Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • Agaat Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusiłam się dzisiaj na dodatkową wizytę w Medicover, bo cały czas towarzyszą mi bóle krzyża i uczucie nacisku na miednicę i chciałam, żeby lekarz zmierzył mi szyjkę, bo na połówkowych u mnie tego nie robią, a wizytę u swojej ginki mam dopiero w połowie września.

Matko, co to był za dramat 😳 Szyjka zmierzona na palec, żadnego USG, ani możliwości podglądu bobo, bo wg niego te bóle są normalne i tylko fizjoterapia tu pomoże. Dostałam zalecenie konsultacji ze swoim lekarzem i przyjmowania luteiny dopochwowo, żeby rozluźnić więzadła. Tylko się zestresowałam i jednocześnie skutecznie wyleczyłam z dodatkowych wizyt u innych lekarzy. Szłam z nadzieją podejrzenia co u Małej, a dostałam 150 komentarzy na temat mojej szczupłej budowy ciała i tego, że ma boleć, bo musi się wszystko rozciągnąć i jakbym była grubsza to by nie było takiego problemu.

Jednak jak już się ufa jednemu specjaliście, to jeśli nic nas nie niepokoi, to warto przy nim zostać, bo mi takie wizyty tylko mieszają w głowie…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 11:21

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:
    Skusiłam się dzisiaj na dodatkową wizytę w Medicover, bo cały czas towarzyszą mi bóle krzyża i uczucie nacisku na miednicę i chciałam, żeby lekarz zmierzył mi szyjkę, bo na połówkowych u mnie tego nie robią, a wizytę u swojej ginki mam dopiero w połowie września.

Matko, co to był za dramat 😳 Szyjka zmierzona na palec, żadnego USG, ani możliwości podglądu bobo, bo wg niego te bóle są normalne i tylko fizjoterapia tu pomoże. Dostałam zalecenie konsultacji ze swoim lekarzem i przyjmowania luteiny dopochwowo, żeby rozluźnić więzadła. Tylko się zestresowałam i jednocześnie skutecznie wyleczyłam z dodatkowych wizyt u innych lekarzy. Szłam z nadzieją podejrzenia co u Małej, a dostałam 150 komentarzy na temat mojej szczupłej budowy ciała i tego, że ma boleć, bo musi się wszystko rozciągnąć i jakbym była grubsza to by nie było takiego problemu.

Jednak jak już się ufa jednemu specjaliście, to jeśli nic nas nie niepokoi, to warto przy nim zostać, bo mi takie wizyty tylko mieszają w głowie…
    Ojej okropny lekarz. Po co te komentarze. Jeden będzie komentował, że kobieta za szczupła inny, że za otyła... po co te komentarze jeszcze ze strony lekarzy 🤯 współczuję. A to mierzenie na palec.... pierwsze słyszę. Ciekawe czy jakbyś zapytała na kolejnej wizycie swojego lekarza o szyjkę to może by zmierzył, żebyś była spokojniejsza 🤗 Swoją drogą ja przed 2 prenatalnymi też byłam u innego lekarza, bo miałam długa przerwę między badaniami (miesiac i tydzień) dodatkowo był to czas że raz czułam ruchy małej dzien w dzien a pozniej ich nie czułam. Na tych prenatalnych moja dr zapytała o tą wizyte, czy cos mi dolegało i wyglądała jakby byla zawiedziona, że poszłam gdzieś indziej.... no do niej terminów nie bylo. Tez sie dziwnie poczulam po tej wizycie. Z tym, że akurat ta doktor u której byłam na tej dodatkowej wizycie była przemiła i zbadała mnie szczegółowo.

Agaat lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agaatt współczuję tej wizyty🫂 Miała być miła i uspokajająca, a przez niekompetentnego lekarza tylko Cię zraziła i zestresowała😒
    Jeśli Twój lekarz nie będzie widział przeciwskazań, to polecam ćwiczenia z YouTube dla kobiet w ciąży. Jest tam kilka fajnych filmików na bóle pleców, rozluźnienie dna miednicy.. Tylko warto najpierw się upewnić co z tą szyjką. Wiele dziewczyn poleca wizyty u fizjoterapeuty urologicznego, ale osobiście nigdy nie korzystałam.

@MjakMarta ja poszłam tylko raz do innego lekarza, ale bez wiedzy mojego prowadzącego. Tak się złożyło, że trafiłam z pakietu PZU na Jego córkę🤭 Nie pokazałem jej karty ciążowej, mówiąc że zapomniałam, żeby nie wspomniała mu o tej wizycie, bo bałam się później reakcji jak u Twojej prowadzącej. Teraz planuję się zapisać jeszcze do drugiej darmowej szkoły rodzenia przy szpitalu w którym planuję rodzić, żeby poznać tamtejsze położne i też się obawiam konfliktu na tym polu.

merci, Agaat lubią tę wiadomość

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agaatt szkoda gadać nawet o takiej niekompetencji. Współczuje stresu i starty czasu. MamaWPlanach dobrze sugeruje urofizjo, może być przydatne przy bólach. A w domowych warunkach joga generalnie bezpieczna, pod warunkiem że szyjka trzyma. Bo ważne żeby była zamknięta, a nie tylko sama długość (chociaż to oczywiście też istotne).

Mnie się poszczęściło z lekarzem, pracuje codziennie, kontakt zawsze sprawny, a w razie czego nie ma problemu żeby w zastępstwie przyjął ktoś inny w tej samej poradni. Na ostatniej wizycie sam powiedział, że sprawdzimy szyjkę, bo tak sobie zanotował żeby w okolicy połowy sprawdzić.
    Nie wiem właśnie kiedy do urofizjo się warto wybrać. Dolegliwości bólowych żadnych nie mam, bardziej pod kątem przygotowania do porodu SN.

Agaat, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • Agaat Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na zajęcia dla kobiet w ciąży raz w tygodniu, ale chyba najwyższy czas zacząć coś robić poza nimi, tylko przed dodaniem ćwiczeń chciałam się upewnić czy szyjka wygląda w porządku, bo dr GPT podpowiedział mi, że w tym może być problem. Na pewno rozejrzę się też za urofizjo we wrześniu. Może któraś z Was już korzysta i może podzielić się swoimi wrażeniami?

W każdym razie od dzisiaj na pewno nie pożałuje już nigdy tych 300 zł za wizytę u swojej ginki 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 12:39

MamaWPlanach lubi tę wiadomość

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agaat, co za nieszczęśliwe przygody, współczuję:(

U mnie USG ok, dziecko siedziało oparte o ściankę i machało. Na pocieszenie Ci Agaat napiszę, że widziałam dziecko z 30 sekund, płci nie potwierdziliśmy, badanie szyjki tez było na palec, a że wszystko jest w porządku - to i ja jestem w sumie spokojna i nie cisnęłam lekarki o więcej...
    Schodzimy wreszcie z proga, mój fuckup z braniem tydzień żelaza też na lekarce nie zrobił wrażenia - hemoglobina prawie 14, ferrytyna 40. Do żelaza, ale takiego mini 30 mg wracamy 16tc.

Idę zjeść ogromny obiad na mieście i wracam do pracy. Z pracy oczywiście zażyczyli sobie świstek za każdą wizytę. Czuję się jak w podstawówce , gdy rodzice pisali zwolnienia.

Planuję urlop w przyszłym tygodniu, a potem chcę wziąć hybrydę. Dojazdy do biura sprawiają, że nie robię przerw w pracy co godzinę, nie mam drzemki poobiedniej, jesten wykończona po pracy, a potem gorzej śpię w nocy i nie mam czasu na ćwiczenia poza poranną rozgrzewką i chodzeniem... No nie jest to spoko, bo już puchną mi łydki i humor się pogarsza...

Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za trzymanie kciuków..!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 12:53

Mała mi, merci, MamaWPlanach, Agaat, Onaaa30, Olamonola, Fler, Clausix, LKBennett, evcix84 lubią tę wiadomość

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog jest bardzo dokładna i ja mam badania szyjkę co wizyte na fotelu plus przez usg pomiar. Ogolnie byla mi ta dr polecona i jestem z niej zadowolona, ale nie jest wylewna i trzeba dopytywać. Ogolnie odbieram to tak, że jest zmęczona i chyba nie ma ochoty na wylewne rozmowy. Krótko i na temat. Na pierwsze prenatalne wcisnęła mnie podczas swojego dyżuru w szpitalu i zeszła tylko do mnie do poradni to była tego dnia inna 🤭 taka miła i uspokajała mnie widząc że jestem zestresowana. Ta dr u której byłam jednorazowo byla baaardzo wylewna, pokazywała dzidziusia dokładnie mowila co widzi, ze jeszcze postara sie ładne zdjęcie zrobic, ale niestety Ideczka obróciła sie i nie chciała pozować. No I musiala mi ten wpis do karty ciazy zrobic 😬 prosila tez o wyniki z prenatalnych i jak wyjmowałam z teczki to widziała kartę ciąży heh

Onaaa30, Ishildur lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • Onaaa30 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😍 dawno nie pisałam ale tak mi leci ten czas, że nawet nie wiem kiedy. Robiłam ostatnio badania przed wizytą i wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu, do tego tsh mi wywaliło do 4. A mój prowadzący na urlopie do końca sierpnia. Powtórzyłam jeszcze badanie moczu z posiewem. Ale spanikowana i tak poszłam do innej lekarki w niedziele. Mimo umawiania na godzinę, czekałam u niej prawie 3 godziny na wizytę. Btw robiła mi łyżeczkowanie w lutym, nawet mnie pamiętała i ucieszyła się, że teraz się udało. Wypisała mi recepty na eurhyrox i antybiotyk. Zbadała małą, wszystko w porządku🩷 widząc ze chodzę do innego lekarza, nie chciała sama nic wpisywać do karty ciąży. Także mnie ta dodatkowa wizyta uspokoiła. I spokojnie czekam na wizyte u prowadzącego.
    Muszę pomału zacząć przeglądać strych i rzeczy po starszej siostrze, zobaczymy co się jeszcze nadaje i co muszę dokupić. Ciągle powtarzam,że jeszcze czas z wyprawką xd
    Proszę o dopisanie do kalnedarza 🗓 22.09 drugie prenatalne :)

MamaWPlanach, Alina Malina, Mała mi, MjakMarta, LKBennett, Ishildur, Clausix, evcix84 lubią tę wiadomość

1transfer beta 0
    2transfer udany
    🩷2023 babygirl
    Powrót po rodzeństwo 2025
    3transfer beta 0
    4transfer 01.2026 💔 podejrzenie cp finalnie łyżeczkowanie ;(
    Został ❄️🍀
    5 ostatni transfer 05 2026 bhcg 10dpt 245 12dpt 512 16dpt 2450
    Usg 21dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    Usg 16.06 mamy serduszko 🩷
    preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka ma wyniki 10/10, wszystko w środku normy 🥰 waży 240 g, dr potwierdził, że dziewczynka, termin porodu 22.01 bez zmian 🍀 mogę wrócić do jogi i pilatesu

Wpiszcie nasze następne badania 📆:
    7.09 - usg połówkowe
    29.09 - wizyta usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 14:46

Agaat, Onaaa30, Milagro ❤️‍🩹, MamaWPlanach, Alina Malina, Mała mi, MjakMarta, Fler, merci, Ishildur, Olamonola, Clausix, evcix84, Monika001 lubią tę wiadomość

2025 - start IVF
    4.02.26 - FET 4BB - 7 tc 💔
    6.05.26 - FET 3AB 🍀 4dpt ⏸️; 25.08 - 240 g 🥹🩷 dziewczynka 🩷

preg.png
  • Katia86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    06.08 miałam wizytę u prowadzącego 8 robiłam na tą wizytę morfologię, mocz, posiew, TSH,ft3,ft4 kolejną wizytę połówkowe mam 02.09 i w sumie na tą wizytę nie mówił mi nic o badaniach, powinnam coś zrobić czy nie??

Milagro ❤️‍🩹 lubi tę wiadomość

🫅86🤵85
    3 IUI- bez powodzenia
    2022 IVF
    4 IVF z własnych komorek
    I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
    II transfer IV/24- cb.
    Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
    IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
    1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
    2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
    3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025-10 dpt- 60 😍
    12 dpt- 152😍😍
    17.04 poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
    Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
    Allo MLR 0%
    6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
    7 procedurę z własnych komórek
    4 komórki 4 zarodki
    ❄️5.1.1 i 5.2.3 pgta 0 poprawnych 💔
    16.07.2026 Veracity zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia86 wrote:
    06.08 miałam wizytę u prowadzącego 8 robiłam na tą wizytę morfologię, mocz, posiew, TSH,ft3,ft4 kolejną wizytę połówkowe mam 02.09 i w sumie na tą wizytę nie mówił mi nic o badaniach, powinnam coś zrobić czy nie??
    Na połówkowe nie robi się morfologii :) to mi dr mówiła od I prenatalnych.

Katia86 lubi tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g
    Felia 🩷 D.
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta zaliczona...100 g... wszystko ok, na oko prowadzącej również chłopiec, ale żeby się jeszcze nie nastawiać...czysty posiew nie usatysfakcjonował lekarki, muszę jutro zrobić ogólne badanie moczu kolejny raz... robiłam w lipcu cytologię w PZU, również do powtórki, bo niby napisane, że nie stwierdzono w pobranym fragmencie komórek nowotworowych, ale w sumie nie wiem na jakieś podstawie lekarka stwierdziła, że świadczy to tylko, że w tym fragmencie nie stwierdzono, ale że niby nie ma pobrania z ujscia kanału i dziś drugi raz..
    Ogólnie to mam kiepski dzień...w pracy powiedziałam w zeszłym tygodniu, reakcja była bardzo ok...w sensie mojej przełożonej...ja mam umowę do końca grudnia, więc miałam świadomość, że powrotu nie mam...ale powiedziała, że porozmawia z Prezesem żebym mogła wrócić i ogólnie bardzo miła rozmowa... wczoraj przyszła po rozmowie z Prezesem i już mina wskazywała, że coś nie halo... powiedziała tylko, że Prezes kazał wystawić ogłoszenie...dziś przyszła i pyta ile ma dni urlopu, po czym mówi, że ja też muszę rozpisać urlop...a ja już jestem po 2 tygodniowym urlopie, więc sprawa jasna... wcześniej umowilysmy się, że będę pracować do połowy stycznia, jeśli nie będzie żadnych komplikacji z mojej strony...więc po tej kwestii ogłoszenia+urlopu stwierdziłam, że zapytam wprost...no i już odpowiedź była niby nadal proszę się nie martwić, tu jest dużo pracy itd...ale ja już widziałam zdenerwowanie... zupełnie inna rozmowa...sama jest w kropce, bo Prezes kazał wycofać ogłoszenie bo ma kogoś od siebie, kto przyjdzie jutro na rozmowę...ale to jest osoba z 0 doświadczeniem w tej pracy...więc przełożona nie jest zachwycona... powiedziałam otwarcie, że jeśli mam być 5 kolem u wozu, to ja nie będę może jednak na siłę pracować do tego stycznia...ale tu jest kwestia tego typu, ze ja zostanę, wyszkole tą osobę, będę do stycznia pracować i zostanę Jeleniem bez powrotu...z drugiej strony jest cień szansy na powrót... niewielki ale istnieje...a jak wcześniej pójdę na L4 niż w styczniu to już na 100% tego powrotu nie będzie... ogólnie, to mi przykro, bo chciałabym odpowiedzi wprost...nie mam powrotu i tyle, ale wiem przynajmniej na czym stoję...a w tym wypadku porażka totalna...a najgorsze, że to jest moja najlepsza praca, pracuje tam od października...i szkoda, że zostaje bez tej pracy

Mała mi lubi tę wiadomość

• Ishildur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa, strasznie mi przykro! Ochłoń trochę i zastanów się na chłodno, co byś chciała robić do stycznia i to rób. Może 2 miesiące pracy, podszkolenie częściowo zastępcy, a potem wybranie urlopów i zadbanie o siebie? Nie daj się wydoić ze wszystkiego. Jeśli byłaś dobrym pracownikiem, to szanse na powrót będą takie same, czy się teraz poświęcisz do stycznia czy np 2 miesiące.

LKBennett, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    Kropkaa, strasznie mi przykro! Ochłoń trochę i zastanów się na chłodno, co byś chciała robić do stycznia i to rób. Może 2 miesiące pracy, podszkolenie częściowo zastępcy, a potem wybranie urlopów i zadbanie o siebie? Nie daj się wydoić ze wszystkiego. Jeśli byłaś dobrym pracownikiem, to szanse na powrót będą takie same, czy się teraz poświęcisz do stycznia czy np 2 miesiące.
    Właśnie mam wrażenie, że chodzi o to żebym wyszkoliła ta osobę, a potem nara...i pewnie będą mnie zwodzić do końca, że niby tu jest dużo pracy i szansa jest zawsze...z resztą jak to . jest osoba od Prezesa, to wiadomo kto zostanie

• MjakMarta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to przykre z pracą. Po tym co piszesz też uważam, że po prostu chcą Cie teraz wykorzystać żebyś przeszkoliła tą nową osobę i nara. Niestety teraz ciężko o pracodawcę, który patrzy na dobro pracownika. Wiem, bo sama pracuje w takiej firmie. Po tym co tam zaobserwowałam widzę, że niestety ale pracodawcy patrzą tylko na dobro firmy, a pracownika zawsze można zastąpić. Nie przywiązują się do ludzi. Na pewno są firmy gdzie bardziej okazują te człowieczeństwo, ale to raczej mniejszość. Zazwyczaj najmniej przywiązania do pracownika w tych dużych firmach, wyznających zasady ESG, opisujących jak to oni dbają o pracowników, równouprawnienie, rozwój itd a w środku zgnilizna. Zastanów się czy chcesz, aż tak się poświęcać. Niestety za to nikt nie podziękuje.

Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze 🤗

Ishildur, Agaat lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    preg.png
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Kropka to przykre z pracą. Po tym co piszesz też uważam, że po prostu chcą Cie teraz wykorzystać żebyś przeszkoliła tą nową osobę i nara. Niestety teraz ciężko o pracodawcę, który patrzy na dobro pracownika. Wiem, bo sama pracuje w takiej firmie. Po tym co tam zaobserwowałam widzę, że niestety ale pracodawcy patrzą tylko na dobro firmy, a pracownika zawsze można zastąpić. Nie przywiązują się do ludzi. Na pewno są firmy gdzie bardziej okazują te człowieczeństwo, ale to raczej mniejszość. Zazwyczaj najmniej przywiązania do pracownika w tych dużych firmach, wyznających zasady ESG, opisujących jak to oni dbają o pracowników, równouprawnienie, rozwój itd a w środku zgnilizna. Zastanów się czy chcesz, aż tak się poświęcać. Niestety za to nikt nie podziękuje.

Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze 🤗
    Właśnie zdaję sobie sprawę, że to kwestia wykorzystania... niestety ja jestem glupia i za uczciwa...i póki dobrze się czuje, to chciałam pracować

• Alina Malina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro że tak wyszło :( najważniejsze że z dzieciątkiem dobrze. A z pracą to chyba bym ich olała i poszła gdy się poczuje że to moment żeby iść na zwolnienie.

Kropkaaa, LKBennett lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Fler Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat, czyli dokładnie ten sam błąd co ja z 2 tygodnie temu :D poszłam do lux medu po części po skierowania (które i tak dostałabym przez teleporadę) ale głównie by zobaczyć czy u córeczki wszystko jest ok. Lekarz był dopiero w trakcie specjalizacji i było po nim widać ten brak pewności siebie, choć to akurat był najmniejszy problem. Zrobił "dokładne" pomiary, choć ciągle powtarzał, że wcale nie musi tego robić :D no i później jak dostałam wydruk z tabelki z centylami to przeczytałam, że główkę ma dość małą. Oczywiście od razu zaczęłam się stresować ale później przypomnieliśmy sobie z mężem jak on słabo te wymiary robił. Akurat mąż dużo nagrywał podczas tego usg i na nagraniu też widzieliśmy, że dużej części główki nie zmierzył :/ w każdym razie już się chyba wyleczyłam z tych częstych wizyt i będę grzecznie chodzić tylko do swojego lekarza bo ta reszta to tylko zestresować potrafi.

Ishildur, fajnie, że wszystko jest w porządku :) a co do pracy to bierz tą hybrydę i w ogóle jak najwięcej zdalnej. W którym tc planujesz iść na zwolnienie? Z tymi świstkami to rzeczywiście jak w szkole. Już bez przesady. Mi też właśnie dojazdy rozwalały cały dzień, zwłaszcza jak ma się problemy ze snem to już w ogóle.

Kropka, bardzo mi przykro :( ale tak jak dziewczyny piszą- zastanów się na spokojnie, masz jeszcze trochę czasu więc za chwilę będziesz mogła chłodniej osądzić całą sytuację. Tak czy siak, rozumiem, że to trudna sytuacja :(

Co do uro fizjo to mam kontakt od swojej położnej i będę chyba jutro dzwonić. Wczoraj szukałam kolejnych ruchów małej i miałam podwiniętą koszulkę i nagle jak wstawałam to zauważyłam, że brzuch ułożył mi się w taki na szczęście jeszcze lekki, ale stożek. Boję się rozejścia mięśni bo ostatnio widziałam się z koleżanką, która rodziła z 4 miesiące temu i niestety tak jej się mięśnie rozeszły, że ma pomiędzy nimi dziurę na 3 cm. Po tym co jej uro fizjo powiedziała to najprawdopodobniej się już nie zejdą i jak już to może zrobić operacje. W każdym razie ona bardzo żałuje, że nie poszła w trakcie ciąży do uro fizjo bo teraz nic się nie da zrobić.
    Do tego właśnie wczoraj czytałam w "Mamy mamom" o rozejściu mięśni i niestety mam wszystkie te złe nawyki :D tzn. wstawanie od razu do pionu, zamiast najpierw na bok, do tego często sikam na zapas itd.

Agaat lubi tę wiadomość

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
    biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%➡️dalacin+metronidazol➡️3 biopsja- brak stanu zapalnego
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C 🧔🏻‍♂️ C1C2, ANA- dodatni, ANA 3
    cross-match- 15%
    FET 7.05.2026 3.1.1. (Cyclogest, Luteina, accofil)
    5 dpt ⏸️ , 6 dpt beta 38, 8 dpt beta 121, 11 dpt beta 812, 13 dpt beta 2478, 20 dpt beta 22057
    22 dpt crl 4 mm 💗, 8w2d crl 17 mm, 10w4d crl 41 mm,12w5d 69 mm
    FeliaTest zdrowa dziewczynka 🩷
    preg.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do swojej urofizjo na 10 września. To już będzie 17 tc, więc myślę, że dobry termin, bo zapraszała "w drugim trymestrze" ;)

Agaat lubi tę wiadomość

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    My też po wizycie i mamy 230g małej księżniczki. 🥰
    Wczoraj wieczorem czułam pod pępkiem łaskotanie, a potem dostałam 3 kopniaczki. Pierwszy kopniaczek to było takie puknięcie, drugi trochę mocniej, a trzeciego dostałam jak lekko puknęłam w brzuch. Potem falowanie w środku czułam. Dziś na wizycie zobaczyłam gdzie gwiazda ma kolanka i powiedziałam dr, że w tym miejscu wczoraj poczułam pierwsze kopniaki. Tak więc nareszcie czuję maleństwo i jest to wspaniałe uczucie 🥹
    Dr zmierzyła dziś wszystko, a jak patrzyłam jak zaczarowana na to jaka duża już jest nasza gwiazda.
    Poproszę o dopisanie do kalendarza;
    📆 13.10 wizyta u dr prowadzącej

Alina Malina, merci, Fler, MjakMarta, Ishildur, Kropkaaa, LKBennett, Monika001, Clausix, MamaWPlanach, Lwica_Lewka, Agaat, Mała mi, Mery0211, evcix84 lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g
    Felia 🩷 D.
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ