X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Czy stosowała któraś z Was zioła na mięśniaki macicy? Czytam o ziołach ojca Klimuszki właśnie na mięśniaki, niestety dotyczy mnie takowy problem a chciałabym zasięgnąć opinii na ten temat. Czy pomogły komuś zmniejszyć mięśniaka? Jeśli któraś z Was wie coś o danych ziółkach to byłabym wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam :)

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie do doświadczonych. Po jakim czasie najszybciej zauwazyłyście działanie ziół ojca sroki nr 3 i niepokalanka. Biorę 1 cykl i w 16 DC (czyli niecałe 3 dpo) miałam kontrolę progesteronu przed podaniem zastrzyku. Okazało się że wynik zaskoczył wszystkich bo wynosi 7,22. (W poprzednich maxymalnie 7 dpo to 10).
    Czy jest to możliwe że tak szybko zioła dają efekt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 23:52

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • wolfi Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Jestem tu nowa.
    Powiedzcie mi, moje doświadczone kobietki :-) co myślicie o piciu ziół o.Sroki nr 3 dwa razy dziennie?
    Czy można przestymulować pracę jajników?
    Zioła piłam jakiś rok temu przez pełne 3 cykle i zrobiłam przerwę. Od tego cyklu znowu zaczęłam pić i zastanawiam się czy może da to lepszy efekt?
    Dodam jeszcze że łykam castagnus i okładam się plastrami borowinowymi.

Pozdrawiam :-)

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ciężko tu się doszukać jakiejś duszyczki skrej do pomocy ;-). Ja też czekam na odpowiedź.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • wolfi Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagląda tu ktoś jeszcze?

• Allende Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja piłam zioła na I fc i II fc, efekty były od razu, czyli już w pierwszym cyklu picia. Jeśli chodzi o dawkowanie, raczej nie da się przestymulować takimi ziółkami parzonymi. Ja zaparzałam cały termos i piłam przez cały dzień, więc właściwie dużo więcej niż dwa razy dziennie.

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dawno tu nie zagladalam. Zawsze polecam połączenie donga z castagnusem. Półtora roku staraliśmy się o dziecko. Z tymi ziołami zaszłam w pierwszym cyklu. Mój synus ma jutro roczek. Dziękuję Bogu za to że go mam!

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że przez te półtora roku próbowałam i z ziołami sroki i z plastrami borowiny. Efekty były marne. Dopiero jak wzięłam donga to miałam taką owulke jak nigdy! Bolało mnie podbrzusze dwa dni.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakich dawkach brałaś Donga ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 tabletkę dziennie. Do owulacji.

sylwia80 lubi tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się okazało zaszłam w ciążę z kiepskim tsh. W okolicach owulacji miałam robione badanie i było 4.300. Leczenie zaczęłam dopiero w ciąży.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja nieco z innej beczki. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś nt.jakichś ziół, roślin pomagajacych walczyć z polipami endometrium? ;)
    Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :)

• wolfi Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansri_1 dzięki za podpowiedz. W nowym cyklu zaczne brac donga. Ja mam córkę 9 letnia która powstala naturalnie. Od tego czasu staramy sie z M o drugie i pomimo badan i roznych srodkow pomocniczych nic nie wychodzi.
    Jak pilam w tamtym roku ziola i bez dodatkowych stymulacji to na usg wyszedl ladny pęcherzyk na 22mm.
    Jajniki bola mnie caly czas.

• wolfi Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Cześć dziewczyny
    Ja nieco z innej beczki. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś nt.jakichś ziół, roślin pomagajacych walczyć z polipami endometrium? ;)
    Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :)

Nie wiem jak ziołami ale ja miałam wyłyżeczkowanego polipa.

Dong do owulki a Maca?
    Może to stosować i kobieta i mężczyzna?

Tyle lat starań, trzeba wypróbować wszystko co się da. :-)

Pozdrawiam wszystkie starające się ;-)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolfi ja macę stosowałam i u siebie i u męża w połączeniu z ziołami ojca sroki nr 3

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • wolfi Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia

I jak efekty?
    Widziałaś jakaś różnicę?
    Nie zaburzylo to twojej gospodarki hormonalnej?
    Obawiam się o ten testosteron który tam podobno jest.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron mam w normie, efekty dobre po 22 cyklach starań a 6 cyklach stosowania zaszłam w ciąże naturalnie (niestety poroniłam) hormony w trakcie stosowania ok, poprawiło się samopoczucie, cera kondycja włosów wiec na mnie wpływają dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:53

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Hejkaa Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim :) ostatnio zainteresowalam sie ziolami na moje problemy. Moja historia starań krótka aczkolwiek mnóstwo leków zaliczyłam.
    W styczniu zaczełam łykać anty na torbielkę przestymulowaną po clo.. po 3 mcach na początku maja odstawiłam tabletki bo torbielki nie było.. ale w nowym cyklu znów sie pojawiła i siedzi sobie do teraz już w sumie 3 cykle, ok 2 cm i ani nie maleje ani nie rośnie. Drugi jajnik nie wiem ale chyba uśpiony bo 15 dc i pusty (5dc na usg typowa faza pęcherzykowa ale prawdopodobnie nie urósł pęcherzyk dominujący). Torbielkę po konsultacji z dr zostawiamy bo duzo za mała na zabiegi ale nie wiem czy nie blokuje drugiego jajnika?

Mam pytanie: jakie zioła pić? Znalazłam w internecie bogatą mieszanke na torbiele ale nie podziałala a pilam 2 miesiace. Nie wiem czy pić jakies inne zioła na zmniejszenie torbieli czy może na podudzenie drugiego jajnika? Zastanawiam się czy antyki zdołały przez 3 miesiące zahamować owulke ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) jestem tutaj nowa. O dziecko staramy się 11 m-cy, nie robiliśmy jeszcze żadnych badań oprócz podstawowych badań krwi, cytologii. Mój lekarz stwierdził,że daje nam jeszcze czas przez wakacje, i jeżeli nic nie wyjdzie, widzimy się we wrześniu, i będziemy szukać gdzie jest problem.
    Doszłam do wniosku,że nie potrafię tak bezczynnie ;-) i od początku cyklu piję zioła Ojca Klimuszko. Za tydzień mam dostać okres, a jajniki czuje od początku cyklu. Zobaczymy jak to się dalej potoczy.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 18:34

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ