X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie

Oceń ten wątek:
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodzilysmy na rehabilitację ale właśnie jak wszystko pozamykali to ja ćwiczyłam z młodą to co pamiętałam z rehabilitacji. A później sobie znalazłam taka panią która przyjeżdżała do nas do domu.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Cześć mamusie :) Pochwalę się i tutaj - drugiego stycznia na świat przyszło kolejne dzieło dr Marty - nasz Kazio. Jest cudny i wygląda jak miniatura mojego męża, geny to jest jednak kosmos :) Wiecie ile trzeba odczekać po porodzie SN z powrotem po kolejne maluchy?

Wielkie gratulacje dla was. Zdrówka życzę 💕😘♥️

Heidi Di lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych naturalsików i życzę Wam nudnych ciąż :-)
    No i oczywiście gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom i życzę dużo radości z pociech 😍
    My mamy za sobą już ponad dwa miesiące przygody poza brzuszkiem :-) Filipek jest bardzo pogodnym dzieckiem. Na szczęście póki co kolki nas ominęły nawet mimo tego że mama średnio trzyma dietę :-)
    Asia nadal się cieszy z tego że ma braciszka 😁 czasem się denerwuje że nie umie się z Nim bawić a ja Jej tłumaczę że dobrze sobie radzi, po prostu Jej zabawy są na zbyt wysokim poziomie jeszcze dla Niego, bo mu przyjemność sprawia bujająca się przed głową zabawka ;-)
    Mamy za sobą pierwsze szczepienia - położna straszyła mnie że szczepionkę 5w1 mają zarezerwowaną tylko dla wczesniaków co mnie zmartwiło bo tą szczepionkę miałam sprawdzoną przy Asi. Na "szczęście" z racji jego małej wady serduszka lekarka włączyła go do programu szczepieniowego wcześniaków i dostał te szczepionki ktore chciałam - łącznie z tą lepszą na pneumokoki. Po szczepieniu na szczęście poza jednym dniem nic Mu nie dolegało.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powinno potrafić 10-11 tygodniowe dziecko? Wiem że w tym wieku każde dziecko może się rozwijać w trochę innym tempie ale jak to było z Waszymi Maluszkami?
    Skąd wiedziałyście że coś jest nie tak i potrzebna będzie rehabitacja?

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Teraz fajny czas jeśli nie ma kolek, refluksu ulewań i itp. Później się zacznie :)
    Nooo już się nie mogę doczekać 😄 Mam tylko nadzieję, że ten stan zakochania nie mija, byłoby łatwiej 😅

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    A co powinno potrafić 10-11 tygodniowe dziecko? Wiem że w tym wieku każde dziecko może się rozwijać w trochę innym tempie ale jak to było z Waszymi Maluszkami?
    Skąd wiedziałyście że coś jest nie tak i potrzebna będzie rehabitacja?
    U mnie od razu powiedział pediatra że trzeba wspomóc. No i miała asymetria. Jak leżała na płasko to było C.no i leki przy in vitro też są wskazaniem.do sprawdzenia dziecka

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H_anulka super jak się siostrzyczka tak zajmuje młodszym braciszkiem;) a ile lat ma Asia?
    My też korzystamy z 5w1 ;)

U nas pediatra nic nie widział u Łucji mówiła że wszystko jest w porządku.a ona strasznie się wyginała do tyłu i ciągle się prężyła. Więc dla spokoju poszłam z nią do neurologa dziecięcego prywatnie i wyszło że miała wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrię.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was rodziła na Łubinowej ? Mam pytanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 19:21

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    H_anulka super jak się siostrzyczka tak zajmuje młodszym braciszkiem;) a ile lat ma Asia?
    Asia ma 7 i pół roku wiec mają sporą różnicę wiekową. Ale to dla Niej walczyliśmy tyle lat, bo bardzo chciała mieć rodzeństwo :-)
    U nas pediatra też nie widzi niczego niepokojącego. Ja za to ostatnio zauważyłam że jak leży napleckach to główkę odwraca tylko w jedną stronę (lewą) jak go noszę na rękach to patrzy odwrotnie bo w prawą stronę, na brzuchu też woli trzymać głowę skierowaną w lewą stronę a jak ułożę go odwrotnie to szybko ją przekręca.. No i zgłupiałam.. Obserwuje jak bedzie dalej i jak się nic nie zmieni to też poszukam konsultacji u specjalisty

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was rodziła na Łubinowej ? Mam pytanie
    Ja rodziłam na lubinowej.

H_anulka ja dla świętego spokoju poszłabym do neurologa albo jakiegoś fizjoterapeuty. Przynajmniej bym miała czyste sumienie że niemposzlam za późno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 08:19

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest po szczepieniu. W poniedziałek mamy mmr i zastanawiam się czy możemy wychodzić na spacery i czy mogą nad odwiedzić teściowie ?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest po szczepieniu. W poniedziałek mamy mmr i zastanawiam się czy możemy wychodzić na spacery i czy mogą nad odwiedzić teściowie ?

Myśmy byli na spacerze po szcxepiace. Pytałam się czy można , odpowiedziały panie że tak. Ale wiadomo nie długo , zresztą zimno jest to i tak bardzo długie spacery nie bardzo

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to nie ma przeciwwskazań do spacerów po szczepieniu :-)

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak nie ma gorączki i innych objawów to można ;)

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , a jak z odwiedzinami ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które rodziły w Bytom albo Łubinowa brałyście rożek do szpitala ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 13:29

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Dziewczyny które rodziły w Bytom albo Łubinowa brałyście rożek do szpitala ?

Nie

❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam mieć mdłości zgage. Zaczynam 6 tydzień a wizyta dopiero 12 lutego🙈🙈🙈

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję bo z rożkiem to juz miałam obawy czy się spakuje :/. U mnie powrót do 2 trymestru dzisiaj 3 pawie zaliczyłam :( zgagę ostatnio miałam już jestem jak wrak człowieka a tu jeszcze trzeba samemu to ogarniać :/

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    dziękuję bo z rożkiem to juz miałam obawy czy się spakuje :/. U mnie powrót do 2 trymestru dzisiaj 3 pawie zaliczyłam :( zgagę ostatnio miałam już jestem jak wrak człowieka a tu jeszcze trzeba samemu to ogarniać :/
    Ja jestem przerażona wizja zgagi i wymiotow i jeszcze opieką nad dzieckiem. Mąż obiecał że w najgorszych momentach będzie pracował.w domu

mąż średnio.
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ