🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
@MalenaMi, ja mam podejrzenie adenomiozy, na rezonansie wyszło do obserwacji, ale moja doktor powiedziała, że i tak nie zrobi mi wyciszenia, ze względu na niskie AMH i tylko jeden jajnik, który mam 😞 a przy sztucznej menopauzie ten jeden jajnik może już paść na zawsze niestety. Ale podejrzewam, że tutaj wszystko jest indywidualne, jeśli masz dobry zakres AMH, to i wyciszenie może mieć sens.
MalenaMi lubi tę wiadomość
Starania od 2024
AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego -
Szopka, nawet nie strasz, ja jestem w takim wieku, ze moja własna menopauza puka do drzwi, ale żaden lekarz nie mówił, że sztuczne wyciszenie moze przyspieszyć nadejście menopauzy 😱 Nawet mi to przemknęło przez głowę, robilam reaser na forum i jednak nawet kobietom po 40tce z niskim AMH przepisują to wyciszenie przy adeno... 🤔Szopka wrote:@MalenaMi, ja mam podejrzenie adenomiozy, na rezonansie wyszło do obserwacji, ale moja doktor powiedziała, że i tak nie zrobi mi wyciszenia, ze względu na niskie AMH i tylko jeden jajnik, który mam 😞 a przy sztucznej menopauzie ten jeden jajnik może już paść na zawsze niestety. Ale podejrzewam, że tutaj wszystko jest indywidualne, jeśli masz dobry zakres AMH, to i wyciszenie może mieć sens.
-
Cara wrote:Szopka, nawet nie strasz, ja jestem w takim wieku, ze moja własna menopauza puka do drzwi, ale żaden lekarz nie mówił, że sztuczne wyciszenie moze przyspieszyć nadejście menopauzy 😱 Nawet mi to przemknęło przez głowę, robilam reaser na forum i jednak nawet kobietom po 40tce z niskim AMH przepisują to wyciszenie przy adeno... 🤔
Wiesz co, tak mi powiedziała moja nowa lekarka w nOvum. Tak to byłam przygotowana psychicznie że prawie na pewno muszę się liczyć z wyciszeniem, skoro mam podejrzenie adeno (aczkolwiek u mnie jest graniczne, do obserwacji, więc może też chodzi o to, że nie jest bardzo rozwinięte stadium?).
Jak miałam konsultację telefoniczną z dr Janowcem niedawno, po tym jak przyszły wyniki hist-pat, to mu też mówiłam o wynikach rezonansu pod kątem adeno (bo podczas histerioskopii to właśnie dr Janowiec pierwszy powiedział, że podejrzewa u mnie adeno, rezonans robiłam na własną rękę), ale że moja nowa lekarka nie chce robić wyciszenia ze względu na niskie AMH. I dr Janowiec powiedział, że rozumie podejście, skoro jest niska rezerwa.
Starania od 2024
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
MalenaMi wrote:Taki mam plan… spróbujemy zgodnie z zaleceniami lekarza, bo w sumie nie ma już za bardzo czasu, żeby przed transferem kombinować. Transfer ok 6-8 maja. Czas pokaże… byłoby cudownie gdyby się udało.
btw. podziwiam Was za determinację dziewczyny. Żałuję, że wcześniej z różnych powodów nie mogłam zrobić IVF.
Witaj u nas 😊
Ja zawsze mówię, że każda z nas jest tu wyjątkowa i silna 💛
Będę mocno trzymać kciuki za Twój transfer ✊✨
Dawaj znać, co u Ciebie — jak idą przygotowania, jakie postępy i jak się czujesz po lekach.
Wygląda na to, że nasze transfery będą w mniej więcej podobnym czasie 🤞
Ja w maju pokładam nadzieję 🧡
🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019 r.
→ 8 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
🔹 Transfery: 5× ET/KET
🔹 MZ 2024/2025: 2× CB 🤍
🔹 VI 2025: ciąża AZ → poronienie (8 tc) 💔
🧫Biopsja endometrium (II 2026):
→ CD138: 0–1 (ok)
→ CD56: 54 (↑)
🧪 Immunologia:
→ Th1↑ (TNF↑, IL-10↓)
→ CD4+ lekko ↑
🧬 KIR: Bx
➡️ Plan: transfer AZ (V 2026?)
→ Encorton + Acard -
Kurcze, to zobaczymy co u mnie będzie... Jednak liczylam, że moje jajniki obudzą się choć trochę po Diphereline i coś tam będą produkować.
Dam znać 😉 Jestem po 2 zastrzykach, teraz na estrofemie do transferu, więc zobaczymy co będzie.
Szopka lubi tę wiadomość
-
Cara wrote:Kurcze, to zobaczymy co u mnie będzie... Jednak liczylam, że moje jajniki obudzą się choć trochę po Diphereline i coś tam będą produkować.
Dam znać 😉 Jestem po 2 zastrzykach, teraz na estrofemie do transferu, więc zobaczymy co będzie.
Jasne, trzymam mocno kciuki!
Cara lubi tę wiadomość
Starania od 2024
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
Cara wrote:Kurcze, to zobaczymy co u mnie będzie... Jednak liczylam, że moje jajniki obudzą się choć trochę po Diphereline i coś tam będą produkować.
Obudzą się, zobaczysz 🤞❤️🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
💉 IVF od 2019 r.
→ 8 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1↑ (TNF↑, IL-10↓)
→ CD4+ lekko ↑
→ Encorton + Acard -
Moja też coś takiego wspominała, że przy niskim AMH, jest ryzyko, że jajniki się nie obudząSzopka wrote:@MalenaMi, ja mam podejrzenie adenomiozy, na rezonansie wyszło do obserwacji, ale moja doktor powiedziała, że i tak nie zrobi mi wyciszenia, ze względu na niskie AMH i tylko jeden jajnik, który mam 😞 a przy sztucznej menopauzie ten jeden jajnik może już paść na zawsze niestety. Ale podejrzewam, że tutaj wszystko jest indywidualne, jeśli masz dobry zakres AMH, to i wyciszenie może mieć sens.
Szopka lubi tę wiadomość
10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
Szopka wrote:@MalenaMi, ja mam podejrzenie adenomiozy, na rezonansie wyszło do obserwacji, ale moja doktor powiedziała, że i tak nie zrobi mi wyciszenia, ze względu na niskie AMH i tylko jeden jajnik, który mam 😞 a przy sztucznej menopauzie ten jeden jajnik może już paść na zawsze niestety. Ale podejrzewam, że tutaj wszystko jest indywidualne, jeśli masz dobry zakres AMH, to i wyciszenie może mieć sens.
Ja idę z adoptowaną komórką, więc AMH chyba nie ma już większego znaczenia. W zeszłym roku od czerwca do listopada brałam Slinde i przez ten cały okres nie miałam @. Przerwałam kurację, bo nie czułam się najlepiej i puchłam w oczach. Poza tym chciałam dać sobie jeszcze ostatnią szansę z IVF.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 20:54
-
Cień wrote:Witaj u nas 😊
Ja zawsze mówię, że każda z nas jest tu wyjątkowa i silna 💛
Będę mocno trzymać kciuki za Twój transfer ✊✨
Dawaj znać, co u Ciebie — jak idą przygotowania, jakie postępy i jak się czujesz po lekach.
Wygląda na to, że nasze transfery będą w mniej więcej podobnym czasie 🤞
Ja w maju pokładam nadzieję 🧡
Super! 😁 Masz już termin? Ja we wtorek mam wizytę w klinice, zapewne jakieś badania i lecimy dalej z przygotowaniami. 😊 Póki co dziś, zapewne na skutek któregoś leku, zaczęło się plamienie. Wszystko to dla mnie nowe, więc nie wiem czego się spodziewać. 🤷🏼♀️ Kiepsko też znoszę te zastrzyki. Z reguły nigdy się nie oszczędzam i nie jestem panikarą, a z tymi zastrzykami mam jakiś problem.
Daj znać kiedy Twój transfer… będę śledzić i mocno trzymać kciuki! ✊🏼🥰 -
MalenaMi wrote:Ja idę z adoptowaną komórką, więc AMH chyba nie ma już większego znaczenia. W zeszłym roku od czerwca do listopada brałam Slinde i przez ten cały okres nie miałam @. Przerwałam kurację, bo nie czułam się najlepiej i puchłam w oczach. Poza tym chciałam dać sobie jeszcze ostatnią szansę z IVF.
Jasne, trzymam mocno kciuki. Zastrzyki też przeżywałam na początku, samego wstrzykiwania się bałam, robił mi to mąż albo mama - teraz za trzecim podejściem chyba już sama będę wstrzykiwać, żeby wszystkim było prościej 🙂 i nawet mnie to już nie przeraża 🙂
Starania od 2024
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
MalenaMi wrote:Super! 😁 Masz już termin? Ja we wtorek mam wizytę w klinice, zapewne jakieś badania i lecimy dalej z przygotowaniami. 😊 Póki co dziś, zapewne na skutek któregoś leku, zaczęło się plamienie. Wszystko to dla mnie nowe, więc nie wiem czego się spodziewać. 🤷🏼♀️ Kiepsko też znoszę te zastrzyki. Z reguły nigdy się nie oszczędzam i nie jestem panikarą, a z tymi zastrzykami mam jakiś problem.
Daj znać kiedy Twój transfer… będę śledzić i mocno trzymać kciuki! ✊🏼🥰
Dziś 24 dzień cyklu. Jeśli okres nie przyjdzie w weekend (oby jeszcze nie 😉) i dociągnę do 28–29 dnia, to transfer planowany jest tak około 11 maja.
We wtorek mam wizytę u immunologa, więc zależy mi, żeby okres przyszedł jak najpóźniej.
Idę w adopcję zarodka — moje jajniki są już na emeryturze.
Ps. Ja przy pierwszych zastrzykach do stymulacji miałam mega problem. Tak się denerwowałam, że aż mi się ręce pociły.
Później już było łatwiej.
merci, MalenaMi, Szopka lubią tę wiadomość
🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
💉 IVF od 2019 r.
→ 8 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1↑ (TNF↑, IL-10↓)
→ CD4+ lekko ↑
→ Encorton + Acard -
Oooo, to może i mi encorton katar przepędzi 🤣Valletta wrote:Brałam do 10tc i nie było problemów z cukrem (a wtedy regularnie badałam bo ciąża). Wręcz ominęła mnie wiosenna alergia bo encorton hamuje też jej objawy.. to była cudowna wiosna 🤣
Edit: mi immuno przepisała go do 12tc i potem schodzenie z dawki. O ile coś zakoczy tym razem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 21:56
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
IVF:
I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF 10/24 ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
V IVF 05/26 AZ ⏳️Intralipid, encorton, cyclogest, estrofem, besins, acard, neoparin, accofil
✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, niedobory żelaza, NK19%, CD4+/CD8+ przy górnej granicy normy, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️
✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter (-), CA125, celiakia (-), gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA (-)
Ferrytyna 36 (04/26)✅️
Homocysteina 5,6 (12/25)✅️
B12 ✅️
D3 ✅️
Immunoglobulina IgA✅️
"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę." -
W ub roku miałam diphereline przez 3 mce,amh wtedy 1,5. Dopiero na usg w trzecim cyklu po zakończeniu wyciszenia jajniki zaczęły pracować i to tak, że miałam multiowulacjęCara wrote:Kurcze, to zobaczymy co u mnie będzie... Jednak liczylam, że moje jajniki obudzą się choć trochę po Diphereline i coś tam będą produkować.
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
IVF:
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF 10/24 ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
V IVF 05/26 AZ ⏳️Intralipid, encorton, cyclogest, estrofem, besins, acard, neoparin, accofil
✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, niedobory żelaza, NK19%, CD4+/CD8+ przy górnej granicy normy, rozjechane cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0 ❌️
✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter (-), CA125, celiakia (-), gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA (-)
Ferrytyna 36 (04/26)✅️
B12 ✅️
D3 ✅️
Immunoglobulina IgA✅️
"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę." -
No proszę 🙂 Ale moje AMH jest juz pewnie dużo niższe niestety. Nie nastawiam się na mnogie owulacje 😉 ani nawet na walkę dalej na swoich komórkach (walczę już 2 rok z KD) ale zeby chociaż jeszcze trochę popracowały, bo nie śpieszy mi się do takich "atrakcji" jak na Diphereline 😅Milagro ❤️🩹 wrote:W ub roku miałam diphereline przez 3 mce,amh wtedy 1,5. Dopiero na usg w trzecim cyklu po zakończeniu wyciszenia jajniki zaczęły pracować i to tak, że miałam multiowulację

-
Oj tak, mi też się nie spieszy do tych atrakcji menopauzy😅 Ja porzuciłam walkę na swoich komórkach, nie miało to już dla mnie sensu żadnego, bo co z tego że na usg widać było po 10-12 jajec jak z tego mialam 2-3 komórki.Cara wrote:No proszę 🙂 Ale moje AMH jest juz pewnie dużo niższe niestety. Nie nastawiam się na mnogie owulacje 😉 ani nawet na walkę dalej na swoich komórkach (walczę już 2 rok z KD) ale zeby chociaż jeszcze trochę popracowały, bo nie śpieszy mi się do takich "atrakcji" jak na Diphereline 😅
Cara lubi tę wiadomość
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
IVF:
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF 10/24 ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
Ferrytyna 36 (04/26)✅️
B12 ✅️
D3 ✅️
Immunoglobulina IgA✅️
Dziewczyny podczytuję Was od jakiego czasu i dochodzę do wniosku że tu mogę znaleść swoją przestrzeń. Wiele z Was znam z wątków miesięcznych.
Miałam 2 zastrzyki na wyciszenie w okresie maj-czerwiec 2025 przy amh 0,26. Potem dwa transfery. I dopiero po 3 transferze w grudniu 2025 jajniki mi się obudziły. Zatem przy niskich wartościach rezerwy jest możliwe że owulacja wraca. Cara jest nadzieja.
Jutro transferuje. 4 podejście. Oby ostatnie.
Szopka, Karo_27, Cara lubią tę wiadomość
04/2025 Diphereline
🪴I FET 23.06.25 ❄️4.1.2
⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,❌
🪴II FET31.10.25 ❄️4.1.1., progesteron 33,6
10 dpt beta 0.2 ❌
🪴III FET 15.12.25 ❄️ 4.1.1. prog 19,7
2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;7 dpt beta 27,9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
14 dpt beta 1253 prog 37.10
18 dpt 💔 nagle poronienie ❌
❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
Cross 22,2 %
Nk w endometrium 350/1 mm podwyższone
CD 138 ✅Kir bx
🪴IV FET 24.04.26. ❄️4.1.1. (Estrofem, encorton,dexametrasone,smoflipid,Accofil, prograf, besins,utrogestan,prolutex,acard,Neoparin)8 dpt beta 0 ❌
🪴V FET 05/2026 cykl naturalny, monistymulacja, Leki immuno ⬆️ -
Malutka_111 wrote:Dziewczyny podczytuję Was od jakiego czasu i dochodzę do wniosku że tu mogę znaleść swoją przestrzeń. Wiele z Was znam z wątków miesięcznych.
Miałam 2 zastrzyki na wyciszenie w okresie maj-czerwiec 2025 przy amh 0,26. Potem dwa transfery. I dopiero po 3 transferze w grudniu 2025 jajniki mi się obudziły. Zatem przy niskich wartościach rezerwy jest możliwe że owulacja wraca. Cara jest nadzieja.
Jutro transferuje. 4 podejście. Oby ostatnie.
Malutka, powodzenia! Trzymam kciuki, żeby to było ostatnie podejście 💚Starania od 2024
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego