❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
My na Mazurach na weekend a pogoda fatalna. I jak jechaliśmy to właśnie się zdziwiłam że chyba chciałabym już mieć ten adapter do samochodu, bo jednak pas parę razy nacisnął podbrzusze. Praktycznie nic brzucha nie widać ale już poczułam taki dyskomfort. A teraz trochę więcej jazdy przed nami. Na szczęście bratowa męża pół roku po porodzie jest to akurat od niej parę sprzętów zgarnę 😊
Producenci adapterów reklamują że już od 2 msc można używać
@Fler ja jestem u Paśnika i accofil skończyłam 9+5Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 12:13
👩 '96
PCOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
kir Bx obecny tylko 2DS1
histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
I-III FET - beta <0,1
20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm bobasa

-
No pogoda dziś na Mazurach nie rozpieszcza 😔 ja akurat mieszkam na mazurach😊merci wrote:My na Mazurach na weekend a pogoda fatalna. I jak jechaliśmy to właśnie się zdziwiłam że chyba chciałabym już mieć ten adapter do samochodu, bo jednak pas parę razy nacisnął podbrzusze. Praktycznie nic brzucha nie widać ale już poczułam taki dyskomfort. A teraz trochę więcej jazdy przed nami. Na szczęście bratowa męża pół roku po porodzie jest to akurat od niej parę sprzętów zgarnę 😊
@Fler ja jestem u Paśnika i accofil skończyłam 9+5 -
Mam tak samo. Juz wczesniej odczuwałam dyskomfort jakos na początku 3 miesiąca. Ja kupiłam na vinted adapter besafe. Ma pas, aby zamontować go na przednich siedzeniach i wpięcie do isofixa na tylnie. Lepiej mi sie z nim jeździ. Myślę ze jak brzuch bedzie większy pas po prostu bedzie sie pod nim chował a teraz układa się bezpośrednio na nim i mi to przeszkadza.merci wrote:My na Mazurach na weekend a pogoda fatalna. I jak jechaliśmy to właśnie się zdziwiłam że chyba chciałabym już mieć ten adapter do samochodu, bo jednak pas parę razy nacisnął podbrzusze. Praktycznie nic brzucha nie widać ale już poczułam taki dyskomfort. A teraz trochę więcej jazdy przed nami. Na szczęście bratowa męża pół roku po porodzie jest to akurat od niej parę sprzętów zgarnę 😊
@Fler ja jestem u Paśnika i accofil skończyłam 9+5Starania od 2020
👱♀️ 32
🙋♂️ 36
3 IUI ❌
1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️
4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
Wdrożone leczenie immuno ⬆️
1.04. Transfer 4AA ✅️🍀
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️
11w6d USG prenatalne zdrowa dzidzia👶

-
Fler, siostro transferowa 😍
Co do diety to ja przed transferem mocno pilnowałam diety, musialam podbijać ferrytyne, zbić cholesterol i jeszcze przeciwzapalnie przez adenomioze, czyli warzywa, chude mięso, buraki itp. Po transferze na poczatku było spoko, jadlam rano owsianki, potem przekąska, obiad i kolacja. Od kilku tygodni żyje na bułkach z serem, kiełbasą i keczupem, na obiad jak nie zjem mięsa to może nie być obiadu. Raz pojechałam na kebaba bo tak mi sie chciało czegoś niezdrowego, że szok. No i w lodówce musze mieć mielonkę w puszce i ogórki kiszone.😅
Dr mi ciągle powtarza, że dieta bogata w białko, ale no słabo idzie. Probuje nadrabiać serkami wiejskimi, pastami jajecznymi itp. Ale nie ukrywam zeżarłabym śledzia 🤣
Fler, MalenaMi lubią tę wiadomość
👩🦰84'
2007 naturals 11 tc 💔
2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
IVF:
I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
03/24 FET 5.1.1👎
08/24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF 10/24 ❄️
04/25 FET 3.1.2 cb 💔
III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;
7+1 crl 9,5mm
7+5 crl 13.4mm
8+5 crl 2,18 cm
10+5 crl 3,76 cm 🥰
Felia 🩷
✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0
✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

-
Ja miałam przed transferem taka depresję że jadłam mało i byle co. Potem miałam takie mdłości że jadłam mało i byle co. A potem jak wpadła bonjesta to zjadłam wszystko co zobaczyły moje oczy, wystarczyło że ser feta zobaczyłam na tiktoku i nie uspokoiłam się dopóki kostki nie zjadłam 🤣. Już jest normalnie ale o diecie ciężko mówić.
Musze kupić adapter dobrze że o tym mówicie -
Nie wiedziałam o istnieniu adapterów!:o Na razie całymi dniami chodzę w spódnicach / rozpiętych spodniach, ale pas faktycznie w aucie przeszkadza.
Ja od wczoraj dieta na lepszy wynik glukozy. Dodatkowo do mojej standardowej dla jelita drażliwego zaparciowego. Kupiłam kalarepę zamiast czipsów... Doszłam do wniosku, że od transferu produktami podbijajacymi glukozę były czipsy i nocciolata. Nocciolata była moim niepełnosprytnym potransferowym sposobem na połączenie przyjemności z białkiem z orzechów, lol.
Moja dieta jest generalnie całkowicie zboczona. Ze względu na historie jelitowe i zabiegi, mam całkowity zakaz zaparć. Kazdy dzień zaczynam wodą z Colonem, czyli babką płesznik i probiotykami. Rano pozwalam sobie na domieszanie nabiału do innych źródeł białka. Raczej jem wytrawnie, chleb zawsze żytni, raz na jakiś czas owsianka z orzechami i owocami na wodzie i kromka z serem i konfiturami. Wchodzi też kawa i herbata. Ten posiłek jest zwykle duży i pozwalam sobie na wiele, bo nie liczę go jako posiłku, z którego będzie jakieś żelazo wchłonione;)
W południe jabłko.
Obiady to zawsze zupy (kocham zupy) na wołowinie i kasze/ryże, wielkie salaty z winegretem (bez miodu), mięsa duszone/pieczone. Ryba u nas w domu często, ale teraz to odpada parę opcji. Właśnie czytam, że tuńczyka tez nie wolno, a wczoraj zjadłam:/
Na kolację powtórka z śniadania, tylko że bez nabiału, a bardziej z orzechami.
Po śniadaniu piję już tylko wody mineralne wysokozmineralizowane, z cytryną, parzę miętę, melisę i imbir. Soki rzuciłam wczoraj, a to był tez jakiś potransferowy "smaczek", bo nigdy nie kupowałam.
Nie wiem jak sobie poradzę z cukrowym uzależnieniem, myślę, że jak porzeczki dojrzeją, to pomogą: kwaśne, nie da się za dużo zjeść, a mózg uspokojony.
Jem ilościowo bardzo dużo, tyle, co mężczyźni z pracą biurową, jak moja. Wagę mam całe życie 58 przy 170 cm wzrostu. Przy okresach stresu zdarzało mi się spaść niżej o kilka kilo i trudno mi było przybrać. Trwało to lata(!) Cieszę się na ciążę i tycie, bo wolałabym być trochę pełniejsza. Po pierwszym poronieniu 2 lata temu, chorobach jelito/prokto, a potem wejsciu w IV trochę się "zasuszyłam" ze złego stanu zdrowia: mam kurze łopatki, chude rączki, zapadnięte policzki.
Zwykle jestem aktywna, ale teraz doktor zakazał wysiłku fizycznego do 10tc i dosłownie świruję:o Boję się rozciągać nawet, by nie poronić. Kompletnie mi odbiło. A sportu chce mi się strasznie. I to właśnie takiego, by się wykończyć.
Nie wiem, czy mój jadłospis dla którejś z Was będzie inspirujący... Ale zaparć nie miałam 1.5 roku, więc na tym się znam;)
edit: mam ciążowe kwasne smaki, także cytryna, winegrety, musztardy, octy balsamiczne, kiszonki - to wszystko wchłaniam codziennie i nie mogę się powstrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 17:29
Fler lubi tę wiadomość
👩🏻38 👦🏻38
06.2024 💔 poronienie 6+4
✔️kariotypy, morfologia krwi
ja: amh 2,47-2,76, IBS
✔️protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
on:✔️fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
I IV ICSI 09.2025
punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
II IV IMSI 01.2026
punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
03.06.2026 transfer ❄️4AB
8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀

-
Ja rano pije mala kawe z duza iloscia mleka i zadnego zaparciowego problemu nie ma
dzisiaj zjadlam adwokado i jajko na twardo wiec wracam do normalnego jedzenia 😅 ziemniaki, banany i serek almette juz mnie przytłaczały
Ishildur lubi tę wiadomość
-
@LKBennett, prawidlowy brzuch, zazdro:)
!
LKBennett lubi tę wiadomość
👩🏻38 👦🏻38
06.2024 💔 poronienie 6+4
I IV ICSI 09.2025
II IV IMSI 01.2026

-
Co do diety to u mnie niestety nic się nie sprawdza dziś byliśmy na KFC bo tak mi się chciało wyciągnęłam wielką kanapkę tak szybko że mąż się śmiał że nie zdążył powiedzieć że chce gryzą a ja już zjedzone 🤣 jem to na co mam ochotę bo od tygodnia nie mam ochoty na nic jedzenie mi rośnie i muszę je wręcz wnikać ale staram się codziennie jakiś jogurt chociaż przemycić no i codziennie wieczorem lody muszą być. Ale zamiast tych to ja 2 kg schudłam i trochę mnie to przeraziło więc staram się mega wpychać w siebie jedzenie.
Jeżeli chodzi o pasy to ja pod brzuchem zaciskam tak żeby były na kolcach biodrowych i wtedy nic w brzuch nie uciska 😁 przynajmniej narazie 🤣
Dziś mnie cały dzień co jakiś czas kłuje w podbrzuszu a to na wys. Prawego jajnika, nad wzgórkiem łonowym no szaleje dziś ten brzuch i taki przeszywający ten ból. Ale kłuje i puszcza więc chyba to nic poważnego.🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
2022 zaczynamy przygodę z IVF (dziś wiem, że długa i bolącą)
4 IVF z własnych komorek- słaba odpowiedź na stymulacje tylko 2 transfery.
I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
II transfer IV/24- cb.
Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
Poprzednia nie miała swojego banku komórek.
IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025 (tak dokładnie 2 lata po pierwszym poronieniu) 10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
Krwawienie i krwiak podkosmówkowy 17.04 wyrok poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
Zaczynamy z immunologia
Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
Allo MLR 0%
6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy 7 procedurę z własnych komórek
4 komórki 4 zarodki
❄️5.1.1 i 5.2.3 pgta 0 poprawnych 💔 -
A ja dzisiaj wylądowałam na izbie przyjęć… miałam pierwszy raz w życiu taką ilość wodnistych upałów że w końcu się zestresowałam że to wyciek wód płodowych. Ale takie objawy nie były ewidentne… dali mi tę wkładkę która sprawdza wydzieliny, amniocheck…. Mam pochodzić jechać do domu i wrócić jak coś… lekarz mnie nie zbadał 😖 chyba będzie ok ale kupię na zapas te wkładki amniocheck i będę używać jak mi się coś nie będzie podobać żeby unikać takich atrakcji…
-
Alina Malina wrote:A ja dzisiaj wylądowałam na izbie przyjęć… miałam pierwszy raz w życiu taką ilość wodnistych upałów że w końcu się zestresowałam że to wyciek wód płodowych. Ale takie objawy nie były ewidentne… dali mi tę wkładkę która sprawdza wydzieliny, amniocheck…. Mam pochodzić jechać do domu i wrócić jak coś… lekarz mnie nie zbadał 😖 chyba będzie ok ale kupię na zapas te wkładki amniocheck i będę używać jak mi się coś nie będzie podobać żeby unikać takich atrakcji…
Kurde co to za papudrak, ze Cię nie zbadał czym to tłumaczył??
Nie słyszałam o takich wkładkach normalnie je w aptece można kupić czy na receptę?? I co ona ma sprawdzić??
🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
2022 zaczynamy przygodę z IVF (dziś wiem, że długa i bolącą)
4 IVF z własnych komorek- słaba odpowiedź na stymulacje tylko 2 transfery.
I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
II transfer IV/24- cb.
Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
Poprzednia nie miała swojego banku komórek.
IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025 (tak dokładnie 2 lata po pierwszym poronieniu) 10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
Krwawienie i krwiak podkosmówkowy 17.04 wyrok poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
Zaczynamy z immunologia
Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
Allo MLR 0%
6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy 7 procedurę z własnych komórek
4 komórki 4 zarodki
❄️5.1.1 i 5.2.3 pgta 0 poprawnych 💔 -
One zmieniają kolor żeby wykryć wyciek wód płodowych, jak będą wyciekać to chyba zabarwi się ten pasek na zielono (?), mam iść do domu przejść się i do 12 godzin to nosić żeby sprawdzić. A na wizytę na usg mam iść normalnie… i teraz sprawdzam że faktycznie w aptece można takie dostać 😥 ale szkoda że mnie nikt nie obejrzałKatia86 wrote:Kurde co to za papudrak, ze Cię nie zbadał czym to tłumaczył??
Nie słyszałam o takich wkładkach normalnie je w aptece można kupić czy na receptę?? I co ona ma sprawdzić??
A lekarz nie mówił nic tylko że to wtedy będzie czarno na białym wynik lepszy niż gdybyśmy zgadywali na usg. No dobra… 😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 20:24
-
O kurczaki, chwila przerwy od forum i ile nadrabiania ^^
Gratuluję wszystkim, które dołączyły do tego wątku ♥️
Widzę, że faktycznie póki co dominują chłopcy i mam nadzieję, że dołączę do tego grona 😉 W pierwszej ciąży manifestowałam dziewczynkę i mam, teraz marzy mi się chłopak, ale będzie co ma być 🥰
Co do rozstępów to nie smarowałam niczym i nie mam ani jednego. Niestety to głównie kwestia genetyki i jeśli ktoś ma je mieć, to będzie je mieć, choćby całą ciążę siedział w kadzi z kremem/balsamem/olejkiem anty rozstępowym. Co nie zmienia faktu, że i tak warto nawilżać skórę 😉
Co do adapterów - mimo dyskomfortu na początku ciąży nie kupiłam w pierwszej ciąży i nie kupię też w tej. Adaptery nie są dobrze przebadane i mogą pogorszyć działanie samych pasów. Zapinałam się pasami całą ciążę (a brzuch miałam gigantyczny). Im większy brzuch tym naturalniej pas układa się pod nim.
Przy okazji sprawdźcie czy macie pasy odpowiednio wyregulowane do siebie. Dolny pas nie powinien przechodzić „po brzuchu” tylko być na kościach miednicy.
Nie zrozumcie mnie źle, nie będę Was umoralniać czy „zabraniać” Wam kupować. Jesteście dorosłe i Wasze brzuchy i pasy - Wasza sprawa. Nie mniej ja wolę poprawnie zapięty pas, niż przez adapter wybić łbem przednią szybę w razie „w”.
Ishildur, Fler lubią tę wiadomość
👩🏻🦳- 94’ - PCOS
🧔🏻♂️- 90’ - Zerowa morfologia nasienia | cukrzyca typ I | choroba onkologiczna
W klinice od września 2024
IVF ICSI
Pierwszy transfer udany 🩷
07/2025 - nasza mała J. jest z nami
2026 - Wracamy po rodzeństwo!
Transfer blastki 4.1.2 - 02/06/2026 💞
Beta:
➡️27 dpt: 6917 mlU/ml
➡️18 dpt: 1368 mlU/ml
➡️11 dpt: 37.5 mlU/ml
➡️6 dpt: 4.9 mlU/ml
Na zimowisku zostały:
❄️ 4.1.2 x 1 | ❄️ 4.2.2 x 2 | ❄️ 3.2.3 x 1

Najpiękniejsze są dni, których jeszcze nie znamy -
Ognik właśnie się wbiłaś bo dyskutuje z mężem czy tummy shield czy besafe, bo mi się pas już zaczął sam układać pod brzuchem, i zgłupieje zaraz 😰
Ps ten amniocheck już 3 godzinę mam i nie zmienia koloru nie wykrywa wycieku wód płodowych 👏… ale masakra powiem wam, wakacje dopiero się rozkręcają, będą jeszcze fale gorąca, nie wiem co mi dziś było. Zaczynam mieć podjerzenia że woda z kąpieli się dostała gdzieś do środka i potem wyleciała… chce tak myśleć… w środę mam usg dopiero. Ale mam nadzieję że do rana nic się nie pojawi i zaopatrzę się w zapas tych wkładek żebym już więcej się nie zestresowała wydzielinami 😥
Ishildur lubi tę wiadomość
-
Jeżeli pas nie sprawia Ci dyskomfortu można jeździć z zapiętym pasem i bez adaptera. Na pewno przez adapter nie wybije się łbem przedniej szyby, bo on nic nie zmienia w samym zapięciu pasów. Pasy nadal są normalnie zapiete plus dodatkowo dochodzi zapięcie między nogami. Na pewno przy szarpnięciu podczas wypadku pas mniej uciśnie brzuch. Sama nie wiem czy w zaawansowanej ciąży będę używać adapter, bo wtedy pas można ułożyć pod brzuch. Teraz czuję, że opina mi brzuch. Moze mam inna budowę i niżej kolce biodrowe, jestem dość niska, u mnie nie da sie tego pasa ułożyć nizej na biodra.Alina Malina wrote:Ognik właśnie się wbiłaś bo dyskutuje z mężem czy tummy shield czy besafe, bo mi się pas już zaczął sam układać pod brzuchem, i zgłupieje zaraz 😰
Ps ten amniocheck już 3 godzinę mam i nie zmienia koloru nie wykrywa wycieku wód płodowych 👏… ale masakra powiem wam, wakacje dopiero się rozkręcają, będą jeszcze fale gorąca, nie wiem co mi dziś było. Zaczynam mieć podjerzenia że woda z kąpieli się dostała gdzieś do środka i potem wyleciała… chce tak myśleć… w środę mam usg dopiero. Ale mam nadzieję że do rana nic się nie pojawi i zaopatrzę się w zapas tych wkładek żebym już więcej się nie zestresowała wydzielinami 😥Starania od 2020
👱♀️ 32
🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
1.04. Transfer 4AA ✅️🍀
Beta hcg:
8 dpt 113;
10 dpt 315;
12 dpt 539;
15 dpt 1689;
7w5d ❤️
11w6d USG prenatalne zdrowa dzidzia👶

-
Alina Malina, trzymam kciuki za dzisiejszą noc! Obu to były jakieś wakacyjne schizy i tzw. temat zastępczy, czyli coś, co się wkręca szczególnie mocno, gdy ma się odbywać wypoczynek i uniemożliwia go:)
Alina Malina lubi tę wiadomość
👩🏻38 👦🏻38
06.2024 💔 poronienie 6+4
I IV ICSI 09.2025
II IV IMSI 01.2026

-
Ja kupiłam z be safe. Mam taki: https://allegro.pl/oferta/besafe-adapter-do-pasow-na-isofix-dla-kobiet-w-ciazy-17869941273Alina Malina wrote:A który pas rozważasz? Też besafe?
Jest spoko, bo u siebie w aucie mam zamontowany z przodu tym pasem. Ostatnio jeździliśmy na weekend na mazury i siedziałam z tyłu, więc mogłam go podpiąć pod isofix. Sprawdza sie zarówno na przednie jak i tylnie siedzenia.
Alina Malina lubi tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 32
🙋♂️ 36
3 IUI ❌
2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️
1.04. Transfer 4AA ✅️🍀
Beta hcg: