🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Rita23 wrote:Faktycznie duży chłopczyk😊. Z tym serduszkiem na spokojnie, bo teraz te narządy intensywnie rosną. Będziesz mieć kontrolę i zobaczycie wtedy. Nie wiem skąd jesteś. Ja jestem z Krakowa i robiłam prenatalne w Dobrym USG i słynnej, ale przede wszystkim bardzo kompetentnej dr A.Nocuń -specjalistki, jeśli chodzi o badania prenatalne, ale przede wszystkim zajmuje się diagnozą i leczeniem nieprawidłowości kardiologicznych. Przyjeżdżają do nich na usg z różnych miast. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, ze to takiej rangi specjalistką. Także polecam.
Do Krakowa niestety mam bardzo daleko, ale jesli będzie trzeba to przejadę całą Polskę. Dziękuję za namiary ❤️❤️ Mam nadzieję że po tej diecie trochę się poprawi.
A jak Twój brzuszek ? Ciągle twardy ?♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
📅 25.10 transfer ❌
📅18.11.2024 zmiana kliniki
📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt

-
Cudownie, że Synek nie ma żadnych oznak wczensiactwa 🫶🩵❣️Puszkina wrote:Dziewczyny przepradzam że zniknęłam, ale dużo się dzieje i ten czas poporodowy mnie dojechał. Jesteśmy wciąż w szpitalu, mam nadzieję że na dniach nas wypiszą. Mały jest cudowny, mimo lekkiego wcześniactwa ma wszystkie wyniki ksiazkowe, wzruszamy się z mężem za każdym razem jak na niego patrzymy 🥹 Wssystko stało się tak szybko że wciąż procesuje że już jest po tej stronie i mamy nowego, tak upragnionego i ukochanego członka rodziny 🤍
Ja niestety nie dochodzę tak szybki do siebie, ciśnienie wciąż mi skacze, dodatkowo mam ogromne obrzęki a rana po CC trochę boli. Zazdroszczę dziewczynom które od razu przystawiają dziecko do KP, mój synek bardzo chce i świetnie sobie radzi przy piersi, ale ja gorzej - nie wiem czy to przez mój stan zdrowia czy przez fo że było CC mam trochę problem z przystawianiem, malutko pokarmu, stymuluje przystawiając synka do piersi i później laktatorem ale jestem w stanie odciągnąć dosłownie 10-20 ml pokarmu, rzeka mleka nie płynie, więc dziecko się denerwuje. Jako wcześniak musi jeść i to dużo więc dokarmiamy MM co oczywiście opłaciłam płaczem. Ale może to minie i się rozkręci.
Tak jak Andzia napisała na dniach na pewno laktację się rozkręci, organizm potrzebuje tylko czasu ❤️ Bomba hormonalna bardzo duża na Ciebie spadła 🫂🫂🫂 Masz swoich cudownych chłopaków przy sobie, a takie okłady tulasków najlepiej działają ☺️🩵🤩🤗
Kciuki za szybki powrót do domku ❣️🫶❤️
Puszkina, Rita23 lubią tę wiadomość
31lat
Iprocedura✖️
II procedura
❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
34lat
Słabe parametry nasienia✖️
13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
5dpt⏸️
6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
10+5 4,59cm crl 164❤️

-
Miwka wrote:Do Krakowa niestety mam bardzo daleko, ale jesli będzie trzeba to przejadę całą Polskę. Dziękuję za namiary ❤️❤️ Mam nadzieję że po tej diecie trochę się poprawi.
A jak Twój brzuszek ? Ciągle twardy ?
Tak, na spokojnie, zobaczysz na kontroli.
Mój brzuszek lepiej. Myślę, że głowa też tu odgrywa dużą rolę. Biorę luteinę + magnes i taka jestem spokojniejsza, więc i brzuch się poluzował. W sumie to on tak na wieczór jest twardy, a po nocy luuuuz. -
Puszkino no myślę o Was codziennie. Nawet mój mąż jak przychodzi z pracy, to pyta ,,ciekawe co z Pyszkiną”. Pewnie tak, jak dziewczyny napisały, wszystko musi się unormować. Ważne, żebyś Ty była zaopiekowana, unormowała to ciśnienie, obrzęki, żeby zeszły. Nie znam się, ale myślę, że gdy Ty poczujesz się lepiej, wrócisz do domu, odpoczniesz, zejdzie stres… to ta laktacja wtedy pięknie ruszy. Przecież Ty bardzo dużo przeszłaś.
Jak wiadomo nie od dziś, wszyscy widzą Dziecko, a tu trzeba Mamę zaopiekować, żeby mogła zaopiekować Dziecko. Taka jest kolejność i może mnie skrytykujecie, ale tak uważam.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:15
-