🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
-
WIADOMOŚĆ
-
DEWG wrote:Dziękuję. 🤩 Trochę się przestraszyłam dodatniego gbs, ale powiedzieli, że podadzą antybiotyk i będzie ok, więc trzymam się kurczowo tej myśli.
Dokładnie a podobno dodatniego gbs ma spora część społeczeństwa i wiedzą jak zaradzić
teraz już ostatnia prosta, a że my już wprawione matki od paru tygodni to będziemy Ci służyć pomocą
zieloneswiatlo, DEWG, Monixma, Iwkaaa lubią tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷 -
U mnie też GBS dostani, lekarz to samo powiedział - antybiotyk i proszę się nie martwić, bo to wielu kobiet dotyczy i nic się nie dzieje.DEWG wrote:Dziękuję. 🤩 Trochę się przestraszyłam dodatniego gbs, ale powiedzieli, że podadzą antybiotyk i będzie ok, więc trzymam się kurczowo tej myśli.
Ja miałam wczoraj usg to mały 3700, trochę boję się tej wagi ale już nie mam siły się nakręcać. Od dwóch tygodni myślę, że to już a tu nic się nie dzieje 🙈 Myślałam, że coś wcześniej zaczniemy działać - ale po wczorajszej wizycie plan jest taki, że jak do przyszłego piątku nie urodzę to mam się stawić na wizytę i będziemy decydować co dalej.
Prowadzę zaawansowane rozmowy z Bobaskiem, że bardzo na niego czekamy i niech już zaczna te podróż ☺️
Mimo, że fizycznie czuje się dobrze to takie czekanie to dla mnie szkoła życia, jestem w gorącej wodzie kąpana, wszystkie koleżanki już urodziły i zostałam sama. Ciężko zająć się jakimiś ciekawszymi rzeczami, bo na tym etapie też repertuar mocno ograniczony - nuda i czekanie trochę mnie dobija. Staram się uspokajać i relaksować, bo jednak nic złego się nie dzieje, mogę być w domu, jest wiele dużo gorszych scenariuszy, ale po ludzku trochę mi ciężko.starania od lipiec 2021
Ja: 34 lata
Hashimoto, IO, Endometrioza, Mięśniaki
10.2024 - start IVF
10.2024 - stymulacja; punkcja -> 3 blastocysty
21.11.2024 - 1 transfer; 21 dpt poronienie samoistne
27.01.2025 - 2 transfer; 23 dpt poronienie samoistne
7.07.2025 - 3 transfer; beta: 11dpt - 89; 14dpt - 251
2ximmunoglobuiny, prolutex, neoparin, acard, luteina, progersteron besins, duphsto, estrofem, oestrogel
6+2 CRL 0,42cm
7+0 CRL 1,08cm -> mikro plamienie
7+2 CRL 1,22cm
9+2 CRL 2,38cm

-
Jak to jedna położna powiedziała - trzeba wykorzystywać chłopa dwa razy dziennie. Przyjemność to jedno, ale przyspiesza poród.zieloneswiatlo wrote:U mnie też GBS dostani, lekarz to samo powiedział - antybiotyk i proszę się nie martwić, bo to wielu kobiet dotyczy i nic się nie dzieje.
Ja miałam wczoraj usg to mały 3700, trochę boję się tej wagi ale już nie mam siły się nakręcać. Od dwóch tygodni myślę, że to już a tu nic się nie dzieje 🙈 Myślałam, że coś wcześniej zaczniemy działać - ale po wczorajszej wizycie plan jest taki, że jak do przyszłego piątku nie urodzę to mam się stawić na wizytę i będziemy decydować co dalej.
Prowadzę zaawansowane rozmowy z Bobaskiem, że bardzo na niego czekamy i niech już zaczna te podróż ☺️
Mimo, że fizycznie czuje się dobrze to takie czekanie to dla mnie szkoła życia, jestem w gorącej wodzie kąpana, wszystkie koleżanki już urodziły i zostałam sama. Ciężko zająć się jakimiś ciekawszymi rzeczami, bo na tym etapie też repertuar mocno ograniczony - nuda i czekanie trochę mnie dobija. Staram się uspokajać i relaksować, bo jednak nic złego się nie dzieje, mogę być w domu, jest wiele dużo gorszych scenariuszy, ale po ludzku trochę mi ciężko.
Monixma, zieloneswiatlo lubią tę wiadomość
-