X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Aspiryna w ciazy
Odpowiedz

Aspiryna w ciazy

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Czy ktorejs z Was lekarz przepisal aspiryne? Jestem w 10 tygodniu, w zasadzie jutro zaczne 11, a od 4 dni biore aspiryne 75mg. Na paru stronach internetowych jest napisane, zeby zaczac ja brac od 12 tygodnia lub od 60 dnia ciazy. Jedna ciaze mialam obumarla w 11 tygodniu, nie chcialabym aby znowu do tego doszlo.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • azi Ekspertka

Wysłany: 8 października 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę aspiryne, tzn acard. Moja gin powiedziała że jest to dla lepszego ukrwienia łożyska, pomaga lepiej się zagnieździć jajeczku i zapobiega zakrzepom i tym podobnym.
    Pozdrawiam :) wszystko musi być dobrze!!!

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest to Twoja pierwsza ciaza?
    Mieszkam w UK i mi przepisali aspiryne, bo mam zylaki i moja mama ma niewydolnosc zyl i robily jej sie blokady. Poza tym mam cukrzyce, wiec mozliwe, ze u mnie sie pojawi.
    Tobie profilaktycznie ja przepisali?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • azi Ekspertka

Wysłany: 8 października 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża, w pierwszej nic nie brałam, skończyła się w 7tyg.
    teraz trzeba dmuchać na zimne. Tak poleciła mi gin, więc grzecznie zjadam;) i czekam na usg

mychowe lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec powodzenia:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę acard.zaczęłam długo przed zajściem w ciążę, tak jak piszą dziewczyny poprawia ukrwienie, przepływy.dawka 75 jest bezpieczna w ciąży.powodzenia

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2013, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę Acard, zanim zaszłam w ciąże to miałam zalecenie bo u mnie też pierwsza ciąża obumarła w 6tc.
    Acard jest bez recepty także możesz podpytać swojego lekarza.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore aspiryne 75mg wyprodukowana w UK, bo tutaj mieszkam. A bralyscie ja od samego poczatku ciazy czy pozniej?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem od lekarzy to lepiej unikac aspiryny w ciąży, a na pewno nie brać jej przez pierwsze 60dni!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że nie wolno w ciąż aspiryny.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my nie bierzemy aspiryny ot tak, ja mam ja przepisana od lekarza w dawce 75mg, ktora nie szkodzi w ciazy.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey, ale zgłaszałaś watpliwości co do brania jej na poczatku, wiec piszemy co wiemy.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,bo bylam ciekawa jak to w Polsce wyglada, czy jest ona przepisywana od poczatku ciazy czy tak jak pisza w internecie od 60 dnia czy od 12 tygodnia. Mi ja przepisano tydzien temu, a zaczelam teraz 11 tydzien, wiec jak zobaczylam informacje o 12 tygodniu,to wpadlam nieco w panike myslac, ze moja polozna sie mogla pomylic. Ale skoro inne dziewczyny tez biora, to juz nie dociekam:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, lekarze też niestety przepisują różne rzeczy :/ nie sugeruję absolutnie, żeby lekarza nie słuchać, ale warto zastanawiać się nad tym, co lekarz mówi i przepisuje, nie brać wszystkiego bezkrytycznie za dobrą monetę i sprawdzać :) tyle jest błędów i pomyłek lekarskich, że głowa mała..

mychowe lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie popieram, w koncu sa oni tez ludzmi, wiec moga sie mylic. Na nasza niekorzysc niestety.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 10 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glupoty piszecie,do lekarza ktorego wybierasz musisz miec zaufanie,ja swojego posluchalam pomimo ze nawet ordynator w szpitalu pukal sie w glowe,bralam aspiryne i zastrzyki i dzieki temu urodzilam zdrowego synka.Normalna dawka aspiryny w jednej tabletce to 500 mg ,a wy bierzecie 75,wiec to zasadnicza roznica.Podczas porodu dowiedzialam sie ze mialam zylaki na maacicy i gdyby nie te lekarstwa moj synek zapewne by sie udusil.Tak wiec nie bawmy sie w lekarzy i nie badzmy madrzejsze od nich.

Joanna0071, karmar, Paulina31 lubią tę wiadomość

AniaEtoile
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaEtoile, bez urazy, ale to Ty piszesz głupoty, lekarz jest tylko człowiekiem, a bywają lekarze i niedouczeni, co sami nie wiedzą, co mówią. Mi lekarz na początku ciąży kazał brać Fervex na przeziębienie. Dopiero po dodatkowej konsultacji u internisty dowiedziałam się, że żadnych Fervexów, Gripexów itp. NIE WOLNO w ciąży, ponieważ zawierają pseudoefedrynę, która powoduje wady rozwojowe u płodu.

Nie chodzi o to, żeby lekarza nie słuchać, a o to, żeby sprawdzać i upewniać się, że tak rzeczywiście jest, jak lekarz mówi - zwłaszcza będąc w ciąży.

• AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 10 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie wiem co to za lekarze,ja sie na szczescie z takimi nie spotkalam

AniaEtoile
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko się ciesz :) ja do owego mądrego Pana też już się nigdy więcej nie pofatygowałam :)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypadki sa rozne, wiele z nas trafilo na niewlasciwego lekarza.. znamy wiele historii,kiedy z winy lekarza cos sie nie udalo.. Nie powiedzialabym, ze ufam kazdemu lekarzowi, ale staram sie wierzyc, ze probuje zrobic swoje. Bo wie wiecej ode mnie i skonczyl studia w tym kierunku. Jednak gdy cos mi nie pasuje, probuje szukac wskazowek gdzie indziej. Nie ma sie co klocic. Pewnie obie macie racje, bo piszecie o swoim doswiadczeniu.
    Tymczasem mamy siebie i ovu i dziekuje za to bardzo :)

m_f lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ