X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ZROSTY PRZYCZYNĄ NIEPŁODNOŚCI
Odpowiedz

ZROSTY PRZYCZYNĄ NIEPŁODNOŚCI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Mam do sprzedania:

- Leczniczy napój z ziół na niedrozne jajowody i zrosty
    Oto ich skład:
    * kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
    * ziele skrzypu - 20 g,
    * liść pokrzywy - 10 g,
    * korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.

Mam ich małe opakowanie, około 50-55 g, Cena 20 zł

Mozliwośc wysyłki od 20.lipca do 8.sierpnia. 2014 r

witam czy taki zestaw ziół można pić cały cykl i czy coś ona pomagają ?

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy jakies objawy zrosniecia macicy mialas?? Jak postawiona diagnoza?

• Malwas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, odświeżam temat. Ja również miałam wykazane przypadkiem zrosty w macicy w trakcie histeroskopii, przy ujściach jajowodów, w usg nic nie było widać. Po pierwszej histeroskopii zaszłam w ciążę biochemiczną, rok później również miałam histeroskopię i taka sama sytuacja. Teraz mija 3 miesiąc od usunięcia zrostów, jednak nie miałam innego leczenia oprócz cyprofloksacyny po zabiegu. W klinice niepłodności lekarz powiedział: "pytanie kiedy znowu się pojawią".... Ja się obawiam, że mogą nawet bezpośrednio po zabiegu się odnowić. W przeszłości miałam usuwany wyrostek robaczkowy, może ma to związek... Albo to postać endometriozy. Czytałyście o zespole Ashermana?

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po cesarce łyżeczkowanie i ono spowodowało powstanie zrostów w macicy- stwierdzono u mnie II stopień Zespołu Ashermana. Po długim, ponad 3 letnim leczeniu udało mi się zajść w upragnioną ciążę, choć łatwo nie było...oj nie było. Ze zrostów można wyjść, ale trzeba trafić do naprawdę najlepszego specjalisty, pierwszy lepszy ginekolog sobie z nimi nie poradzi. Ale jestem dowodem na to, że nawet z zespołem Ashermana można zajść w ciążę!
    Pełną historię mojego leczenia znajdziecie: matkamimowszystko.pl/e-book/

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ