X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie

Oceń ten wątek:
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodzilysmy na rehabilitację ale właśnie jak wszystko pozamykali to ja ćwiczyłam z młodą to co pamiętałam z rehabilitacji. A później sobie znalazłam taka panią która przyjeżdżała do nas do domu.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Cześć mamusie :) Pochwalę się i tutaj - drugiego stycznia na świat przyszło kolejne dzieło dr Marty - nasz Kazio. Jest cudny i wygląda jak miniatura mojego męża, geny to jest jednak kosmos :) Wiecie ile trzeba odczekać po porodzie SN z powrotem po kolejne maluchy?

Wielkie gratulacje dla was. Zdrówka życzę 💕😘♥️

Heidi Di lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych naturalsików i życzę Wam nudnych ciąż :-)
    No i oczywiście gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom i życzę dużo radości z pociech 😍
    My mamy za sobą już ponad dwa miesiące przygody poza brzuszkiem :-) Filipek jest bardzo pogodnym dzieckiem. Na szczęście póki co kolki nas ominęły nawet mimo tego że mama średnio trzyma dietę :-)
    Asia nadal się cieszy z tego że ma braciszka 😁 czasem się denerwuje że nie umie się z Nim bawić a ja Jej tłumaczę że dobrze sobie radzi, po prostu Jej zabawy są na zbyt wysokim poziomie jeszcze dla Niego, bo mu przyjemność sprawia bujająca się przed głową zabawka ;-)
    Mamy za sobą pierwsze szczepienia - położna straszyła mnie że szczepionkę 5w1 mają zarezerwowaną tylko dla wczesniaków co mnie zmartwiło bo tą szczepionkę miałam sprawdzoną przy Asi. Na "szczęście" z racji jego małej wady serduszka lekarka włączyła go do programu szczepieniowego wcześniaków i dostał te szczepionki ktore chciałam - łącznie z tą lepszą na pneumokoki. Po szczepieniu na szczęście poza jednym dniem nic Mu nie dolegało.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powinno potrafić 10-11 tygodniowe dziecko? Wiem że w tym wieku każde dziecko może się rozwijać w trochę innym tempie ale jak to było z Waszymi Maluszkami?
    Skąd wiedziałyście że coś jest nie tak i potrzebna będzie rehabitacja?

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Teraz fajny czas jeśli nie ma kolek, refluksu ulewań i itp. Później się zacznie :)
    Nooo już się nie mogę doczekać 😄 Mam tylko nadzieję, że ten stan zakochania nie mija, byłoby łatwiej 😅

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    A co powinno potrafić 10-11 tygodniowe dziecko? Wiem że w tym wieku każde dziecko może się rozwijać w trochę innym tempie ale jak to było z Waszymi Maluszkami?
    Skąd wiedziałyście że coś jest nie tak i potrzebna będzie rehabitacja?
    U mnie od razu powiedział pediatra że trzeba wspomóc. No i miała asymetria. Jak leżała na płasko to było C.no i leki przy in vitro też są wskazaniem.do sprawdzenia dziecka

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H_anulka super jak się siostrzyczka tak zajmuje młodszym braciszkiem;) a ile lat ma Asia?
    My też korzystamy z 5w1 ;)

U nas pediatra nic nie widział u Łucji mówiła że wszystko jest w porządku.a ona strasznie się wyginała do tyłu i ciągle się prężyła. Więc dla spokoju poszłam z nią do neurologa dziecięcego prywatnie i wyszło że miała wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrię.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was rodziła na Łubinowej ? Mam pytanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 19:21

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    H_anulka super jak się siostrzyczka tak zajmuje młodszym braciszkiem;) a ile lat ma Asia?
    Asia ma 7 i pół roku wiec mają sporą różnicę wiekową. Ale to dla Niej walczyliśmy tyle lat, bo bardzo chciała mieć rodzeństwo :-)
    U nas pediatra też nie widzi niczego niepokojącego. Ja za to ostatnio zauważyłam że jak leży napleckach to główkę odwraca tylko w jedną stronę (lewą) jak go noszę na rękach to patrzy odwrotnie bo w prawą stronę, na brzuchu też woli trzymać głowę skierowaną w lewą stronę a jak ułożę go odwrotnie to szybko ją przekręca.. No i zgłupiałam.. Obserwuje jak bedzie dalej i jak się nic nie zmieni to też poszukam konsultacji u specjalisty

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was rodziła na Łubinowej ? Mam pytanie
    Ja rodziłam na lubinowej.

H_anulka ja dla świętego spokoju poszłabym do neurologa albo jakiegoś fizjoterapeuty. Przynajmniej bym miała czyste sumienie że niemposzlam za późno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 08:19

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest po szczepieniu. W poniedziałek mamy mmr i zastanawiam się czy możemy wychodzić na spacery i czy mogą nad odwiedzić teściowie ?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest po szczepieniu. W poniedziałek mamy mmr i zastanawiam się czy możemy wychodzić na spacery i czy mogą nad odwiedzić teściowie ?

Myśmy byli na spacerze po szcxepiace. Pytałam się czy można , odpowiedziały panie że tak. Ale wiadomo nie długo , zresztą zimno jest to i tak bardzo długie spacery nie bardzo

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to nie ma przeciwwskazań do spacerów po szczepieniu :-)

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak nie ma gorączki i innych objawów to można ;)

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , a jak z odwiedzinami ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które rodziły w Bytom albo Łubinowa brałyście rożek do szpitala ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 13:29

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Dziewczyny które rodziły w Bytom albo Łubinowa brałyście rożek do szpitala ?

Nie

❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam mieć mdłości zgage. Zaczynam 6 tydzień a wizyta dopiero 12 lutego🙈🙈🙈

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję bo z rożkiem to juz miałam obawy czy się spakuje :/. U mnie powrót do 2 trymestru dzisiaj 3 pawie zaliczyłam :( zgagę ostatnio miałam już jestem jak wrak człowieka a tu jeszcze trzeba samemu to ogarniać :/

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    dziękuję bo z rożkiem to juz miałam obawy czy się spakuje :/. U mnie powrót do 2 trymestru dzisiaj 3 pawie zaliczyłam :( zgagę ostatnio miałam już jestem jak wrak człowieka a tu jeszcze trzeba samemu to ogarniać :/
    Ja jestem przerażona wizja zgagi i wymiotow i jeszcze opieką nad dzieckiem. Mąż obiecał że w najgorszych momentach będzie pracował.w domu

mąż średnio.
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ