🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dylemat.
Zwalniać się z pracy już, czy dopiero jak się ten transfer nie powiedzie 😅
Powtarzam to od dwóch lat 🤪starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb
IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔 -
Kasiak89 wrote:Mam dylemat.
Powtarzam to od dwóch lat 🤪
To zależy jak bardzo nienawidzisz obecnej pracy.🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR 677C>T — het. | PAI-1 675 4G/5G — het.
🏥 Bocian W-wa 2024–obecnie (Novum 2019–2024)
📘 Moja droga:💉 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ)
• IX’19 — pierwsza kwalifikacja do IVF
• VII’21 💉 — 1 pęch. → 0 oocytów
• VIII’21 💉 — 1 pęch. (przedwczesne pęknięcie)
• X’21 💉 — 1 pęch. → 0 oocytów
• XI’21 💉 — 2 pęch. → 3 oocyty → 2 zapł.
• XI’21 ❄️ — ET (2-dniowy) — ✖
• VII’22 ❄️ — KET (2-dniowy) — ✖
• XI’22 💉 — 1 pęch. → 0 oocytów
• VII’24 💉🍃 (MZ) — 1 pęch. → 1 oocyt → ET (5-dniowy) → cb
• X’24 💉🍃 (MZ) — 2 pęch. → 2 oocyty → 1 zapł. → ❄️ KET III’25 (5-dniowy) → cb
• VI’25 🌱 AZ — ❄️ KET Bl 4.1.2 (5-dniowy) → ciąża zarodkowa → poronienie 8 tc 💔 -
Hej dziewczyny,
U mnie ostatnio nie jest najlepiej. Napięcie związane z „nie wiadomo, co dalej” w wielu kwestiach dało o sobie znać. Od dłuższego czasu byłam na zwolnieniu, więc powoli nadchodzi moment, żeby wracać do pracy.
Co będzie? Jak będzie po powrocie? Ogólnie nie czuję się na siłach, żeby wracać. Lekarka pokierowała mnie, jak złożyć podanie o świadczenie rehabilitacyjne, więc jeśli je dostanę, to może do początku roku nie będę musiała wracać do pracy. Czekam na decyzje i zobaczymy..
Co z moim związkiem? Wiem, że jestem bardzo krótko w tym procesie, ale to też się na nas odbiło. Myślałam, że kiedy w końcu będziemy ciągle razem, zaczniemy snuć jakieś plany, a mam wrażenie, że efekt jest wręcz odwrotny.
Co będzie, jeśli się nie uda? Moje wahania nastroju są ogromne — od „będzie, co ma być” do „leżę, gapię się w ścianę i absolutnie nic mi się nie chce”, albo zajadam stres wieczorem. Walczę z tym, ale zwykle mam ochotę wciągnąć coś chrupkiego i niezdrowego. Nie mogę się do niczego zmobilizować. Zdecydowanie lepiej funkcjonowałam przed stymulacjami. Jedyne co sprawia mi frajdę to pieczenie ciast - których nie powinnam tykać. Do wrzucanych tortow to się nie umywa
Gdyby nie dziewczyny, z którymi mam kontakt poza forum, to pewnie byłoby totalne dno. Dzięki, że jesteście
Z wątków podczytuję tylko ten i 35+, bo jakoś nie mam siły na miesięczny w listopadzie.
Mój cykl znów się rozregulował po histero. Dziś 32. dzień cyklu i zupełnie nie czuję, żebym miała dostać okres na dniach, więc pewnie znowu będę musiała wywołać go dupkiem.
Wizyta w nowej klinice pod koniec listopada — ciekawe, czy do tego czasu coś się ruszy.
Żeby nie było tak zupełnie na smutno, to dużo radości daje mi piesek, którego mam pod opieką do końca tygodnia
MagdaGazelka wrote:Dziewczyny, z całego serca polecam piżamy od Francis&Henry!
Miałam ją w liście zakupów na "okres ciąży". Ale stwierdziłam, że minęło już tyle czasu i postanowiłam sobie kupić ot tak. Są świetne, materiał jest wspaniały, potrafię w niej chodzić do południa...
Ponieważ nie miałam żadnej koszulki na punkcję, sprawiłam sobie odrobinę luksusu i w sierpniu kupiłam tę koszulę. Dziewczyny, jest fantastyczna — cudny, rozciągliwy, lejący, miły materiał. Teraz mam zamiar kupić ją mojej mamie pod choinkę. Od jakiegoś czasu mocno ograniczyłam zakupy ubraniowe i rozsądnie wybieram ciuchy i marki. Wiec to byl taki mocno przemyslany zakup. Polecam warszawiankom isc sobie je pomacac w sklepie - ja tak zrobilam
100% polecenia — dla karmiących to już w ogóle must have.
MagdaGazelka lubi tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
Cross 28,4 %
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
✅Bialko C i S
❓histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
❓Cytokiny
❓immunofenotyp
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
Euthyrox, Dostinex, Glucophage -
@Mandi41
Przykro mi, że tyle przeciwności losu Cię dopadło — i w pracy, i w związku… Mam nadzieję, że z pracą w końcu się ułoży. A jeśli nie ta, to znajdziesz inną, w której odnajdziesz spokój i będziesz mogła pogodzić karierę ze staraniami o macierzyństwo. No i oby te zawirowania w związku jak najszybciej się uspokoiły.
To całe IVF jest tak kompletnie pozbawione romantyzmu… takie mechaniczne. U nas w tym roku mija 20 lat razem. I wiesz co? Przez te wszystkie lata to nie niepłodność i nie poronienie doświadczyły nas najmocniej. Były inne poważne problemy zdrowotne i życiowe, które okazały się trudniejsze niż ta cała droga do rodzicielstwa. Dlatego jeśli nawet nie będzie nam dane zostać rodzicami — nawet przez AZ — to wiem jedno: przetrwamy jako para.
@Domi na tym wątku wrzuca czasem takie niezwykle trafne cytaty, np. o tym, żeby nie zapominać o sobie jako o kobiecie i pozwalać sobie na małe przyjemności.
Ja ostatnio aż za bardzo sobie na te przyjemności pozwalam 😅. Mam fazę na świąteczne gadżety i… oczywiście słodkości. Rogale świętomarcińskie to mój aktualny słaby punkt — a one przecież są mega kaloryczne.
Mandi41 lubi tę wiadomość
🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
• VI’25 🌱 AZ — ❄️ KET Bl 4.1.2 (5-dniowy) → ciąża zarodkowa → poronienie 8 tc 💔 -
Jak już mówimy o polecajkach to ostatnio wpadła mi w oko na FB reklama konferencji nt płodności, tak długo mi ja wyświetlali że w końcu stwierdziłam że jade 😅
Pewnie już wszystko wiemy, ale może zaskoczą czymś nowym szczególnie że jednym z tematów jest endometrioza (temat do którego poczułam miętę to „Neverending story, czyli jak poprawić wyniki leczenia niepłodności u pacjentek z endometriozą”).
Podzielę się z Wami wrażeniami/ewentualnymi nowinkami po. A nuż odkryję tam jakiś brakujący puzel. A jak nie to zawsze jest to wycieczka do Warszawy 😃
Link dla zainteresowanych
https://pomocdlaplodnosci.pl/wydarzenie/iv-edycja-konferencji-plodnosc-strefa-specjalistycznej-wiedzy-bilety-juz-w-sprzedazy/
Cień, MagdaLena88, Yahu, sylstaa, just_a_girl, MałaStokrotka, domi_ lubią tę wiadomość
'85 👩
Endometrioza, adenomioza, torbiel jajnika, plus naczyniak (prawdopodobnie), niedoczynność tarczycy
Pierwsza era: IUI, IVF, ❌
Druga era: 2021-obecnie
1 IVF => 3 zarodki
1 ET 4/2024 4AA ❌
2 FET 06/2024 3AA ❌
Histeroskopia + CD138 = polip, CD138 25/10, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
Cross match 12%, Allo MLR 25%, KIR Bx
3 FET 10/2024 4BB ❌
2 IVF => 3 zarodki
4 ET 12/2024 3AA ⏸️
5dpt 8,7; 9dpt 140; 17 dpt 5422; 22 dpt 16643
29 dpt 💔CRL 3 mm, brak serduszka
9tc poronienie zatrzymane
04/25 Histeroskopia (bez cd138) ✅
5 FET 05/2025 3AA❌
06-08/25 Zoladex
6/25 Biopsja - CD138+ 50/10
7/25 Biopsja - CD138- ✅
6 FET 11/2025 4BB ❌ -
To nie są proste rzeczy 😅 zależy czy jest ci tam bardzo źle? czy masz jakieś inne perspektywy? jak długo odkładasz? Czy jak przełożysz na “po transferze” to nie będziesz potem odkładać na “po kolejnym transferze”?Kasiak89 wrote:Mam dylemat.
I pewnie możnaby zadać masę innych pytać, na które odpowiedź znasz tylko ty 😉
Cień, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
Endometrioza 4 st, Adeno. 2020 i 2025 laparo. Jajowody niedrożne ❌
AMH: 0,45 >> 0,66
MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
Niedoczynność tarczycy, Anemia
Kariotypy ✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2, 2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
CD138 ✔️ Cross match 26,7%>>24,6%
Interleukin 6 4,3 pg/ml ⬆️ ANA1 (+)
I procedura (IMSI) - 2023, krótki prot.
📅 11.2023 💉 5 kom. >> ❄️❄️3AB, 5BC
FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌
II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi prot.
📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌
III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB
FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
⏳FET V 12.2025❓ -
Kasiak89 wrote:Mam dylemat.
A ja od 4 lat 🤡🥲👩🏼33🧔🏻♂️36
AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23)→1,8 (05.25)→2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / alloMLR 0%
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3, urea
✅ histeroskopia + CD138 (0/10)
✅HSG (RTG) - wodniak? - NIE MA
I IVF
→ 09.23 krótki protokół →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️✔️
→17.10.24 - I FET 2BC, CN, AH
β: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
→27.01.25 - II FET 2BC, CN, AH, EG, prog 44,2 ng/ml
β: 7dpt <2,3, prog 5,5 | 9dpt 0,3 ❌
II IVF
→06.25. dł. protokół 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ Ca2+, FC, PICSI
→12.07.25 III ET 2-dniowców 5A+4B
β: 9dpt 2,7; prog. 13,05 | 11dpt 1,0 ❌
III IVF? c.d.n.
→12.2025 start protokół PPOS 💉Gonal-f, 💊Provera
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Gdyby tylko połączenie z Wrocka do Warszawy było lepsze to sama bym pojechała na taka konferencję😄Hope85 wrote:Jak już mówimy o polecajkach to ostatnio wpadła mi w oko na FB reklama konferencji nt płodności, tak długo mi ja wyświetlali że w końcu stwierdziłam że jade 😅
Pewnie już wszystko wiemy, ale może zaskoczą czymś nowym szczególnie że jednym z tematów jest endometrioza (temat do którego poczułam miętę to „Neverending story, czyli jak poprawić wyniki leczenia niepłodności u pacjentek z endometriozą”).
Podzielę się z Wami wrażeniami/ewentualnymi nowinkami po. A nuż odkryję tam jakiś brakujący puzel. A jak nie to zawsze jest to wycieczka do Warszawy 😃
Link dla zainteresowanych
https://pomocdlaplodnosci.pl/wydarzenie/iv-edycja-konferencji-plodnosc-strefa-specjalistycznej-wiedzy-bilety-juz-w-sprzedazy/
Hope85 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
ivig + FET⏳ -
Na tę konferencję ds. płodności powinni wybrać się lekarze z Bocian Warszawa i posłuchać panelu dotyczącego endometriozy. Przydałoby im się solidnie zagłębić w ten temat, bo niektórzy nadal niewiele o tej chorobie wiedzą.
Hope85, domi_, just_a_girl lubią tę wiadomość
🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
Mandi! Aż ciężko się czyta o tych zmaganiach. I niby to częsta sprawa takie skrajne emocje, ale jak ten “schemat” objawia się realną historią konkretnej osoby to jakoś tak serce ściskaMandi41 wrote:Hej dziewczyny,
U mnie ostatnio nie jest najlepiej. Napięcie związane z „nie wiadomo, co dalej” w wielu kwestiach dało o sobie znać. Od dłuższego czasu byłam na zwolnieniu, więc powoli nadchodzi moment, żeby wracać do pracy.
Co będzie? Jak będzie po powrocie? Ogólnie nie czuję się na siłach, żeby wracać. Lekarka pokierowała mnie, jak złożyć podanie o świadczenie rehabilitacyjne, więc jeśli je dostanę, to może do początku roku nie będę musiała wracać do pracy. Czekam na decyzje i zobaczymy..
Co z moim związkiem? Wiem, że jestem bardzo krótko w tym procesie, ale to też się na nas odbiło. Myślałam, że kiedy w końcu będziemy ciągle razem, zaczniemy snuć jakieś plany, a mam wrażenie, że efekt jest wręcz odwrotny.
Co będzie, jeśli się nie uda? Moje wahania nastroju są ogromne — od „będzie, co ma być” do „leżę, gapię się w ścianę i absolutnie nic mi się nie chce”, albo zajadam stres wieczorem. Walczę z tym, ale zwykle mam ochotę wciągnąć coś chrupkiego i niezdrowego. Nie mogę się do niczego zmobilizować. Zdecydowanie lepiej funkcjonowałam przed stymulacjami. Jedyne co sprawia mi frajdę to pieczenie ciast - których nie powinnam tykać. Do wrzucanych tortow to się nie umywa
Gdyby nie dziewczyny, z którymi mam kontakt poza forum, to pewnie byłoby totalne dno. Dzięki, że jesteście
Z wątków podczytuję tylko ten i 35+, bo jakoś nie mam siły na miesięczny w listopadzie.
Mój cykl znów się rozregulował po histero. Dziś 32. dzień cyklu i zupełnie nie czuję, żebym miała dostać okres na dniach, więc pewnie znowu będę musiała wywołać go dupkiem.
Wizyta w nowej klinice pod koniec listopada — ciekawe, czy do tego czasu coś się ruszy.
Żeby nie było tak zupełnie na smutno, to dużo radości daje mi piesek, którego mam pod opieką do końca tygodnia

Co do kwestii związków i starań to ja kiedyś rzuciłam ten temat mojemu mężowi. Nie jesteśmy emocjonalnie na tych samych etapach. Ja przyjmuję do wiadomości fakt, że ciąża zakończona porodem może się nigdy nie wydarzyć. Mój mąż jednak jest człowiekiem “tu i teraz” i on nie wychodzi aż tak bardzo w przód. Jednak zgodnie postanowiliśmy, że nasz związek jest najważniejszy, bo nie chcemy starając się i dziecko “położyć” nasz związek.
Mój mąż ma taki zawód, że późno kończy pracy. Ja z kolei wcześniej rozpoczynam. Wygospodarowanie takiego wspólnego czasu jest pewnym wyzwaniem, ale widzimy co się dzieje, jak nie zadbamy nawet o jakieś drobne rzeczy.
Wiadomo - każda para ma trochę inne okoliczności funkcjonowania, inne możliwości, inne priorytety bądź inne potrzeby, ale uważam, że warto się zastanowić nad kwestia związku w tych całych staraniach. To potrafi być naprawdę tematem pełnym wyzwań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 22:36
Mandi41, just_a_girl, Cień, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
⏳FET V 12.2025❓ -
sylstaa jak ty sie czujesz? Czujesz juz jakies pierwsze efekty lekow czy jeszcze za wczesnie?👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
⏳FET V 12.2025❓ -
Czuję się dobrze, bez zmian. Po wczorajszej wizycie u internisty się uspokoiłam🙂 po weekendzie mam wizytę w klinice, będę robić wszystkie wymazy plus ten posiew. Miejmy nadzieję że to nic poważnego, ale wolę dmuchać na zimne. Po prostu się przestraszyłam, że te ostatnie miesiące/zabiegi/wyciszenie mogą pójść na marne i nawet nie byłoby próby.domi_ wrote:sylstaa jak ty sie czujesz? Czujesz juz jakies pierwsze efekty lekow czy jeszcze za wczesnie?👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
ivig + FET⏳ -
Mandi
często jak jest za dużo czasu to źle.
U mnie działa jak sobie zrobię listę rzeczy do zrobienia i lecę. Tam są oprócz takich które trzeba, takie które chcę - z zakresu hobby , czy takie które dobrze by było - jak trochę ruchu. Jak za dużo zaczynam myśleć - no to mogę leżeć cały dzień. Więc ograniczam czas na myślenie o staraniach, wyznaczam sobie na to czas.
Hope85
Czekam na jakieś info co tam się działo!
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb
domi_ wrote:To nie są proste rzeczy 😅 zależy czy jest ci tam bardzo źle? czy masz jakieś inne perspektywy? jak długo odkładasz? Czy jak przełożysz na “po transferze” to nie będziesz potem odkładać na “po kolejnym transferze”?
I pewnie możnaby zadać masę innych pytać, na które odpowiedź znasz tylko ty 😉
To będzie ostatni transfer, potem idziemy w adopcję. Na razie niestety wraz z przesuwaniem się transferu odsuwa się w czasie rozpoczęcie kursu, bo trzeba być po staraniach.
Odkładam w sumie ze dwa lata... Właśnie na po transferze 😅
Perspektywa - zostanie mi druga, fajniejsza praca, ale tylko na 1/4 etatu. I chciałabym kilka miesięcy tak zostać. Zadbać o siebie. Tylko obawiam się czy nie wpadnę w czarną dziurę rozmyślań, czy będę potrafiła dobrze wykorzystać ten czas.
Ogólnie, lubię tą pracę ale atmosfera coraz gorsza, zmiany które uważam za złe i dezorganizujace pracę, no i na pewno nie jest to miejsce gdzie chciałabym zostać do emerytury 😅
Więc najlepszy czas żeby zostawić to chyba taki kiedy jestem najbardziej wkurzona na te zmiany, bo mi nie żal 🤣🤣
No ale daję sobie czas do namysłu do końca miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 23:39
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb
Kasiak89 wrote:Hope85
Czekam na jakieś info co tam się działo!
Konferencja będzie w sobotę 22 listopada. Na pewno dam znać 😎
'85 👩
Endometrioza, adenomioza, torbiel jajnika, plus naczyniak (prawdopodobnie), niedoczynność tarczycy
Pierwsza era: IUI, IVF, ❌
Druga era: 2021-obecnie
1 IVF => 3 zarodki
1 ET 4/2024 4AA ❌
2 FET 06/2024 3AA ❌
Histeroskopia + CD138 = polip, CD138 25/10, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
Cross match 12%, Allo MLR 25%, KIR Bx
3 FET 10/2024 4BB ❌
2 IVF => 3 zarodki
4 ET 12/2024 3AA ⏸️
5dpt 8,7; 9dpt 140; 17 dpt 5422; 22 dpt 16643
29 dpt 💔CRL 3 mm, brak serduszka
9tc poronienie zatrzymane
04/25 Histeroskopia (bez cd138) ✅
5 FET 05/2025 3AA❌
06-08/25 Zoladex
6/25 Biopsja - CD138+ 50/10
7/25 Biopsja - CD138- ✅
6 FET 11/2025 4BB ❌ -
Ooj znam bardzo dobrze. W starej robocie byłam niemalże 5 lat dłużej niż naprawdę chciałam 😅 a finalnie nie tylko zmieniłam pracę, ale i całkowicie branżę. Nie żałuję, jedynie może tego, że tyle zwlekałam.Kasiak89 wrote:Mam dylemat.
Nie jest to łatwa decyzja, doskonale ją rozumiem.
Yahu lubi tę wiadomość
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭
II Ivf - 01.2026 ❔️🤞 -
Hej dziewczyny
U mnie miało być po owulacji a to dzisiejszy test
To jakiś cyrk 😂
https://zapodaj.net/plik-uin1uNY61w
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Ja też chciałam jechać ale mamy w piątek z pracy imprezkę a w sobotę i niedzielę mam studiaHope85 wrote:Konferencja będzie w sobotę 22 listopada. Na pewno dam znać 😎
Daj znać1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Mandi bardzo przykro się czyta, nie ma tutaj jednej dobrej rady i w zasadzie nawet nie wiem, co Ci napisać. Nasuwa mi się jedno, przebija się przez Twój wpis duży smutek i (choć nie jestem anni psychiatrą, ani psychologiem) niepokoi mnie wątek o patrzeniu w ścianę. 🫂 Czy jesteś pod opieką psychiatry/psychologa? Przepraszam, jeśli gdzieś o tym pisałaś i nie pamiętam. Zmartwiłam się, bo to niepokojące objawy.Mandi41 wrote:Hej dziewczyny,
Ponieważ nie miałam żadnej koszulki na punkcję, sprawiłam sobie odrobinę luksusu i w sierpniu kupiłam tę koszulę. Dziewczyny, jest fantastyczna — cudny, rozciągliwy, lejący, miły materiał. Teraz mam zamiar kupić ją mojej mamie pod choinkę. Od jakiegoś czasu mocno ograniczyłam zakupy ubraniowe i rozsądnie wybieram ciuchy i marki. Wiec to byl taki mocno przemyslany zakup. Polecam warszawiankom isc sobie je pomacac w sklepie - ja tak zrobilam
100% polecenia — dla karmiących to już w ogóle must have.
Na ile możesz, postaraj się znaleźć coś, co Ci daje ukojenie - może kolorowanki, może książki, może nawet jakieś gry, może jakieś małe kroczki. Może zwierzak? (Chociaż to też duża odpowiedzialność, absolutnie nie namawiam, trzeba być w stanie się nim zajmować.)
Mocno ściskam. 🫂
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2022 cb 💔
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭
II Ivf - 01.2026 ❔️🤞 -
Cień wrote:
@Domi na tym wątku wrzuca czasem takie niezwykle trafne cytaty, np. o tym, żeby nie zapominać o sobie jako o kobiecie i pozwalać sobie na małe przyjemności.
Ja ostatnio aż za bardzo sobie na te przyjemności pozwalam 😅. Mam fazę na świąteczne gadżety i… oczywiście słodkości. Rogale świętomarcińskie to mój aktualny słaby punkt — a one przecież są mega kaloryczne.
Ojaaa, ja też. W zasadzie nie mogę wrócić do "starej" rutyny od czasu po punkcji. Pogoda też nie sprzyja, ani spacerom, na bieżni się chodzić też nie chce, pozwalam sobie na lampkę wina lub piwko, jakieś chipsy czy inne chrupki. Rogal świętomarciński to mus, tyle że jednak odwykłam od słodkości, więc było po pół rogala do spóły z mężem, za to w calutki długi weekend 😁
I jakoś tak czuję, że potrzebuję takich małych przyjemności- a jednocześnie przestałam się lubić z wagą, no nijak nie mogę zrzucić tego, co przytyłam przez stymulację.
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2022 cb 💔
II Ivf - 01.2026 ❔️🤞