🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też dzisiaj 37+0 i ciąża donoszona 🥳
Teraz afirmuje, żeby ta moja córka jak najszybciej zdecydowała się wyjść 🫣🤩
Jutro USG i zobaczymy ile waży, ale nie ukrywam, że już jestem cała w strachu….Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 09:32
Poziomka91, Emfanka, Monixma, ZielonaWrona , Honorka, Rita23, wombi, Thoruviel, Lilithgirl, Iwkaaa, Pat87, Karo_27, Kluska, Aqkaracza, Lusille, Giosiek lubią tę wiadomość
5 lat walki o nasz cud 🌈
11/2021 9/12 tc 💔
🔸 IVF: 03/2024
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐹
29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
33+0 2261 g 🐼
35+0 2965 g 🐻
37+1 3500 g 🐮
Czekamy na Ciebie 💖

-
Andzia wrote:Ja po ktg, w poniedziałek znów 🙆.
Rozmawiałam z lekarzem i powiedziałam że wole CC ale pytał czy na pewno nie chce spróbować ale powiedziałam jakie mam w sobie leki i stwierdził że rozumie i w poniedziałek po ktg będę podejmować ostatecznie decyzje czy poród sn czy cc 🫣
Dlaczego masz tak często KTG? Dlaczego że lekarz uważa się poród może się rozpocząć w każdej chwili? Czy są jeszcze jakieś wskazania?
Ja ma KTG mam się zgłosić dzień po terminie porodu. Afirmuje że urodzę przed...
DEWG lubi tę wiadomość
🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO)
👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage, dieta, -20 kg, BMI prawidłowe)
Starania naturalne 5 lat
W tym czasie cienie na testach, które znikały.
Obserwacja cykli 🙁
Klinika 2024
1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥
IVF 4 ❄️ ❄️❄️❄️
☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
☀️2 FET 04.2025 😪
☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻🌱18dpt Pęcherzyk 🌱 27dpt migocze pięknie ❤️
1,2,3 prenatalne OK 👧🩷

-
Też mnie właśnie ciekawi, dlaczego niektóre dziewczyny mają tak często ktg. W tych ulotkach z karty ciąży czytałam, że ktg robi się po terminie porodu, jeżeli wcześniej nie ma żadnych nieprawidłowości.
-
ZielonaWrona wrote:Dlaczego masz tak często KTG? Dlaczego że lekarz uważa się poród może się rozpocząć w każdej chwili? Czy są jeszcze jakieś wskazania?
Ja ma KTG mam się zgłosić dzień po terminie porodu. Afirmuje że urodzę przed...
@DEWG
Szczerze to nie wiem 🤣 to będzie już moje trzecie ktg 😅 na początku chciał żebym przyszła w srode ale stwierdził ze ostatnio badał mnie w poniedziałek wiec ktg bedzie w poniedziałek i też wtedy podejmiemy decyzje czy poród sn czy cc ☺️
Mój lekarz to wogule jest taki "na zaś" 😄
DEWG, ZielonaWrona lubią tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
DEWG wrote:Też mnie właśnie ciekawi, dlaczego niektóre dziewczyny mają tak często ktg. W tych ulotkach z karty ciąży czytałam, że ktg robi się po terminie porodu, jeżeli wcześniej nie ma żadnych nieprawidłowości.
Tez sie pytalam lekarza o ktg. To powiedzial mi ze nie bedzie mi robil, powiedzial ze po terminie, chyba ze sie cos bedzie dzialo i ze jak pojade juz do szpitala to wtedy robia. Ze teraz juz tak nie robia tego ktg jak kiedys.
Wiec narazie czekam na wizyte, 28 lutego ale sie bedzie ciagnał ten luty....
DEWG lubi tę wiadomość
91
Niedoczy Euthyrox
2020 histero ok
AMH 1.96 w 20r a 1.26 w 24r
LH 8.43 FSH 9.73 DHEA-S 308 4 nie udane insemi
ANA ujemny MLR 26,3% Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
dr Sydor
5d przed transf 1 accofil 1/2 -3 dni i encorton
intralipid i clexane
1proced wrzesien 2021
Pobranych 7, 3doj i 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale poronienie
2 proce maj 2022
Pobranych 7, 4 doj przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Stycz 2024 3 proce
7pobrane 4 doj w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 proce
gonal orgalutran menopur
Pobrano 4 i 3 byly doj. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac
kwiecien 2025 decyzja od KD
swieze komorki uzyskano 4AA 4BC Z 5doby 4BC z 6D
transfer 26.07
estrofem luteina duphaston encorton besins acard clexane acofil jedna cala 5 dni przed i 1/3
6dpt 69,18 prog 37,93
12dpt 1342,73 prog19,19
14dpt 3680,67 prog 82,13
18dpT beta 18623,30 prog 18,99
21dpt USG ?
88- Morf 5 w 2018 -
A ja to Wam powiem, że lubię takich lekarzy, co woła więcej niż mniej. To nie chodzi o straszenie, ale taka uważność. Byłam tak prowadzona przy invitro i czułam się bardzo bezpiecznie i wręcz prowadzona za rękę. I ja tak potrzebuje. Niestety moja prowadząca ciążę już taka nie jest. Teraz wzięłabym innego lekarza do prowadzenia ciąży. Jest bardzo przyjemna osoba w kontakcie i lubię ją, ale czegoś innego oczekiwałam.Andzia wrote:@DEWG
Szczerze to nie wiem 🤣 to będzie już moje trzecie ktg 😅 na początku chciał żebym przyszła w srode ale stwierdził ze ostatnio badał mnie w poniedziałek wiec ktg bedzie w poniedziałek i też wtedy podejmiemy decyzje czy poród sn czy cc ☺️
Mój lekarz to wogule jest taki "na zaś" 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 10:42
Monixma, Andzia, Poziomka91, DEWG lubią tę wiadomość
-
Rita23 wrote:A ja to Wam powiem, że lubię takich lekarzy, co woła więcej niż mniej. To nie chodzi o straszenie, ale taka uważność. Byłam tak prowadzona przy invitro i czułam się bardzo bezpiecznie i wręcz prowadzona za rękę. I ja tak potrzebuje. Niestety moja prowadząca ciążę już taka nie jest. Teraz wzięłabym innego lekarza do prowadzenia ciąży.
To mi położona środowiskowa powiedziała, że od 37 tygodnia mogę raz na tydzień zgłaszać się do niej na oddział w szpitalu na ktg, żeby czuc się bezpieczniej 😊
Rita23, DEWG, tika32, ZielonaWrona , Karo_27, Honorka lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 29
Prolaktyna✅Ferrytyna✅ wit. D3 ✅ Tarczyca ✅ homocysteina✅
MTHFR 677C- hetero ❌️PAI-1 4G/5G hetero ❌ P/c p. plemnikom✅ APS✅ Kariotyp ✅ ANA1 ✅
🙍♂️32
Niedoczynność tarczycy
Ciężka oligozoospermia
Kariotyp ✅Region Azf ✅
Bocian Katowice
I Procedura krótka, ICSI
05.05.2025- start stymulacji
16.05.2025 - punkcja 💉 - 18 🥚 - 9 MII - ❄️❄️ (5.1.1 i 4.1.1)
21.05.2025 - ET ❄️ 5.1.1 - 12dpt - 16,1; 14dpt - 10,4 ❌
28.07.2025 - FET 🥹 6dpt ⏸️ 7dpt - 89,6🍀 9dpt-277 🍀11dpt-576🍀 14dpt - 1 559 🍀 17dpt - 4 987🍀 21dpt - 13 929🍀 22dpt - GS 13mm; YS 3 mm 🍀 23dpt - CRL 0,28cm i ❤️ 🥹 32dpt-0,82cm 🥹 8+6-1,92 cm ❤️10+3 - 3,59cm❤️ 11+5 - 4,97🍀
Sanco ✅ Olga 🩷14+5 111 g🩷 18+5 292g 🩷21+1 390g🩷24+5 740g🩷 27+5 1117g🩷30+1 1502g

-
Rita23 wrote:A ja to Wam powiem, że lubię takich lekarzy, co woła więcej niż mniej. To nie chodzi o straszenie, ale taka uważność. Byłam tak prowadzona przy invitro i czułam się bardzo bezpiecznie i wręcz prowadzona za rękę. I ja tak potrzebuje. Niestety moja prowadząca ciążę już taka nie jest. Teraz wzięłabym innego lekarza do prowadzenia ciąży. Jest bardzo przyjemna osoba w kontakcie i lubię ją, ale czegoś innego oczekiwałam.
No właśnie przy tym ginekologu czuję taką samą troskę jak w klinice leczenia niepłodności ☺️ nigdy nie był wobec mnie arogancki, wręcz zawszę z uśmiechem i troską przyjmuje mnie w gabinecie 😊
Sam fakt że mi jako pacjentce chce dać wybór jak chce rodzić świadczy o nim że dla niego zdanie pacjentki jest bardzo ważne ☺️
Monixma, Rita23, Honorka lubią tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Tam gdzie ja chodzę do ginekologa w standardzie wykonują pierwsze KTG w 36 tc i potem już na każdej wizycie. Ja w związku z wcześniejszymi twardnieniami brzucha i rozpulchniona szyjką pierwsze miałam w 33 tc i mam teraz przed każdą wizytą - muszę się zgłaszać na 30 min przed planowaną wizytą
Rita23 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
👩⚕️Ona: PCOS
👨⚕️On: morfologia 0%
2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
04.2025: decyzja o IVF.
On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
12.06 - FET 4AA 🍀
7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹+krwawienie=krwiak
4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
11+4 prenatalne I & SANCO -✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
19+2 prenatalne II ✅ ❤️148 330g
29+2 prenatalne III ✅ ❤️136 1450g

-
jeszcze w styczniu też myślałam, że luty będzie się strasznie dłużył, a dziś jak się obudziłam, to pierwsza myśl "kurcze, dziś już czwarty, ale ten czas spierdziela, a ja nic nie mam przygotowanego dla dziecka" 🤣tika32 wrote:Tez sie pytalam lekarza o ktg. To powiedzial mi ze nie bedzie mi robil, powiedzial ze po terminie, chyba ze sie cos bedzie dzialo i ze jak pojade juz do szpitala to wtedy robia. Ze teraz juz tak nie robia tego ktg jak kiedys.
Wiec narazie czekam na wizyte, 28 lutego ale sie bedzie ciagnał ten luty....
wczoraj przyszły mi koszule nocne i żartowałam do swojego, że gdyby Rozalka chciała się z nami szybciej przywitać, to przynajmniej mam już koszule i nie będę w szpitalu nago, a on będzie musiał wszystko przygotować, to widziałam jego przerażenie w oczach i po kilku godzinach chodził z kartką niezbędnych rzeczy dla dziecka "może byśmy usiedli i zamówili te rzeczy", a do tej pory ciągle powtarzał, ze mamy jeszcze sporo czasu. 😂 także perspektywa czasu trochę szybko potrafi się zmienić
a tak z przykrych wiadomości, to dziś jest 4 rocznica śmierci mojego Tata, a pamiętam jakby to było wczoraj jak w pracy odebrałam telefon od siostry o 13:04, że Tato nie żyje. Życie ucieka w mgnieniu oka, choć czekanie na przyjemne wydarzenia wydaje się wiecznością.
P.S. przepraszam za nostalgię
-
DEWG wrote:jeszcze w styczniu też myślałam, że luty będzie się strasznie dłużył, a dziś jak się obudziłam, to pierwsza myśl "kurcze, dziś już czwarty, ale ten czas spierdziela, a ja nic nie mam przygotowanego dla dziecka" 🤣
wczoraj przyszły mi koszule nocne i żartowałam do swojego, że gdyby Rozalka chciała się z nami szybciej przywitać, to przynajmniej mam już koszule i nie będę w szpitalu nago, a on będzie musiał wszystko przygotować, to widziałam jego przerażenie w oczach i po kilku godzinach chodził z kartką niezbędnych rzeczy dla dziecka "może byśmy usiedli i zamówili te rzeczy", a do tej pory ciągle powtarzał, ze mamy jeszcze sporo czasu. 😂 także perspektywa czasu trochę szybko potrafi się zmienić
a tak z przykrych wiadomości, to dziś jest 4 rocznica śmierci mojego Tata, a pamiętam jakby to było wczoraj jak w pracy odebrałam telefon od siostry o 13:04, że Tato nie żyje. Życie ucieka w mgnieniu oka, choć czekanie na przyjemne wydarzenia wydaje się wiecznością.
No to chłopa zmotywowałaś do pakowania 🤣
Mnie sie dziś położna zapytała czy jeżdżę już z torbą a ja że jest przygotowana w domu ale jakoś do samochodu nie brałam 😅
Przykro mi 🫂 mówi się że czas leczy rany ale jak odchodzi osoba którą sie kocha to wcale nie jest takie proste.
Ja miałam 13 lat gdy zmarł mój tata- kochałam go na swój sposób bo nie był idealnym ojcem ale bolał mnie fakt że przez tyle lat nie miałam do kogo powiedzieć "tato"- zazdrościłam koleżanką że mają normalnego tatę który przy nich jest.
DEWG lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
DEWG wrote:jeszcze w styczniu też myślałam, że luty będzie się strasznie dłużył, a dziś jak się obudziłam, to pierwsza myśl "kurcze, dziś już czwarty, ale ten czas spierdziela, a ja nic nie mam przygotowanego dla dziecka" 🤣
Przykro mi z powodu taty.
Moj mąż ma dzis urodziny, ale też teścia chowalismy 5 lutego. Wiec 6 lat temu mąż tez mial smutne urodziny.
No ja chyba mam juz wszytsko kupione, mysle juz o praniu.
DEWG lubi tę wiadomość
91
Niedoczy Euthyrox
2020 histero ok
AMH 1.96 w 20r a 1.26 w 24r
LH 8.43 FSH 9.73 DHEA-S 308 4 nie udane insemi
ANA ujemny MLR 26,3% Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
dr Sydor
5d przed transf 1 accofil 1/2 -3 dni i encorton
intralipid i clexane
1proced wrzesien 2021
Pobranych 7, 3doj i 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale poronienie
2 proce maj 2022
Pobranych 7, 4 doj przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Stycz 2024 3 proce
7pobrane 4 doj w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 proce
gonal orgalutran menopur
Pobrano 4 i 3 byly doj. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac
kwiecien 2025 decyzja od KD
swieze komorki uzyskano 4AA 4BC Z 5doby 4BC z 6D
transfer 26.07
estrofem luteina duphaston encorton besins acard clexane acofil jedna cala 5 dni przed i 1/3
6dpt 69,18 prog 37,93
12dpt 1342,73 prog19,19
14dpt 3680,67 prog 82,13
18dpT beta 18623,30 prog 18,99
21dpt USG ?
88- Morf 5 w 2018 -
Z tego co wiem to sa stare zalecenia z tym ktg ale jak widac duzo lekarzy dalej idzie tym torem. Mij lekarz strasznie lubi sie trzymac nowych zalecen i tak teraz jest tak ze jesli nic sie nie dzieje pierwsze ktg jest dopiero po terminie.
Poziomka91 lubi tę wiadomość

starania od marca 2020🙏
leczenie w klinice - luty 2022
👩 31 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91
Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
👦 36 wszystko ok
Druga procedura pierwszy transfer
Zostala 4.1.1 ❄
2.05.23 - FET 🥰--> 17.01.24 Buba 3430g 52 cm 🩷
powrót po rodzeństwo 11.06.25 - FET 🥰
FeliaTest prawidłowe, czekamy na chłopczyka 💙 -
Miwka wrote:Dziś o 8:35 przez cc urodził się Franciszek Ryszard w 36 + 3 tygodniu ciąży. Waży 3240 g i ma 58 cm. W nocy odeszły mi wody i pojechaliśmy do szpitala. ❤️
Kesja trzymam kciuki za Ciebie 🤞🤞
Cudnie! Gratulacje 😍😍😍 przytulacie sie jak najwięcej!

starania od marca 2020🙏
leczenie w klinice - luty 2022
👩 31 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91
Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
👦 36 wszystko ok
Druga procedura pierwszy transfer
Zostala 4.1.1 ❄
2.05.23 - FET 🥰--> 17.01.24 Buba 3430g 52 cm 🩷
powrót po rodzeństwo 11.06.25 - FET 🥰
FeliaTest prawidłowe, czekamy na chłopczyka 💙 -
dallia wrote:Z tego co wiem to sa stare zalecenia z tym ktg ale jak widac duzo lekarzy dalej idzie tym torem. Mij lekarz strasznie lubi sie trzymac nowych zalecen i tak teraz jest tak ze jesli nic sie nie dzieje pierwsze ktg jest dopiero po terminie.
O to mój lekarz żyje nowymi zaleceniami 😅
To stąd muszą być te różnice.
dallia lubi tę wiadomość
🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO)
👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage, dieta, -20 kg, BMI prawidłowe)
Starania naturalne 5 lat
W tym czasie cienie na testach, które znikały.
Obserwacja cykli 🙁
Klinika 2024
1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥
IVF 4 ❄️ ❄️❄️❄️
☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
☀️2 FET 04.2025 😪
☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻🌱18dpt Pęcherzyk 🌱 27dpt migocze pięknie ❤️
1,2,3 prenatalne OK 👧🩷

-
Super, jak jak słyszę, że lekarz pyta, jak kobieta chce rodzic. Wspaniale podejście.Andzia wrote:No właśnie przy tym ginekologu czuję taką samą troskę jak w klinice leczenia niepłodności ☺️ nigdy nie był wobec mnie arogancki, wręcz zawszę z uśmiechem i troską przyjmuje mnie w gabinecie 😊
Sam fakt że mi jako pacjentce chce dać wybór jak chce rodzić świadczy o nim że dla niego zdanie pacjentki jest bardzo ważne ☺️ -
Ale to chyba nie jest gabinet prywatny, tylko w przychodni?Chodzi mi o to, że jak tak sobie tłumaczę, że fizycznie w gabinecie takim prywatnym nie ma tego ktg i musiałaby mnie extra kierować do przychodni przyszpitalnej na ktg i może, uważając, że nic się nie dzieje, to nie zleca. Ja to bym wolała, żeby wszystko sprawdziła 5x.Poziomka91 wrote:Tam gdzie ja chodzę do ginekologa w standardzie wykonują pierwsze KTG w 36 tc i potem już na każdej wizycie. Ja w związku z wcześniejszymi twardnieniami brzucha i rozpulchniona szyjką pierwsze miałam w 33 tc i mam teraz przed każdą wizytą - muszę się zgłaszać na 30 min przed planowaną wizytą
-
Bardzo Ci współczuję i mocno przytulam😔DEWG wrote:jeszcze w styczniu też myślałam, że luty będzie się strasznie dłużył, a dziś jak się obudziłam, to pierwsza myśl "kurcze, dziś już czwarty, ale ten czas spierdziela, a ja nic nie mam przygotowanego dla dziecka" 🤣
DEWG lubi tę wiadomość
-
Ciekawe, że to może nowe zalecenia. Hm może to dlatego.
Ja z Poziomką91 mamy tę samą datę transferu, datę porodu, no cc się troszkę ,,rozjechało”i objawy podobne (twardnienie brzucha i luteina wjechała swego czasu itd.) i tak porównuję, jak jej lekarka ją prowadzi, to ja bym teraz poszła do tej pani właśnie. Ten sam szpital, ale już dotrwam do końca. Człowiek dopóki nie sprawdzi na sobie, to nie wie.
Poziomka91 lubi tę wiadomość
-
Rita23 wrote:Ale to chyba nie jest gabinet prywatny, tylko w przychodni?Chodzi mi o to, że jak tak sobie tłumaczę, że fizycznie w gabinecie takim prywatnym nie ma tego ktg i musiałaby mnie extra kierować do przychodni przyszpitalnej na ktg i może, uważając, że nic się nie dzieje, to nie zleca. Ja to bym wolała, żeby wszystko sprawdziła 5x.
To jest gabinet prywatny i mają KTG więc jak przychodzę to położna podłącza mnie pod KTG i sobie tam leżę, a potem moja Pani doktor do mnie przychodzi i patrzy na zapis i mówi, że jest ok (do tej pory tak było i mam nadzieję, że tak będzie) i odpina mnie od tego i idziemy razem na badanie do gabinetu. Przy pierwszym ktg tłumaczyła mi co oznaczają które wykresy i że jak jest ruch dziecka zaznaczony i jest wtedy wzrost tętna to dobrze itp.
Obok jest poradnia na NFZ i tam też na miejscu robią KTG ale z tego co się orientowałam to nie na wizytach tylko trzeba ekstra przyjeżdżać i pytałam położną i mówiła, że tak na NFZ robią później to KTG (nie wiem czy w terminie porodu czy kiedy, już nie chciałam tak wypytywać).
Teraz czytałam z ciekawości wytyczne Polskiego Sotwaryzszenia Ginekologii i Położnictwa i jest tam faktycznie, że od terminu porodu i przy przyjęciu na blok porodowy i w trakcie. Ale ja się cieszę, że mi robią to KTG, bo mi to mój mózg leczy
Monixma, Honorka, DEWG, dallia lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
👩⚕️Ona: PCOS
👨⚕️On: morfologia 0%
2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
04.2025: decyzja o IVF.
On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
12.06 - FET 4AA 🍀
7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹+krwawienie=krwiak
4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
11+4 prenatalne I & SANCO -✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
19+2 prenatalne II ✅ ❤️148 330g
29+2 prenatalne III ✅ ❤️136 1450g