Forum Temperatury, wykresy, płodność Interpretacja wykresu gdzie owulacja?
Odpowiedz

Interpretacja wykresu gdzie owulacja?

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kamcia Autorytet
    Postów: 292 233

    Wysłany: 12 stycznia, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Pierwszy raz w życiu mam aż tak udziwniony wykres. Potrzebuję w związku z tym pomocy. Może któraś z Was przerobiła coś podobnego:
    *Testy Ovu Clearblue (mierzace cztery płodne dni) ciągle migajace-dzisiaj trzeci
    test
    *śluz piękny rozciągliwy dzisiaj w największej ilości
    *od dwóch dni bóle owu, szczypiace/piekace jajniki
    *temp dla mnie kompletnie nie do zrozumienia

    0356bdee9de64e49c5ae972362225505.png

    laparo torbieli endom. obu jajników
    TSH 4,09 (kwiecień 2020) 1,62 (maj 2020)
    FT3 3,30 (2,60-5,40)
    FT4 1,2 (0,8-1,5)
    AMH 0,68
    FSH 11,79 (2,9-12,0)
    LH 5,26 (1,5-8,0)
    Estriadol 97,12 (18-147)
    Progesteron 0,44 (0,25-0,54)
    Prolaktyna 18,84 (2,70-35,00)
    Testosteron 0,56 (0,14-0,72)
    anty-TPO <0,80
    anty-TG <6,40
    Ferrytyna 13,1 (13,0-150)
    Wit. B12 253,9 (197-771)-kwiecień, 430,7-maj
    Wit.D3 38,4 (30-100)
    Kwas foliowy
    Homocysteina 11,6 (3,70-13,90)
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero

    WR - niereaktywny, HBs(antygen)-ujemny, HBc(przeciwciała), HCV(przeciwciała)-niereaktywny, IgG i IgM toxo-nie było infekcji cytomegalii-po przechorowaniu, nabyta odporność: różyczki-przebyta. Wymaz Chlamydia Trachomatis, badanie czystości pochwy, USG piersi.

    Biore: Olej z Wiesiołka, Wit D, Wit C, Omega 3, NAC, Ananas (błonnik), Acard, Euthyrox N 25, B complex, B 12, TMG.
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 628 434

    Wysłany: 12 stycznia, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,być może dzisiaj masz owulację,bo tak czasem jest jak spada tempka,więc jutro powinna odbić w górę..Noi śluz i testy też wskazują,że dziś może owu.Trzymam kciuki!

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Kamcia Autorytet
    Postów: 292 233

    Wysłany: 12 stycznia, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Kamcia,być może dzisiaj masz owulację,bo tak czasem jest jak spada tempka,więc jutro powinna odbić w górę..Noi śluz i testy też wskazują,że dziś może owu.Trzymam kciuki!

    Dziękuję Marzeniu 😘
    Obyś miała racje. Bo poniedziałkowa noc jest moja ostatnia szansa na przytulaski nim wyjazde na poligon 🤦‍♀️

    laparo torbieli endom. obu jajników
    TSH 4,09 (kwiecień 2020) 1,62 (maj 2020)
    FT3 3,30 (2,60-5,40)
    FT4 1,2 (0,8-1,5)
    AMH 0,68
    FSH 11,79 (2,9-12,0)
    LH 5,26 (1,5-8,0)
    Estriadol 97,12 (18-147)
    Progesteron 0,44 (0,25-0,54)
    Prolaktyna 18,84 (2,70-35,00)
    Testosteron 0,56 (0,14-0,72)
    anty-TPO <0,80
    anty-TG <6,40
    Ferrytyna 13,1 (13,0-150)
    Wit. B12 253,9 (197-771)-kwiecień, 430,7-maj
    Wit.D3 38,4 (30-100)
    Kwas foliowy
    Homocysteina 11,6 (3,70-13,90)
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero

    WR - niereaktywny, HBs(antygen)-ujemny, HBc(przeciwciała), HCV(przeciwciała)-niereaktywny, IgG i IgM toxo-nie było infekcji cytomegalii-po przechorowaniu, nabyta odporność: różyczki-przebyta. Wymaz Chlamydia Trachomatis, badanie czystości pochwy, USG piersi.

    Biore: Olej z Wiesiołka, Wit D, Wit C, Omega 3, NAC, Ananas (błonnik), Acard, Euthyrox N 25, B complex, B 12, TMG.
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2555 2572

    Wysłany: 12 stycznia, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Witam dziewczyny,
    Pierwszy raz w życiu mam aż tak udziwniony wykres. Potrzebuję w związku z tym pomocy. Może któraś z Was przerobiła coś podobnego:
    *Testy Ovu Clearblue (mierzace cztery płodne dni) ciągle migajace-dzisiaj trzeci
    test
    *śluz piękny rozciągliwy dzisiaj w największej ilości
    *od dwóch dni bóle owu, szczypiace/piekace jajniki
    *temp dla mnie kompletnie nie do zrozumienia

    0356bdee9de64e49c5ae972362225505.png
    Wyglada na to ze owulacja dzisiaj. Jesli jutro skoczy temperatura to na pewno owulka :)

    Kamcia lubi tę wiadomość

    856435daf4584bf46b8a4819c6ab58c0.png
    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡
    Holandia

    *Ananas po owulacji
    *Czarnuszka
    *Chia
    *Siemię lniane
    *Witaminy : B6, B12, C, D, K, Żelazo,
    *Kwas foliowy
    * Omega3
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2555 2572

    Wysłany: 12 stycznia, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge prosic o interpretacje mojego wykresu? Zwykle cykle 26-27 dniowe. Dzisiaj 16 dc a temperatury nic mi nie mowią. Mialam wrazenie ze owulka byla 9dc a wykres tego nie potwierdza 😑

    b74db667759a408e8b6bf4478d6db0fb.png

    856435daf4584bf46b8a4819c6ab58c0.png
    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡
    Holandia

    *Ananas po owulacji
    *Czarnuszka
    *Chia
    *Siemię lniane
    *Witaminy : B6, B12, C, D, K, Żelazo,
    *Kwas foliowy
    * Omega3
  • Kamcia Autorytet
    Postów: 292 233

    Wysłany: 12 stycznia, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Moge prosic o interpretacje mojego wykresu? Zwykle cykle 26-27 dniowe. Dzisiaj 16 dc a temperatury nic mi nie mowią. Mialam wrazenie ze owulka byla 9dc a wykres tego nie potwierdza 😑

    b74db667759a408e8b6bf4478d6db0fb.png

    Obstawiam owulke 12dc. Jutro apka wstawi Ci pewnie kreski z owulka

    laparo torbieli endom. obu jajników
    TSH 4,09 (kwiecień 2020) 1,62 (maj 2020)
    FT3 3,30 (2,60-5,40)
    FT4 1,2 (0,8-1,5)
    AMH 0,68
    FSH 11,79 (2,9-12,0)
    LH 5,26 (1,5-8,0)
    Estriadol 97,12 (18-147)
    Progesteron 0,44 (0,25-0,54)
    Prolaktyna 18,84 (2,70-35,00)
    Testosteron 0,56 (0,14-0,72)
    anty-TPO <0,80
    anty-TG <6,40
    Ferrytyna 13,1 (13,0-150)
    Wit. B12 253,9 (197-771)-kwiecień, 430,7-maj
    Wit.D3 38,4 (30-100)
    Kwas foliowy
    Homocysteina 11,6 (3,70-13,90)
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero

    WR - niereaktywny, HBs(antygen)-ujemny, HBc(przeciwciała), HCV(przeciwciała)-niereaktywny, IgG i IgM toxo-nie było infekcji cytomegalii-po przechorowaniu, nabyta odporność: różyczki-przebyta. Wymaz Chlamydia Trachomatis, badanie czystości pochwy, USG piersi.

    Biore: Olej z Wiesiołka, Wit D, Wit C, Omega 3, NAC, Ananas (błonnik), Acard, Euthyrox N 25, B complex, B 12, TMG.
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 628 434

    Wysłany: 12 stycznia, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Moge prosic o interpretacje mojego wykresu? Zwykle cykle 26-27 dniowe. Dzisiaj 16 dc a temperatury nic mi nie mowią. Mialam wrazenie ze owulka byla 9dc a wykres tego nie potwierdza 😑

    b74db667759a408e8b6bf4478d6db0fb.png

    A może 13dc była bo potem tempka w górę poszła,noi wtedy zaznaczyłaś ból owulacyjny.Powinnaś zacząć mierzyć wcześniej tempke tzn najlepiej zaraz [email protected],bo przed 3 wyższymi tempkami musi być 6 niższych.
    Jutro jeśli tempka bedzie nadal wyżej to program wyznaczy owu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 17:40

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2555 2572

    Wysłany: 12 stycznia, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagapilam sie z tym mierzeniem. Fakt, zaczelam za pozno. Ale pierwsza wyzsza temp byla 36,5 i nie ma wyzszych

    856435daf4584bf46b8a4819c6ab58c0.png
    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡
    Holandia

    *Ananas po owulacji
    *Czarnuszka
    *Chia
    *Siemię lniane
    *Witaminy : B6, B12, C, D, K, Żelazo,
    *Kwas foliowy
    * Omega3
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 628 434

    Wysłany: 12 stycznia, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 14dc była 36,50 wiec jest szansa,że 13dc była owu,choć 14dc zmierzyłaś o godzinę później niż zwykle.Trzymam kciuki

    Ola_45 lubi tę wiadomość

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • dmg11 Koleżanka
    Postów: 34 78

    Wysłany: 12 stycznia, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Zagapilam sie z tym mierzeniem. Fakt, zaczelam za pozno. Ale pierwsza wyzsza temp byla 36,5 i nie ma wyzszych
    A gdzie mierzysz temp? Bo ja jak mierzylam w ustach to też nie miałam jasności. Dopiero na dole daje dobry podgląd na sytuację :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 19:53

    27 lat
    Starania o pierwsze dziecko
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 lub 13dc, w każdym razie na pewno już po ;)

    Ola_45 lubi tę wiadomość

  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2555 2572

    Wysłany: 12 stycznia, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg11 wrote:
    A gdzie mierzysz temp? Bo ja jak mierzylam w ustach to też nie miałam jasności. Dopiero na dole daje dobry podgląd na sytuację :)
    Na dole 😉 specjalnie budze sie o 4 rano zeby pozniej nie zapomniec jak syn wstaje rano. Dwa razy sie zgapiłam i zaspałam na mierzenie 😑

    Wedlug objawow czuje ze po owulce. Ale ta temperatura jest tak niska ze wyglada jaby bezowulacyjny. Zawsze mialam piekne wykresy, golym okiem bylo widac 1 faze i 2 faze cyklu. A tu tak dziwnie jakos. Fakt ze za pozno zaczelam..

    856435daf4584bf46b8a4819c6ab58c0.png
    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡
    Holandia

    *Ananas po owulacji
    *Czarnuszka
    *Chia
    *Siemię lniane
    *Witaminy : B6, B12, C, D, K, Żelazo,
    *Kwas foliowy
    * Omega3
  • dmg11 Koleżanka
    Postów: 34 78

    Wysłany: 13 stycznia, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poczekała na jutro, bo dzisiaj masz ładny wzrost (może wczoraj była owu?), a jako dodatkową weryfikację możesz sobie zrobić proga ;)
    Kup sobie testy owulacyjne, na allegro wychodzą za grosze, a zawsze pomaga wykryć jak nie masz śluzu widocznego ;)

    Ola_45 lubi tę wiadomość

    27 lat
    Starania o pierwsze dziecko
  • dmg11 Koleżanka
    Postów: 34 78

    Wysłany: 13 stycznia, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz tyle serduszek, że myślę, że możesz być spokojna! <3

    Ola_45 lubi tę wiadomość

    27 lat
    Starania o pierwsze dziecko
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2555 2572

    Wysłany: 13 stycznia, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg11 wrote:
    Ja bym poczekała na jutro, bo dzisiaj masz ładny wzrost (może wczoraj była owu?), a jako dodatkową weryfikację możesz sobie zrobić proga ;)
    Kup sobie testy owulacyjne, na allegro wychodzą za grosze, a zawsze pomaga wykryć jak nie masz śluzu widocznego ;)

    U mnie ciężko z badaniami teraz. Mieszkam z holandii :)

    856435daf4584bf46b8a4819c6ab58c0.png
    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡
    Holandia

    *Ananas po owulacji
    *Czarnuszka
    *Chia
    *Siemię lniane
    *Witaminy : B6, B12, C, D, K, Żelazo,
    *Kwas foliowy
    * Omega3
  • Anusiaczek 89 Debiutantka
    Postów: 11 1

    Wysłany: 18 stycznia, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    56cf12174afa7a26e3ae91e6a7fda9a2.png

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 628 434

    Wysłany: 11 lutego, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    Nie wiem czy cykl bezowulacyjny czy może OF go nie wyznaczył.Owu miałam zawsze 9-12dc,a w ostatnim 14dc.Dziś już 15dc,a owu brak.Spojrzycie proszę na wykres.Na innej apce pokazuje owu w 13dc🤔
    Zgłupiałam,bo odkąd mkerze tempke(10.2019)to owu zawsze była.
    64befbd05e614c2ae7e088e61edfa71a.png

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Dastiny Ekspertka
    Postów: 311 95

    Wysłany: 12 lutego, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Hej,

    Nie wiem czy cykl bezowulacyjny czy może OF go nie wyznaczył.Owu miałam zawsze 9-12dc,a w ostatnim 14dc.Dziś już 15dc,a owu brak.Spojrzycie proszę na wykres.Na innej apce pokazuje owu w 13dc🤔
    Zgłupiałam,bo odkąd mkerze tempke(10.2019)to owu zawsze była.
    64befbd05e614c2ae7e088e61edfa71a.png
    Może podskoczy jeszcze i OF oznaczy owu z opoźbieniem, ja miałam taką nadzieje ale chyba pierwszy raz obserwuję dziwny bezowulacyjny a za ciebie trzymam kciuki 💪

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 628 434

    Wysłany: 12 lutego, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Może podskoczy jeszcze i OF oznaczy owu z opoźbieniem, ja miałam taką nadzieje ale chyba pierwszy raz obserwuję dziwny bezowulacyjny a za ciebie trzymam kciuki 💪

    Dzięki🙂Wczoraj tempka spadła a dziś skoczyła,więc może owu była wczoraj.No nic,muszę cierpliwie poczekać.
    U Ciebie faktycznie owu brak😐Ale podobno czasem zdarzają się cykle bezowulacyjne i to nic złego.Trzymam kciuki za kolejny cykl

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Eja89 Koleżanka
    Postów: 55 9

    Wysłany: 13 lutego, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie wzrostu temperatury po owulacji, a mianowicie 3 dzien z rzedu rosnie mi temperatura 36,33 36,48 36,66 dodam ze dotychczas mialam niskie wartości około 36,03-36,18 a nawet mniej. Ovufriend wyznaczył mi owulacje w 15 dc. Ale czy rosnaca temperatura świadczy że owulacja się odbyła?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.