Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie! Zagrzały mnie te straszne historie i przykro mi że Was to spotkało.
    Nie bójcie się lekarzy, to nie bogowie.
    Sama chciałam jednym zostać, a finalnie jestem psychoterapeutką.
    Tylko ja sie ciesze jak moi pacjenci mi się " stawiają", a nasi ginekolodzy moga cieszyć się mniej :)

To sa ich obowiązki, dac Wam wyczerpującą wiedzę i odpowiedzi na pytania.
    Niedopuszczalne jest aby komentowali Waszą wagę, wygląd albo w jakikolwiek oceniali.
    Ja nie mam na to zgody i jeśli sie cos takiego dzieje to coraz częściej udaje mi się być ciocią Ciętą ripostą.
    Chociaż czasem mi się nie udaje i wtedy się złoszczę bardziej na siebie , bo jak skomentuje niestosowne zachowanie położnej albo lekarza to moze następnej dziewczyny to nie spotka.

a jak takie komentarze sie zdarzają to zmieniam lekarza! ( oczywiście mówię to z uprzywilejowanej pozycji ze stolicy)

Oni nas nie traktuja tak bardzo personalnie jak sądzimy :) dlatego mowię im wprost:
    _ Mam trzech lekarzy prowadzących w trzech szpitalach o najwyższej referencyjności w Warszawie., ( wpisuja sobie nazwiska , nie wiadomo gdzie wyląduje rodzić przecież)
    _Oddałam 18 litrów krwi, idę do rejestracji bez kolejki.
    _ Ujeżdżam NFZ jak sie da, bo płacę koszmarny ZUS.

To jest relacja klient - usługodawca.

Oni się nie obrażaja na nas że chodzimy do kogoś innego, a jak sie obrażają to jest ICH problem z własnym ego i niedojrzałością. Sami sa zależni od realiów NFZ i gwarantuje Wam że mają na co narzekać, tak jak my.
    Nie daje im to jednak prawa do wywższania się, robienia z nas głupich, patronizowania. A już w opiece prywatnej komentarze o byciu chudą! No szlag mnie trafia!

Będziemy rodzić. Ćwiczcę asertywność wobec nich, bo będą proponować procedury które będą inwazyjne, nie zawsze potrzebne. Dla nich wyjście poza protokół to zawsze dodatkowa praca i trud. Wiem że w moim wieku po 39 tygodniu beda mnie indukować. Wiem że 70% indukcji w moim wieku konczy się CC. Ale fantazjuje że może będzie mi dane urodzić naturalnie. I wtedy mam nadzieję dostać epidural/. Czy to wszystko będzie mozliwe na NFZ? Zwiekszam moje szanse bo WIEM jak wygląda aktualna wiedza i badania.
    Oni są odpowiedzialni żeby je egzekwować, ale mnie to nie zwalnia z tego żeby im tylko ufać :) wolę sprawdzić. Ale tak się dygam przemocy położniczej, ktora wiem jak wygląda z opowieści moich pacjentek.

Jak macie takiego co mu nie ufacie, zmieńcie go.

Ja też pracuję w relacji z pacjentem. To jest zajebiste obciążenie i ja go umiem znieść bo się tego ucze od 8 lat. Ale oni nie ogarniają naszych lęków, emocji. Czasem trzeba im powiedzieć w[prost. " straciłam trzy ciąże w tym jedną abortowałam 15 tygodniu, będę wdzięczna jak mi Pan wytłumaczy co to znaczy i czy wszystko ok, bo czegoś nie rozumiem."

Oni w toku hardcorowej pracy nabierają takiego pancerza, który ich chroni przed emocjami pacjentów. I przy okazji również nas to dehumanizuje. To nie znaczy że sie mamy na to godzić.

Uff ( ale się wkurzylam!)_ ( i wymądrzyłam)

merci, Alina Malina, MjakMarta, Ishildur, LKBennett, MamaWPlanach, Agaat, Mała mi lubią tę wiadomość

45l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

45 On: wszystko ok :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

10.04.2026 Prague Fertility center
    Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.

12.04 7 rozwijających się zarodeczków
    16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
    11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
    22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
    13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Dziewczyny,
    My też po wizycie i mamy 230g małej księżniczki. 🥰
    Wczoraj wieczorem czułam pod pępkiem łaskotanie, a potem dostałam 3 kopniaczki. Pierwszy kopniaczek to było takie puknięcie, drugi trochę mocniej, a trzeciego dostałam jak lekko puknęłam w brzuch. Potem falowanie w środku czułam. Dziś na wizycie zobaczyłam gdzie gwiazda ma kolanka i powiedziałam dr, że w tym miejscu wczoraj poczułam pierwsze kopniaki. Tak więc nareszcie czuję maleństwo i jest to wspaniałe uczucie 🥹
    Dr zmierzyła dziś wszystko, a jak patrzyłam jak zaczarowana na to jaka duża już jest nasza gwiazda.
    Poproszę o dopisanie do kalendarza;
    📆 13.10 wizyta u dr prowadzącej

Piękne uczucie pierwsze kopniaki ❤️❤️❤️❤️ 🥺🥺🥺 cudowne

Milagro ❤️‍🩹, Olamonola lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🥰 dziś przerwa w wizytach. Dobrze, że na wczorajszych wszystko ok z dzidziusiami. To najważniejsze ☺️
    Lwica_Lewka daj znać jeszcze co u Was 🤗

Miłego dnia Wam życzę ☀️🌻
    My zaczęliśmy mini remont pokoju dla naszej panienki. Gruntowanie ścian. Malowanie. Już czekam na efekt końcowy 🤭 Przychodzą kolejne paczki z rzeczami do pokoju i to tak cieszy 🥹 wczoraj przyszła chyba najpiękniejsza paczka z całej tej organizacji pokoiku- napis led. To się staje coraz bardziej realne i tak cieszy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 07:33

MamaWPlanach, Kropkaaa, Olamonola, Mała mi, Alina Malina, Lwica_Lewka, evcix84 lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Monika001 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Wizyta zaliczona...100 g... wszystko ok, na oko prowadzącej również chłopiec, ale żeby się jeszcze nie nastawiać...czysty posiew nie usatysfakcjonował lekarki, muszę jutro zrobić ogólne badanie moczu kolejny raz... robiłam w lipcu cytologię w PZU, również do powtórki, bo niby napisane, że nie stwierdzono w pobranym fragmencie komórek nowotworowych, ale w sumie nie wiem na jakieś podstawie lekarka stwierdziła, że świadczy to tylko, że w tym fragmencie nie stwierdzono, ale że niby nie ma pobrania z ujscia kanału i dziś drugi raz..
    Ogólnie to mam kiepski dzień...w pracy powiedziałam w zeszłym tygodniu, reakcja była bardzo ok...w sensie mojej przełożonej...ja mam umowę do końca grudnia, więc miałam świadomość, że powrotu nie mam...ale powiedziała, że porozmawia z Prezesem żebym mogła wrócić i ogólnie bardzo miła rozmowa... wczoraj przyszła po rozmowie z Prezesem i już mina wskazywała, że coś nie halo... powiedziała tylko, że Prezes kazał wystawić ogłoszenie...dziś przyszła i pyta ile ma dni urlopu, po czym mówi, że ja też muszę rozpisać urlop...a ja już jestem po 2 tygodniowym urlopie, więc sprawa jasna... wcześniej umowilysmy się, że będę pracować do połowy stycznia, jeśli nie będzie żadnych komplikacji z mojej strony...więc po tej kwestii ogłoszenia+urlopu stwierdziłam, że zapytam wprost...no i już odpowiedź była niby nadal proszę się nie martwić, tu jest dużo pracy itd...ale ja już widziałam zdenerwowanie... zupełnie inna rozmowa...sama jest w kropce, bo Prezes kazał wycofać ogłoszenie bo ma kogoś od siebie, kto przyjdzie jutro na rozmowę...ale to jest osoba z 0 doświadczeniem w tej pracy...więc przełożona nie jest zachwycona... powiedziałam otwarcie, że jeśli mam być 5 kolem u wozu, to ja nie będę może jednak na siłę pracować do tego stycznia...ale tu jest kwestia tego typu, ze ja zostanę, wyszkole tą osobę, będę do stycznia pracować i zostanę Jeleniem bez powrotu...z drugiej strony jest cień szansy na powrót... niewielki ale istnieje...a jak wcześniej pójdę na L4 niż w styczniu to już na 100% tego powrotu nie będzie... ogólnie, to mi przykro, bo chciałabym odpowiedzi wprost...nie mam powrotu i tyle, ale wiem przynajmniej na czym stoję...a w tym wypadku porażka totalna...a najgorsze, że to jest moja najlepsza praca, pracuje tam od października...i szkoda, że zostaje bez tej pracy

Kropkaaa, słaba sytuacja ogólnie. Ja bym jeszcze chwilkę popracowała, może coś się wyjaśni a jak nie to zadbaj o siebie i idz na L4. Nie ta praca to inna. A maluch jest najważniejszy.

U mnie jest taka sytuacja, że mam umowę na czas nieokreślony. Z racji moich plamień na początku ciąży, praktycznie cały czerwiec byłam na L4. Jak wróciłam to już szukali kogoś na moje zastępstwo. Zatrudniona została dziewczyna po szkole, którą mam przyuczyć. Za chwilę zacznie się 3 miesiąc jak pracujemy razem. Byłam pewna, że po pewnym czasie mam pójść na L4 a na ostatniej rozmowie z szefem kiedy zapytałam kiedy mam iść na L4, odpowiedział że najlepiej w ogóle jak dam radę 😬

Z jednej strony się cieszę a z drugiej, myślałam że trochę odpocznę, bo w pracy jednak stresy czasem się zdarzają.

03.2024 - histerolaparoskopia
    1️⃣ procedura - 10.2024, protokół krótki - ❌
    2️⃣ procedura - 11-12.2024, protokół długi - ❄️❄️
    1 FET 09.01.2025 4AA, CS, AH - β 6 i 11 dpt <2,30💔
    2 FET 07.02.2025 4CB, CN, AH - β 7dpt 9,0 | 10dpt 11,8 | 11dpt 12,00 | 13dpt 8,4 💔
    3️⃣ procedura - 04-05.2025, protokół długi - ❄️po PGT-a
    3 FET 15.07.2025 2BB, CN, AH - β 6 i 9dpt <2,30 💔😭
    29.08.2025 - Endobiome
    27.10.2025 - histerolaparoskopia
    Endometrioza I stopnia, adenomioza
    4️⃣ procedura - 12.2025-01.2026 - protokół długi - ❄️zdrowy ❄️(niska mozaika) po PGT-a
    03-05.2026 Diphereline
    4 FET 09.05.2026 2AA, CS, AH - 6dpt 32 | 7dpt 88 | 9dpt 270 | 11dpt 391 | 13dpt 713
    7w2d CRL 9,6mm i ❤️
    12+3 - I prenatalne 💙 niskie ryzyka
    zostań ze mną, proszę 🙏🥹🍀🤞

preg.png
  • Monika001 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Dziewczyny,
    My też po wizycie i mamy 230g małej księżniczki. 🥰
    Wczoraj wieczorem czułam pod pępkiem łaskotanie, a potem dostałam 3 kopniaczki. Pierwszy kopniaczek to było takie puknięcie, drugi trochę mocniej, a trzeciego dostałam jak lekko puknęłam w brzuch. Potem falowanie w środku czułam. Dziś na wizycie zobaczyłam gdzie gwiazda ma kolanka i powiedziałam dr, że w tym miejscu wczoraj poczułam pierwsze kopniaki. Tak więc nareszcie czuję maleństwo i jest to wspaniałe uczucie 🥹
    Dr zmierzyła dziś wszystko, a jak patrzyłam jak zaczarowana na to jaka duża już jest nasza gwiazda.
    Poproszę o dopisanie do kalendarza;
    📆 13.10 wizyta u dr prowadzącej

Cudownie ❤️
    Mnie się wydaje, że czuję "coś" już od soboty 🤔
    Choć z drugiej strony, od zawsze miałam przeboje z jelitami i przelewaniem w brzuchu z racji ibs, więc trochę się boję czy dobrze rozpoznaję czy to maluch czy jelita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 08:00

Ishildur, Olamonola lubią tę wiadomość

03.2024 - histerolaparoskopia
    1️⃣ procedura - 10.2024, protokół krótki - ❌
    2️⃣ procedura - 11-12.2024, protokół długi - ❄️❄️
    1 FET 09.01.2025 4AA, CS, AH - β 6 i 11 dpt <2,30💔
    2 FET 07.02.2025 4CB, CN, AH - β 7dpt 9,0 | 10dpt 11,8 | 11dpt 12,00 | 13dpt 8,4 💔
    3️⃣ procedura - 04-05.2025, protokół długi - ❄️po PGT-a
    3 FET 15.07.2025 2BB, CN, AH - β 6 i 9dpt <2,30 💔😭
    29.08.2025 - Endobiome
    27.10.2025 - histerolaparoskopia
    Endometrioza I stopnia, adenomioza
    4️⃣ procedura - 12.2025-01.2026 - protokół długi - ❄️zdrowy ❄️(niska mozaika) po PGT-a
    03-05.2026 Diphereline
    4 FET 09.05.2026 2AA, CS, AH - 6dpt 32 | 7dpt 88 | 9dpt 270 | 11dpt 391 | 13dpt 713
    7w2d CRL 9,6mm i ❤️
    12+3 - I prenatalne 💙 niskie ryzyka
    zostań ze mną, proszę 🙏🥹🍀🤞

preg.png
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika001, dobrze Cię rozumiem! Dziś mnie uelita obudziły nad ranem i długo się zastanawiałam, czy będę potrafić rozróżnić jelito od poważnych bóli czy szczęśliwych kopnięć...

Monika001 lubi tę wiadomość

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika001 wrote:
    Kropkaaa, słaba sytuacja ogólnie. Ja bym jeszcze chwilkę popracowała, może coś się wyjaśni a jak nie to zadbaj o siebie i idz na L4. Nie ta praca to inna. A maluch jest najważniejszy.

U mnie jest taka sytuacja, że mam umowę na czas nieokreślony. Z racji moich plamień na początku ciąży, praktycznie cały czerwiec byłam na L4. Jak wróciłam to już szukali kogoś na moje zastępstwo. Zatrudniona została dziewczyna po szkole, którą mam przyuczyć. Za chwilę zacznie się 3 miesiąc jak pracujemy razem. Byłam pewna, że po pewnym czasie mam pójść na L4 a na ostatniej rozmowie z szefem kiedy zapytałam kiedy mam iść na L4, odpowiedział że najlepiej w ogóle jak dam radę 😬

Z jednej strony się cieszę a z drugiej, myślałam że trochę odpocznę, bo w pracy jednak stresy czasem się zdarzają.
    Gdybym miała umowę na czas nieokreślony, to bym walczyła na ile to byłoby możliwe...a tutaj praktycznie wiem, że umowa z mocy prawa przedłuży się do dnia porodu, macierzyński z ZUS i na tym koniec, więc chyba mija się z celem moje poświęcenie i praca do końca

Ishildur lubi tę wiadomość

• Olamonola Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Właśnie zdaję sobie sprawę, że to kwestia wykorzystania... niestety ja jestem glupia i za uczciwa...i póki dobrze się czuje, to chciałam pracować

hej Kropeczko,
    dopóki samolot leci wierzmy że wyląduje :)
    Na razie nie wiadomo jak będzie :) Jakbym była Twoim szefem to na pewno widziałabym jak Ci zależy.
    Napisałaś też że póki co on Cię bardzo potrzebuje.
    Myślę że może tak jest że on sam nie wie jeszcze jak będzie :) A za rok może się okazać że po macierzyńskim wrócisz i jeszcze dostaniesz kasę lepszą albo stanowisko.
    Jakoś mi trudno uwierzyć że jesteś głupia jak tak piszesz - ale jak słyszę w gabinecie od moich pacjentek takie surowe oceny samych siebie, to zazwyczaj jest znak że jest tam coś ważnego do odkrycia :)
    Nie dawaj się swojemu krytykowi i katastrofizowaniu.

Jak myślimy o katastrofie i kminimy wszystkie najgorsze scenariusze, to nasz mózg myśli że rozwiązuje jakiś problem, i że realnie się tym zajmuje. Tymczasem, to kompletnie nie rozwiązuje nic i jedyne co przynosi to wyższy poziom lęku, dysregulację i finalnie przykre objawy z ciała.

Trzymam mocno za Ciebie kciuki żebyś dostała jakiś znak co Cię uspokoi. Ja też się z tym mierzę, teraz po miesiącu L4 wracam do gabinetu. NIe martwię się o pracę potem, ale marwtię się o pieprzony ZuS i zasiłki, na własnej działalności jest to dość nieprzewidywalny temat. I mimo że z kasą nie jest najgorzej to ta zależność od systemu, dużo mi robi niepokoju.

Czasem nic innego niż jego akceptacja mi nie zostaje :)

Lwica_Lewka, LKBennett lubią tę wiadomość

45l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

45 On: wszystko ok :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

10.04.2026 Prague Fertility center
    Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.

12.04 7 rozwijających się zarodeczków
    16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
    11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
    22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
    13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Agaat Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaaa wrote:
    Gdybym miała umowę na czas nieokreślony, to bym walczyła na ile to byłoby możliwe...a tutaj praktycznie wiem, że umowa z mocy prawa przedłuży się do dnia porodu, macierzyński z ZUS i na tym koniec, więc chyba mija się z celem moje poświęcenie i praca do końca

Też jestem tego zdania, co Monika001. Mam wiele koleżanek w ciąży i po i wśród nich nie znalazłam ani jednego przykładu dobrej woli u pracodawcy. Zawsze wraz z informacją o ciąży kończyły się obietnice o awansach, podwyżkach i przedłużeniu umowy i jedyne na co mogły liczyć to zwodzenie ich, żeby jak najpóźniej poszły na L4 😞 Po Twojej historii mam przeczucie, że u Ciebie też by tak było, więc ja bym szła w stronę L4.

Kropkaaa, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Hej dziewczyny 🥰 dziś przerwa w wizytach. Dobrze, że na wczorajszych wszystko ok z dzidziusiami. To najważniejsze ☺️
    Lwica_Lewka daj znać jeszcze co u Was 🤗

Miłego dnia Wam życzę ☀️🌻
    My zaczęliśmy mini remont pokoju dla naszej panienki. Gruntowanie ścian. Malowanie. Już czekam na efekt końcowy 🤭 Przychodzą kolejne paczki z rzeczami do pokoju i to tak cieszy 🥹 wczoraj przyszła chyba najpiękniejsza paczka z całej tej organizacji pokoiku- napis led. To się staje coraz bardziej realne i tak cieszy ❤️

Cudownie ❤️❤️❤️ mój mąż w weekend będzie tapetę ściągał z jednej ściany bankrutuje jest tapeta i też będzie przygotowywał do malowania 😀😀

MjakMarta lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kropkaaa super, że u maluszka wszystko ok♥️

A sytuacji w pracy współczuję.. Tylko doprecyzuje jeszcze, ta umowa kończy Ci się teraz w grudniu 2026?
    Jeśli tak, to pracodawca z automatu musi Ci przedłużyć do dnia porodu. Czy będzie wspaniałomyślny i altruistycznie przedłuży Ci na dłużej i da gwarancję powrotu? Chciałabym wierzyć w taką dobroć firm.. Jednak z tego co piszesz to jest duża firma z prezesem na czele. W takich firmach zazwyczaj nie liczą się ludzie, tylko kasa i cele. A my-kobiety ciężarne jesteśmy dla takich firm ciężarem. Sama pracuję w mojej korpo-firmie 16 lat, mam umowę na czas nieokreślony. Przez te wszystkie lata dawałam z siebie 100%, mocno się angażując w tę robotę i nie chodząc praktycznie na żadne zwolnienia lekarskie. I szczerze, nawet w takiej sytuacji nie mam pewności czy będę miała do czego wracać🤷 Było fajnie, gdy byłam na każde zawołanie pracodawcy, ale obecne 5 miesięcy L4+ rok macierzyńskiego/rodzicielskiego+ zaległy urlop za 2026 i 2027 sprawia, że wypadnę z obiegu na długi czas. A w firmie wszystkie trybiki muszą się kręcić. Wiem, że KP gwarantuje wiele, ale w praktyce to różnie bywa i te wszystkie wartości firmy o których pisała Marta, ładnie wyglądają tylko na papierze..
    Nie chcę Cię nastrajać negatywnie i straszyć (mam nadzieję, że Twój prezes będzie tym lepszym), tylko pokazać, że nie warto stawiać pracy na pierwszym miejscu.
    Nie wiem jak wygląda Twoja praca, czy mocno obciąża Cię i stresuje, bo najważniejsze jest Twoje dobro i dzidzi.
    Masz termin porodu na luty.. przemyśl i przeglądaj z mężem/partnerem czy naprawdę chcesz pracować do połowy stycznia w obecnej sytuacji? Teraz czujesz się dobrze, ale na przestrzeni najbliższych miesięcy atmosfera pracy i stres może wpływać na Ciebie bardzo negatywnie. Chcesz dobrze do firmy, ja miałam potworne wyrzuty sumia, gdy szłam na L4, ale nie warto. Mało jest pracodawców, którzy docenią takie poświęcenie.
    Daj sobie czas na przemyślenie sytuacji, gdy emocje opadną i podejmij decyzję najlepszą dla siebie (i swojego dziecka). Powodzenia🍀

MjakMarta lubi tę wiadomość

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

preg.png
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    hej Kropeczko,
    dopóki samolot leci wierzmy że wyląduje :)
    Na razie nie wiadomo jak będzie :) Jakbym była Twoim szefem to na pewno widziałabym jak Ci zależy.
    Napisałaś też że póki co on Cię bardzo potrzebuje.
    Myślę że może tak jest że on sam nie wie jeszcze jak będzie :) A za rok może się okazać że po macierzyńskim wrócisz i jeszcze dostaniesz kasę lepszą albo stanowisko.
    Jakoś mi trudno uwierzyć że jesteś głupia jak tak piszesz - ale jak słyszę w gabinecie od moich pacjentek takie surowe oceny samych siebie, to zazwyczaj jest znak że jest tam coś ważnego do odkrycia :)
    Nie dawaj się swojemu krytykowi i katastrofizowaniu.

Jak myślimy o katastrofie i kminimy wszystkie najgorsze scenariusze, to nasz mózg myśli że rozwiązuje jakiś problem, i że realnie się tym zajmuje. Tymczasem, to kompletnie nie rozwiązuje nic i jedyne co przynosi to wyższy poziom lęku, dysregulację i finalnie przykre objawy z ciała.

Trzymam mocno za Ciebie kciuki żebyś dostała jakiś znak co Cię uspokoi. Ja też się z tym mierzę, teraz po miesiącu L4 wracam do gabinetu. NIe martwię się o pracę potem, ale marwtię się o pieprzony ZuS i zasiłki, na własnej działalności jest to dość nieprzewidywalny temat. I mimo że z kasą nie jest najgorzej to ta zależność od systemu, dużo mi robi niepokoju.

Czasem nic innego niż jego akceptacja mi nie zostaje :)
    Tyle, że moja umowa z dniem porodu kończy się z automatu...i mój pracodawca nie ma wobec mnie żadnych obowiązków potem...tym bardziej, że jest to osoba od Prezesa...więc wiadomo, że to Ona zostanie.. niestety obecnie faktycznie czarnowidztwo 😔 jeszcze mam na uwadze, że po macierzyńskim z ZUSu zostaję bezrobotna...

• Alina Malina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:
    Też jestem tego zdania, co Monika001. Mam wiele koleżanek w ciąży i po i wśród nich nie znalazłam ani jednego przykładu dobrej woli u pracodawcy. Zawsze wraz z informacją o ciąży kończyły się obietnice o awansach, podwyżkach i przedłużeniu umowy i jedyne na co mogły liczyć to zwodzenie ich, żeby jak najpóźniej poszły na L4 😞 Po Twojej historii mam przeczucie, że u Ciebie też by tak było, więc ja bym szła w stronę L4.

Ja planuję pracować do połowy 8 miesiąca i zamiast dziękuję za heroiczną postawę to szef wymyślił że mam gdzieś lecieć w 8 miesiącu ciąży 😂😂😂😂jeszcze nie zdążyłam go wyśmiać w twarz, bo doszło do to mnie niebezpośrednio. Od jego zastępcy, który też się uśmiał. Także wiecie. Pracodawcy są delulu. Zero litości naprawdę.

Kropkaaa lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wczorajszej wizycie, z synusiem i ze mną wszystko dobrze. Chłopak waży już ponad 180 gram, tętno, przepływy, szyjka ok. Dostałam zielone światło na ćwiczenia, więc ruszam z tematem. A co do posiewu, to wyszedł jałowy (wcześniej w badaniu moczu były bakterie). Lekarz powiedział, że jeśli są bakterie w moczu, a nie ma azotanów, to nie trzeba wykonywać posiewu, więc chyba się pospieszyłam, ale wolałam sprawdzić.

Postanowiłam od września zrobić sobie listę zakupowo-wyprawkową, bo Wy jesteście moją motywacją.

@Olamanola mam podobne podejście do Ciebie względem systemu zdrowia, też chodzę na NFZ na wizyty ( oczywiście mam też bardzo dobrego specjalistę prywatnie), płacimy tyle składek, to nam się po prostu należy. Tak więc chodzę do diabetologa, hematologa, endokrynologa, kardiologa i ginekologa na NFZ. Odpada mi większość opłat za badania, a mam ich sporo.

@Kropkaaa bardzo mi przykro, że w tym pięknym czasie musisz się mierzyć ze stresem w pracy. Łatwo nam z boku doradzać, ale nikt nie jest w Twojej sytuacji. Nie wiesz niestety, czy praca na Ciebie poczeka. Może warto się aż tak nie poświęcać i zadbać o siebie i maleństwo.
    Dobrze, że posiew wyszedł Ci jałowy, pewnie teraz kolejne badanie moczu też będzie ok. Ja na przyszłość będę dbać o większą sterylność pobrania próbki do badania, porządne umycie się oraz zastosowanie papierowych ręczników jednorazowych, żeby nie wprowadzić żadnych bakterii.

@MjakMarta fajnie, że ruszyliście z remontem pokoju. Też planujemy zrobić malowanie we wrześniu. Ten napis led mnie zaciekawił!

Podobnie jak reszta Dziewczyn czekam na ruchy maleństwa, wydaje mi się, że czasami coś tam czuję, ale nie są to jeszcze kopniaki.

Agaat, Clausix, MamaWPlanach, Alina Malina, merci, MjakMarta, Mała mi, Olamonola, evcix84 lubią tę wiadomość

11.2021 - starania naturalne
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
    ✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny, zespół antyfosfolipidowy, hormony
    ✅AMH - 2,65
    ✅nasienie + fragmentacja DNA,HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%, NK 12%, cytokiny
    ❌cross match - 29%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    1️⃣ IVF
    • 08.2024 -11x🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 -1 zdrowy ❄️ pgt-a
    16.11 transfer ❄️❌
    2️⃣ IVF
    • 01.2025 -12x🥚
    • 2x❄️❄️ - pgt-a ❌❌
    3️⃣ IVF
    • 05.2025 -9x🥚- 1x❄️ - pgt-a ❌
    4️⃣ IVF
    • 06.2025 -7x🥚- 0x❄️
    5️⃣ IVF
    • 4.2026 - 6x❄️ (3 pgt-a i 2❄️❄️ zdrowe)
    •18.05 transfer 5.1.1
    Beta: 5 dpt - 22, 7 dpt - 112, 10 dpt - 470
    preg.png
  • Agaat Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam jeszcze moim wczorajszym zakupem! Udało mi się wyrwać na OLX używany dosłownie kilka miesięcy Venicci Tinum Upline 2w1 w kolorze Taupe za 1500 zł ze wszystkimi akcesoriami w cenie (dwie torby do wózka, adaptery do fotelika, podwyższenie do gondoli, parasol i wiele innych). Chciałam się tylko rozeznać w temacie używek, weszłam na OLX i od razu wyskoczył mi ten wózek. Jechaliśmy z zerowym nastawieniem, a okazało się, że był w stanie idealnym. Nawet stelaż nie był porysowany 😁

LKBennett, MamaWPlanach, merci, Alina Malina, MjakMarta, Lwica_Lewka, Fler, Mała mi, Olamonola, evcix84 lubią tę wiadomość

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWPlanach wrote:
    @Kropkaaa super, że u maluszka wszystko ok♥️

A sytuacji w pracy współczuję.. Tylko doprecyzuje jeszcze, ta umowa kończy Ci się teraz w grudniu 2026?
    Jeśli tak, to pracodawca z automatu musi Ci przedłużyć do dnia porodu. Czy będzie wspaniałomyślny i altruistycznie przedłuży Ci na dłużej i da gwarancję powrotu? Chciałabym wierzyć w taką dobroć firm.. Jednak z tego co piszesz to jest duża firma z prezesem na czele. W takich firmach zazwyczaj nie liczą się ludzie, tylko kasa i cele. A my-kobiety ciężarne jesteśmy dla takich firm ciężarem. Sama pracuję w mojej korpo-firmie 16 lat, mam umowę na czas nieokreślony. Przez te wszystkie lata dawałam z siebie 100%, mocno się angażując w tę robotę i nie chodząc praktycznie na żadne zwolnienia lekarskie. I szczerze, nawet w takiej sytuacji nie mam pewności czy będę miała do czego wracać🤷 Było fajnie, gdy byłam na każde zawołanie pracodawcy, ale obecne 5 miesięcy L4+ rok macierzyńskiego/rodzicielskiego+ zaległy urlop za 2026 i 2027 sprawia, że wypadnę z obiegu na długi czas. A w firmie wszystkie trybiki muszą się kręcić. Wiem, że KP gwarantuje wiele, ale w praktyce to różnie bywa i te wszystkie wartości firmy o których pisała Marta, ładnie wyglądają tylko na papierze..
    Nie chcę Cię nastrajać negatywnie i straszyć (mam nadzieję, że Twój prezes będzie tym lepszym), tylko pokazać, że nie warto stawiać pracy na pierwszym miejscu.
    Nie wiem jak wygląda Twoja praca, czy mocno obciąża Cię i stresuje, bo najważniejsze jest Twoje dobro i dzidzi.
    Masz termin porodu na luty.. przemyśl i przeglądaj z mężem/partnerem czy naprawdę chcesz pracować do połowy stycznia w obecnej sytuacji? Teraz czujesz się dobrze, ale na przestrzeni najbliższych miesięcy atmosfera pracy i stres może wpływać na Ciebie bardzo negatywnie. Chcesz dobrze do firmy, ja miałam potworne wyrzuty sumia, gdy szłam na L4, ale nie warto. Mało jest pracodawców, którzy docenią takie poświęcenie.
    Daj sobie czas na przemyślenie sytuacji, gdy emocje opadną i podejmij decyzję najlepszą dla siebie (i swojego dziecka). Powodzenia🍀
    Frima nie jest duża i niestety bardzo lubię ta pracę...wiem, że umowa przedłuży się do porodu...bo przy okazji taki psikus, że pracuje w Kadrach 😉 w tej sytuacji chyba nie będę pracować do tego stycznia, bo niestety nikt tego nie doceni

• Kropkaaa Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Ja planuję pracować do połowy 8 miesiąca i zamiast dziękuję za heroiczną postawę to szef wymyślił że mam gdzieś lecieć w 8 miesiącu ciąży 😂😂😂😂jeszcze nie zdążyłam go wyśmiać w twarz, bo doszło do to mnie niebezpośrednio. Od jego zastępcy, który też się uśmiał. Także wiecie. Pracodawcy są delulu. Zero litości naprawdę.
    Hahaha...no to bardzo wspaniałomyślnie 🤦

Alina Malina lubi tę wiadomość

• Clausix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:
    Pochwalę się Wam jeszcze moim wczorajszym zakupem! Udało mi się wyrwać na OLX używany dosłownie kilka miesięcy Venicci Tinum Upline 2w1 w kolorze Taupe za 1500 zł ze wszystkimi akcesoriami w cenie (dwie torby do wózka, adaptery do fotelika, podwyższenie do gondoli, parasol i wiele innych). Chciałam się tylko rozeznać w temacie używek, weszłam na OLX i od razu wyskoczył mi ten wózek. Jechaliśmy z zerowym nastawieniem, a okazało się, że był w stanie idealnym. Nawet stelaż nie był porysowany 😁

Ja miałam jeszcze nic nie kupować... ale wyświetlił mi się na vinted bujak z babybjorna z zabawkami za 120 zł, w całkiem fajnym stanie, więc się nie powstrzymałam 😅 Dziwny pierwszy zakup, no ale cóż haha 🤷‍♀️

Agaat, Alina Malina, merci, MjakMarta, Lwica_Lewka, MamaWPlanach, Mała mi, Olamonola, evcix84 lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • merci Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #badaniemoczu jakby potem ktoś chciał szukać 😄
    Odkopałam swoje materiały do egzaminu i z racji na to, że temat moczu i bakterii wraca jak bumerang to wrzucam wam fragment z "Wytyczne Polskiego Towarzystwa Urologicznego, Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej dotyczące diagnostyki, terapii i postępowania w pozaszpitalnych zakażeniach dolnych dróg moczowych"

dla pełnego zrozumienia jeszcze 2 definicje:
    Bakteriomocz – obecność bakterii w mianie znamiennym w moczu pobranym z dróg moczowych potwierdzona badaniem mikrobiologicznym (posiew).
    Bezobjawowy bakteriomocz – obecność bakterii w moczu w mianie znamiennym bez towarzyszących objawów miejscowych i ogólnoustrojowych. Do rozpoznania wymagane jest stwierdzenie tego samego gatunku bakterii w dwóch kolejnych badaniach. (posiew!!)

tym słowem "znamiennym" nie zaprzątałabym sobie głowy, bo to już do oceny przez lekarza

b9f0e24af049d.jpghttps://zapodaj.net/plik-BA48GCkPYJ

jakby ktoś był zainteresowany całym tekstem:
    https://www.termedia.pl/Wytyczne-Polskiego-Towarzystwa-Urologicznego-Polskiego-Towarzystwa-Ginekologow-i-Poloznikow-oraz-Polskiego-Towarzystwa-Medycyny-Rodzinnej-dotyczace-diagnostyki-terapii-i-postepowania-w-pozaszpitalnych,98,54693,1,1.html

z racji na to, że u mnie praktycznie w każdym badaniu moczu wychodzą jakieś bakterie, nawet niewielka ilość to robię od razu posiew. Może to nadgorliwość. Ale wolę dorzucić te 15-20zł, zrobić od razu badanie i mieć spokojną głowę. Oraz uniknąć nadrozpoznawania i niepotrzebnych antybiotyków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 10:54

Lwica_Lewka, Olamonola lubią tę wiadomość

👩 '96
    PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa II prenatalne 475g
    preg.png
  • Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    #badaniemoczu jakby potem ktoś chciał szukać 😄
    Odkopałam swoje materiały do egzaminu i z racji na to, że temat moczu i bakterii wraca jak bumerang to wrzucam wam fragment z "Wytyczne Polskiego Towarzystwa Urologicznego, Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej dotyczące diagnostyki, terapii i postępowania w pozaszpitalnych zakażeniach dolnych dróg moczowych"

dla pełnego zrozumienia jeszcze 2 definicje:
    Bakteriomocz – obecność bakterii w mianie znamiennym w moczu pobranym z dróg moczowych potwierdzona badaniem mikrobiologicznym (posiew).
    Bezobjawowy bakteriomocz – obecność bakterii w moczu w mianie znamiennym bez towarzyszących objawów miejscowych i ogólnoustrojowych. Do rozpoznania wymagane jest stwierdzenie tego samego gatunku bakterii w dwóch kolejnych badaniach. (posiew!!)

tym słowem "znamiennym" nie zaprzątałabym sobie głowy, bo to już do oceny przez lekarza

b9f0e24af049d.jpghttps://zapodaj.net/plik-BA48GCkPYJ

jakby ktoś był zainteresowany całym tekstem:
    https://www.termedia.pl/Wytyczne-Polskiego-Towarzystwa-Urologicznego-Polskiego-Towarzystwa-Ginekologow-i-Poloznikow-oraz-Polskiego-Towarzystwa-Medycyny-Rodzinnej-dotyczace-diagnostyki-terapii-i-postepowania-w-pozaszpitalnych,98,54693,1,1.html

z racji na to, że u mnie praktycznie w każdym badaniu moczu wychodzą jakieś bakterie, nawet niewielka ilość to robię od razu posiew. Może to nadgorliwość. Ale wolę dorzucić te 15-20zł, zrobić od razu badanie i mieć spokojną głowę. Oraz uniknąć nadrozpoznawania i niepotrzebnych antybiotyków.
    Dzięki za rozpiskę, dużo wyjaśnia.
    Pytanko, za posiew płacisz tylko 15-20 zł? Ja w szpitalu w Zakładzie bakteriologii zapłaciłam 90 zł 😱

11.2021 - starania naturalne
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
    ✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny, zespół antyfosfolipidowy, hormony
    ✅AMH - 2,65
    ✅nasienie + fragmentacja DNA,HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%, NK 12%, cytokiny
    ❌cross match - 29%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    1️⃣ IVF
    • 08.2024 -11x🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 -1 zdrowy ❄️ pgt-a
    16.11 transfer ❄️❌
    2️⃣ IVF
    • 01.2025 -12x🥚
    • 2x❄️❄️ - pgt-a ❌❌
    3️⃣ IVF
    • 05.2025 -9x🥚- 1x❄️ - pgt-a ❌
    4️⃣ IVF
    • 06.2025 -7x🥚- 0x❄️
    5️⃣ IVF
    • 4.2026 - 6x❄️ (3 pgt-a i 2❄️❄️ zdrowe)
    •18.05 transfer 5.1.1
    Beta: 5 dpt - 22, 7 dpt - 112, 10 dpt - 470
    preg.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ