Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji wykresu...
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji wykresu...

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet
    Postów: 1050 806

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 28/29dniowe cykle. Druga faza około 12 dni nawet ciut więcej.
    A co z tą moją temp?

    bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri35 wrote:
    łudzić się już nie ma co ?
    Wiesz test może i wyjść później dodatni ale widzę że temp spadła już dużo więc raczej marne szanse :/

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Mam 28/29dniowe cykle. Druga faza około 12 dni nawet ciut więcej.
    A co z tą moją temp?
    Jejku temp jest ok. Nie musi utrzymywać się na jednym poziomie albo rosnąć cały czas. Może się wahać a spadek o 0.1 to nie spadek. Czekaj na termin i ew zrobisz test dzień po

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Nami Ekspertka
    Postów: 188 136

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Dopóki @ nie przyjdzie jest szansa. Musisz podejść że spokojem i będzie ok;)

    Piękny ten test dzisiejszy;))) u mnie zawsze potwierdzala się owulka następnego dnia po takim cudnym tescie;) obserwuj ale no śluz plus kreski plus samopoczucie- nic tylko działać;))

    Ja też mam niedoczynność i hashimoto i się udalo;)) nie trać wiary... Trzeba ta tarczyca cały czas pilnować niestety
    ... bo potrafi skakać jak szalona...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 12:18

    Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nami wrote:
    Dokładnie. Dopóki @ nie przyjdzie jest szansa. Musisz podejść że spokojem i będzie ok;)

    Piękny ten test dzisiejszy;))) u mnie zawsze potwierdzala się owulka następnego dnia po takim cudnym tescie;) obserwuj ale no śluz plus kreski plus samopoczucie- nic tylko działać;))

    Ja też mam niedoczynność i hashimoto i się udalo;)) nie trać wiary... Trzeba ta tarczyca cały czas pilnować niestety
    ... bo potrafi skakać jak szalona...
    To oby faktycznie była jutro :). Będzie nieźle jakby się udało. Jadę dziś do Ginekologa po duphaston. Ostatnio brałam też od początku.

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Kiri35 Koleżanka
    Postów: 41 0

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic to czekamy. Ale ten okres mógł by przyjść i był by spokój.

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri35 wrote:
    No nic to czekamy. Ale ten okres mógł by przyjść i był by spokój.
    Powiem Ci ze w tamtym cyklu też myślałam że to ciaza bo długo @nie przychodziła a 2 faza trwała o 5 dni więcej niż zazwyczaj. Ale może jeszcze mi się normuje bo pierwszy okres po ciąży dostałam 5 sierpnia 2018 roku

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Kiri35 Koleżanka
    Postów: 41 0

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie przeważnie jest 26 lub 27 raz na jakieś pół roku dochodzi do 31 może to teraz. Ale temp w ciągu dnia też spadła więc pewnie dziś mnie najdzie. @

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nici ze starań... Męża jednak rozkłada... Wszystko go boli i nie dam rady go rozruszac.... A ja czuję że owu jest z prawego jajnika teraz takie dziwne uczucie mam w tej okolicy. Zostaje nadzieja ze następna też będzie taka piękna jak ta... Ech :(

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Kiri35 Koleżanka
    Postów: 41 0

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 00:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Nici ze starań... Męża jednak rozkłada... Wszystko go boli i nie dam rady go rozruszac.... A ja czuję że owu jest z prawego jajnika teraz takie dziwne uczucie mam w tej okolicy. Zostaje nadzieja ze następna też będzie taka piękna jak ta... Ech :(

    Bidulka :( będzie też następną teraz już wiesz kiedy kreska jest wyraźna:):)

  • Kiri35 Koleżanka
    Postów: 41 0

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis 36,64 temp podniosla sie ciut ale czuje ze bedzie okres (skurcze delikatne bole itd) :D a ovu dalej ze dzis 97% na pozytywny heheh :D

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam prośbę może któraś zerknąć na mój wykres?? Bo wariuje już. Test pozytywny w 15 dc, sluz był chociaż było go mało.. Teraz już sucho.. Skok myślałam że jest bo było 16 wyżej a dziś spadek.. Dlaczego tak może być.. Dodam że pierwszy cykl jestem na stymulacji clo.. Pomóżcie

    https://zapodaj.net/4dc4794f85220.jpg.html

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nami Ekspertka
    Postów: 188 136

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 szkoda bo rzeczywiście chyba był potencjał. Na szczęście co miesiąc możemy się starać;))

    Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Nami Ekspertka
    Postów: 188 136

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej dziewczyny mam prośbę może któraś zerknąć na mój wykres?? Bo wariuje już. Test pozytywny w 15 dc, sluz był chociaż było go mało.. Teraz już sucho.. Skok myślałam że jest bo było 16 wyżej a dziś spadek.. Dlaczego tak może być.. Dodam że pierwszy cykl jestem na stymulacji clo.. Pomóżcie

    https://zapodaj.net/4dc4794f85220.jpg.html

    Hej. Wygląda jakby skoku jeszcze nie było. Może dopiero będzie a może cykl bezowulacyjny... nie wiem co myślą inne dziewczyny ale jednak przy owu ta zmiana temperatur jest dość widoczna

    Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nami wrote:
    Hej. Wygląda jakby skoku jeszcze nie było. Może dopiero będzie a może cykl bezowulacyjny... nie wiem co myślą inne dziewczyny ale jednak przy owu ta zmiana temperatur jest dość widoczna
    A możliwe że przy clo cykl bezowulacyjny? Lejarz mi mówił że niby temperatura może się zakłócić.. Kurcze już sama ie wiem.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nami Ekspertka
    Postów: 188 136

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zapytaj na wątku przy stymulacji clo. Ja nie chce się wypowiadać bo sama nie miałam ż tym doczynienia. Może jest tak jak mówisz. Mi też czasem wychodziły testy pozytywne a jednak owulki nie było ale może w Twoim przypadku jest inaczej. Skoro tak Ci lekarz mówił;)To w zasadzie ciężko przewidzieć. Najlepiej jakbyś miała monitoring

    Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Kiri35 Koleżanka
    Postów: 41 0

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie przyszła @ :(

  • Nami Ekspertka
    Postów: 188 136

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri 35 głowa do góry. Niech się szybko kończy i wracaj do dzialania;)) niestety te wstrętne @ zawsze pojawiają się jak tego bardzo nie chcemy...

    Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri35 wrote:
    Bidulka :( będzie też następną teraz już wiesz kiedy kreska jest wyraźna:):)
    Oby była taka jak teraz. Jeszcze mi zostały testy na następny raz 4 te strumieniowe i 3 paskowe więc starczy. Dziś temp się podniosła więc albo wczoraj była owulacja albo to przez chorobę bo od 2 dni mam katar

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A możliwe że przy clo cykl bezowulacyjny? Lejarz mi mówił że niby temperatura może się zakłócić.. Kurcze już sama ie wiem.
    A masz monitoring? Ja miałam swojego czasu clo i przy tym monitoring aż do potwierdzenia owulacji. Nie wiem czy to możliwe. To już lekarza pytaj. Ale wydaje mi się że nie każdy organizm może reagować na clo

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego