X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wypadające włosy
Odpowiedz

Wypadające włosy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko najlepiej zapytaj swojego lekarza. Pamiętam, że mi dietetyczka też zalecała picie pokrzywy (akurat na coś innego niż włosy) chociaż wiedziała, że staraliśmy się o dziecko, więc raczej żadnych przeciwwskazań nie było. No ale może przy procedurze na te parę dni warto odstawić, Twój lekarz prowadzący powinien rozwiać Twoje wątpliwości.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moimi wypadającymi włosami udaje się do specjalisty. Trycholog ;-) babeczka wydaje się konkretna, ma sporo potwierdzonych przypadków gdzie pomogła w naprawdę beznadziejnych przypadkach.
    Z dziwnych pytań padło: kiedy się pani ostatnio odrobaczała. Pasozyty ty jedna z przyczyn nadmiernego i niezdiagnozowanego spadku żelaza i wypadania włosów.

Sandramome lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up ...

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że włosy wypadają przez hormony. 6-8tc wypadały garściami, potem przestały, 2 tyg po zabiegu znowu zaczęły wypadać i od tygodnia mam pełną szczotkę przy czesaniu :(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Veri Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odkryjecie jakiś cudowny specyfik który można brać w ciąży to dajcie znać, bo u mnie też dramat!

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Jak odkryjecie jakiś cudowny specyfik który można brać w ciąży to dajcie znać, bo u mnie też dramat!
    Na razie mogę polecić odżywkę Schwarzkopf w sprayu, po której łatwo się rozczesuje włosy, bez szarpania. Ja mam długie włosy i bardzo się plączą. Po tej odżywce jest o niebo lepiej. Pani w aptece poleciła mi ampułki do wcierania radical albo seboradin, ale nie testowałam jeszcze

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat / to mało powiedziane :( zatykam odpływ, włosy garściami - moim zdaniem mam prześwity :(
    Hormony -ale które ? Progesteron ??
    Mi poleciało żelazo i tsh skoczyło - może to ?
    Zwalam też na steryd (choć juz nie biorę).
    Uzywam produktu aptecznego (szampon i wciera), Wax maska do wypadających :(
    Wit b, żelazo, biotynę
    Pokrzywa do picia czasem :(
    Zero poprawy
    Ogólnie załamka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy one wypadają od progesteronu ?? Wiecie może co to powoduje ? Mi nigdy w życiu nie wypadały :(

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dramat / to mało powiedziane :( zatykam odpływ, włosy garściami - moim zdaniem mam prześwity :(
    Hormony -ale które ? Progesteron ??
    Mi poleciało żelazo i tsh skoczyło - może to ?
    Zwalam też na steryd (choć juz nie biorę).
    Uzywam produktu aptecznego (szampon i wciera), Wax maska do wypadających :(
    Wit b, żelazo, biotynę
    Pokrzywa do picia czasem :(
    Zero poprawy
    Ogólnie załamka :(
    Też z początku zrzucałam winę na sterd, ale to nie wytłumaczyło by dlaczego teraz mi lecą włosy. W ciąży zaburza się równowaga hormonalna, więc organizm potrzebuje kilka tygodni żeby się przestawić. U mnie w 3 miesiącu już nie wypadały. Bo a teraz dochodzę do siebie po zabiegu, więc pewnie dlatego też nasilenie wypadania. Zastanawiam się nad tymi ampułkami, może one coś pomogą. Wydaje mi się że działają miejscowo i nie wchłaniają się do krwi, więc powinny być bezpieczne też w ciąży. Zapytaj może w swojej aptece co sądzą o radicalu. Szampon miałam (taki biało czerwony)i był fajny, tylko ze względu na powracające łojotokowe zapalenie skóry przestawiłam się na bambino :P

A o odżywkach wax też słyszałam bardzo dobre opinie. Podobno stymuluje porost nowych włosów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:25

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Też z początku zrzucałam winę na sterd, ale to nie wytłumaczyło by dlaczego teraz mi lecą włosy. W ciąży zaburza się równowaga hormonalna, więc organizm potrzebuje kilka tygodni żeby się przestawić. U mnie w 3 miesiącu już nie wypadały. Bo a teraz dochodzę do siebie po zabiegu, więc pewnie dlatego też nasilenie wypadania. Zastanawiam się nad tymi ampułkami, może one coś pomogą. Wydaje mi się że działają miejscowo i nie wchłaniają się do krwi, więc powinny być bezpieczne też w ciąży. Zapytaj może w swojej aptece co sądzą o radicalu. Szampon miałam (taki biało czerwony)i był fajny, tylko ze względu na powracające łojotokowe zapalenie skóry przestawiłam się na bambino :P

A o odżywkach wax też słyszałam bardzo dobre opinie. Podobno stymuluje porost nowych włosów :)
    Wax używają kobiety po /w trakcie chemii ... to bardzo przyjemna maska :)
    Raczej można stosować ampułki/ wcierki.. ja tu mam taką Dermedic i Vitapil..
    Mi włosy zaczęły wypadać przed ciążą- przed crio.. więc może od tych sztucznych hormonów ?

• Sandramome Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po hormonach tez bardzo wypadały, nic nie mogłam z tym zrobić… Ostatnio zrobiłam badania i przyjmuję teraz leki. Trzeba zrobić badania :)

• annaaia Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Warszawie, robiłam, wszystkie badania w jednym miejscu. Teraz też mam przyjmować leki, bo mam zaburzenia hormonalne.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie pół roku włosy wypadaly mi na potęgę. Zauważyłam zmianę dopiero po zażywaniu metylowanej wit. B12.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie także wypadały i wypadają włosy. Lekarka wytłumaczyłami, ze to przed andrgeny. Tzn. podczas stymulacji owulacji stymuleje nie tylko pęcherzyki, ale ten androgeny i wypadają włosy (mam PCOS). Powiedziała, ze albo dziecko albo włosy. Oczywiście bdam o nie, nie farbuje, wcierki, odżywki itd., ale to niewiele daje.
    Włosy mogą też wypadać przez podwyższone TSH lub prolaktynę, niski poziom żelaza lub ferrytyny. Być może każda z nas ma różną przyczynę wypadania włosów.

• Mila79 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero odkopałam wątek! Czy ktoś ma jeszcze teraz takie problemy, bo ja przez stymulację mam coraz rzadsze. I faktycznie ostatnio mi wyszła zaniżona hemoglobina i hematokryt. Czy to wynik stymulacji? Zrobię tę ferrytynę, co piszecie, a czy ktoś jakoś temu zaradził?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ogromny problem z wypadaniem włosów. Mam już wiele łysych prześwitów, a włosy ciągle lecą garściami. Łysienie wygląda na androgenowe. Problem trwa już kilka lat, nigdy nie udało się ustalić przyczyny (liczne konsultacje u dermatologa oraz u trychologa nie-lekarza). Wszystkie badania hormonalne są w normie (hormony płciowe i tarczyca), wit B12 w normie, gospodarka żelazowa i ferrytyna w normie, morfologia bardzo ładna, brak chorób przewlekłych, również jestem pierwszm takim przypadkiem w rodzinie. Stosuję kosmetyki trychologiczne, niestety nie powoduje to odrostu włosów.
    Czy któraś z Was miała podobny problem i udało się go pokonać?
    Czy pomógł którejś z Was może jakiś konkretny zabieg? Czy włosy odrosły? Rozważam nawet przeszczep włosów, jeśli któraś z Was zna miejsce, w którym taki zabieg jest wykonywany z wysoką skutecznością, bardzo proszę o podanie namiarów. Namiary na miejsce, gdzie z dobrym efektem przeprowadza się mezoterapię skóry głowy również chętnie przyjmę.

• ZubaM Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cesarce miałam niedokrwistość i lekarz na oddziale położniczym kazał mi kupić Szelazo SR - żadne inne.. to ma wysoką zawartość żelaza, witamine C ktora jest potrzebna zeby się wchłaniało dobrze + witaminy B6, B12 i kwas foliowy. I powiem wam, że przez cały czas kiedy karmiłam dziecko, włosy były gęstsze i nie leciały! :)

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytam inaczej, czy jesteś pewna, że wyniki są w normie czy uważasz tak tylko dlatego, że mieszczą się w normach laboratorium?
    Normy laboratoryjne a normy funkcjonalne to zupełnie coś innego.
    Może dietetyk? Rozłoży Twoje wyniki badań na czynniki pierwsze, dobierze odpowiednią suplementację, żeby poprawić wyniki badań a to może to się przełożyć na poprawę kondycji skóry głowy i włosów
    Od siebie polecam tę przychodnię w Skawinie:
    https://rcmskawina.pl/zakres-uslug/
    Powinni przedstawić Ci odpowiednie sposoby działania z wypadaniem włosów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 15:10

• Anetpis Koleżanka

Wysłany: 18 września, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcierka Banfi Lady, polecane wyżej Hairy Tale Cometics. I grupy wlosingowe będące kopalnią wiedzy!mozna na nich znaleść także opinie dziewczyn co do różnych ampułek czy przepisanych przez lekarzy szamponów (działających lepiej lub gorzej). Niestety nie ma cudownego jednego środka, trzeba zwykle zmienić całą pielęgnacje i nieco wyedukować się w temacie naturalnej pielęgnacji. Ja przez lata zmagałam się z wypadającymi i osłabionymi włosami, stosując środki przepisane przez dermatologa i pielęgnacje za miliony monet - od dwóch lat jestem na naturalnych kosmetykach i pierwszy raz jest lepiej. Oczywiście każdy przypadek jest indywidualny i trzeba odkryć co powoduje wypadanie włosów (zła dieta, hormony, stres, a czasem reakcja na niewłaściwe kosmetyki).

Jeśli mogę polecić sklep, w którym warto jest poszukać kosmetyków dla siebie to Ezebra, mają na miejscu wiele dobrych marek: https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/kody-rabatowe/ezebra A na stronie sa kody rabatowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 14:30

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ