X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zespół LUF- czy komuś się udało?
Odpowiedz

Zespół LUF- czy komuś się udało?

Oceń ten wątek:
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa udało się :) wszystkie 3 pęcherzyki pękły!!! Do tej pory nie mogę w to uwierzyć! A wczoraj jak siedziałam na fotelu podczas usg to normalnie byłam w takim szoku, że za bardzo nie wiedziałam co do mnie dr mówi :P ale w zatoce było dużo płynu, więc jeszcze zanim zobaczyła jajniki to już wiedziała, ze owu była :) a jak potem pokazała mi jajniki okazało się, że pękły wszystkie i na żadnym jajniku nie ma żadnych torbieli ani nic z tych rzeczy tylko piękne poowulacyjne ciałka żółte :)
    Teraz dostałam dopochwowo progesteron na 15 dni i za 14 dni mam zrobić sobie betę we krwi. No ciekawe czy coś z tego będzie... :) Ale nawet jeśli nie to i tak jestem super szczęśliwa, że w ogóle doszło do owulacji, to dla mnie ogromny sukces!

olciaa, a3k3k lubią tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczko cieszę sie ogromnie Twoim szczęściem :* trzymam kciuki za trojaczki :)
    Koniecznie napisz jak beta :**

Czy gin powiedział kiedy była owu?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa dziękuję Ci bardzo, na pewno kciuki się przydadzą :) Może trojaczki to by już była przesada :P ale bliźniaki są ok ;)
    Dr powiedziała, że najprawdopodobniej owu była w środę 25.01, ale dokładnie ciężko powiedzieć, bo pęcherzyki raczej nie pękają w jednym czasie, więc jeden mógł pęknąć rano, a drugi np. wieczorem. Tak czy owak kazała mi testować dopiero 10 lutego, także teraz czas oczekiwania...

olciaa lubi tę wiadomość

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czuje ze 10 luty zapamiętasz na długo jako jeden z najszczęśliwszych dni 2017 roku :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczko gratulacje, teraz tylko trzymać kciuki:)
    Dostałaś luteinę?

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa - oby tak było jak mówisz :) chociaż na razie naprawdę nie chcę sobie robić za bardzo nadziei, żeby potem nie było takiego mega rozczarowania jeśli się nie uda. W końcu to dopiero 1 cykl stymulowany i pierwsza owulacja od nie wiem jak długiego czasu (przypuszczam, ze co najmniej od roku). Mój mąż oczywiście chodzi od piątku cały podjarany i cały czas gada o ciąży, ale ja go trochę jednak hamuję ;>

Rafaello - nie dostałam luteiny, ale taki progesteron dopochwowo w żelu, który trzeba sobie zapodawać codziennie rano. Jeśli beta wyjdzie pozytywnie mam go brać dalej, a jeśli negatywnie to odstawić i czekać na @.

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka to kiedy testujesz/betujesz? :)

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam testować 10 lutego, ale chyba zatestuje 9-go bo dr kazała (oczywiście jeśli test będzie pozytywny) powtórzyć betę po 48h. A że 10-ty wypada w piątek to w niedzielę nie mogłabym zrobić badania bo wiadomo laboratoria nieczynne. Oczywiście jak widać łudze się gdzieś tam w środku ze test może być pozytywny... chociaż im bliżej terminu tym mam coraz większe obawy. Jeszcze do tego od wczoraj mam lekkie bóle brzucha tak jakby na @ a dzisiaj w nocy jakieś dziwne kłucie w dole brzucha. Sama nie wiem co o tym myśleć.
    Ale testu sikanego nie będę robić, bo ostatnio jedna dziewczyna na forum pisala ze na teście wyszła jej blada kreska i oczywiście zrobiła jej wielkie nadzieje, tego samego dnia poleciała na betę i okazało się że wynik < 0,1 więc mega rozczarowanie. Wolałabym tego uniknąć dlatego postanowiłam ze od razu pójdę na betę aby mieć pewność.

olciaa lubi tę wiadomość

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczko jeszcze tylko 2 dni :)
    Jestem pewna ze beta będzie wysoka :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa taaaak!!! Od wczoraj chodzę cała w nerwach, próbuję się doszukiwać jakichś oznak, no ale niestety nic szczególnego się nie dzieje ;) oprócz tego, że od wczoraj mam jakiś dziwny śluz - dużo wodnistego przezroczystego, podczas gdy przed @ zawsze miałam sucho lub ewentualnie kremowy biały. Ale ostatecznie stwierdzam, że to pewnie jest skutek uboczny tego progesteronu dopochwowego...
    No nic, jutro idę na betę i pewnie koło 18 będę mieć wyniki, więc wszystko się okaże!

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, dzisiejsza beta < 1,20 także odstawiam progesteron i czekam na @ :(

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co :( ???!!! oj bardzo mi przykro :(:(:(

na betach się nie znam ale nie ma szans by jeszcze urosła? Ja tylko raz sprawdzałam i miałam coś 0,2. Twoja w porównaniu do tej mojej to spora :(

Życie jest niesprawiedliwe :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    No niestety, dzisiejsza beta < 1,20 także odstawiam progesteron i czekam na @ :(
    Aż nie wieże !!! Tule mocno !!! Ktory to dpo ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 dpo potwierdzonej monitoringiem, więc już nie ma złudzeń, wynik się nie zmieni :( Ale chyba byłoby to za piękne, aby w 1 cyklu stymulowanym się udało... No trudno, trzeba walczyć dalej!

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    15 dpo potwierdzonej monitoringiem, więc już nie ma złudzeń, wynik się nie zmieni :( Ale chyba byłoby to za piękne, aby w 1 cyklu stymulowanym się udało... No trudno, trzeba walczyć dalej!
    Tule mocno <3 tyle jajeczek i nic ehhh a jak sytuacja z morfologia nasionek ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer no właśnie mąż ma bdb wyniki, a miał nie tylko ogólne badania nasienia ale też różne tam poszerzone i wszystkie testy wyszły mu w górnych normach. Także problem tkwi ewidentnie po mojej stronie. Najpierw chroniczny brak owu, a teraz no to sama nie wiem, może po prostu brak szczęścia...? Bo innych problemów zdrowotnych też nie mam, mimo PCOS hormony mam raczej w normie, jajowody drożne, endo też ładnie rośnie. Także chyba po prostu trzeba próbować dalej w kolejnym cyklu.

Havana3 lubi tę wiadomość

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Flowwer no właśnie mąż ma bdb wyniki, a miał nie tylko ogólne badania nasienia ale też różne tam poszerzone i wszystkie testy wyszły mu w górnych normach. Także problem tkwi ewidentnie po mojej stronie. Najpierw chroniczny brak owu, a teraz no to sama nie wiem, może po prostu brak szczęścia...? Bo innych problemów zdrowotnych też nie mam, mimo PCOS hormony mam raczej w normie, jajowody drożne, endo też ładnie rośnie. Także chyba po prostu trzeba próbować dalej w kolejnym cyklu.
    To jedziemy na tym samym wozie, mój emek mógł by być dawcą ;) u mnie dopiero 3 cykle stym.z ovu a 4 z odbicia.
    Nie mamy sie co załamywać przyjdzie czas na nas !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to mamy tak samo :( mój maz nasienie ponad norma :) ja nawet 1 pęcherzyka nie mogę wyhodować :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 tyg ruszyłam z suplementacją q-10 może to podrasuje moje jajeczka

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam @, także od dzisiaj (2dc) jestem znów na aromku, ciekawe co tam w tym cyklu uda się wyhodować ;)
    Olciaa a Ty zaczęłaś już nowy cykl z większą dawką clo?
    Flowwer a to q10 bierzesz w jakichś tabletkach? Ja to trochę się boję żeby też z tą suplementacją nie przesadzić, bo już i tak biorę tego mnóstwo, leków mam więcej niż moja babcia :D

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ