WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lenka123321 wrote:co wiecie na temat mleczka pszczelego?
Tez wlasnie sie zastanawialam nad stosowaniem tego, ale zawsze zapominalam o zakupie jak bylam w Barretsie.
Mleczko pszczele (Gelée Royale) – jasna, gęsta substancja o lekko kwaśnym smaku, prawie bezwonna. Wydzielina ślinianek pszczół robotnic.
Mleczkiem karmione są larwy robotnic i trutni przez 3-4 dni, matka jest karmiona przez cały okres życia, od larwy do śmierci. Jest najlepszym pokarmem w gnieździe, dlatego królowa jest trochę większa od innych pszczół. Zawiera wodę, białko, tłuszcze, węglowodany, witaminy i inne substancje odżywcze. Ma właściwości bakteriostatyczne.
Jest także stosowane do wyrobu kosmetyków.
Mleczko pszczele zawiera m.in.
Aminokwasy egzogenne (lizyna, treonina, histydyna, metionina, lizolecytyna, walina, fenyloalanina, tryptofan, arginina, leucyna, tyrozyna, cystyna, glicyna)
Aminokwasy endogenne (alanina, kwas asparginowy, kwas glutaminowy, prolina, seryna, tauryna, glikokol)
Białka: albuminy i globuliny
Enzymy (inwertaza, amylaza, kwaśna fosfatoza, proteaza)
Hormony, neurohormony (acetyloholina - cholina)
Hormony płciowe (estradiol, progesteron, testosteron, endosteron)
Hormon wzrostu (izopentanyloadeozyna)
Pierwiastki biofilne (Ca, K, Na, Mg, Zn, Fe, Cu, Al, Mn,....P, S, Cl, Br, Co, Ni, Au, As...w sumie 22)
-
Tylko boje sie tego testosteronu, bo mam za wysoki przy pcos i tak mi wlosy na brodzie rosna i dymac mi sie chce non stop, wiec przy wyzszym testosteronie rzucalabym sie na facetow na ulicy z zarostem na twarzy...prosciej mowiac zamienilabym sie w geja hahhah
Ania1986, zielarka, jeju, sara_nar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:Tylko boje sie tego testosteronu, bo mam za wysoki przy pcos i tak mi wlosy na brodzie rosna i dymac mi sie chce non stop, wiec przy wyzszym testosteronie rzucalabym sie na facetow na ulicy z zarostem na twarzy...prosciej mowiac zamienilabym sie w geja hahhah
weronika86, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
weronika86 wrote:Tylko boje sie tego testosteronu, bo mam za wysoki przy pcos i tak mi wlosy na brodzie rosna i dymac mi sie chce non stop, wiec przy wyzszym testosteronie rzucalabym sie na facetow na ulicy z zarostem na twarzy...prosciej mowiac zamienilabym sie w geja hahhah
weronika86 lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:weronika- gej no ok mi to pasuje hahahaha ej wera to ja mam bardzo niski poziom testosteronu bo mi sie to sie w ogole nie chce !
Przy pcos prawie kazda babka ma wysoki poziom androgenow,nie badalas nigdy? dymac ci sie moze nie chce ale znowu pierdzisz jak facet pewnie tez od progesteronuaga.just, sara_nar, staraczka24 lubią tę wiadomość
-
Jestem....monitor jutro do wyczyszczenia....dzwoniłam cały dzień do doktora i nie odbierał, oddzwonił wieczorem i włączył mi się sam tel. to nic, że z moim o świństwach gadałam hahahahaa a pan doktor słuchal z zapartym tchem pewnie. Rozłączyłam się, wzięłam głęboki oddech i oddzwoniłam do niego. Przeprosiłam go że musiał słuchać naszych głupot hahahahahahaha No i już wzięłam hemorigen...za 24 godziny mam zadzwonić i powiedzieć jak się po tym czuję. Ale mi wstyd było
-
Zasatanawiam sie jak przyatakowac jeszcze raz mojego, zeby poprawic ostatnio poinformowal mnie, ze jak mnie zaplodni to 700f mu wisze...pytam sie: jak to? a on : TAK TO! NAWET PIES ZA DYMANIE KASE BIERZE :d no dobra niech mu bedzie i tak bedzie musial razem ze mna na dzieciaka pozniej zasuwac dluzej w robocie
jeju lubi tę wiadomość
-
jeju wrote:Jestem....monitor jutro do wyczyszczenia....dzwoniłam cały dzień do doktora i nie odbierał, oddzwonił wieczorem i włączył mi się sam tel. to nic, że z moim o świństwach gadałam hahahahaa a pan doktor słuchal z zapartym tchem pewnie. Rozłączyłam się, wzięłam głęboki oddech i oddzwoniłam do niego. Przeprosiłam go że musiał słuchać naszych głupot hahahahahahaha No i już wzięłam hemorigen...za 24 godziny mam zadzwonić i powiedzieć jak się po tym czuję. Ale mi wstyd było
haha to ladnie, co to za lek? hemo..to cos na krew pewniejeju lubi tę wiadomość
-
Ma zatrzymać te krwawienia i plamienia...po 3-4 dniach powinno być lepiej Kurde masakra
Opis
Hemorigen jest to preparat roślinny o tradycyjnym zastosowaniu jako środek hemostatyczny stosowany pomocniczo w leczeniu drobnych krwawień o różnej etiologii. Zawiera w swoim składzie wyciąg z ziela przymiotna kanadyjskiego o działaniu przeciwkrwotocznym, zwiększającym elastyczność naczyń włosowatych, skracającym czas krwawienia.
Wskazania
Lek stosowany tradycyjnie we wspomagającym leczeniu drobnych stłuczeń i podbiegnięć krwawych (siniaków) powstałych w wyniku łagodnych urazów. -
jeju wrote:Ma zatrzymać te krwawienia i plamienia...po 3-4 dniach powinno być lepiej Kurde masakra
Opis
Hemorigen jest to preparat roślinny o tradycyjnym zastosowaniu jako środek hemostatyczny stosowany pomocniczo w leczeniu drobnych krwawień o różnej etiologii. Zawiera w swoim składzie wyciąg z ziela przymiotna kanadyjskiego o działaniu przeciwkrwotocznym, zwiększającym elastyczność naczyń włosowatych, skracającym czas krwawienia.
Wskazania
Lek stosowany tradycyjnie we wspomagającym leczeniu drobnych stłuczeń i podbiegnięć krwawych (siniaków) powstałych w wyniku łagodnych urazów.
Tak wlasnie myslalam, ze to ten rodzaj leku..mam nadzieje, ze pomoze.
Moj Patryk wymyslil nowa pozycje : NA PAJACYKA zna ktoras?