❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
A to się pochwalę, może kogoś zainspiruje do "innej" lampki w pokoju.Lwica_Lewka wrote:Jesteśmy po wczorajszej wizycie, z synusiem i ze mną wszystko dobrze. Chłopak waży już ponad 180 gram, tętno, przepływy, szyjka ok. Dostałam zielone światło na ćwiczenia, więc ruszam z tematem. A co do posiewu, to wyszedł jałowy (wcześniej w badaniu moczu były bakterie). Lekarz powiedział, że jeśli są bakterie w moczu, a nie ma azotanów, to nie trzeba wykonywać posiewu, więc chyba się pospieszyłam, ale wolałam sprawdzić.
Postanowiłam od września zrobić sobie listę zakupowo-wyprawkową, bo Wy jesteście moją motywacją.
@Olamanola mam podobne podejście do Ciebie względem systemu zdrowia, też chodzę na NFZ na wizyty ( oczywiście mam też bardzo dobrego specjalistę prywatnie), płacimy tyle składek, to nam się po prostu należy. Tak więc chodzę do diabetologa, hematologa, endokrynologa, kardiologa i ginekologa na NFZ. Odpada mi większość opłat za badania, a mam ich sporo.
@Kropkaaa bardzo mi przykro, że w tym pięknym czasie musisz się mierzyć ze stresem w pracy. Łatwo nam z boku doradzać, ale nikt nie jest w Twojej sytuacji. Nie wiesz niestety, czy praca na Ciebie poczeka. Może warto się aż tak nie poświęcać i zadbać o siebie i maleństwo.
Dobrze, że posiew wyszedł Ci jałowy, pewnie teraz kolejne badanie moczu też będzie ok. Ja na przyszłość będę dbać o większą sterylność pobrania próbki do badania, porządne umycie się oraz zastosowanie papierowych ręczników jednorazowych, żeby nie wprowadzić żadnych bakterii.
@MjakMarta fajnie, że ruszyliście z remontem pokoju. Też planujemy zrobić malowanie we wrześniu. Ten napis led mnie zaciekawił!
Podobnie jak reszta Dziewczyn czekam na ruchy maleństwa, wydaje mi się, że czasami coś tam czuję, ale nie są to jeszcze kopniaki.

Do sypialni na noc zamówiłam przenośną, ładowaną z czerwonym światłem, które podobno nie zaburza wydzielania melatoniny. W sumie w naszej lampce sypialnianej mamy też żarówkę ze zmienianym światłem na pilot. Ta lampka napis led bedzie w pokoju na ścianie i planuję ją odpalać przy drzemkach. Wiadomo w grudniu dzień krótki. Fajnie, bo ma regulacje natężenia i barwy światła (ciepłe, chłodne) i kosztowała niecałą stówkę 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 12:34
MamaWPlanach, Monika001, merci, Onaaa30, Alina Malina, Mała mi, Olamonola, Lwica_Lewka, evcix84, Mery0211 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️
4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
Wdrożone leczenie immuno ⬆️
01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️
11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
18w6d zdrowa dziewczyna 🩷

Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰 -
Jakoś tak wychodzi, robię w lokalnych laboratoriach.Lwica_Lewka wrote:Dzięki za rozpiskę, dużo wyjaśnia.
Pytanko, za posiew płacisz tylko 15-20 zł? Ja w szpitalu w Zakładzie bakteriologii zapłaciłam 90 zł 😱
To już przegięcie, ale sprawdziłam w naszym szpitalnym labie też taka cena. To chyba nawet sieciówki jak diagnostyka czy Alab mają taniej👩 '96
PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
I-III FET - beta <0,1
20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
15+4 165g bobasa II prenatalne 475g

-
Piękna ta lampka 🩷MjakMarta wrote:A to się pochwalę, może kogoś zainspiruje do "innej" lampki w pokoju.

Do sypialni na noc zamówiłam przenośną, ładowaną z czerwonym światłem, które podobno nie zaburza wydzielania melatoniny. W sumie w naszej lampce sypialnianej mamy też żarówkę ze zmienianym światłem na pilot. Ta lampka napis led bedzie w pokoju na ścianie i planuję ją odpalać przy drzemkach. Wiadomo w grudniu dzień krótki. Fajnie, bo ma regulacje natężenia i barwy światła (ciepłe, chłodne) i kosztowała niecałą stówkę 🤭
Też bardzo podoba mi się imię Ida 😍 dałabym tak drugiej córci na imię, ale pierwsza to Iza i stary się kłóci, że mu się to nie widzi... -
To trochę mniej spotykane imię i może stary musi się oswoić 🤭 mój też na początku kręcił nosem, ale po jakimś czasie przyznał, że mu się spodobało. Całe szczęście, bo mi ciężko wybrać było inne imię, chodziła za mną Pola i Adela, ale jednak Ida na pierwszym miejscu. Mąż poczatkowo wspomniał o Zuzannie, ale mi sie jakoś źle kojarzy i nie pasuje do nazwiska 😆Onaaa30 wrote:Piękna ta lampka 🩷
Też bardzo podoba mi się imię Ida 😍 dałabym tak drugiej córci na imię, ale pierwsza to Iza i stary się kłóci, że mu się to nie widzi...
evcix84 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️

MjakMarta wrote:To trochę mniej spotykane imię i może stary musi się oswoić 🤭 mój też na początku kręcił nosem, ale po jakimś czasie przyznał, że mu się spodobało. Całe szczęście, bo mi ciężko wybrać było inne imię, chodziła za mną Pola i Adela, ale jednak Ida na pierwszym miejscu. Mąż poczatkowo wspomniał o Zuzannie, ale mi sie jakoś źle kojarzy i nie pasuje do nazwiska 😆
Piękne imię, córka u nas miała być Ida albo Helena ❤️ -
Dziewczyny gratuluję pięknych wizyt 😊 ja na swoją czekam do poniedziałku. Powiedzcie mi czy lekarze informują Was jaką macie długość szyjki ? Nie powiem, że spędza mi to sen z powiek. W pierwszej ciąży mi się skracała i teraz trochę panikuje jak gdzieś więcej pochodzę czy porobie cięższych rzeczy... W ogóle dziś czuje się strasznie słaba, mam niskie ciśnienie. Pije właśnie kawę, bo narazie wolę się nią poratować niż tabletkami na ból głowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 14:44
Olamonola lubi tę wiadomość
-
Miałam mierzoną szyjkę w 14+4 i wczoraj w 18+3. Zgłosiłam dr, że czuję kłucia w szyjce i w krzyżu. Wszystko jest ok, dostalam na karcie z wizyty info o długości szyjki. Pierwszy pomiar miałam 3,15cm, a wczoraj 3,28cm. Szyjka zamknięta, bez cech zapalenia czy infekcji.Mała mi wrote:Dziewczyny gratuluję pięknych wizyt 😊 ja na swoją czekam do poniedziałku. Powiedzcie mi czy lekarze informują Was jaką macie długość szyjki ? Nie powiem, że spędza mi to sen z powiek. W pierwszej ciąży mi się skracała i teraz trochę panikuje jak gdzieś więcej pochodzę czy porobie cięższych rzeczy... W ogóle dziś czuje się strasznie słaba, mam niskie ciśnienie. Pije właśnie kawę, bo narazie wolę się nią poratować niż tabletkami na ból głowy.
Dzisiaj też taka chodzę śnięta, oczy mi się zamykają, ale za to mała już do mnie kilka razy zapukała od rana 🥰
Mała mi, MjakMarta, Fler lubią tę wiadomość
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
IVF:
I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF 10/24 ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g; 18+3 230g
Felia 🩷 D.
✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0
✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

-
Długość szyjki mierzy się na USG przezpochwowym i powinnaś mieć wpisany pomiar do karty ciąży jeśli był robionyMała mi wrote:Dziewczyny gratuluję pięknych wizyt 😊 ja na swoją czekam do poniedziałku. Powiedzcie mi czy lekarze informują Was jaką macie długość szyjki ? Nie powiem, że spędza mi to sen z powiek. W pierwszej ciąży mi się skracała i teraz trochę panikuje jak gdzieś więcej pochodzę czy porobie cięższych rzeczy... W ogóle dziś czuje się strasznie słaba, mam niskie ciśnienie. Pije właśnie kawę, bo narazie wolę się nią poratować niż tabletkami na ból głowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 14:57
Mała mi lubi tę wiadomość
👩 '96
PMOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
I-III FET - beta <0,1
20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
15+4 165g bobasa II prenatalne 475g

-
Milagro ❤️🩹 wrote:Miałam mierzoną szyjkę w 14+4 i wczoraj w 18+3. Zgłosiłam dr, że czuję kłucia w szyjce i w krzyżu. Wszystko jest ok, dostalam na karcie z wizyty info o długości szyjki. Pierwszy pomiar miałam 3,15cm, a wczoraj 3,28cm. Szyjka zamknięta, bez cech zapalenia czy infekcji.
Dzisiaj też taka chodzę śnięta, oczy mi się zamykają, ale za to mała już do mnie kilka razy zapukała od rana 🥰
Cudownie. Ja raz poczułam, teraz czasem coś odczuwam, ale chyba to jelita😅. Właśnie też odczuwam klucia w pochwie. Ale ja od połowy miesiąca walczę z pieczeniem, przyjęłam już drugie lekarstwo i poprawy jak nie ma tak nie ma. Ale zauważyłam, że upławy są znikome (może mam tam Saharę🫣 ).
-
3.30 na ostaniej wizycie bodajże 10tego.
@merci, dzięki cynk że w karcie to ma być! paczam właśnie, a tam nie ma!
Mała mi, Ishildur lubią tę wiadomość
45l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
45 On: wszystko ok
Kariotyp OK
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
10.04.2026 Prague Fertility center
Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.
12.04 7 rozwijających się zarodeczków
16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
22.05 pierwszy tranfer
26.05 7,9 BHCG prog 22,8
29.05 82 bHCG prog 15
2.06 523 Bhcg prog 19
5.06 1805 Bhcg prog 22
11.06 14700 bhcg prog 20
21dpt jest 🫀
12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
13+3 schodzę z hormonów

-
Ja z każdej wizyty dostaje kartę z USG i wszystkimi pomiarami. Miałam mierzona szyjkę już kilka razy. Ale wiem, że ona potrafi się skrócić w kilka dni. Dopóki jest twarda to dobrze. Moja od połowy poprzedniej ciąży była miękka. Dlatego teraz profilaktycznie lekarz przepisał luteinę doustnie dwa razy dziennie i muszę więcej polegiwać w ciągu dnia. Sama biorę dodatkowo magnez. Mam obawy jak coś więcej porobie, lub pochodzę czy aby na pewno jest wszystko okmerci wrote:Długość szyjki mierzy się na USG przezpochwowym i powinnaś mieć wpisany pomiar do karty ciąży jeśli był robiony
-
Ja właśnie w karcie ciąży też nie mam, ale za każdym razem dostaje takie informacje jak pomiary dziecka, serduszko, szyjka itp na kratce ze zdjęciami USGOlamonola wrote:3.30 na ostaniej wizycie bodajże 10tego.
@merci, dzięki cynk że w karcie to ma być! paczam właśnie, a tam nie ma!
-
Ja tak samo w karcie ciąży nie mam takich zapisów, ale zawsze jest na zdjęciach z USG z pomiarami. Mam badaną na każdej wizycie. Doktor zazwyczaj nie komentuje długości. Sprawdzam po zdjęciach ile wynosi długość. Pewnie, gdyby zaniepokoiła ją długość szyjki to by interweniowała. Na ostatnim badaniu padł rekord i szyjka ma 4,42 cm 🤭
Mała mi, MamaWPlanach, Olamonola lubią tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️

O wow piękna długość szyjki. Chciałabym mieć taką 😊MjakMarta wrote:Ja tak samo w karcie ciąży nie mam takich zapisów, ale zawsze jest na zdjęciach z USG z pomiarami. Mam badaną na każdej wizycie. Doktor zazwyczaj nie komentuje długości. Sprawdzam po zdjęciach ile wynosi długość. Pewnie, gdyby zaniepokoiła ją długość szyjki to by interweniowała. Na ostatnim badaniu padł rekord i szyjka ma 4,42 cm 🤭
-
U mnie łożysko się podnioslo, dr az podkreslil w karcie ciąży, że jest wysoko, a szyjka 4,2 cm.
Dzisiaj ogarnęłam leeginsy ciążowe w Oysho i wracam do ćwiczeń 🥰
Majka tu puka i Was pozdrawia 😀
Alina Malina, MjakMarta, MamaWPlanach, Olamonola, Mała mi, Ishildur, Fler, Clausix, evcix84, Mery0211 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj w 14 tygodniu miałam podaną pierwszy raz długośćMała mi wrote:Dziewczyny gratuluję pięknych wizyt 😊 ja na swoją czekam do poniedziałku. Powiedzcie mi czy lekarze informują Was jaką macie długość szyjki ? Nie powiem, że spędza mi to sen z powiek. W pierwszej ciąży mi się skracała i teraz trochę panikuje jak gdzieś więcej pochodzę czy porobie cięższych rzeczy... W ogóle dziś czuje się strasznie słaba, mam niskie ciśnienie. Pije właśnie kawę, bo narazie wolę się nią poratować niż tabletkami na ból głowy.
-
MjakMarta wrote:A to się pochwalę, może kogoś zainspiruje do "innej" lampki w pokoju.

Śliczna lampka a po ciemku dość dobrze oświetla??
Wrzucisz linka do niej?🫅86🤵85
3 IUI- bez powodzenia
2022 IVF
4 IVF z własnych komorek
I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
II transfer IV/24- cb.
Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025-10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
17.04 poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
Allo MLR 0%
6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
7 procedurę z własnych komórek
4 komórki 4 zarodki
❄️5.1.1 i 5.2.3 pgta 0 poprawnych 💔
16.07.2026 Veracity zdrowy chłopiec 💙

-
Piszę to i Idka też puka 🤗 ostatnio tak fajnie, regularnie czuję jej ruchy. Czasami są mocniejsze podejrzewam, że odpycha się wtedy, a czasami takie łaskotanie, jakby się tam czymś bawiła 💕 Za każdym razem jak kładę się spać to chyba wtedy się też przewraca, bo ruchy czuję wtedy po bokach brzucha. W dzień wyczuwam je z przodu.LKBennett wrote:U mnie łożysko się podnioslo, dr az podkreslil w karcie ciąży, że jest wysoko, a szyjka 4,2 cm.
Ja jutro jadę na spore wydarzenie ciążowe ☺️ będą wykłady o porodzie, pielęgnacji niemowlaka, fotelikach itp 😁 Fajnie, że ekspedientka w sklepie z wozkami mi o nim wspomniała, bo nie dowiedziałabym się o nim z neta. Planuje przed wydarzeniem wpaść wlasnie do oysho, bo wygodnie mi jest już tylko w jednych leginsach 😆 a coraz chłodniej na sukienki w których ostatnio chodzę całymi dniami
Olamonola, Alina Malina, LKBennett, evcix84 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32 🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️

LKBennett wrote:U mnie łożysko się podnioslo, dr az podkreslil w karcie ciąży, że jest wysoko, a szyjka 4,2 cm.
Ale ekstra! To jest wspaniała sprawa, po tym pierwszym trymestrze wrócić do ruchu
Ja byłam wczoraj na pierwszych zajęciach jogi dla ciężąrnych i zrobiło mi to doskonale!
Ciesze się z tego że czuję że moje ciało jest silne i daje radę i ŻE MA MOC!
bo ostatnie dwa lata to się boksowałam z tym że mnie zawiodło.
Kiedyś dużo ćwiczyłam jogę i byłam super silna, teraz do tego wracam i to uczucie też wraca
Też się jakoś przyzwyczajam do tego, że w kręgach matek jestem najstarsza, chociaż siwizna mi w ciąży zniknęła prawie (bez kitu, cuda) to dopiero sobie teraz jakoś zaczęłam zdawać sprawę, że to mnie odznacza. Nie spotkało mnie nic niemiłego, ale myślę że młodym dziewczynom może być trudniej łamać dystans.
45l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
45 On: wszystko ok
Kariotyp OK
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
10.04.2026 Prague Fertility center
Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.
12.04 7 rozwijających się zarodeczków
16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
22.05 pierwszy tranfer
26.05 7,9 BHCG prog 22,8
29.05 82 bHCG prog 15
2.06 523 Bhcg prog 19
5.06 1805 Bhcg prog 22
11.06 14700 bhcg prog 20
21dpt jest 🫀
12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
13+3 schodzę z hormonów

-
Ja z ciążowych rzeczy polecam wam Anna field mama czy tam maternity z zalando. Teraz chyba jeszcze jakieś promki są
całkiem ok rzeczy