Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, ale przyrost stron😀śliczne te Wasze bobaski to po pierwsze, może faktycznie z iv są takie laleczki❤️I Tez na to liczę po cichu🥰🥰 Mam pytanie czy któraś robiła jakieś poszerzone badania przy okazji usg prenatalnego czy dopiero ze wskazań lekarza ? Te pappy itp. a przy okazji tu się pochwale moje Bobo mam już 3,5 cm 🥳🥳
Yoselyn82, SusieOne, Honorata02, KateHawke, Trasti, Bejzi, Erl lubią tę wiadomość
👶 -
Aga9090 wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 17:41
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Honorata02 wrote:No położna też mi tak powiedziała co do tego trądziku. Zadko ja kładę na brzuszku bo ona nie bardzo lubi po 3 minutach płacze. A nóżkami jej tak robię i nic. Czasem kładę jej na brzuszek ciepłe pieluszki i masuje brzuszek.
Honorata02 lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Mocne kciuki za maluszka, też kiedyś leżałam na 3 w dwóch ciążach. Będzie dobrze
Aga9090, Yoselyn82, KateHawke, CzterolistnaKoniczyna, SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość
-
Megii_81 wrote:Wow, ale przyrost stron😀śliczne te Wasze bobaski to po pierwsze, może faktycznie z iv są takie laleczki❤️I Tez na to liczę po cichu🥰🥰 Mam pytanie czy któraś robiła jakieś poszerzone badania przy okazji usg prenatalnego czy dopiero ze wskazań lekarza ? Te pappy itp. a przy okazji tu się pochwale moje Bobo mam już 3,5 cm 🥳🥳
-
SusieOne wrote:Dziewczyny ale się popłakałam córeczka po raz pierwszy świadomie się do mnie uśmiechnęła a wczoraj poslaam że czekam ❤️
Gratuluję pierwszej świadomej reakcji maluszka. ❤❤
Ja też po mojej małej widzę że już się świadomie do nas uśmiecha i zaczyna coś tam gaworzyc.😊jak do niej coś mówię to się uśmiecha i tak fajnie "mowi" 🙈🙈❤
Meggi_81 gratuluję maleństwa nawet się nie obejrzysz A zaraz będzie z Tobą w domu.Yoselyn82, SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Megii_81 wrote:Wow, ale przyrost stron😀śliczne te Wasze bobaski to po pierwsze, może faktycznie z iv są takie laleczki❤️I Tez na to liczę po cichu🥰🥰 Mam pytanie czy któraś robiła jakieś poszerzone badania przy okazji usg prenatalnego czy dopiero ze wskazań lekarza ? Te pappy itp. a przy okazji tu się pochwale moje Bobo mam już 3,5 cm 🥳🥳
Maluszek pięknie rośnie 😜 ja miałam tylko pappe robiona no i usg.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Susie to prawda jak dziecko patrzy na ciebie, rozpoznaje twój głos i uśmiecha się do ciębie.. cudowne uczucie! 😍
SusieOne lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
3,5 cm to już kawał fasoleczki! To jest zarąbisty okres bo już wszystko widać na jednym obrazku 😍Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Honorata mój Michaś też nie lubił. Po prostu był wielki płacz, potem skumał że lepiej i więcej może zrobić na brzuchu, więc już plecy były beee a brzuch tak, potem pełzanie , siadanie , próbowanie wstawać, wstawanie, to już potem nie chciał nawet na brzuchu leżeć, tyle o ile. Wolał stać i biegać 🤸😜wszędzie go pełno.
Honorata02 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Susie to prawda jak dziecko patrzy na ciebie, rozpoznaje twój głos i uśmiecha się do ciębie.. cudowne uczucie! 😍
Bejzi lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:A butelki Tommie polecam, stosowałam przy córce, która miała kolki i jeśli teraz bym musiała karmić mm też bym kupiła te butelki, one mają fajny odpowietrznik. Polecam także Biogaje, są dowody naukowe, że ona tylko pomaga na kolki.
Aga9090 lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
ania609 wrote:Kochane moje utrogestan czy inny progesteron do którego tc bralyscie?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Aga9090 wrote:Masakra ja się boję co będzie dalej😕
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyGruzja85 wrote:Moja położna zaleciła biogaie rano raz do posiłku 5 kropel i tylko też jej zdaniem to działa...
Kolki nie wiadomo z czego się dokładnie biorą. Z tego co czytałam to właśnie niewykształcony układ trawienny jest temu winien, a nawet są tezy, że nie wiadomo.
Czasem pomaga podanie Sab sinplex lub espumisanu ale to są leki na wzdęcia, a nie na kolkę.
Dlatego jeśli dziecko je łapczywie, płacze podczas jedzenia to wtedy łyka powietrze i boli go brzuszek przez to czasem te leki na wzdęcia pomagają.
No ale dla mnie ciągle podawanie tych leków nie jest aż tak super rozwiązaniem. To tak jakkbysmy my jadły dziennie espumisan no niezbyt to komfortowe i przyjemne(mnie np boli brzuch po espumisanie)
Dlatego najlepiej wyeliminować wszystkie rzeczy, które mogą powodować ból brzuszka. Czyli butelka z odpowietrznikiem, odbijanie nawet podczas karmienia by wyeliminować powietrze w brzuszku, kładzenie na brzuszku (pomaga się dziecku odgazowac) no i podawanie tej biogai.
Dziewczyny jak co to powiedzcie i nie będę się wymądrzać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 18:38
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jestem z wami 😀😀😀
Tak na szybko przejrzałam wątek 🤣🤣🤣bo żeście naprodukowaly stron 🤣🤣🤣
Moje dziewczyny od pierwszego karmienia ulewaly strasznie gwałtownie tak ze szło nosem buzia i krztusily się. Do mojego mleka dodawalam z bebilona zageszczacz a mleko mm kupowałam specjalne HA na ulewanie
Po 1 dniu przestały mi ulewac. Po pół roku przeszłam na zwykle mleko bez zagęszczania i juz nie ulewaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 18:44
KateHawke, SusieOne, Bejzi, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów