byla cp i wtedy lekarz ze moze przypadek. Nastepna biochemiczna i tu juz sam stwierdzil ze cos moze byc na rzeczy ale nic nie zlecil tylko znowu sie starac. Lepszego lekarza w okolicy nie ma a wiem ze przydaloby sie zmienic. 130 km musialabym dojezdzac wiec daje sobie keszcze pare mcy a potem bede musiala chyba udac sie do stolicy. Ja mam jeszcze jajniki policystyczne i brak owulki. W cyklu w ktorym byla biochemiczna czyli udalo sie wywolac owulke bralam metformax 500 na IO, na pcos metylowane wit b6 i b12 duza dawke wit d, ovarin plus inofem (wiem ze to to samo ale myoinozytolu przy pcos bierze sie 2000 i w tej dawce wlasnie tyle bylo) i pilam mace. Teraz nie biore inofemu i macy za to ojca sroke 3 pije. Od nowego cyklu planuje wrocic do macy i do inofemu (w tym lekarz kazal sie nie starac bo to poerwszy po biochemicznej)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Asiunia_89 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wszystkie Zielary, ja też postanowiłam się przyłączyć. Staramy się z mężem od stycznia, po odstawieniu tabletek. Obraz jajników mam policystyczny, badania raczej w normie. W maju potwierdzony brak owu, od maja też piję symfolic. W lipcu monitoring potwierdził owulację w 21-22dc. W cyklu sierpniowym włączyłam donga, magnez 100mg i dodatkowo wit b6 100mg. Wczorajszy obraz usg wskazał przebytą ovu :) dostałam od lekarza bromergon na zabicie prolaktyny, duphaston od dzisiaj i acard. Mam nadzieję, że szybko nam się uda. Trzymam dziewczyny za Was kciuki :)

• Hejkaa Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko dodam od siebie że mimo iż w 15 dc na monitoringu jajnik był pusty to owu zrobila psikusa akurat byla prawdopodobnie wczesniej :) w moim przypadku potwierdzeniem nie byl monitoring tylko ciąża :) trzymam kciuki za was :)

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkaaa i nie było widać ciałka żółtego w jajniku?

Cześć dziewczyny, wkroczyłam w drugą fazę, zaczynam pić pokrzywę na progesteron :) oby coś tego było. ..

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ