Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
My też chodzilysmy na rehabilitację ale właśnie jak wszystko pozamykali to ja ćwiczyłam z młodą to co pamiętałam z rehabilitacji. A później sobie znalazłam taka panią która przyjeżdżała do nas do domu.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Heidi Di wrote:Cześć mamusie Pochwalę się i tutaj - drugiego stycznia na świat przyszło kolejne dzieło dr Marty - nasz Kazio. Jest cudny i wygląda jak miniatura mojego męża, geny to jest jednak kosmos Wiecie ile trzeba odczekać po porodzie SN z powrotem po kolejne maluchy?
Wielkie gratulacje dla was. Zdrówka życzę 💕😘♥️Heidi Di lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Gratuluję kolejnych naturalsików i życzę Wam nudnych ciąż
No i oczywiście gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom i życzę dużo radości z pociech 😍
My mamy za sobą już ponad dwa miesiące przygody poza brzuszkiem Filipek jest bardzo pogodnym dzieckiem. Na szczęście póki co kolki nas ominęły nawet mimo tego że mama średnio trzyma dietę
Asia nadal się cieszy z tego że ma braciszka 😁 czasem się denerwuje że nie umie się z Nim bawić a ja Jej tłumaczę że dobrze sobie radzi, po prostu Jej zabawy są na zbyt wysokim poziomie jeszcze dla Niego, bo mu przyjemność sprawia bujająca się przed głową zabawka
Mamy za sobą pierwsze szczepienia - położna straszyła mnie że szczepionkę 5w1 mają zarezerwowaną tylko dla wczesniaków co mnie zmartwiło bo tą szczepionkę miałam sprawdzoną przy Asi. Na "szczęście" z racji jego małej wady serduszka lekarka włączyła go do programu szczepieniowego wcześniaków i dostał te szczepionki ktore chciałam - łącznie z tą lepszą na pneumokoki. Po szczepieniu na szczęście poza jednym dniem nic Mu nie dolegało.
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
A co powinno potrafić 10-11 tygodniowe dziecko? Wiem że w tym wieku każde dziecko może się rozwijać w trochę innym tempie ale jak to było z Waszymi Maluszkami?
Skąd wiedziałyście że coś jest nie tak i potrzebna będzie rehabitacja?
-
Gruzja85 wrote:Teraz fajny czas jeśli nie ma kolek, refluksu ulewań i itp. Później się zacznieStarania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
h_anulka wrote:A co powinno potrafić 10-11 tygodniowe dziecko? Wiem że w tym wieku każde dziecko może się rozwijać w trochę innym tempie ale jak to było z Waszymi Maluszkami?
Skąd wiedziałyście że coś jest nie tak i potrzebna będzie rehabitacja?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
H_anulka super jak się siostrzyczka tak zajmuje młodszym braciszkiem;) a ile lat ma Asia?
My też korzystamy z 5w1
U nas pediatra nic nie widział u Łucji mówiła że wszystko jest w porządku.a ona strasznie się wyginała do tyłu i ciągle się prężyła. Więc dla spokoju poszłam z nią do neurologa dziecięcego prywatnie i wyszło że miała wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrię.
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualny
-
Honorata02 wrote:H_anulka super jak się siostrzyczka tak zajmuje młodszym braciszkiem;) a ile lat ma Asia?
U nas pediatra też nie widzi niczego niepokojącego. Ja za to ostatnio zauważyłam że jak leży napleckach to główkę odwraca tylko w jedną stronę (lewą) jak go noszę na rękach to patrzy odwrotnie bo w prawą stronę, na brzuchu też woli trzymać głowę skierowaną w lewą stronę a jak ułożę go odwrotnie to szybko ją przekręca.. No i zgłupiałam.. Obserwuje jak bedzie dalej i jak się nic nie zmieni to też poszukam konsultacji u specjalisty -
zOsIa88 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was rodziła na Łubinowej ? Mam pytanie
H_anulka ja dla świętego spokoju poszłabym do neurologa albo jakiegoś fizjoterapeuty. Przynajmniej bym miała czyste sumienie że niemposzlam za późno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 08:19
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualny
-
didik34 wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest po szczepieniu. W poniedziałek mamy mmr i zastanawiam się czy możemy wychodzić na spacery i czy mogą nad odwiedzić teściowie ?
Myśmy byli na spacerze po szcxepiace. Pytałam się czy można , odpowiedziały panie że tak. Ale wiadomo nie długo , zresztą zimno jest to i tak bardzo długie spacery nie bardzoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
didik34 wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest po szczepieniu. W poniedziałek mamy mmr i zastanawiam się czy możemy wychodzić na spacery i czy mogą nad odwiedzić teściowie ?
-
Dokładnie jak nie ma gorączki i innych objawów to można
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:Dziewczyny które rodziły w Bytom albo Łubinowa brałyście rożek do szpitala ?
NieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
A ja zaczynam mieć mdłości zgage. Zaczynam 6 tydzień a wizyta dopiero 12 lutego🙈🙈🙈36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:dziękuję bo z rożkiem to juz miałam obawy czy się spakuje . U mnie powrót do 2 trymestru dzisiaj 3 pawie zaliczyłam zgagę ostatnio miałam już jestem jak wrak człowieka a tu jeszcze trzeba samemu to ogarniać36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩