Zastrzyki gonadotropiny
-
WIADOMOŚĆ
-
A mozecie powiedziec cos wiecej na temat Puregonu? Szczegolnie przy PCOS... Mi chca zastosowac dawke 125...
+ prosze podzielcie sie doswiadczeniami na temat punkcji (do pobrania jajeczek). Czy to (bardzo) boli?...Kasita
16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
05.12 - pozytywna beta
15.12 - bicie serca -
nick nieaktualny
-
Hej, czy któraś z Was była stymulowana gonalem od 6dc ja biorę zastrzyki przez 6dni po 50j?
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
czar-nula wrote:Wiatm, podnoszę temat, która z Was jest/była stymulowana gonadotropinami? Ja jestem drugi cykl na Fostimonie 2-6dc 75j.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyMadzia_ wrote:Hej, czy któraś z Was była stymulowana gonalem od 6dc ja biorę zastrzyki przez 6dni po 50j?
Hej Madzia, ja skonczylam drugi cykl z gonalem. Najpierw mialam 75 jednostek od 3 do 8 dnia cyklu, a w tym miesiacu 62,5j od 3 do 13 dnia cyklu. -
nick nieaktualny
-
ja dwa ostatnie cykle miałam clo 2*1 od 5dc do 10dc i gonal w 5 i 7 75j ostatni cykl bezowulacyjny dlatego teraz zwiększyła mi dawkę a powiedzcie proszę ile dni po odstawieniu gonalu wystąpiła u Was owulacja??
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
nick nieaktualnyMadzia_ wrote:ja dwa ostatnie cykle miałam clo 2*1 od 5dc do 10dc i gonal w 5 i 7 75j ostatni cykl bezowulacyjny dlatego teraz zwiększyła mi dawkę a powiedzcie proszę ile dni po odstawieniu gonalu wystąpiła u Was owulacja??
-
Kurcze a ja modlę się o owulację w 18dc czyli bez szans??
Monitoring mam 16dcWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:51
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
A powiedzcie czy staracie się naturalnie czy może jakaś iui? Ja w gonadotropinach pokładam wielkie nadzieje. Madzia dlaczego twierdzisz że 18dc bez szans?4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:A powiedzcie czy staracie się naturalnie czy może jakaś iui? Ja w gonadotropinach pokładam wielkie nadzieje. Madzia dlaczego twierdzisz że 18dc bez szans?
-
czar-nula wrote:A powiedzcie czy staracie się naturalnie czy może jakaś iui? Ja w gonadotropinach pokładam wielkie nadzieje. Madzia dlaczego twierdzisz że 18dc bez szans?
myślę, że nie wiem czy 6dni po odstawieniu gonalu będzie dopiero owulacja po clo był to zawsze tydzień a z tego co wyczytałam w internecie większość dziewczyn ma znacznie szybciej szczerze powiem, że zgłupiałam i nie wiem co teraz robić
Czy któraś mogłaby doradzić czy sensowne było by rozłożyć dwie ostatnie dawki i zamiast 2*50j wziąć 4 * 25j? czy to nie wydłuży czasu do owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 23:35
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
sylka0102 wrote:Ja.staram sie naturalnie przy gonadotopinach mam dawek az 12 75j dzis mam 11 dzc wczoraj byłam na usg byly trzy pęcherzyki ale male 9mm 11mm 10mm w sobotę znowu usg
a Ty od którego dc przyjmujesz gonal? i ile po odstawieniu Twój gin przewiduje owulacje?
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
sylka0102 wrote:Ja przyjmuje od 4dc nie Gonal tylko jakiś nowy Ovaleap w sobotę mam.dostać zastrzyk na pęknięcie.
-
sylka0102 wrote:Jak będzie odpowiednia wielkość oczywiście.Ja ostatnio miałam az w 24dc pęcherzyk ale niestety przerodził się w torbiel.
i do tego dnia przyjmowałaś zastrzyki?
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl