Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:
Ania 609.... Ja dostała mała odrazu obok siebie, ale na noc kazalam zabrać i przywozic do karmienia w nocy.a na drugi dzień już ja miałam cały czas ze sobą.troche brzuch bolał ale dałam radę ty też sobie poradzisz
KateHawke lubi tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Wow !!! Wielkie gratulacje ;*
Ania 609.... Ja dostała mała odrazu obok siebie, ale na noc kazalam zabrać i przywozic do karmienia w nocy.a na drugi dzień już ja miałam cały czas ze sobą.troche brzuch bolał ale dałam radę ty też sobie poradzisz -
KateHawke wrote:
-
ania609 wrote:Może pytanie nie na miejscu i trochę głupie.. Jak szybko wróciłaś później do swojej wyjściowej wagi po cesarce? Pytam was wszystkie które miałyście cesarkę.. I drugie pytanie mój synek waży 1020gram czy to jest za dużo czy normalna waga? Bo moja siostra i mama twierdzą że waży dużo jak na ten tydzień ciąży..
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Ja po ciąży nie mogę schudnąć mimo karmienia piersią. Przed ciążą ważyłam 75kg - teraz cały czas 81kg. Przy porodzie ważyłam 91kg więc zeszło 10kg i resztą za nic nie chce. Ale to pewnie wina stresu i niewyspania.
-
Dzięki kochane moje.. Jesteście cudowne.. Z tego co widzę to chyba większość z was miała cesarkę?.. Lipcowka no widzisz..tez mi się wydawało że waga jest ok,nawet lekarka tak gadala..ale potem siostra zaczęła mnie straszyć że jest bardzo duży..tak samo gada że będzie bardzo owlosiony bo mam zgagę 🤦♀️ wkurza mnie...a ty będziesz miała cesarkę? Jak będzie miał na imię twój synuś?
-
ania609 wrote:Dzięki kochane moje.. Jesteście cudowne.. Z tego co widzę to chyba większość z was miała cesarkę?.. Lipcowka no widzisz..tez mi się wydawało że waga jest ok,nawet lekarka tak gadala..ale potem siostra zaczęła mnie straszyć że jest bardzo duży..tak samo gada że będzie bardzo owlosiony bo mam zgagę 🤦♀️ wkurza mnie...a ty będziesz miała cesarkę? Jak będzie miał na imię twój synuś?
-
Synek będzie miał na imię Antoś wiem, że to jedno z najpopularniejszych imion jakie są nadawane chłopcom przez ostatnie lata ale tylko przy tym imieniu byliśmy zgodni z Mężem
Mój M też mnie straszył, że mały będzie dużym dzieckiem i że przy porodzie będzie miał ponad 4 kg, bo niby brałam masę witamin i to od tego. Ale Antek cały czas idzie równo po ok 50centylu i nie zapowiada się na kolosa:D
Tak będę miała CC (zresztą już 19.05) ale z uwagi na moją dyskopatię a nie inne wskazania, już od 2011 roku wiem, że u mnie poród to tylko CC, bo inaczej z sali porodowej brali by mnie prosto na salę operacyjną właśnie ze względu na kręgosłup.
Co do zgagi to ja też mam ją od chyba 16 tc, skończyły się mdłości zaczęła się zgaga... Ja od 2 tygodni dostałam polprazol na zgagę i po 1 tabletce poczułam ulgę. Teraz biorę co 2 dzień i nie wiem co to zgaga Także dopytaj lekarza na wizycie i jak Ci da zielone światło to nawet się nie zastanawiaj bo dla mnie to nowa jakość życia -
Lipcowka ty zaraz rodzisz niesamowite
Ja tyle co schudłam w połogu to zostało teraz dopiero znowu zaczęło ruszać - 4 kg do wagi sprzed ciąży.
lipcowka86 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Kate hawke gratuluję ty rodziłaś cc?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
lipcowka86 wrote:Synek będzie miał na imię Antoś wiem, że to jedno z najpopularniejszych imion jakie są nadawane chłopcom przez ostatnie lata ale tylko przy tym imieniu byliśmy zgodni z Mężem
Mój M też mnie straszył, że mały będzie dużym dzieckiem i że przy porodzie będzie miał ponad 4 kg, bo niby brałam masę witamin i to od tego. Ale Antek cały czas idzie równo po ok 50centylu i nie zapowiada się na kolosa:D
Tak będę miała CC (zresztą już 19.05) ale z uwagi na moją dyskopatię a nie inne wskazania, już od 2011 roku wiem, że u mnie poród to tylko CC, bo inaczej z sali porodowej brali by mnie prosto na salę operacyjną właśnie ze względu na kręgosłup.
Co do zgagi to ja też mam ją od chyba 16 tc, skończyły się mdłości zaczęła się zgaga... Ja od 2 tygodni dostałam polprazol na zgagę i po 1 tabletce poczułam ulgę. Teraz biorę co 2 dzień i nie wiem co to zgaga Także dopytaj lekarza na wizycie i jak Ci da zielone światło to nawet się nie zastanawiaj bo dla mnie to nowa jakość życia
Śliczne imię , mój będzie miał na imię Mikołaj też tylko przy tym imieniu byliśmy z mężem zgodni 😁.. A to u ciebie nie ma co dyskutować, musisz miec cesarke.. I to już na dniach ☺ a w którym szpitalu rodzisz? Na kiedy normalnie miałaś termin? -
ania609 wrote:muszę dopytać lekarki o te tabletki.. Bo męczy mnie to strasznie
Śliczne imię , mój będzie miał na imię Mikołaj też tylko przy tym imieniu byliśmy z mężem zgodni 😁.. A to u ciebie nie ma co dyskutować, musisz miec cesarke.. I to już na dniach ☺ a w którym szpitalu rodzisz? Na kiedy normalnie miałaś termin?
Termin mam na 30.05 bądź jak niektórzy liczą 1.06. CC mam mieć 38+3 więc wcale się nie martwię że jakiś dużo wcześniej.
Planowo CC mamy mieć w Krakowie na Ujastku, ale zobaczymy co życie pokaże 😉 -
KateHawke wrote:Tak. Miałam mieć SN i poszłam do szpitala w terminie bo tak zalecił lekarz i w ten sam dzień dostałam krwotoku i na Vito robili mi CC.
-
lipcowka86 wrote:Termin mam na 30.05 bądź jak niektórzy liczą 1.06. CC mam mieć 38+3 więc wcale się nie martwię że jakiś dużo wcześniej.
Planowo CC mamy mieć w Krakowie na Ujastku, ale zobaczymy co życie pokaże 😉 -
Byliśmy z mężem w sobotę na zakupach.. Pokupowalismy trochę rzeczy dla Mikołajka.. Fajnie się kupuje dla dziecka..🤗 Kupiłam też odrazu laktator i czujnik oddechu i mam nadzieję że będzie działal.. Mamy taki co wkłada się pod materac, z tym że materac mam taki grubszy 12cm..
-
ania609 wrote:Byliśmy z mężem w sobotę na zakupach.. Pokupowalismy trochę rzeczy dla Mikołajka.. Fajnie się kupuje dla dziecka..🤗 Kupiłam też odrazu laktator i czujnik oddechu i mam nadzieję że będzie działal.. Mamy taki co wkłada się pod materac, z tym że materac mam taki grubszy 12cm..
Honorata02, Yoselyn82 lubią tę wiadomość