X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • Cień Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ememm

A może warto rozważyć histeroskopię diagnostyczną z biopsją i badaniem CD138 oraz CD56, żeby sprawdzić ewentualny stan zapalny endometrium.

Ewentualnie można też wykonać kariotypy.

Natomiast całą bardziej zaawansowaną diagnostykę, taką jak badanie KIR, Test CBA (ocena cytokin Th1/Th2) czy allo MLR cross match, najlepiej przeprowadzić po uzgodnieniu z lekarzem. Warto mieć na uwadze, że są to dość kosztowne badania.

🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR 677C>T — het. | PAI-1 675 4G/5G — het.
    🏥 Bocian W-wa 2024–obecnie (Novum 2019–2024)

📘 Moja droga:💉 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ)
    • IX’19 — pierwsza kwalifikacja do IVF
    • VII’21 💉 — 1 pęch. → 0 oocytów
    • VIII’21 💉 — 1 pęch. (przedwczesne pęknięcie)
    • X’21 💉 — 1 pęch. → 0 oocytów
    • XI’21 💉 — 2 pęch. → 3 oocyty → 2 zapł.
    • XI’21 ❄️ — ET (2-dniowy) — ✖
    • VII’22 ❄️ — KET (2-dniowy) — ✖
    • XI’22 💉 — 1 pęch. → 0 oocytów
    • VII’24 💉🍃 (MZ) — 1 pęch. → 1 oocyt → ET (5-dniowy) → cb
    • X’24 💉🍃 (MZ) — 2 pęch. → 2 oocyty → 1 zapł. → ❄️ KET III’25 (5-dniowy) → cb
    • VI’25 🌱 AZ — ❄️ KET Bl 4.1.2 (5-dniowy) → ciąża zarodkowa → poronienie 8 tc 💔
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    just_a_girl a Ty nie miałaś odpoczywać w górach? 🙂
    ... no właśnie 🤣🤣🤣
    Słuszna uwaga 😅

Marz91, Cień lubią tę wiadomość

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer ❄️6BB ❌

09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
    22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
    po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
    07.11 minihisteroskopia
    ⏳⏳⏳ diphereline x3, antybiotyki, probiotyki
    🔜 2026 transfer nr 3

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)
    hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
    adenomioza ❌

👨🏻'95 (30)
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌
    MSOME 0% ❌
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dostałam nowy lek od 10 dnia cyklu. Podobno mam mieć po nim intensywny okres, ale to jest wskazane, bo miesiączka naturalnie obniża estradiol. Ponoć ten lek blokuje produkcję estradiolu, więc powinno zablokować torbiel. Bo jak zrozumiałam, my już nie walczymy o wchłonięcie torbieli, tylko o obniżenie wyjściowego estradiolu do maksymalnie 80. Sama nie wiem co myśleć. W czerwcu daliśmy sobie ostateczny termin do końca tego roku ze staraniami, ale naiwnie myślałam, że do stycznia to ja zaliczę wszystkie procedury na własnych komórkach, a tutaj proszę... utknęłam i wiem, że ta granica musi się przesunąć, bo leczenie doktor Jarosz potrwa kilka miesięcy...
    Jako, że teraz nie mogliśmy nic zaplanować na ten weekend, bo wypadała klinika, to mąż spontanicznie na następny tydzień zapowiedział nas w "naszym pensjonacie" w Bieszczadach. Bardzo mi się przyda zmiana otoczenia...

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    4 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • Ememm Ekspertka

Wysłany: 9 listopada, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    @Ememm

A może warto rozważyć histeroskopię diagnostyczną z biopsją i badaniem CD138 oraz CD56, żeby sprawdzić ewentualny stan zapalny endometrium.

Ewentualnie można też wykonać kariotypy.

Natomiast całą bardziej zaawansowaną diagnostykę, taką jak badanie KIR, Test CBA (ocena cytokin Th1/Th2) czy allo MLR cross match, najlepiej przeprowadzić po uzgodnieniu z lekarzem. Warto mieć na uwadze, że są to dość kosztowne badania.
    Histeroskopie miałam, wszystko ok, kariotyp mąż badał, też dobrze, ja nie.
    Dziękuję Ci!

Cień lubi tę wiadomość

33 lata

2019-ICSI 🧡
    2025- II ICSI - walka o drugie 🧡
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememm wrote:
    Dziewczyny,
    Uwierzcie mi, że to czekanie zawsze jest trudne. Ja odliczam tylko ile syn będzie miał lat, w momencie potencjalnej ciąży i porodu. Wiecznie liczę i liczę, i chyba dochodzę do ściany, bo tak można w nieskończoność.
    Powiedzcie mi proszę, co ja mogę zbadać jeśli dwa transfery, ewentualnie trzeci nie wyjdzie, a pierwszy transfer był udany i ciaza bezproblemowa?
    Szczerze mówiąc zawsze skupialiśmy się na czynniku męskim i wiem że te nasze zarodki są słabe, ale czy immunologia może wchodzić w grę jeśli mamy już dziecko? Jestem zielona w tym temacie, ale moze jednak powinnam jeszcze sprawdzić cos u siebie..
    Warto też wziąć pod uwagę po prostu statystykę - może te zarodki były nieprawidłowe genetycznie (nie masz w stopce info czy były badane).

Cień lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    ivig + FET⏳
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Ja podobnie, tyle, że 1,5 roku w klinice i 3 transfery. Czyli wyjdzie mi może tak samo jak miną 2 lata. Ja ani zarodków ani kolejnej stymulacji. Nie mam nic, czego mogłabym się czepić.
    Ja ogólnie tocze się dzień za dniem i planuje sobie jakieś codziennie obowiązki, coś w domu. Od czasu do czasu wyjdę na chwilę, ale jak zaczynam się źle czuć wśród ludzi to od razu wracam. Kończę kolejną książkę. Zaraz do pracy, bo nie mam długiego weekendu. I standardowe odliczanie dni, poprzez skreślanie na moim planerze 😅 czasami się zaszyje w kuchni i coś pogotuje i upiekę. Jutro chce posprzątać i zabrać się za przejrzenie zimowej garderoby. Chciałabym planować wyjazd, ale niestety dopóki nie zacznę stymulacji to nie wiem na czym stoje 😞 jeśli chodzi o święta to jestem totalnym Grinchem. 4 lata mieszkamy na swoim i jeszcze w żadne święta nie stanął żaden świąteczny badyl, czy inna pierdoła 😅 od kiedy tylko pracowałam to brałam wszystkie dyżury w każde święta. Oczywiście wszystko co robię to z tyłu głowy ciągle wracam i analizuję rzeczy związane z niepłodnością. Nie umiem wyluzować i zapomnieć, żeby tego nie było.
    Także rozumiem i raczej nie sprzedam, żadnych magicznych patentów, po prostu istnieje dzień po dniu
    Trudno się czyta o takiej codzienności i emocjach… aż mnie ściska w środku😞 Ja czuję w tej wiadomości dużo zmęczenia. Bardzo Ci współczuję, że musisz przez to przechodzić.
    Masz jakieś wsparcie z zewnątrz, może psycholog? Gdy byłam w podobnym miejscu, spotkania z psychologiem pomogły mi odzyskać równowagę i spojrzeć na wszystko z innej strony.

teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

IPLE & minihistero❌
    ivig + FET⏳
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Hej, ja miałam takie badanie, w Gyncentrum to się nazywało chyba Endobiome, mi pobierali materiał przy okazji prywatnej histeroskopii u nich i czekało się trochę na wynik ok 2 miesiący (z 50 dni roboczych ale było trochę wcześniej). U mnie ono akurat wyszło ok, nie pamiętam ile kosztowało, chyba parę stów (coś kojarzę 800?) do kosztu histeroskopii ale to było w 2023r. Sprawdzali to u mnie przed leczeniem stanu zapalnego endometrium (w prawdzie z wycinków z histero nie wyszedł stan, ale z obrazu już tak i Sydor zlecił leczenie).

https://gyncentrum.pl/mikrobiom/endobiome-mikrobiom-endometrium/
    Przepraszam, ze wroce jeszcze do tego watku, czy dobrze zrozumialam ze w obrazie histero mialas stan zapalny ale z wycinkow i z endobiome nic nie wyszlo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememm wrote:
    Dziewczyny,
    Uwierzcie mi, że to czekanie zawsze jest trudne. Ja odliczam tylko ile syn będzie miał lat, w momencie potencjalnej ciąży i porodu. Wiecznie liczę i liczę, i chyba dochodzę do ściany, bo tak można w nieskończoność.
    Powiedzcie mi proszę, co ja mogę zbadać jeśli dwa transfery, ewentualnie trzeci nie wyjdzie, a pierwszy transfer był udany i ciaza bezproblemowa?
    Szczerze mówiąc zawsze skupialiśmy się na czynniku męskim i wiem że te nasze zarodki są słabe, ale czy immunologia może wchodzić w grę jeśli mamy już dziecko? Jestem zielona w tym temacie, ale moze jednak powinnam jeszcze sprawdzić cos u siebie..
    Tez juz mam jedno dziecko, bez zadnych lekow immuno. Ale potem nie udaly sie dwa transfery i stwierdzilam, ze dla wlasnego spokoju rusze ten temat. Okazalo sie ze w wynikach badan bardzo duzo mi sie zmienilo vs pierwsze podejscie i mam cala torbe lekow immuno.

• Marz91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_a_girl wrote:
    ... no właśnie 🤣🤣🤣
    Słuszna uwaga 😅

🤣🤣🤣🤣 Widzę nie jestem sama z tym nadmiernym myśleniem 😅

just_a_girl, sylstaa lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Trudno się czyta o takiej codzienności i emocjach… aż mnie ściska w środku😞 Ja czuję w tej wiadomości dużo zmęczenia. Bardzo Ci współczuję, że musisz przez to przechodzić.
    Masz jakieś wsparcie z zewnątrz, może psycholog? Gdy byłam w podobnym miejscu, spotkania z psychologiem pomogły mi odzyskać równowagę i spojrzeć na wszystko z innej strony.

Ogólnie tak od dwóch miesięcy chodzę do psychologa. Ale póki co nie widzę różnicy. Zastanawiam się czy to moja wina, bo kompletnie nie potrafię się otworzyć, czy jednak to nie ten psycholog. Już ostatnio myślałam, żeby to odpuścić bo szkoda mi kasy i czasu, a nic to nie wnosi. Ja jestem chyba zbyt zblokowana na takie coś.

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
  • Ememm Ekspertka

Wysłany: 9 listopada, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Tez juz mam jedno dziecko, bez zadnych lekow immuno. Ale potem nie udaly sie dwa transfery i stwierdzilam, ze dla wlasnego spokoju rusze ten temat. Okazalo sie ze w wynikach badan bardzo duzo mi sie zmienilo vs pierwsze podejscie i mam cala torbe lekow immuno.
    A co było powodem, że podeszliście do in vitro w takim razie?

33 lata

2019-ICSI 🧡
    2025- II ICSI - walka o drugie 🧡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememm wrote:
    A co było powodem, że podeszliście do in vitro w takim razie?
    Nigdy nie została u nas ustalona przyczyna niepłodności. W papierach jedynie wpisano niepłodność idiopatyczna. Po ciąży najprawdopodobniej nasze niepowodzenia powiązane są z niszą w bliźnie po CC.

• just_a_girl Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Ogólnie tak od dwóch miesięcy chodzę do psychologa. Ale póki co nie widzę różnicy. Zastanawiam się czy to moja wina, bo kompletnie nie potrafię się otworzyć, czy jednak to nie ten psycholog. Już ostatnio myślałam, żeby to odpuścić bo szkoda mi kasy i czasu, a nic to nie wnosi. Ja jestem chyba zbyt zblokowana na takie coś.

Może warto rozważyć zmianę, czasami musi z kimś po prostu kliknąć. Ważne, żeby to nie był zwykły psycholog, a psychoterapeuta, tzn. osoba, która oprócz 5 letnich studiów magisterskich ukończyła 4 letnia certyfikacje w szkole terapii w wybranym nurcie. Najlepsze wyniki jeśli chodzi o skuteczność ma psychoterapia poznawczo-behawioralna (CBT) i takich osób warto szukać. Niestety trzeba sprawdzać wykształcenie psychologów, bo nie jest to uregulowane prawnie w Polsce, psychoterapeutą może się nazywać każdy 😐

Marz91 lubi tę wiadomość

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌

07.11 minihisteroskopia
    🔜 2026 transfer nr 3

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)
    adenomioza ❌

👨🏻'95 (30)
    MSOME 0% ❌
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    🤣🤣🤣🤣 Widzę nie jestem sama z tym nadmiernym myśleniem 😅
    Zdecydowanie!

Ostatecznie udało mi się wczoraj oderwać, jak zaczęliśmy grać w grę Hitster i wszyscy się mocno wkręcili. Polecam bardzo jako alternatywę dla bardziej klasycznych planszówek, dla osób lubiących muzykę - trzeba na podstawie słuchania piosenek zgadywać ich rok wykonania i układać w oś czasu. Za zgadywanie tytułów i wykonawców są dodatkowe bonusy. Kto ułoży prawidłowo 10 piosenek, wygrywa. I ta gierka kosztuje 60zl więc korzystnie.

MagdaLena88, Marz91 lubią tę wiadomość

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌

07.11 minihisteroskopia
    🔜 2026 transfer nr 3

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)
    adenomioza ❌

👨🏻'95 (30)
    MSOME 0% ❌
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_a_girl wrote:
    Może warto rozważyć zmianę, czasami musi z kimś po prostu kliknąć. Ważne, żeby to nie był zwykły psycholog, a psychoterapeuta, tzn. osoba, która oprócz 5 letnich studiów magisterskich ukończyła 4 letnia certyfikacje w szkole terapii w wybranym nurcie. Najlepsze wyniki jeśli chodzi o skuteczność ma psychoterapia poznawczo-behawioralna (CBT) i takich osób warto szukać. Niestety trzeba sprawdzać wykształcenie psychologów, bo nie jest to uregulowane prawnie w Polsce, psychoterapeutą może się nazywać każdy 😐

Potwierdzam. Ja dopiero za trzecim razem trafiłam na odpowiednią osobę. Po prostu nie każdy psychoterapeuta nam odpowiada swoim charakterem, poziomem energii czy empatii. Nie każdy też potrafi pracować z osobami z niepłodnością. Jeżeli nie czujesz chemii to śmiało zmień terapeutę. Ja za pierwszym razem myślałam, że dobrze trafiłam. Ale babka dość szybko okazała się skręcać mocno w totalną biologię i jak kazała mi zdjąć buty, położyć się na kozetce i ona będzie teraz rozmawiać z moim wewnętrznym dzieckiem, zranionym w dzieciństwie, bo byłam nieplanowanym dzieckiem to niemal uciekłam 🫣 no pewnie ze byłam nieplanowana bo mnie i siostrę dzieli 12 miesięcy ale nie umiem sobie wyobrazić jak to mogło zablokować moją macicę 😂

sylstaa, Marz91 lubią tę wiadomość

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    4 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Przepraszam, ze wroce jeszcze do tego watku, czy dobrze zrozumialam ze w obrazie histero mialas stan zapalny ale z wycinkow i z endobiome nic nie wyszlo?

Dokładnie tak..
    Lekarz, który robił histero po zabiegu powiedział i też mam to w wypisie,że widać cechy przewlekłego stanu zapalnego. Pobrał wycinki chyba z 6 miejsc i wynik negatywny, Endobiome bardzo dobry.
    Sydor immuno jak i ginekolog prowadzący powiedzieli,że w takich wypadkach i tak daje się antybiotyki i dlatego lepiej robić histeroskopię bo widać obraz niż samą biopsję endometrium.

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:

Widzę,że też zmagasz się z adeno - mogę polecić Ci moja psycholog, pracuje szczególnie z kobietami chorymi na endometriozę i adeno, ja miałam spotkania online w zaciszu domu i złapałam się flow :) Małgorzata Orzeł między myślą a emocja, znajdziesz ją na ig i ma swoje www :)

sylstaa, Marz91, domi_ lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dokładnie tak..
    Lekarz, który robił histero po zabiegu powiedział i też mam to w wypisie,że widać cechy przewlekłego stanu zapalnego. Pobrał wycinki chyba z 6 miejsc i wynik negatywny, Endobiome bardzo dobry.
    Sydor immuno jak i ginekolog prowadzący powiedzieli,że w takich wypadkach i tak daje się antybiotyki i dlatego lepiej robić histeroskopię bo widać obraz niż samą biopsję endometrium.
    U mnie ta sama sytuacja, wyniki czyste, a w obrazie cechy stanu zapalnego

teratozoospermia

03.2023 - 03.2025

IPLE & minihistero❌
    ivig + FET⏳
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dokładnie tak..
    Ja mam podobnie, dwa razy z biopsji CD 138 wyszedł wynik negatywny, ale w opisie histeroskopii jasno jest opisany stan zapalny. Z tym, że w Endobiome wyszło mi około 50 % bakterii paciorkowca, pomimo brania przez 3 miesiące wcześniej sumiennnie Endoover

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Potwierdzam. Ja dopiero za trzecim razem trafiłam na odpowiednią osobę. Po prostu nie każdy psychoterapeuta nam odpowiada swoim charakterem, poziomem energii czy empatii. Nie każdy też potrafi pracować z osobami z niepłodnością. Jeżeli nie czujesz chemii to śmiało zmień terapeutę. Ja za pierwszym razem myślałam, że dobrze trafiłam. Ale babka dość szybko okazała się skręcać mocno w totalną biologię i jak kazała mi zdjąć buty, położyć się na kozetce i ona będzie teraz rozmawiać z moim wewnętrznym dzieckiem, zranionym w dzieciństwie, bo byłam nieplanowanym dzieckiem to niemal uciekłam 🫣 no pewnie ze byłam nieplanowana bo mnie i siostrę dzieli 12 miesięcy ale nie umiem sobie wyobrazić jak to mogło zablokować moją macicę 😂

O matko 😅 nie no tak na szczęście nie mam. Ja chyba od początku wiedziałam, że to nie ma sensu bo ja nie umiem gadać o sobie, czy to obcym, czy znajomym, czy rodzinie. Zawsze taka byłam, wszystko przeżywałam i układałam sobie sama i tak jest do tej pory. Też nie zapisałam się bo chciałam, tylko dlatego, że potrzebowałam fachowej rady dla kogoś, a teraz nie umiem się z tego wymiksowac 😅 tu chyba żaden psycholog nie pomoże wiecznie słysząc, że u mnie wszystko dobrze, że leci, że chodzę do pracy, w pracy się układa, grzecznie czekam na info z kliniki i tak w kółko. Nie mam na co narzekać i że ogólnie wszystko idealnie 🙂

MagdaLena88 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ