Aspiryna w ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Czy ktorejs z Was lekarz przepisal aspiryne? Jestem w 10 tygodniu, w zasadzie jutro zaczne 11, a od 4 dni biore aspiryne 75mg. Na paru stronach internetowych jest napisane, zeby zaczac ja brac od 12 tygodnia lub od 60 dnia ciazy. Jedna ciaze mialam obumarla w 11 tygodniu, nie chcialabym aby znowu do tego doszlo.
-
ja też biorę acard.zaczęłam długo przed zajściem w ciążę, tak jak piszą dziewczyny poprawia ukrwienie, przepływy.dawka 75 jest bezpieczna w ciąży.powodzenia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak,bo bylam ciekawa jak to w Polsce wyglada, czy jest ona przepisywana od poczatku ciazy czy tak jak pisza w internecie od 60 dnia czy od 12 tygodnia. Mi ja przepisano tydzien temu, a zaczelam teraz 11 tydzien, wiec jak zobaczylam informacje o 12 tygodniu,to wpadlam nieco w panike myslac, ze moja polozna sie mogla pomylic. Ale skoro inne dziewczyny tez biora, to juz nie dociekam:)
-
nick nieaktualnyPoza tym, lekarze też niestety przepisują różne rzeczy nie sugeruję absolutnie, żeby lekarza nie słuchać, ale warto zastanawiać się nad tym, co lekarz mówi i przepisuje, nie brać wszystkiego bezkrytycznie za dobrą monetę i sprawdzać tyle jest błędów i pomyłek lekarskich, że głowa mała..
mychowe lubi tę wiadomość
-
glupoty piszecie,do lekarza ktorego wybierasz musisz miec zaufanie,ja swojego posluchalam pomimo ze nawet ordynator w szpitalu pukal sie w glowe,bralam aspiryne i zastrzyki i dzieki temu urodzilam zdrowego synka.Normalna dawka aspiryny w jednej tabletce to 500 mg ,a wy bierzecie 75,wiec to zasadnicza roznica.Podczas porodu dowiedzialam sie ze mialam zylaki na maacicy i gdyby nie te lekarstwa moj synek zapewne by sie udusil.Tak wiec nie bawmy sie w lekarzy i nie badzmy madrzejsze od nich.
Joanna0071, karmar, Paulina31 lubią tę wiadomość
AniaEtoile -
nick nieaktualnyAniaEtoile, bez urazy, ale to Ty piszesz głupoty, lekarz jest tylko człowiekiem, a bywają lekarze i niedouczeni, co sami nie wiedzą, co mówią. Mi lekarz na początku ciąży kazał brać Fervex na przeziębienie. Dopiero po dodatkowej konsultacji u internisty dowiedziałam się, że żadnych Fervexów, Gripexów itp. NIE WOLNO w ciąży, ponieważ zawierają pseudoefedrynę, która powoduje wady rozwojowe u płodu.
Nie chodzi o to, żeby lekarza nie słuchać, a o to, żeby sprawdzać i upewniać się, że tak rzeczywiście jest, jak lekarz mówi - zwłaszcza będąc w ciąży. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przypadki sa rozne, wiele z nas trafilo na niewlasciwego lekarza.. znamy wiele historii,kiedy z winy lekarza cos sie nie udalo.. Nie powiedzialabym, ze ufam kazdemu lekarzowi, ale staram sie wierzyc, ze probuje zrobic swoje. Bo wie wiecej ode mnie i skonczyl studia w tym kierunku. Jednak gdy cos mi nie pasuje, probuje szukac wskazowek gdzie indziej. Nie ma sie co klocic. Pewnie obie macie racje, bo piszecie o swoim doswiadczeniu.
Tymczasem mamy siebie i ovu i dziekuje za to bardzom_f lubi tę wiadomość