Wypadające włosy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko najlepiej zapytaj swojego lekarza. Pamiętam, że mi dietetyczka też zalecała picie pokrzywy (akurat na coś innego niż włosy) chociaż wiedziała, że staraliśmy się o dziecko, więc raczej żadnych przeciwwskazań nie było. No ale może przy procedurze na te parę dni warto odstawić, Twój lekarz prowadzący powinien rozwiać Twoje wątpliwości.
-
Ja z moimi wypadającymi włosami udaje się do specjalisty. Trycholog
babeczka wydaje się konkretna, ma sporo potwierdzonych przypadków gdzie pomogła w naprawdę beznadziejnych przypadkach.
Z dziwnych pytań padło: kiedy się pani ostatnio odrobaczała. Pasozyty ty jedna z przyczyn nadmiernego i niezdiagnozowanego spadku żelaza i wypadania włosów.Sandramome lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się, że włosy wypadają przez hormony. 6-8tc wypadały garściami, potem przestały, 2 tyg po zabiegu znowu zaczęły wypadać i od tygodnia mam pełną szczotkę przy czesaniu
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Veri wrote:Jak odkryjecie jakiś cudowny specyfik który można brać w ciąży to dajcie znać, bo u mnie też dramat!
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyDramat / to mało powiedziane
zatykam odpływ, włosy garściami - moim zdaniem mam prześwity
Hormony -ale które ? Progesteron ??
Mi poleciało żelazo i tsh skoczyło - może to ?
Zwalam też na steryd (choć juz nie biorę).
Uzywam produktu aptecznego (szampon i wciera), Wax maska do wypadających
Wit b, żelazo, biotynę
Pokrzywa do picia czasem
Zero poprawy
Ogólnie załamka -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Dramat / to mało powiedziane
zatykam odpływ, włosy garściami - moim zdaniem mam prześwity
Hormony -ale które ? Progesteron ??
Mi poleciało żelazo i tsh skoczyło - może to ?
Zwalam też na steryd (choć juz nie biorę).
Uzywam produktu aptecznego (szampon i wciera), Wax maska do wypadających
Wit b, żelazo, biotynę
Pokrzywa do picia czasem
Zero poprawy
Ogólnie załamka
A o odżywkach wax też słyszałam bardzo dobre opinie. Podobno stymuluje porost nowych włosówWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:25
😭
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Też z początku zrzucałam winę na sterd, ale to nie wytłumaczyło by dlaczego teraz mi lecą włosy. W ciąży zaburza się równowaga hormonalna, więc organizm potrzebuje kilka tygodni żeby się przestawić. U mnie w 3 miesiącu już nie wypadały. Bo a teraz dochodzę do siebie po zabiegu, więc pewnie dlatego też nasilenie wypadania. Zastanawiam się nad tymi ampułkami, może one coś pomogą. Wydaje mi się że działają miejscowo i nie wchłaniają się do krwi, więc powinny być bezpieczne też w ciąży. Zapytaj może w swojej aptece co sądzą o radicalu. Szampon miałam (taki biało czerwony)i był fajny, tylko ze względu na powracające łojotokowe zapalenie skóry przestawiłam się na bambino
A o odżywkach wax też słyszałam bardzo dobre opinie. Podobno stymuluje porost nowych włosów
Raczej można stosować ampułki/ wcierki.. ja tu mam taką Dermedic i Vitapil..
Mi włosy zaczęły wypadać przed ciążą- przed crio.. więc może od tych sztucznych hormonów ?
-
Przez ostatnie pół roku włosy wypadaly mi na potęgę. Zauważyłam zmianę dopiero po zażywaniu metylowanej wit. B12.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mnie także wypadały i wypadają włosy. Lekarka wytłumaczyłami, ze to przed andrgeny. Tzn. podczas stymulacji owulacji stymuleje nie tylko pęcherzyki, ale ten androgeny i wypadają włosy (mam PCOS). Powiedziała, ze albo dziecko albo włosy. Oczywiście bdam o nie, nie farbuje, wcierki, odżywki itd., ale to niewiele daje.
Włosy mogą też wypadać przez podwyższone TSH lub prolaktynę, niski poziom żelaza lub ferrytyny. Być może każda z nas ma różną przyczynę wypadania włosów. -
Dopiero odkopałam wątek! Czy ktoś ma jeszcze teraz takie problemy, bo ja przez stymulację mam coraz rzadsze. I faktycznie ostatnio mi wyszła zaniżona hemoglobina i hematokryt. Czy to wynik stymulacji? Zrobię tę ferrytynę, co piszecie, a czy ktoś jakoś temu zaradził?
-