X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Wercia a jak jak mam brac od ktorego dnia cyklu do ktorego? czy mam brac po 1 tabletce do skoku?

Ania poradzilabym ci tylko 1 tabletka przez 4 dni od 8-12dc jesli masz w miare normalne cykle.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Wera,córa ma 5 lat :D
    Wysyłam zaproszenie.
    Dziś 4 dzień donga.
    Jesli masz w miare normalne cykle to nie bierz juz od jutra.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dla planujacych dzieci!!!

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
    stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
    Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? ________________________________________ ______________ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. ________________________________________ ______________
    Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. ________________________________________ ______________
    Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. ________________________________________ ______________ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. ________________________________________ ______________
    Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. ________________________________________ ______________
    W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. ________________________________________ ______________
    Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

usmialam sie jak nie wiem :D czysta prawda raczej :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bierzcie za duzo donga w pierwszym cyklu ( nie chodzi mi tu o starczke bo to ewenement jest i aga :D ja w pierwszym cyklu na dongu wzialm 8 tabl w dwa dni, w drugim cyklu wzielam 2 tabl 4 dni czyli rowniez 8...w tym cyklu wzielam duzo wiecej plus soja plus metformina i mam tragedie, dawno nie mialam tak paskudnego wykresu.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka juz przestan brac donga od jutra a Ania po 1tabl dziennie od 8-12dc. Koniec kropka, sluchac sie baby!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Patryk przyszedl do mnie przed chwile zlapal za cyce, pocalowal w policzek...a jak sie usmiechnelam to mowi tak : dobra zrobilem swoje a teraz lec kup mi nowa gre na ps4! no zesz kurwa :D normalna k...wa meska :D

lenka123321, Ania1986 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak,ale temp. nie mierze

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka123321 wrote:
    tak,ale temp. nie mierze
    lenka a z jakiego powodu?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roznie wstaje nie zawsze mam czas na to i przeziebiona bylam na poczatku cyklu wiec nie bylo sensu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Zielarka juz przestan brac donga od jutra a Ania po 1tabl dziennie od 8-12dc. Koniec kropka, sluchac sie baby!
    tak jest!! a jak ja teraz mialam owulke w 10-11 dc to moze jednak wziasc szybciej co?np zaraz po @ przez 4 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 18:15

weronika86 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie sie tyczy druga faza z rozpiski dla staraczek, czyli jeszcze dwójeczka dzieci i ciuchy ciążowe będą codziennością :D

Ok, od jutra odstawiam donga.
    Tak dla jasności, w następnym cyklu brać go tak samo czyli po ustaniu @ przez 4 dni 2 tabletki? Czy przez 4 dni po @ po 1 tabletce?
    I tak dopytam jeszcze dlaczego trzeba brać go tylko 4 dni a nie do owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 18:29

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a własnie o jakiej Ty porze bierzesz donga?
    Rano, razem z kupką witamin i innych suplementów :D :D :D

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka123321 wrote:
    w poprzednim cyklu mialam tak ze po okresie mialam plamienia i z tych plamien zrobilo sie normalnie krwawienie ktore trwalo 10 dni pozniej znowu plamienia obfite i 3.4 dni krwawienia.
    To może byc zbyt wysoka prolaktyna, mój gin mówi, że to najczęstsza przyczyna plamień/krawawień w cyklu. Zbyt dużo prolaktyny ubezpładnia kobietę.

aga.just lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    To może byc zbyt wysoka prolaktyna, mój gin mówi, że to najczęstsza przyczyna plamień/krawawień w cyklu. Zbyt dużo prolaktyny ubezpładnia kobietę.

to ja sie wybiore do gina,robic te badania??

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    tak jest!! a jak ja teraz mialam owulke w 10-11 dc to moze jednak wziasc szybciej co?np zaraz po @ przez 4 dni?

mozesz tak zrobic aniu, tylko zeby juz nawet nie plamic. Ale nie bierz wiecej niz 4 dni, powaznie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Do mnie sie tyczy druga faza z rozpiski dla staraczek, czyli jeszcze dwójeczka dzieci i ciuchy ciążowe będą codziennością :D

Ok, od jutra odstawiam donga.
    Tak dla jasności, w następnym cyklu brać go tak samo czyli po ustaniu @ przez 4 dni 2 tabletki? Czy przez 4 dni po @ po 1 tabletce?
    I tak dopytam jeszcze dlaczego trzeba brać go tylko 4 dni a nie do owu?

Zielarka nie ma przeciwskazania aby brac go 4 dni czy do owulacji, ale jesli na mnie 4 dni po 2 tabletki dziennie podzialaly baaardzo mocno to na was z owulacjami branie do skoku moze byc za duzo. Po prostu boje sie wam pozwalac brac do skoku. albo po jednej dziennie do skoku.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mogą być tego efekty uboczne dla zdrowia lub ewentualnej ciąży?
    Chyba nie piszą na opakowaniu dawkowania, które może zaszkodzić?

FITop1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Jakie mogą być tego efekty uboczne dla zdrowia lub ewentualnej ciąży?
    Chyba nie piszą na opakowaniu dawkowania, które może zaszkodzić?
    Zielarka to sa estrogeny, dla ciazy do 8ego tygodnia- zabojcze- dziala silnie poronnie. Namiar estrogenow: moga sie pojawic zmiany nastrojow, robienie sie cyst rowniez. i wiele wiele innych duuuzo ciezszych. Dlatego ja juz nie ryzykuje, zle zrobilam z wieksza dawka i mi wszystko zablokowalo. Staraczka bierze ogromna dawke, ale ona nie reague na clo, nie reaguje wogole na male dawki. W jej przypadku duza dawka podzialala- ma owulke :D u mnie zaburzyla wszystko o co walczylam od czerwca tamtego roku, czekam jezszce 4 dni i wywoluje luteina, nie mam jej zawiele, ale powinno wystarczyc.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede dzisiaj caly wieczorek bo jednak mu kupilam te gre :) hahahaha tylko musze sie wykapac i ogolic nogi bo przebija mi wlosie juz dzinsy :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest jest tez 100% czy cos sie stalo przez potrojna dawke donga czy przez metformine...raczej sklaniam sie do metforminy...14dc szykowalam sie do owulki- czulam to, jestem bardzo wsluchana w swoj organizm, plus szyjka, sluz i bole jajorow ...i...wzielam metf i dupa od razu zmiana sluzu na nieplodny, szyjka sie zamknela...dao mi to do myslenia odstawilam na 2 dni...znow donga i znow piekny rozciagliwy sluz itd ale dziewczyny namawilay mnie na powrot to metf i wzielam znowu i znow powtorka z rozrywki! :( teraz od 2 dni nie biore metf, znow zaczelam czuc sie dobrze i znow wraca plodnosc...chyba to nie lek dla mnie. jakby raz sie zdarzylo, no to ok..ale dwa razy to za duzy zbieg okolicznosci. Wystarczy ze jestem na diecie i chudne, wyrzucam lek do smieci i nie slucham zadnych ALE od nikogo

aga.just lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ