🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
just_a_girl wrote:Cień, my ostatnio byliśmy zadowoleni z obiektu:
Harmonica Premium
Henryka Sienkiewicza 10, 33-300 Nowy Sącz
Przez booking jakaś fajna cena wychodziła typu 250zl/noc
Teraz widzę, że jest tam opcja że śniadaniem, my nie braliśmy, korzystaliśmy z takiej restauracji/baru mlecznego "pod wierzba" obok, to też mogę polecić jak ktoś ma ochotę na domową/polska kuchnie😁
Haha, właśnie nad tym hotelem myslalam.
Dodałam już do ulubionych na Bookingu 😄 Dzięki za polecenie! ❤️.
just_a_girl lubi tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G | KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
💉 IVF od 2019 r.
9× IVF/ICSI • 6× ET/KET • 2× CB 🤍 • AZ 🌱
🤍 VI 2025 – poronienie (8. tc.) 💔
V 2026 – transfer na lekach immunologicznych → β-hCG 0 ❌
Spróbujemy jeszcze raz…🌱🤍
X 2026 – histeroskopia | Barska Clinic -
@Just_a_girl
A jak Ty się czujesz? 😊 To już prawie meta! Ale ten czas zleciał. Zaraz Twój poród — teraz to już zdecydowanie bliżej niż dalej ❤️
Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Cień wrote:@Just_a_girl
A jak Ty się czujesz? 😊 To już prawie meta! Ale ten czas zleciał. Zaraz Twój poród — teraz to już zdecydowanie bliżej niż dalej ❤️
Dziękuję, czuję się fantastycznie, bardzo szybko to zleciało, nawet ten czas na zwolnieniu od połowy ciąży. Jestem bardzo podekscytowana, że już niedługo zaczniemy się poznawać z naszym Synkiem 🥰
Natomiast cały czas śledzę, co tutaj u Was słychać i kibicuje po cichu.
Naprawdę każdemu życzę takiej lekkiej, łaskawej ciąży, ale najbardziej weterankom tutaj 🫂
Cień, Mq1991, sylstaa, krakowiankq, Olga_90, Cara, brilka, domi_, Lorii, Karolaaas, LS, Hope85 lubią tę wiadomość
👩🏻'95; AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅adenomioza ❌
👨🏻'95; morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
07.11 minihisteroskopia dr Janowiec
diphereline x3, antybiotyki 4tyg, probiotyki
03.03.2026 III transfer ❄️4AB (+Accofil)
6dpt 9,5 | 8dpt 25 | 10dpt 77 | 14dpt 967 | 22dpt 9988
6+0 I USG (24dpt) CRL 5,6mm i ❤️
13+0 I prenatalne OK, CRL 7,3cm ♂️🩵
20+0 II prenatalne OK, 420g
30+0 III prenatalne OK, 1500g

-
Cześć dziewczyny,
udzielam się zazwyczaj na tym forum tylko po transferach, a wiec melduje się 3 dni po moim ósmym transferze.
Morgo lubi tę wiadomość
👩🏻💼32 🧔🏻♂️33
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
I procedura w UK - 4 🥚 1 blastocysta
II procedura program rządowy - 4 🥚 1 ❄️
III - 5 🥚 - 2 ❄️
IV - 6 🥚 6 ❄️
7 nieudanych transferów.
Pozostało 4.1.1 ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.2.1 ❄️ -
Ofelia wrote:Cześć dziewczyny,
udzielam się zazwyczaj na tym forum tylko po transferach, a wiec melduje się 3 dni po moim ósmym transferze.
Mocne kciuki za ten transfer 🤞🍀💚
Ofelia lubi tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Cień wrote:Mocne kciuki za ten transfer 🤞🍀💚
Dziekuje. ❤️ tak już się stresuje, zawsze obiecuje sobie nie nakręcać się a później i tak to robię.👩🏻💼32 🧔🏻♂️33
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
III - 5 🥚 - 2 ❄️
IV - 6 🥚 6 ❄️
7 nieudanych transferów.
Ofelia wrote:Dziekuje. ❤️ tak już się stresuje, zawsze obiecuje sobie nie nakręcać się a później i tak to robię.
Mam tak samo.
Powiedziałam sobie, że do tego potencjalnego transferu podejdę na luzie, żeby głowa nie wybuchła jak ostatnio. A i tak się wkręcam i przeżywam nawet nie swoje transfery.
Te pozytywne historie niesamowicie mnie motywują, a te negatywne sprowadzają na ziemię i wracają myśli, że tak naprawdę nie mam na nic wpływu.
Dlatego mocno trzymam za Ciebie kciuki i przytulam w tych wszystkich rozterkach. ❤️
Oby udało Ci się trochę ukoić głowę. 🍀| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Cień wrote:Mam tak samo.
Powiedziałam sobie, że do tego potencjalnego transferu podejdę na luzie, żeby głowa nie wybuchła jak ostatnio. A i tak się wkręcam i przeżywam nawet nie swoje transfery.
Te pozytywne historie niesamowicie mnie motywują, a te negatywne sprowadzają na ziemię i wracają myśli, że tak naprawdę nie mam na nic wpływu.
Dlatego mocno trzymam za Ciebie kciuki i przytulam w tych wszystkich rozterkach. ❤️
Oby udało Ci się trochę ukoić głowę. 🍀
Dziekuje i tez trzymam za Ciebie mocno kciuki. ❤️
Po stopce widzę, ze tez dużo przeszłaś.
9 nieudanych transferów dobrze rozumiem ?👩🏻💼32 🧔🏻♂️33
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
III - 5 🥚 - 2 ❄️
IV - 6 🥚 6 ❄️
7 nieudanych transferów.
Ofelia wrote:Dziekuje i tez trzymam za Ciebie mocno kciuki. ❤️
Po stopce widzę, ze tez dużo przeszłaś.
9 nieudanych transferów dobrze rozumiem ?
6 transferów a procedur 9.
Często po punkcji 0 oocytów…
4 transfery na własnych komórkach, dwa ostatnie to AZ.
Edit.
Teraz pokładam nadzieję w histeroskopii u tego Maga z Barskiej i w jego zaleceniach. Ewentualnie w wyciszeniu sztuczną menopauzą. Nigdy wcześniej nie miałam takiego wyciszenia, więc raczej pójdę w tym kierunku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 19:10
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
My nocowaliśmy w Rypsówce w Nowym Sączu. Mają fajną restaurację, w cenie jest śniadanie. Pokoje świeżo wyremontowane a cena bardzo atrakcyjna:)
Cień, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość
Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
On 41 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02. 1 Transfer beta 9dpt 0,3✖️
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. 2 Transfer beta 6dpt 0,7✖️
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match-10.25 60,2%04.26-28,5
1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
Immunosupresja -Equoral i Encorton -11tygodni
07.05.26- 3 Transfer, Encorton, Accofil,Smoflipid, 6dpt beta 0,2✖️
08.07.26-4 Transfer, Encorton, Accofil, Smoflipid,10 dpt beta 0,2✖️
08.26'-Minihisteroskopia w Barskiej-Adenomioza, usunięte zrosty i polipy, zapalenie endometrium
✨️czyli tak wygląda nasz koniec...✨️ -
Cień wrote:6 transferów a procedur 9.
Masakra… Z zestawem endo + adeno nie jest łatwo zajść w ciążę, ale naprawdę w większości przypadków, z tego co czytam fora, po kilku transferach się udaje, wiec przychodzi już w pewnym momencie taka niemoc, ze człowiek próbuje tyle razy i dalej nic.
Oby i do nas zawitało szczęście. 🍀
Cień lubi tę wiadomość
👩🏻💼32 🧔🏻♂️33
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
III - 5 🥚 - 2 ❄️
IV - 6 🥚 6 ❄️
7 nieudanych transferów.
Ofelia wrote:Masakra… Z zestawem endo + adeno nie jest łatwo zajść w ciążę, ale naprawdę w większości przypadków, z tego co czytam fora, po kilku transferach się udaje, wiec przychodzi już w pewnym momencie taka niemoc, ze człowiek próbuje tyle razy i dalej nic.
Oby i do nas zawitało szczęście. 🍀
Dziękuję ❤️ Trzymam się w dużej mierze dzięki forum. Poznałam tutaj naprawdę niesamowite kobiety i chyba właśnie z tych wirtualnych przyjaźni cieszę się w tym wszystkim najbardziej 😊❤️
A Ty — wdech, wydech i tylko dobre myśli 🍀 Niech Kropek pięknie się u Ciebie rozgości i zostanie już na całe 9 miesięcy ❤️
Ofelia, Mary27 lubią tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Cień wrote:6 transferów a procedur 9.
Edit.
Teraz pokładam nadzieję w histeroskopii u tego Maga z Barskiej i w jego zaleceniach. Ewentualnie w wyciszeniu sztuczną menopauzą. Nigdy wcześniej nie miałam takiego wyciszenia, więc raczej pójdę w tym kierunku.[/QUOT
Ja także nie miałam wcześniej sztucznej menopauzy, tylko brałam jakieś tabletki, które nie do końca wyciszały.
Teraz miałam dwa miesiace na dipherline - aktualny transfer i na pozostałe dwa ❄️ jeśli ten transfer się nie uda, tez przed każdym ma być sztuczna menopauza.
Cień lubi tę wiadomość
👩🏻💼32 🧔🏻♂️33
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
III - 5 🥚 - 2 ❄️
IV - 6 🥚 6 ❄️
7 nieudanych transferów.
@Ofelia
[/QUOTE]
Ja także nie miałam wcześniej sztucznej menopauzy, tylko brałam jakieś tabletki, które nie do końca wyciszały.
Teraz miałam dwa miesiace na dipherline - aktualny transfer i na pozostałe dwa ❄️ jeśli ten transfer się nie uda, tez przed każdym ma być sztuczna menopauza.[/QUOTE]
Właśnie ta sztuczna menopauza to często klucz do sukcesu. Wszystko przed nami😊.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 19:27
Ofelia lubi tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Cześć, weteranki ❤️
U mnie niestety sztuczna menopauza nie zadziałała, ale nie miałam stwierdzonej endometriozy ani adenomiozy.
Pani doktor zaproponowała Diphereline, żeby lepiej przygotować endometrium.
Mam pytanie do dziewczyn, które przeszły już naprawdę dużo w IVF.
🧬 Moja historia:
2017 pierwsze IVF – od razu transfer 2 zarodków + immunoglobuliny ze względu na antykoagulant toczniowy. Beta początkowo 13, później spadła.
2024–2026 – kolejnych 5 transferów – za każdym razem beta 0.
▫️ transfery 1 i 2 zarodków
▫️ cykle naturalne i sztuczne
▫️ immunosupresja, immunoglobuliny
▫️ różne schematy leczenia według zaleceń dr J., dr S. oraz po konsultacji z dr P.
🔎 Histeroskopię miałam już robioną w swojej klinice. Lekarz nie zobaczył tam nic niepokojącego, było tylko kilka drobnych polipów, które zostały usunięte. Ale szczerze mówiąc, nie mam do końca przekonania do tej histeroskopii i jej wyniku.
Zastanawiałam się też nad histeroskopią u dr. Janowca, ale lekarka mnie od tego odwiodła, mówiąc, że podobno u każdej pacjentki znajduje albo endometriozę, albo adenomiozę 🙈dlatego zdecydowałyśmy się od razu na Diphereline.
I teraz, po kolejnym nieudanym transferze, naprawdę już nie wiem, co jeszcze sprawdzać.
P. Doctor będzie proponowała jeszcze spróbować jednego transferu na cyklu sztucznym z immunoglobulinami, ale szczerze mówiąc mam coraz silniejsze wrażenie, że znowu będzie z tego zero.
Ale teraz cały czas zastanawiam się, czy jednak nie zrobić histeroskopii u dr. Janowca 🤔
Może to trochę głupie, skoro byłam na Diphereline, ale jak jest
Dziewczyny, które miały histeroskopię u dr. Janowca ile czekałyście na wizytę i jaki rodzaj histeroskopii polecacie?
Widziałam, że jest histeroskopia zabiegowa i minihisteroskopia.
Zastanawiam się też, czy nie zrobić jeszcze laparoskopii, żeby już dokładniej sprawdzić wszystko od strony ginekologicznej.
Czy przy takiej historii widzicie sens w robieniu laparoskopii?
Czy któraś z was miała podobną sytuację i właśnie dzięki laparoskopii znaleziono coś, czego wcześniej nie było widać?
Będę bardzo wdzięczna za wasze doświadczenia i rekomendacje ❤️🙏Ona:36
On:43, słabe nasienia
5 zarodków 7 doba (po PGTa (TESE)
2*Diphereline
❌ 11.09 cykl modyfikowany, beta 0
Zarodki po PGTa
❌ 09.2018 - FET2 - biochem 13
❌ 07.2024FET1 beta 0
❌02. 2025-FET1 beta 0,dr.J.- Encorton, hydroxychlor., acard, neoparin, Accofil.Cycl sztuczny.
❌ 04.2025–FET1 dr.S Flebogamma,Prograf, acard, Accofil,Ovitrelle. Cykl natur
❌😔❄️❄️ 3.10.35 dr S.po IPLE(Flebogamma, Accofil, Prolutex, Besins, Estrofem,Ovitrelle, , Neoparin)Scratching w popsz cyklu
🔻AMH-0.82
Allo 36
🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometr, wysoka aktywność imunologiczna
🔻IPLE - Odwrócony stosunek NK 56 i 16. -
Olga_90 wrote:Cześć, weteranki ❤️
U mnie niestety sztuczna menopauza nie zadziałała, ale nie miałam stwierdzonej endometriozy ani adenomiozy.
🧬 Moja historia:
2017 pierwsze IVF – od razu transfer 2 zarodków + immunoglobuliny ze względu na antykoagulant toczniowy. Beta początkowo 13, później spadła.
▫️ różne schematy leczenia według zaleceń dr J., dr S. oraz po konsultacji z dr P.
🔎 Histeroskopię miałam już robioną w swojej klinice. Lekarz nie zobaczył tam nic niepokojącego, było tylko kilka drobnych polipów, które zostały usunięte. Ale szczerze mówiąc, nie mam do końca przekonania do tej histeroskopii i jej wyniku.
Zastanawiałam się też nad histeroskopią u dr. Janowca, ale lekarka mnie od tego odwiodła, mówiąc, że podobno u każdej pacjentki znajduje albo endometriozę, albo adenomiozę 🙈dlatego zdecydowałyśmy się od razu na Diphereline.
I teraz, po kolejnym nieudanym transferze, naprawdę już nie wiem, co jeszcze sprawdzać.
P. Doctor będzie proponowała jeszcze spróbować jednego transferu na cyklu sztucznym z immunoglobulinami, ale szczerze mówiąc mam coraz silniejsze wrażenie, że znowu będzie z tego zero.
Ale teraz cały czas zastanawiam się, czy jednak nie zrobić histeroskopii u dr. Janowca 🤔
Może to trochę głupie, skoro byłam na Diphereline, ale jak jest
Dziewczyny, które miały histeroskopię u dr. Janowca ile czekałyście na wizytę i jaki rodzaj histeroskopii polecacie?
Widziałam, że jest histeroskopia zabiegowa i minihisteroskopia.
Zastanawiam się też, czy nie zrobić jeszcze laparoskopii, żeby już dokładniej sprawdzić wszystko od strony ginekologicznej.
Czy przy takiej historii widzicie sens w robieniu laparoskopii?
Czy któraś z was miała podobną sytuację i właśnie dzięki laparoskopii znaleziono coś, czego wcześniej nie było widać?
Będę bardzo wdzięczna za wasze doświadczenia i rekomendacje ❤️🙏
To, że Janowiec u wielu pacjentek rozpoznaje endometriozę czy adenomiozę, nie musi oznaczać, że „widzi ją u każdej”. Może raczej świadczyć o tym, jak wielu lekarzy nadal ma problem z prawidłowym rozpoznawaniem tych chorób.
Podobnie jest z dr Jacko — potrafi dostrzec endometriozę tam, gdzie wcześniej inni lekarze jej nie rozpoznali.
Pacjentki, w tym ja, często trafiają do takich specjalistów dopiero po latach leczenia, wielu wizytach i przejściu naprawdę długiej drogi. Janowiec czy Jacko bywają dla nich takim „ostatnim ratunkiem”. I właśnie dlatego trafia do nich tak dużo trudnych przypadków i tak często rozpoznają rzeczy, których wcześniej inni lekarze nie zauważyli.
Ja zdecydowałam się na histeroskopię u Janowca głównie dlatego, że lekarze w Bocianie tak bardzo mi ją odradzali. Ich reakcja i niechęć do tego lekarza przypomniały mi dokładnie to samo, co wcześniej słyszałam w przypadku dr Jacko. I paradoksalnie właśnie to jeszcze bardziej utwierdziło mnie w decyzji, żeby sprawdzić tę drogę sama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 21:00
Olga_90, Woczekiwaniu, Mq1991, just_a_girl, Morgo lubią tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Olga_90 wrote:
Czyzby doktor Karwacka?42👩💻 👨🚀38
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
Cross 28,4 %
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
✅Bialko C i S
✅Cytokiny
✅Immunofenotyp
✅TSH ok
✅Ureaplazma
histeroskopia 31.10 -cd56 80 i cd138 ✅
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
zmiana kliniki
31.01.2026 punkcja (Rekovelle, menopur)
1 MI dojrzala do blastocysty 06.02 transfer ❌
zmiana kliniki
29.07.2026 punkcja 0 MII
03.09.2026 HSG - jeden jajowod drozny, drugi nie
Laparoskopia? -
NieMandi41 wrote:Czyzby doktor Karwacka?Ona:36
2*Diphereline
Zarodki po PGTa
❌ 07.2024FET1 beta 0
❌02. 2025-FET1 beta 0,dr.J.- Encorton, hydroxychlor., acard, neoparin, Accofil.Cycl sztuczny.
❌😔❄️❄️ 3.10.35 dr S.po IPLE(Flebogamma, Accofil, Prolutex, Besins, Estrofem,Ovitrelle, , Neoparin)Scratching w popsz cyklu
🔻AMH-0.82
Allo 36
🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometr, wysoka aktywność imunologiczna
🔻IPLE - Odwrócony stosunek NK 56 i 16. -
Olga_90 wrote:Cześć, weteranki ❤️
🧬 Moja historia:
A ile razy miałaś wyciszanie dipherline? Bo właściwie to powinno być przed każdym transferem.
Jeśli podejrzewasz endometriozę nie szłabym w zwiadowczą laparoskopie, tylko do specjalisty od endometriozy, który już po usg potrafi ja znaleźć.
👩🏻💼32 🧔🏻♂️33
Endometrioza IV stopnia
Adenomioza
Starania od 2018
Oba jajowody usunięte
III - 5 🥚 - 2 ❄️
IV - 6 🥚 6 ❄️
7 nieudanych transferów.
Cień masz racje, dziękuję
Ofelia dziękuję, 1 raz mialam wyciszanie.
Cień lubi tę wiadomość
Ona:36
2*Diphereline
Zarodki po PGTa
❌ 07.2024FET1 beta 0
🔻AMH-0.82
Allo 36
🔻IPLE - Odwrócony stosunek NK 56 i 16.